Farmers market och car race

Orkade inte skriva allt om gårdagen igår kväll så ska berätta lite mer idag. Under pausen i matchen var det ju först pom pom-tjejerna som körde sitt. Asgrymt var det! De är tydligen jätteduktiga om man jämför med andra skolor. När de var klara gick jag och köpte lite mat och när jag kom tillbaka var det några som dansade en skum dans och jag frågade Jim vilka det var. "It's the wierd kids" svarade han. Så klockren! De var verkligen skumma. Visade sig vara bandet som hade en liten orkester på läktaren och helt plötsligt fick de för sig att dansa värsta konstiga dansen.

På vägen hem stannade vi ju och åt glass. Stället vi stannade på hette "Ice cream & Gelato". Glass & glass tänkte jag, men Jim sa att det var helt olika saker så när vi kom in bad vi tjejen som jobbade att beskriva skillnaden. Det stod också på en skylt: "Gelato är en italiensk typ av glass som görs på lågfettmjölk i stället för grädde." Själv tycker jag fortfarande att det är samma sak.

Idag har jag varit på Farmers market med Jim, Marty och Magdalena. Det var marknad med saker som odlats/gjorts runt omkring Boulder. Massa skumma gurkor och tomater. De hade något som hette "Ugly tomatoes". Det lät ju inte så lockande men det är tomater vars frön kommer från typ 100 år tillbaka. Alltså innan man började korsa massa saker för att få det godaste och det finaste av allt. Så detta var äkta, men fula. Sedan åt vi lite lunch och gick och tittade på ett live band. Det var ett countryband och folket som lyssnade satt med cowboyhattar. Sedan var det några som dansade och de hade verkligen bondkläder.

Efter Farmers market åkte vi på skid- och snowboardrea. Där köpte jag skidkläder och en hjälm för 227 dollar! Sjukt billigt var det! Ska lägga upp bilder på det när jag orkat ta kort på det.

Nu i kväll åkte jag med Magdalena och Fisher på car race. Ascoolt att se! Jim var besviken att det inte var så roliga race. De brukar tydligen ha tävlingar där bilar är fastkedjade i varandra eller med skolbussar som racear. Det roligaste idag var när de körde i en åtta och var nära på att krocka i mitten hela tiden. Men det var häftigt i alla fall med stämningen och allt. Jim sa innan vi kommit dit att fansen som följer de här tävlingarna är inte de smartaste människorna direkt. Och han hade verkligen rätt. Det var nästan bara skumma människor där. Sedan har jag inte sett så många tjocka människor på samma ställe. Och maten var ju anpassad efter det. Bara massa fett. Men det var coola race i alla fall.


Boulder High School Football

Har precis kommit hem från fotbollen. Det var high school football! Askul att se! När vi först kom sprang det runt massa i lila och gula kläder som målat sig i ansiktet och verkligen tagit allt seriöst. Det verkade dock inte vara många som var där för att se på matchen för säkert hälften stod med ryggen mot planen hela matchen men ändå blev det värsta jublet så fort Boulder gjorde något bra. Vilket tyvärr inte hände ofta. Den andra skolan vann med 28-0! Men det var grymt kul att se i alla fall! Det var precis som i alla filmer med cheer leaders och pom pom girls.


Galen dag

Dagen började lugnt. Förutom att Molly ville bli buren hela tiden. På förmiddagen åkte vi till biblioteket och lämnade tillbaka filmen jag lånade och hyrde en film som Reed kunde se och en bok till mig. Reed valde boken, haha. Men den är rätt bra. Handlar om en tjej vars mamma precis dött. Har inte kommit längre än så.

När vi kom hem gjorde jag och Reed asgoda pannkakor som vi åt med sylt och grädde. Sedan tittade vi på filmen och dansade lite till massa barnsånger innan vi gick ut till parken. Reed hade inte velat sova och han vägrade ta med vagnen till parken. När vi gick därifrån var han så sjukt trött och ville bli buren. Men det gick ju inte eftersom jag hade Molly på magen. Det resulterade i att vägen hem tog dubbelt så lång tid och det var sol och varmaste dagen säkert sedan jag kom. När vi väl var hemma somnade Reed direkt och öven Molly efter ett tag så jag kunde börja läsa min bok innan Emma skulle komma hem med skolbussen.

Jag gick ut till skolbussen som vanligt och den kom och alla barnen klev av - utom Emma! Fick panik och busschauffören frågade alla på bussen om de sett någon Emma och hon ropade ut i någon grej till de andra bussarna och frågade om hon var på fel buss men hon fanns ingenstans. Så jag sprang över till Dayton och frågade om hon sett Emma och det hade hon, men inte hennes syster. Det visade sig att Dayton sett Emma på bussen TILL skolan. Sprang tillbaka till bussen och fick reda på att de hittat henne i skolan. Hon hade missat bussen och skulle få skjuts hem av en lärare. Men det var sjukt läskigt!

När hon väl kom hem la hon sig och tittade på TV och Molly och Reed fortsatte sova så jag kunde ta det lugnt!

Ikväll ska jag på fotboll med Fishers och Magdalena. Vet inte om det är soccer eller football men det ska bli kul i alla fall!

=)

Jag har precis lärt mig att Foppa-tofflorna kommer från Boulder. Jag och Amy satt och tittade igenom en katalog från Hanna Andersson. De har världens sötaste barnkläder. Det är en svensk designer men det finns bara affärer i USA. Vi satt och föreställde oss Emma, Reed och Molly i allt de hade. Kolla på www.hannaandersson.com! Så hade de Foppa-tofflorna där och Amy tyckte det var så coolt att de fanns överallt och så berättade hon att de var från Boulder.

Annars idag har jag inte jobbat så mycket. Blev lite då och då när Amy åkte iväg för att fixa saker. Vid lunch gick jag, Reed och Molly över till Fishers. När Amy kom tillbaka hämtade hon Reed och Molly och jag var kvar och åt lunch och hjälpte Jim att sätta in bilder på datan. Blev också bjuden att komma med till Denver Zoo på lördag eftersom Magdalena vill åka dit innan hon åker hem till Tyskland.

Vi åt lite udda middag idag. Potatismos, gurka och tomater. De odlar sina egna tomater här, fast i Fishers trädgård och de är sjukt goda! Efter maten gick jag ner och tittade på Harry Potter och hemligheternas kammare. Tittade på De vises sten igår. Sedan tittade jag och Jim på lite amerikansk fotboll. Fotbollssäsongen har precis börjat och det såg ut att vara grymt drag på läktaren. Jim ska gå på matchen på söndag och jag längtar tills jag ska gå när det nu blir.

Chokladbollar

Idag har varit grymt bra. Alla har varit glada och vi har haft kul. På förmiddagen var det bara jag och Molly. Hon är så rolig sedan hon började krypa för hon kryper bara runt och pratar med sig själv och om man sätter sig på golvet börjar hon klättra på en. Så sjukt gullig.

Vid lunch kom Reed hem med Judy och vi gjorde lunch. Reedy åt förutom riset och köttfärsen, som var över från igår, cantaloupemelon med parmesan. Han tyckte det var jättegott. Sedan tog vi det lugnt ett tag. Molly sov och jag och Reed tittade på film och läste Pippi Långstrump. Sedan åkte vi och handlade. Tog hur lång tid att hitta allt. Men vi gjorde det till slut. Molly var glad nästan hela vägen. Hon började gråta lite på slutet men då sjöng Reed för henne så hon blev tyst.

När vi kom hem satte vi på musik och dansade tills vi var tvungna att gå ut och möta Emma. När Emma kom hem blev det kaos. Hon ville inte ha något av maten som fanns färdigt utan hon ville ha pasta med tomatsås. Så jag gjorde pasta med tomatsås, samtidigt som Molly blev lite grinig för att hon var trött. När det var klart skulle jag gå upp och lägga Molly men hon ville inte sova fast ögonen stängde sig själva eftersom hon var så trött. När jag väl fått ner henne i sängen och fått i Emma och Reed i alla fall lite mat (Emma ville ha korv i stället) gick Emma över till Sophie och jag och Reed gjorde chokladbollar. Eller Reed gjorde typ två och jag resten. Ändå lyckades han ha choklad över hela benen och hela ansiktet. Men de gillade. Vi gick över och bjöd grannarna som tyckte att det var jättegott!

Nu ska jag läsa 300 sidor Cosmopolitan! :)



En morgon



Så här ser köket ut efter en bra morgon. Alla var glada och åt frukost. Helt underbart. Reedy satt och målade sin pumpa och så åt de våfflor, granolobars och melon. Molly somnade en timme senare än vanligt så nu sitter jag och tittar på Harry Potter :)


När Reed sovit middag ska han, jag och Molly åka och köpa havregryn och kakao så ska vi baka chokladbollar :)


Halloween

Jag har inte jobbat så mycket idag. Hjälpte till i morse att fixa i ordning barnen och så passade jag Molly medan Amy skjutsade Reed till pre school. Efter lunch åkte jag till Katrin (min LCC) och pratade om vad jag ska göra med Reedy när han får sina meltdowns. Jag var inte alls förberedd så första gången det hände blev jag jätterädd men Amy och Jim sa att det var vanligt. Fast jag tyckte de kunde förvarnat mig eller något för jag hade ingen aning om vad jag skulle göra. Jag och Katrin kom i alla fall på lite saker som vi ska prova. Pratade med Jim om dem och han tyckte det var jättebra. Han sa också att vi kan gå och mata hästarna för tydligen finns det hästar en bit bort. Hoppas det funkar!

När jag kom hem hade jag världens huvudvärk. Kan inte komma ihåg att jag haft så ont förut så jag somnade och sov till middagen. Tacos blev det vilket var jättegott! Efter maten åkte Amy med Emma och Reed till Hobby lobby som är typ som Panduro och när Jim kom hem gick han och jag och Molly på promenad. När vi kom tillbaka var resten av familjen hemma. De hade köpt gips pumpor. Emma längtar till Halloween och säger att det "bara" är 50 dagar kvar. Så innan hon gick och la sig satt vi ute och målade hennes pumpa. Kändes helt sjukt eftersom det bara är augusti än så länge.

Efter att barnen somnat har jag tittat på Hang'em high med Jim. Sjukt dåligt gjord film med Clint Eastwood. Ändå var jag den enda som tittade klart på den. Upptäckte att de har massa bra filmer som jag kan kolla på. Typ Love actually, alla Harry Potter och Scrubs. Sedan säger Jim att jag måste kolla på Austin Power, alla Seinfeld och Sagan om ringen också.



The neighborhood




Tyvärr är det alltid moln när jag ska ta kort på bergen men de syns i alla fall!

Världens gladaste bebis

ÄNTLIGEN! Jag har äntligen fått se den riktiga Molly. Hon har skrattat nästan hela dagen förutom när hon varit trött eller hungrig. Det har varit så kul. Hon har krypit runt på golvet, lekt med sina leksaker och klättrat på mig. Hela tiden med ett leende på läpparna.



Reedy har varit hos Grammy så det har bara varit Molly och jag hemma. Har varit riktigt lugnt och skönt! :)

Söndag

Det var meningen att jag skulle shoppa igår men Fride hade huvudvärk så det blev ingenting. I stället var jag hemma. Åkte lite skateboard med Emma och Dayton som går i hennes klass. Hon var här så hennes föräldrar fick lite lugn och ro eftersom de har en liten bebis på fem dagar. O'Ryan heter han. Sedan på kvällen fick vi gäster. Det var grannarna mitt emot och bredvid. Kommer ihåg att en mamma hette Wendy och hennes sonen heter Riley och dotterna i den andra familjen heter Jaana. Mer kommer jag inte ihåg. Men Jaanas mamma var från Finland i alla fall men tyvärr kunde hon ingen svenska.

Fick också reda på att Jim försöker fixa biljetter till VM-kvalmatchen till fotbolls-VM i Sydafrika mellan USA och Guatemala som ska spelas i Denver i november.

På väg till Boulder


Det är häftigt med Colorado. En tredjedel är helt platt. Typ bara massa fält och åkrar. Sedan är de andra två tredjedelarna berg. De närmsta man ser kallas Foothills och är de låga bergen. Där bakom (man ser inte på bilderna eftersom molnen är i vägen) finns högre berg som det är snö på. När det regnar här snöar det oftast där uppe. Och det är högt upp! Här "nere" är en mile över havet. Det är typ 1,8 kilometer. Jag har ju inte tränat än men jag har hört att man blir sjukt andfådd eftersom det är mindre syre än vad jag är van vid.

Det är också lätt att orientera sig här. Vilket var tur idag. Jag hade ju kollat upp hur man åkte från mig till Fride och från Fride till bensinmacken. Men inte från bensinmacken och hem så jag chansade. Då är bergen till stor nytta så jag behövde bara veta att jag bor öster om Boulder. Och jag var ju i Boulder och bergen är alltid åt väster så jag hittade hem!

5-årskalas

Min värdfamilj skulle i väg på tre olika kalas idag och jag fick följa med om jag ville. Men jag tyckte det lät lite jobbigt att åka till tre olika så istället åkte jag hem till Frides värdfamilj. Ett av "hennes" barn fyllde 5 igår så hon hade kalas idag. Det var BBQ och rosa tårta vilket var jättegott! Det var jättetrevliga människor där också. en tjej som hette Amanda som berättade att Steamboat är grymt bra och att jag ska vara glad att jag får åka dit. Kommer inte ihåg om jag skrev det men min värdfamilj har bokat fyra dagar i Steamboat i februari så det ska bli jättekul! Men hur som helst, det var också en familj där varav mamman var svensk så hon och barnen pratade svenska. Hon berättade att hon känner tre svenska familjer i Erie och att alla svenskar som bor i närheten har svenskträffar en gång i månaden så nästa gång ska hon ringa mig så jag får vara med. Det kändes sjukt konstigt när hon kom och pratade med oss. Jag och Fride pratade engelska med varandra. Vi förstår ju varandra om vi pratar svenska och norska men en del ord är helt olika så det är lättare med svenska. Men så kom svenska Kicki och började prata svenska och jag kände att jag blandade ihop språken lite i början. När hon gick sedan och jag och Fride pratade blev en del på svenska/norska och en del på engelska. Haha blev helt konstigt!


Efter kalaset hjälpte jag till att städa lite sedan åkte jag och tankade, vilket inte var det lättaste. Jag hade ingen aning om hur man skulle betala så jag var tvungen att gå in och fråga om jag hade gjort rätt. Blev inte mycket klokare av det eftersom han i kassan inte kunde engelska. Visade sig till slut att jag gjort rätt, så jag åkte stolt därifrån. Sedan var det meningen att jag skulle åka hem och hämta lite varmare kläder, eftersom det började regna, och sedan åka tillbaka för att följa med de på baseball match. Men Fride hade fått huvudvärk så vi skippade det. I stället sa vi att vi ska till Pearl street i Boulder i morgon och shoppa så jag åkte hem och tittade på Känd från TV.


Gårdagen

Skrev värsta långa inlägget där jag berättade om gårdagen men det försvann! Surt!

Jag skrev i alla fall att det började som bästa dagen hittills! Jag var ensam med Reed och Molly hela dagen och på förmiddagen var de jättesnälla och lugna. När Molly sov fick Reed lyssna på I like to move it, move it (han älskar Madagaskar!) och Bananer i pyjamas på svenska. Han blev så glad och bara dansade! Han älskar att dansa! Vid lunch tog vi med oss lite kex, melon och päron och gick till Dizzy park som är Reeds favorit park. Vi träffade Liza och Nicky där. Förutom att Reed trampade på Molly och att molly blev sjukt trött på slutet men vägrade att sova var det en lyckad utflykt.

Lyckades i alla fall få Molly att sova när vi kom hem och jag och Reed gjorde såsen till middagen. Han kommer bli grym på att laga mat när han blir äldre för han älskar det också. När Molly vaknade var hon inte på sitt bästa humör. Så fort man satte ner henne på golvet, i barnstolen eller i gåstolen (heter det så? :S) så började hon gråta. Hon ville bli buren hela tiden. Vilket i och för sig är positivt med tanke på att det faktiskt var mig hon ville bli buren av. Så jag hade henne för det mesta i den svenska bärselen från Babybjörn. Efter ett tag gick hon i alla fall med på att sitta på golvet och leka med mig och Reed. Men Reed var så sjukt trött, men han ville inte sova middag. I stället satte han sig på Molly och satte sitt lilla täcke över hennes ansikte. När jag sa åt honom att det var farligt skämdes han och sprang i väg och satte sig i ett hörn och sjöng för sig själv. Sedan kom han tillbaka och gav mig en kram. Men eftersom han var så trött föreslog jag att vi skulle titta på film så vi gick upp och tittade på Cars. Reed somnade efter 10 minuter. Sedan kom Amy hem och jag slutade för dagen.

Åkte till banken och hämtade ut min lön och sedan började jag med middagen. Under tiden jag hade varit på banken hade Keri och Andrew kommit och Andrew, Emma och Reed hade sprutat vatten på varandra så när jag kom hem igen satte Amy Emma och Reed i diskhon för ett bad. Det skulle hon inte ha gjort. Medans hon gick upp och fick Molly att sova vägrade Emma att stänga av kranen så jag gjorde det och hon satte på den igen och så höll vi på så tills vattnet nästan var upp till kanten. Då ställde sig Reed upp och plötsligt fanns det ju massa plats kvar i Reeds del av diskhon så Emma fortsatte att hälla vatten. Hon vägrade att lyssna så när Reed satte sig svämmade det över. Så det var vatten i lådor och skåp och över hela golvet. Och här gäller "Let the kids make a mess cause that is how they learn. And then we clean up after them." Så det var bara att torka upp allting. Men eftersom jag precis höll på att skära kyckling var jag tvungen att gå och tvätta händerna så jag sa åt de att inte röra kycklingen eftersom de kan bli jättesjuka. Men självklart hade Reed petat på den och torkat av sig på kläderna när jag kom tillbaka.

Lyckades i alla fall få ut båda två ur diskhon och när de gick upp till Amy förstod jag att hon hört när jag sa till dem så jag hörde henne säga att "That's mean to Amanda". Efter ett tag kom Emma ner och bad om ursäkt och gav mig en kram och lovade att hon ska lyssna på mig i fortsättningen.

Maten blev i alla fall riktigt lyckad och de tyckte jättemycket om den och frågade vart receptet kom ifrån. Så jag berättade att jag och Ellen hittat det ;)

Efter maten kom Min LCC Katrin för att gå igenom regler med mera med mig, Jim och Amy. Det gick ganska snabbt sedan satt vi och pratade om lite annat. Hon berättade om några konstiga familjer hon haft och att hon ska försöka göra så roliga saker som möjligt på våra möten eftersom hon bara hade tråkiga möten när hon själv var au pair. Vi ska ha två möten i månaden. Ett obligatoriskt och ett valfritt. Så nästa helg ska vi på en festival i Denver och sista helgen i september ska vi på hike. Sedan ska vi på någon pumpafest med alla värdfamiljer i oktober! Amy och Jim berättade också om en au pair från Panama som de hade haft i tre dagar. Hon hade kommit hit i juli och då är det sjuuuukt varmt här. Hon tyckte det var kallt! Eftersom hon inte hade något aning om hur man tog hand om bebisar (hon nattade Reed till exempel genom att sätta honom ensam i en gungstol och gunga honom när han var fem månader) kunde de inte ha kvar henne och hon hittade en familj i Connecticut. Hon lär ha frusit ihjäl där!

Det känns i alla fall bra att ha Katrin som LCC eftersom hon tycker om sitt jobb. Hon har tre grupper eftersom två andra LCCs har slutat, men hon får inte så mycket betalt. Hon sa att hon gör det inte för pengarna utan för att hon tycker det är kul :)

Reedy

Sitter här med Reedy och han var så söt!
Reed: Where is mommy?
Jag: She's at work.
Reed: Why is she at work?
Jag: Because she needs to work so she can buy toys and candy and food to you.
Reed: And Cheese?
Jag: Yes, cheese too.
Reed: And sausage?
Hahaha!



Min och Reeds lunch i onsdags :)

Nu ska jag och Reed dansa till I like to move it, move it!

Lite pics :)


Huset!

Mitt nattduksbord :) (hinner/orkar inte bädda sängen så det där är det närmaste en bild på den jag kommer)

Min flagga :)

Lilla bordet med alla bilder

Lite kläder

Nästan alla skor

De har bilder i hela huset :)

Köket

Vardagsrummet med den fina skylten som Emma och Amy gjort

Emmas rum! Choni har målat hur sött som helst i barnens rum

Baksidan

Altanen. Gungan nere i högra hörnet är elektrisk så den gungar sig själv!

Kommer mer bilder i morgon men jag vill sova nu!

Tillbaka

Det där var inte lätt. Glömde bort att de håller på med ett vägarbete på East County Line som jag åkte på så kunde inte komma fram till Arapahoe Road. I stället fick jag chansa och åka en annan väg så jag svängde in på Leon A Wurl och åkte en bit innan jag hittade 199 St som jag kände igen. Tack vare det lyckades jag komma till affären! Haha! Väl där hittade jag det mesta jag behövde. Jag ska göra sådan där kyckling med honung- och limesås som jag och Ellen gjorde förut. Något gott som jag kan och som smakar avancerat :) fanns ju inte creme fraiche bara så jag tog något som jag hoppas är liknande. Vi får väl se i morgon!

Lugn dag

Den här dagen har faktiskt varit ganska lugn. Jag var själv med Molly ett tag på förmiddagen medans Amy och Reed åkte hem till Amys kompis som precis fått barn med lite cupcakes. Det gick jättebra med Molly idag. Men igår kväll började hon krypa så nu är hon överallt!

På eftermiddagen cyklade vi alla fyra till en lekpark så Reedy fick leka lite innan Emma kom hem. Emma är sjukt trött på kvällarna nu sedan hon började kindergarten. När Emma kom hem åt vi Skinn cow glassar som är min nya favoritglass. Det är som sandwich fast med chokladglass i! :D

På kvällen har jag mest tagit det lugnt. Åt jättegod couscous med lamm och ärtor och kronärtskockor till middag och nu ska jag åka och handla någon middag till i morgon. Och lite godis :)

En riktig arbetsdag

Idag hade jag min forsta riktiga arbetsdag och jag borjar undra vad jag gett mig in pa. Kom upp klockan 7 och drog upp persiennerna och baddade sangarna i barnens rum. Sedan gjorde jag och Emma varmkorv till henne och Reed. Till frukost. Under tiden akte Jim och Amy till jobbet och Molly borjade gnalla sa medans Emma och Reed at sin varmkorv gick jag och la Molly for en nap. Var jatteradd under tiden for vad Emma och Reed gjorde och sag framfor mig att hela koket var nerdrankt i ketchup. Men nar Molly somnat och jag gick for att titta efter lag de i Jim och Amys sang och tittade pa film. Sweet! Efter ett tag kom Grammy for att skjutsa Reed till skolan. Emma ville folja med sa jag fick lite ensam tid. Molly sov ju i tva timmar vilket var skont. Sa jag hann tvatta mina klader och plocka undan efter frukosten. Sedan gick jag och la mig bredvid Molly tills hon vaknade. Sedan var hon ratt glad. Hon drack en massa mjolk men at bara lite mat. Vid lunch precis innan Reed kom hem med Judy somnade Molly igen. Judy var kvar och fixade lunch till Reedy. Tur var det f;r en halvtimme efter att Molly somnat vaknade hon eftersom hon lyckats vrida in sig i tacket och var helt forskrackt sa fick ta upp henne och hon var vaken ett tag men var hur grinig som helst. Under tiden gick Reed och la sig och nar han vaknade holl jag pa att forsoka fa Molly att somna igen. Jag horde att Reed grat utanfor Mollys dorr och jag tror han trodde det var Amy for nar jag gick ut sprang han in i sitt rum och smallde igen dorren. Ibland kom han ut och ville ha hjalp att snyta sig eller ta av en troja men om jag narmade mig utan tillatelse skrek han. Jim sager att han alltid ar sa men det var ju sjukt laskigt. Som tur var vaknade inte Molly av det utan hon vaknade efter att Reed lugnat ner sig och atit lunch. hon vaknade precis nar vi skulle ga ut till parken dar Emmas skolbuss stannar. Fran det och en och en halv timme framat var Molly jattegnallig och kunde borja grata helt plotsligt. Men hon var inte torstig och hon var inte hungrig. Utan hon var fortfarande trott sa hon fick sova lite till.

Nar jag kom ner i koket igen efter att Molly antligen somnat hade jag tankt fixa lunch till Emma och Reed men da hade de och Sophie varit och tagit glass. Men de fick i alla fall i sig lite pasta med pesto. Sedan kom Amy hem och min arbetsdag var slut. Trodde verkligen inte att det skulle vara sa har jobbigt. Tva av barnen bara skriker, verkligen det hogsta de kan, nar de ar trotta. det blir i alla fall lattare i morgon for da ar Amy hemma!

Computer guy var har idag igen. Han lyckades fixa mitt internet. Men brandvaggen de installerat sparrar alla svenska hemsidor. Han hann bara fixa sa att jag kan ga in pa nagra eftersom han bara kan gora en i taget. Sa jag kan komma in pa Aftonbladet, bilddagboken och min egen blogg. Men jag kan inte skriva i den utan bara lasa. Ska i alla fall mejla honom alla sidor jag vill kunna komma in pa!

Internet funkar inte :O

Det kom en computer guy hit i morse och sedan dess har inte internet funkat pa min dator!!! Ska prata med Jim nar han kommer hem!

Molly fick ett sant dar utbrott idag igen men efter nagra minuter vande hon pa sig i min famn, blundade och somnade. Nar jag la henne i sangen tankte jag att jag kan ju ligga bredvid henne for att se om hon verkligen sover. Vaknade cirka en halvtimme senare.

Annars idag har jag tvattat alla barnens klader. Inte svart alls har. Det enda man behover gora ar att stoppa in kladerna, halla i tvattmedel och trycka pa start. Man behover inte bry sig om gradantal eller nagot. Fett nice! Pa eftermiddagen akte jag och fixade bibliotekskort sa jag kan lana filmer. Lanade Matilda idag. Den om den lilla otroligt smarta tjejen! Var jattelange sedan jag sag den. Annars hade de inte sa mycket roliga filmer. Men de hade serier. Hittade del 1 och 2 av Sex and the city season 6! :D Hoppas jag hittar resten ocksa sa jag kan se klart det! Efter det gick jag till recreation center for att hamta en broschyr med vad man kan gora. Det finns simning, vatten aerobics, yoga, klattring och massa annat. Funderade ju pa att dansa men det enda som fanns var baldanser och salsa. Och kul om jag skulle fa dansa med nagon laskig gubbe eller nagot!Det fanns volleyball ocksa vilket hade varit kul men da var man tvungen att vara med i en forening och da blev det ju svart. Far se vad jag valjer!

Första dagen på andra arbetsveckan

Det skulle bli en lugn dag idag. Emma började kindergarden och var så excited och Reed började pre school. Både Amy och Jim hade tagit ledigt för att kunna skjutsa Reed och vinka av Emma vid skolbussen första dagen.Sedan skulle de åka i väg en stund tills det var dags att hämta Reed. Under tiden skulle jag passa Molly. Allt gick jättebra och Molly var jätteglad ända tills jag skulle ge henne mjölk. Hon var redan lite gnällig eftersom den första mjölkpåsen gått sönder så all mjölk blandats med vattnet så jag fick göra en ny. Och det tar ju ett tag att värma vatten och så ska påsen ligga där i tills mjölken blivit lite varm. Så när jag väl var klar med den blev hon jätteglad och jag lyfte ur henne ur hennes stol. Då började hon sprattla för att hon blev så glad så hon sparkade in med benen i bordet som hon har på sin barnstol. Så började hon gråta. Trodde det skulle gå över när hon fick mjöklen. Men icke. Jag provade med mjölk, vatten, leksaker, vattenkranen, pianot, gå ut, musik... ALLT! Men hon slutade inte. Till slut ringde jag Amy så de skulle komma hem. Innan de hunnit hem kom Marty över och tog Molly så jag fick gå in och ta det lugnt tills Amy och Jim kom hem. Så fort Amy kom blev allt bra igen och Molly började skratta åt allt. Jag har aldrig träffat någon som är så mammig som Molly! Det är ju läskigt när hon gråter så där mycket!

Det gick ju som tur var över! Annars idag ahr det inte hänt så mycket... har varit mest med Molly. Middagen blev kött med hemgjorda pommes. Det smakade pommes men det var typ bara potatis, salt och olja så det var nyttigt. Sedan åt jag något grönt som var schweiziskt. De tvingar mig att prova nya grönsaker varje dag och jag måste faktiskt erkänna att jag gillat allt än så länge!

GRATTIS EMIL!

                                       

(Vet att det inte är den 18de i Sverige, men här är det :))

A whole bunch of Italians

Kom hem för lite drygt en timme sedan från Jims föräldrar. Alla Jims syskon var där, de är fem stycken, med sina familjer för de skulle ta familjefoto. Det var kul och träffa alla. A whole bunch of Italians, sa Amy. Med det menade hon att de var högljudda men lagade grymt bra mat. Och det stämde. Spaghetti, kyckling, köttbullar och tomatsås. Till efterrätt blev det blåbärspaj och persikopaj. Sjukt gott var det! Det var kul att träffa alla i alla fall! Och sedan det där med att allt är grymt stort i det här landet, köttbullarna var megastora och jag har aldrig sett så stora blåbär tidigare!

Tänkte skriva att jag såg en livs levande skunk på vägen hem. Men den var ju överkörd och alltså inte så värsta levande. Men det är i alla fall lite coolt att se alla djur som är med i Disneyfilmerna. Typ tvättbjörnen jag och Amanda såg i New York fick mig att tänka på Pocahontas, den här skunken fick mig att tänka på Bambi och så har vi kolibris på tomten som får mig att tänka på Kalle Anka.


Amy säger att det finns präriehundar, coyotes, uppe i bergen och att man kan höra dem på natten men än så länge har inte jag gjort det.


Foot locker

Glömde ju skriva det! Vi var på Foot locker två gånger igår. Först när jag köpte mina skor av en som hette Eric. Han lyckades få min att skaffa VIP-kort så om jag handlar där igen får jag rabatt och grejer. Finns ju i Stockholm också så det är ju nice! Sedan lyckades han få mig att köpa någon skoputs, bara för att han visade hur bra den var och för att en stor del av mina skor faktiskt är vita. Sedan gick vi därifrån men kom tillbaka efter ett tag för att Lucy skulle köpa skor också. Hon handlade av en Reece och medans han tog betalt frågade han oss om vi gillar att festa och det gör vi ju. Så ville han ha vårat telefonnummer så vi och han och Eric kunde ses någon gång. Haha! Och så ringde han på kvällen när vi var på väg hem från matchen! Liksom, är det normalt att fråga efter sina kunders telefonnummer?

Au pair-möte och fotboll!

Dagen började med ett möte på Flatiron Mall i Broomfield. Jag fick skjuts dit av Jim. Eller jag skjutsade mig själv i hans stora truck. I början var det läskigt men efter ett tag kändes det rätt coolt att sitta så högt upp och köra. När vi hittat Starbucks och alla andra au pairer lämnade han mig. Det var jättekul att få träffa alla. Jag träffade Angie från au pair school. Det var hon som skulle bo i Lafayette men tydligen så trivdes hon och familjen inte med varandra så nu ska hon till San Fransisco i stället. Men jag lärde i alla fall känna lite andra människor. Till exempel Fride från Norge. Hon bor i Boulder och åker skidor! Perfekt liksom! Så vi bytte telefonnummer så vi kan ses snart igen. Sedan träffade jag Lucila från Colombia. Hon är sju år äldre än mig men det känns verkligen inte så. Hon bor i Longmont vilket är jättenära Erie. Efter mötet gick jag, Angie och Lucila och köpte skor så nu har jag ett par skor som jag kan ha under hösten! Sedan gick jag och Lucila och åt lunch och träffade hennes barnen hon tar hand om och hennes hostdad, Patrick. Han var jättesnäll och har bott i Sverige i tre år men han kommer inte ihåg så jättemycket svenska. Men han kunde "Stick iväg, Jack" och lite till. 

Jag frågade i alla fall Lucila om hon ville gå på matchen med mig och det ville hon så Patrick skjutsade oss till en busshållplats så tog vi bussen till Denver. Vi trodde att arenan skulle ligga nära stan så vi gick till en bokaffär och frågade om de kunde peka ut vart det låg och de sa att det är faaaaaaar away. Då blev vi lite oroliga. Så vi hade flera timmar på oss men gick bara lite grann på gatan som kallas the outdoor mall och tog sedan bussen tillbaka. Efter ett tag hittade vi den första bussen vi skulle ta för att komma ut till Commerce city där arenan ligger. Det var inte många som kunde hjälpa oss eftersom den här arenan är rätt ny. Vi lyckades i alla fall få gratis skjuts av en busschaufför till en busstation. Under den åkturen började det ösregna. (Det var andra dagen i rad som det regnade idag!)

Så när vi kom till nästa busshållplats var vi egentligen tvungna att vänta på bussen i 20 minuter i regnet men så kom det en annan buss och den chauffören var också schysst och lät oss åka gratis till en station där en annan buss gick. Vi hittade ingen tidtabell så medans vi letade åkte bussen förbi oss! Så vi fick vänta i 30 minuter på nästa buss som tog oss i genom massa skumma områden. Men till slut var vi framme i Commerce city. Men vi var tvungna att ta en buss till för att komma till arenan och en av chaufförerna sa att den bara gick en gång i timmen, så vi skulle behöva vänta i 40 minuter. Som tur var fanns KFC där så vi kunde äta lite middag. Sedan tog vi den fjärde och sista bussen som släppte av oss mitt i ett industriområde och vi kunde inte se en fotbollsstadion någonstans.

Som tur var hittade vi en bensinstation som kunde förklara åt vilket håll vi skulle gå. Så vi gick och gick men såg aldrig någon stadion och bestämde oss för att fråga om vi gått fel. Så det kom två killar och visade vägen för de skulle också på matchen. Vägen de visade var en lerväg vid sidan om motorvägen. Vi gick en bit i leran, men till slut gav vi upp och gick på vägen i stället. När vi äntligen var framme vid arenan ville vi bara gå in och tvätta våra leriga fötter. Men då fick man inte ha med sig godis in och jag hade ju köpt lite som jag kunde ha här hemma om jag blev sugen. Så vi åt typ hälften av det och slängde resten för att få komma in. Väl inne köpte Lucy en halsduk och jag en bortatröja sedan gick vi och satte oss.

Rapids var grymt bra och hade massa chanser i början och efter några minuter gjorde Conor Casey 1-0. Colorado var bäst i stort sett hela matchen men i slutet av första halvlek lyckades Kansas City Wizards kvittera. Men i andra halvlek gjorde Casey även 2-1. Han hade kunnat göra hur mycket mål som helst. Matchen slutade i alla fall 2-1 och då kom Patrick och hämtade oss så jag fick skjuts hem.

Jag hade riktigt tur när jag kom hem att Jim var uppe för dörren till mitt rum var låst, så han fick hjälpa mig att hitta en nyckel. När jag kom in i mitt rum hittade jag en lila och en rosa trollstav på golvet så jag antar att Emma varit och lekt här och sedan låst. Verkar i alla fall inte som att hon tagit något!

Här kommer i alla fall lite bilder från dagen! Orkar inte ladda upp så många, gör det på facebook i stället!




Godnatt

Klockan är 21.48 här och det är fredag kväll. I vanliga fall brukar kvällen börja vid den här tiden men jag ska upp klockan 8 i morgon och åka till Flatiron så nu ska jag faktiskt sova. Godnatt! :)

Woho! Soccer tomorrow night! :D

Äntligen lugn och ro! När jag vaknade i morse och tog mig uppför trapporna var alla i Jim och Amys rum. Joan var där också. Hon hade kommit med blommor och ballonger för det var tydligen Jim och Amys tionde bröllopsdag, vilket de själva glömt bort. Hon hade också med sig en låda kläder till Emma och Reed som jag tror var någon kusins. Så nu har du massor med nya kläder som självklart skulle provas!

Medans Emma provade alla sina kläder lekte jag och Reed monster och kurragömma. Sedan åt vi lunch och åkte till Flatiron Mall. Emma fick nya örhängen som hon kan ha när skolan börjar och sedan åt vi lite nuggets på Mc Donalds. Efter maten blev det lite kaos. Reedy hade missat sin nap och var riktigt gnällig och så höll han på att välta Mollys vagn, vilket Molly blev vettskrämd av och slutade aldrig gråta. När vi väl kom till bilen hade Molly lugnat ner sig lite och vi började åka mot Lafayette. Men då började Molly gråta igen. Delvis för att hon fortfarande var rädd och delvis för att hon var trött så jag och Amy fick byta plats så jag fick köra medans Amy försökte lugna ner Molly igen samtidigt som hon förklarade vägen för mig. Till slut hittade vi i alla fall till Children's museum. Där inne träffade vi barnens kusiner Gaby, Cata och Lucas och deras mamma och Lucas nanny. Riktigt söta. Cata är hon med de rosa glasögonen. Vi var där ett tag och de fick leka sedan skjutsade jag Amy och barnen till Emmas skola. De hade Ice Cream social idag så Emma fick träffa sin lärare och sina klasskompisar eftersom hon börjar skolan på måndag. När jag skjutsat dit dem åkte jag hem och lagade mat. Nästa gång ska jag nog åka och handla innan för allt var djupfryst och skulle ta sjukt lång tid att laga så det blev pasta med tomatsås och morötter och jordgubbar.

Vi har hunnit med så mycket idag, men det är fredag vilket = LÖN! Så jag och Emma åkte till banken i morse och öppnade ett bank konto till mig så nu har jag $100 på det och $77 på sparkontot!

Nu kom Jim precis hit med ett litet kuvert. Han berättade att de ställt in Peach festival i morgon men jag ska fortfarande träffa au pairerna på Starbucks på Flatiron Mall, så jag ska åka dit själv. Hoppas verkligen jag hittar! I kuvertet som jag fick låg det fotbollsbiljetter! Alltså soccer, inte football! Så om det är lite bättre väder och jag hittar någon med bil som är intresserad på mötet i morgon blir det Colorado Rapids - Kansas City Wigards i Denver i morgon kväll! Jag är överlycklig!!

Erie

Idag ska vi åka runt lite i Erie. Det regnade i morse och alla var överlyckliga utom jag. Därför ska vi åka till inomhusgrejer. Typ biblioteket och rec center. Där kan man bada och träna massa så vi ska se efter om det finns någon bra dans kurs där! Sedan ska vi åka till något shoppingställe så jag kan köpa nya skor :)

Och Johan, jag åt faktiskt kronärtskockor :)

Bilderna

Skulle ju ta lite bilder, men när vi kom hem var det lite molnigt och då ser man inte bergen så bra så får göra det när det blir bättre väder!

Dagen

I morse åkte jag, Amy och barnen och åkte go cart. Jag har aldrig gjort det förut men det var kul. Jag och Reed åkte i samma och var jättesnabba! Amys brors fru Keri kom också dit med Andrew och William som är kidsens kusiner.

Efter go garten åkte vi till en lekpark med en rymdraket där vi hade lite picnic och så innan vi åkte hem. Här hemma har vi tagit det lugnt. Reed och Molly sov jättelänge och Emma har varit på pianolektion. Sedan har vi ätit kyckling och kronärtskockor. Fatta vad jag äter här! Trodde det skulle bli massa skräpmat bara.

Hejdå sommar!

Jag orkade inte ta bilder idag så jag gör det i morgon istället. Då är Amy hemma och vi ska åka och bada om barnens kusin kan följa med. Vi ska passa på innan det blir kallt, vilket är redan på fredag det ska bli 60 grader (F) vilket är typ 15-16 i celsius. Idag var det 88 vilket är 31 i celsius och det tyckte jag var svalt och det regnade till och med.

Jag var ju ensam med Molly på eftermiddagen idag. Det går jättebra när det bara är vi två men så fort Amy eller Jim är hemma blir hon gnällig. Precis som de andra barnen. De var jättesnälla med mig och Judy idag men på kvällen när Jim och Amy kommit hem gnällde de om allt, speciellt Reed.

Klockan är nu 20.19 och jag trodde den var mycket mer. Är så sjukt trött men ska nog titta klart på barnhemmet nu, sedan ska jag se Titanic i morgon! På tiden va?

Hejdå honungsbulle

Alla kallar varandra för mat hela tiden. Typ peanut eller peanut butter. Judy åkte hem för en och en halv timme sedan och när hon var hemma ringde hon mig för att säga att jag kunde ringa om det var något. Sedan sa hon "Bye honeybun!" Haha! Undrar hur folk skulle reagera i Sverige om någon sa "Hejdå honungsbulle!"

Keri hämtade Emma och Reed strax innan Judy åkte så nu är det bara jag och Molly hemma. Molly sover så jag tänkte passa på att blogga lite. Sitter och äter en bit tårta som jag antar är från Emmas kalas. Amy sa att det är bara bra om de försvinner från frysen så tänkte att jag kan ju smaka lite. Det är typ en chokladkaka med sådant där färgglatt uppe på. Väldigt sött. Ska nog bara äta chokladkakan.


Har träffat ännu en granne nu. Lisa, hon verkar också jättetrevlig!


Äntligen

Äntligen börjar barnen friskna till och Molly känner sig lite tryggare med mig! Hon har varit glad i stort sett hela dagen förutom när Reed kastade en sko på henne. Deras farmor Judy är här idag och hon är jättesnäll. Hon har bakat några italienska kakor som heter Angelette (eller något) med Emma och Reed som blev jättegoda! Nu sover både Molly och Reed en stund sedan kommer Keri och hämtar antingen Molly eller Emma och Reed. I eftermiddag eller något ska jag ta lite bilder på utsikten från tomten så ni får se hur det ser ut här. Eller kanske gör det i morgon bitti om det är några luftballonger ute. Erie är nämligen känt för sina luftballonger!

Oh my gosh!

Haha Reedy är så söt. Igår morse kom han in till mig när jag borstade tänderna och började titta i min sminkväska och till allt han hittade sa han "Oh my gosh!". Samma sak idag efter middagen när Jim höll på att fixa så att jag ingår i försäkringen om det skulle hända något när jag är ute och kör. Min väska låg då på golvet och han började titta i den och hittade mitt läppbalsam. När jag öppnade den sa han "Oh my gosh!" och sedan fick han prova och så ville han ha mer och mer hela tiden.

Dagen idag har varit ganska jobbig. Molly verkar inte må så bra, hon har sett helt utmattad ut och gråtit en massa så jag hoppas att hon mår bättre i morgon för då är varken Jim eller Amy hemma. Bara jag och Jims mamma Judy som Molly tydligen inte tycker om.

Emma och Reed har mått mycket bättre. I morse var vi i parken i säkert två timmar minst! Det kom en tjej dit som hette Michaela med sin lille chihuahuavalp vilket de tyckte var jättekul! På eftermiddagen skulle jag och Emma åka till grocery store och Emma sa att hon skulle visa vägen. Först sa hon att jag skulle svänga men då visste jag att det är fel, men gången efter sa hon "Turn here, it's the right way. I promise!" Så jag svängde och vi körde och körde och körde ända tills jag fattade att det var fel så vi fick åka tillbaka. Vi hittade dit till slut och köpte det vi skulle. Plus varsin chokladdryck bara för att det var så varmt. Sedan gick vi till Subway. Jag var tvungen att prova, men de jag gjorde var godare, fast de hade fler bröd- och ostsorter!

Till middag idag blev det lax med honung och liquid smoke, bara för att jag sagt att jag älskar lax, med sötpotatis och majskolvar. Jag åt faktiskt det! Och som vanligt var jag den som åt mest lax! Haha, det känns ju asbra att de bara äter nyttig mat här så slipper jag bli tjock smo alla tror. Deras förra au pair gick typ ner 50 pounds på 2 år. Jag vet inte hur mycket det är men det låter asmycket!


Jag var bjuden äver till Fischer på drink och OS ikväll men jag tror jag skippar det. Vill inte sitta där och snörvla.

De försöker också hitta någonstans att bo i Steamboat en vecka eller en långhelg så vi kan vara där och åka massa skidor och snowboard. Sedan vill de åka till Hawaii i april och då ska jag få hela huset för mig själv om jag inte åker någonstans då. Miami eller New York kanske? :)


Första arbetsdagen!

Det var meningen att jag skulle passa barnen med lite hjälp från Joan idag men eftersom Emma blivit sjukare och Reed och Molly inte är helt friska än tog Jim ledigt. När Amy åkte till jobbet skjutsade hon Emma till Joan så hon kunde få lite lugn och ro. Reed, som tur var, har mått mycket bättre idag. I morse cyklade vi till parken men allt var så blött så han ville cykla hem igen. På eftermiddagen tog vi moppen dit (Jim tvingade mig att prova eftersom han tyckte att jag inte skulle bli rädd för att jag ramlat när jag visade mitt ärr i pannan) men då var sanden så varm. Det är tydligen dåligt ozonskikt här och vi är en mile över havet. Denver kallas ju "The mile high city". En mile är typ 1,8 km så vi är ganska mycket närmare solen här än i Stockholm. Amy sa att man bränner sig på 10 minuter och att de får in jättemånga med hudcancer på sjukhuset så ska skaffa mig solkräm!

När Reed och jag kom hem från parken hjälpte vi Jim att göra raviolin som vi inte hann med igår. Den blev jättegod!

Det har gått jättebra med Molly också. Hon är ju som sagt lite mammig men jag har fått trösta henne när hon varit ledsen och fått henne att sova två gånger så det känns riktigt bra. Innan har hon bara försökt trycka bort mig om hon är ledsen. Det är fortfarande lite svårt om Jim eller Amy är i rummet men om vi är själva går det bra! Första gången hon skulle sova somnade hon i en sån där bärsele man har på magen och andra gången fick jag gå runt med henne på armen bara tills hon somnade. Amy tyckte det var jättebra för hon trodde det skulle ta mycket längre tid innan Molly kände sig bekväm med mig!


Emma har blivit ltie bättre nu på kvällen så hon och jag har tittat på Nickelodeon och så fick hon välja ut vilka smycken jag skulle ha på mig!


I morgon är en av dagarna då Amy är hemma så det kommer vara skönt och förhoppningsvis mår alla barnen bättre då! Det enda problemet är att min näsa börjat rinna så jag hoppas att jag får en lindrigare variant av deas förkylning! På onsdag kommer Jims mamma hit och bakar med Emma och Reed. De säger att hon är väldigt sträng men hon ringde idag och verkade jättegullig så vi får väl se. Sedan är Amy hemma torsdag och fredag också. På lördag är det Peach festival. De har stängt av en gata i Lafayette och så får man gå där och äta massa saker som innehåller persika. Vi ska dit på mitt första au pair-möte. Det är det mötet på hela året som värdfamiljerna är med också så vi ska dit allihopa. Sedan ska familjen, och jag om jag inte tycker att festivalen är rolig, vidare till Reeds pre-school


Dramatisk dag

Idag fick jag lite sovmorgon. Sov till halv 8. Då gick jag upp och åt frukost. Blev en stor kopp kaffe och lite ciabatta med ost. D älskar ost här precis som jag, speciellt Emma. Efter frukosten hände inte så mycket men lite senare blev det väldigt dramatiskt! Alla här är jätteförkylda, utom jag, och Reedy får jättejobbig astma när han blir förkyld och idag hjälpte inte medicinen så han har varit helt slut och gråtit en massa och man tycker bara synd om honom! 

Molly däremot har det inte lika jobbigt. Hon är nästan alltid glas och hur söt som helst. Det enda jobbiga är att hon är väldigt mammig. Så fort hon ser Amy börjar hon gråta om hon inte får komma dit direkt, men så fort Amy är borta är hon jätteglad.

När hon och Reed tog en nap var jag ute och cyklade med Emma och hon visade mig parken och vart hennes pianolärare bor bland annat. Under tiden började Jim med maten. Han skulle göra egna köttbullar och egen ravioli. Men den hann aldrig ätas. Reeds astma blev värre och eftersom medicinen inte hjälpte var de tvungna att ta honom till akuten. Stackars liten!! Hela familjen åkte dit så jag var ensam i huset i typ en minut. Då kom grannen över. Han heter också Jim. Jim Fischer. Han tyckte jag skulle komma över och titta på OS med honom, Marty och Magdalena, en tysk tjej som bor hos dem en månad för att bättra på sin engelska.

Så jag gick dit och kollade på simningen och åt ost och kex och drack cola. Sedan fick jag följa med dem på middag hos Steve och Eileen. Det var kul! Innan vi åt spelade jag och Magdalena biljard med deras son Ryder som är hemma från college under sommaren och hans kompis Nick. Jag och Ryder förlorade och jag får nog ta på mig skulden för det.

Sedan åt vi grillas kyckling och pastasallad och tittade på ännu mera OS. Det var gymnastik, så vi såg Kina och USA och en intervju med George Bush. Det var askul för de tyckte det var riktigt coolt att han inte gjort bort sig efter tre meningar. Så nu har jag typ precis kommit hem och ska sova för i morgon börjar mitt jobb på riktigt. Men det blir nog inte så farligt, Jim ska stanna hemma på förmiddagen eftersom Reed är så sjuk och sedan kommer Grammy Joan och hjälper till också!

Första dagen i Erie!

Min första dag som amerikan har varit jätterolig! Den började faktiskt redan 5.30 i morse. Helt plötsligt stod det någon vid sidan av min säng. Det var Emma som ville krypa upp och somna om med mig. Så jag lät henne göra det och så gick vi upp efter en timme ungefär och satte på min dator och pratade med mamma, Johan och Oscar på Skype. Reed kom ner också och han och Emma tyckte det var hur kul som helst. Sedan gick vi upp och åt frukost och jag fick träffa en granne. När klockan inte alls var mycket fast det kändes som eftermiddag bestämde vi oss för att åka till Boulder men först skulle det dansas. Amy satte på någon musik som barnen tycker jättemycket om och så började ALLA jaga varandra och dansa runt i hela huset. Då förstod jag vad Choni menade med att det vore bra om jag "played silly" med dem.

Boulder var riktigt coolt! Alla husen är låga och bakom dem sträcker sig bergen upp. Sjukt coolt!! Vi var inne i en affär som jag kommer handla mycket i. Det fanns massa Colorado- och Boulder tröjor och massa andra saker. Vi hann också med att äta lunch på en liten mexikansk restaurang. Jättegott var det!

Hemma igen fick jag träffa Amys mamma som de kallar Grammy Joan och också Amys bror och hans fru plus andra grannar. Alla är jättetrevliga och säger att om jag undrar något så är det bara att komma förbi och fråga.

Eftermiddagen har vi spenderat på Country Fair. Där fick barnen titta på grisar, getter, kor, hästar, kaniner och kalkoner och åka massa karuseller. Sedan tyckte Jim att jag var tvungen att prova turkey leg. Det var ganska gott men jättesvårt att äta!

Barnen badar nu, sedan ska de sova och jag ska äta upp grannens ciabatta :)


Här är några av Manhattanbilderna. Orkar inte ladda upp fler men det finns på facebook!!


Elin, Amanda, jag och Moa på Staten Island Ferry

Jag och Amanda på Rockafella center

Times Square

Frihetsgudinnan

I ♥ NY

Sedan lite bilder från resan NYC-CO

Vi flög med United Airlines och inte US Airways (hade hoppats att busschaffisen läste detta)

Daniela som bor i Parker och en annan tjej som bor i Littleton!

Kristin, som nu befinner sig i Seattle, och jag :)

Jag köpte People magazine med massa söta bilder på Brangelinas tvillingar


Colorado!

Lämnade skolan i morse klockan halv 9. Åkte samma buss som Kristin och Daniela eftersom vi skulle åka samma flyg och så. Bussresan gick bra. Tills vi kom fram till LaGuardia Airport. Personalen på CC hade sagt att det står att vi ska åka med US Airways men vi ska checka in på United Airlines. Så när vi kom till US Airways försökte vi förklara för busschauffören att vi skulle till United men han sa att ingen skulle till United och det står ju US på pappret och han ville inte åka därifrån förrän vi gått av. Så jag, Kristin och Daniela var tvungna att gå av så vi gick in och ställde oss i incheckiningskön. Vi stod där i cirka 20 minuter innan Daniela frågar en som jobbar där om vi verkligen är rätt. Självklart var vi ju inte det så vi fick ta vårat bagage och bära de ner för en lång trappa och ut till någon buss som skulle ta oss till rätt terminal. Vi var ju inte liiite arga på busschauffören då. Men till slut hade vi i alla fall checkat in vårt bagage. Först gick vi och köpte en ny adapter till mig eftersom de jag köpte inte funkade till datan där att den inte fick plats sedan hittade vi två pay phones så jag kunde ringa min värdfamilj. Det var Amy som svarade och hon höll precis på att ge Molly och Reed mat så man hörde de i bakgrunden. Det var så kul!

Sedan gick vi och köpte en pizza slice innan vi gick in till gaten och sedan på planet som tog oss till Denver. Jag och Daniela blev lite förvånade över att det var så platt. Vi såg inga berg någonstans, men vi fick förklarat för oss att två tredjedelar av Colorado är helt platt och den sista tredjedelen är berg. När vi gick av planet fick vi hjälp av en gubbe att hitta rätt. När vi kom ut i ankomsthallen såg jag Jim direkt och vi fick till bagagebandet för att hämta mina väskor och pratade om lite allt möjligt. Det är en väldigt öppen familj så det är jätteskönt! När jag fått mitt bagage gick vi till bilen och åkte hem. De bor i ett jättesött område som ser riktigt amerikanskt ut och när vi svängde upp på deras uppfart tutade Jim för att de andra skulle höra att vi var hemma och jag hann knappt komma ur bilen innan Emma kom utrusandes ur huset och skrek "Amanda!!" och kramade mig. Det kändes jätteskönt. Hon började visa mig runt i huset och pratade på om allt mellan himmel och jord. När vi kom ner i mitt rum hjälpte hon mig att packa upp. Hon tyckte det var jättekul att se vad jag hade med mig. Rummet är inte det som jag fått se bilder på utan de har fixat ett rum i källaren så jag har eget badrum och allting. När jag packat upp nästan allting kunde inte Emma vänta längre med presenterna så det blev presentöppning. De blev jätteglada för allting och Jim tycker det är jättekul att jag är ett fotbollsfreak! Sedan fick jag natta Emma och när hon somnat visade Amy mig vart all mat finns om jag blir hungrig och så åt jag och Jim lite Ben & Jerrys innan vi gick och la oss. Eller innan jag gick ner hit!

New York, New York!

New York...New York
I want to wake up, in a city that never sleeps
And find I'm A number one, top of the list
King of the hill, A number one....

Jag är på riktigt kär i New York! Det finns ju allt man behöver! Vart vi än var kändes det som att man var i himlen! Skoäffären, Victoria's secrets, M&M store, Starbucks... överallt!! Vi började dagen i cafeterian med att prata lite om kommunikation med värdfamiljen. Hur man ska prata med barnen och värdföräldrarna på ett bra sätt och något känns fel. Sedan gick vi till klassrummen och pratade lite om hur vi ska vara bra förebilder för barnen och om stereotyper. Vi fick berätta alla fördomar vi hade om amerikaner. Det blev en del! Till exempel att de är patrioter, ska vara bäst på allt, dåliga på geografi och massa annat. Sedan fick vi hämta lunchlådor till Manhattan!

Där fick vi se det mesta. Vi började att åka längs 3rd avenue och sedan till 5th och åkte en bit längs den. Vi såg Apple store som har öppet 24 timmar/dygn och alla affärer som vi verkligen ville besöka. Sedan åkte vi vidare till Rockafeller Center och Times Square där vi fick se The Naked Cowboy. Vi hann se mycket av New York från bussen. Sedan åkte vi förbi Madison Square Garden och Meat District där Samantha i Sex and the city bodde och där bland andra Olsen-tvillingarna och Sarah Jessica Parker bor nu. Sedan fick vi ta Staten Island ferry ut till Staten Island och tillbaka och då fick vi se Frihetsgudinnan som var mycket mindre än vi förväntat oss. Sedan åkte vi tillbaka till 5th och blev avsläppta vid Empire State Building. Sedan blev det ungefär 2,5 timmar shopping. Mer tid en så fick vi inte vilket var väldigt synd. det enda jag hann köpa var en BH från Victoria's secrets, en I <3 NY t-shirt, massa vykort och en nyckelring. Och så kaffe på Starbucks och Kinamat så klart. Sedan åkte vi tillbaka och redan innan hade vi bestämt att det blir MINST två besök till i den här staden innan au pair-året är slut!

I morgon åker jag ju till Denver! Ska bli spännande. Jag har inte hunnit bli nervös en men jag antar att jag kommer vara det senare. När jag kommit dit och har lite tid för mig själv ska jag ladda upp bilderna från Manhattan. Helt underbart!!

Fler bilder!

Det var BBQ idag så det blev cheese burgare och så lyxade jag till det med cola för första gången på hela resan! Det trodde ni inte va? Efter maten var det dags att gå till Centennial Hall för en föreläsning som ingen såg fram emot. Men jag har nog aldrig skrattat så mycket på en föreläsning. De måste ha hittat USAs roligaste polis som skulle prata om personal safety. Han var så sjukt kul! Annelie fick vara skådespelare ibland och vart fastsatt i handbojor två gånger. När hon skulle låtsas ringa 911 var han först tvungen att fråga om vi hade telefoner i Sverige. Liksom vad tror de om oss?

Längtar som fan till imorgon! MANHATTAN!!! Sedan på fredag flyger jag vidare till Denver kan tänka mig hur nervös jag kommer att vara när jag ska säga hejdå till Kristin, som ska flyga vidare till Seattle, och ska gå ensam ut i ankomsthallen och träffa min familj!!








Moa, Elin och jag - första bilden på amerikansk mark!










Amanda och Amanda och Frihetsgudinnan! Vi såg i alla fall den riktiga från planet!



Köpte Kisses. Asgod choklad! :D



Väntar på bussen.



På bussen till skolan



Manhattan från Thrugs Neck Bridge



Färgämnescherios till frukost!



Middag!



Cafeterian



Annelie och polisen i ett rollspel :)


Andra dagen!

Idag har vi fått jobba med barns utveckling i vissa åldrar så jag och Moa och några till fick jobba med bebisar. Så vi gjorde en assnygg planch som nu sitter uppe i korridoren!

Igår när vi satt här med datorerna var det några thailändare som kokade nudlar med en kaffebryggare! Antar att de inte är så förtjusta i maten här! Sedan när jag och Amanda skulle gå tillbaka till huset vi bor i såg vi en tvättbjörn Jag tyckte det var ascoolt tills Amanda sa att de kunde bitas och man fick rabies. Fett läskigt och det var mörkt så man såg inte om de kanske gömde sig i buskarna eller något! Fick också reda på idag på en lektion att det finns giftiga spindlar i Colorado!

Men men... MAT!

Glömde skriva lite saker ju :P

Jag delar rum med Amelia från Tyskland och Yulia från Ryssland. De är inte så pratglada av sig och när de väl pratar förstår man inte vad de säger, men det känns skönt att inte dela rum med bara tyskar som de flesta andra svenskar här.

Klasserna har blivit indelade efter vart vi ska bo. Så i min klass är alla som ska till Kalifornien, Washington State, Colorado och en tjej som ska till Arizona. Vi är fyra stycken som ska till Colorado. Jag, två tjejer från Tyskland och en från Colombia. Jag har inte hunnit prata med hon från Colombia än men båda tyskarna gillar att åka snowboard och skidor så det ska bli kul. Den ena ska bo i LaFayette som ligger jättenära Erie så vi har nog samma LCC också!

Här kommer lite bilder!

Där har ni min skola och alla svenskar :) surprise att det är jag som har fotbollströja va? ;)

Day two!

Jag tror jag vaknade halv 7 i morse. Det var ju ändå halv 1 i Sverige och en del vaknade vid 5 så det var väl bra jobbat av mig? Vi har haft jättemycket lektioner idag då var har pratat om children security och illnesses och sånt. Sedan fick vi göra lite pyssel så jag gjorde en älg och ett vänskapsband i Sverigefärger. Vi har haft jätteroligt. Vi är fem svenskar i samma grupp så vi har kunnat prata med varandra och eftersom lektionerna blivit så långa så har det lett till en del trötta skämt. Kan dela med mig av ett av dem:

- Undrar vad det blir för mat idag?
- Säkert typ fried chicken!
- Ja allt är ju fried här.
- Jepp, med fried pasta.
- Usch!
- Ja, och fried ketchup.
- Och fried cola!


På kvällen har vi haft International Sing along så alla skulle sjunga en barnsång på sitt språk. Alla vi svenskar och en tjej från Danmark och en tjej från Norge sjöng i ett hus i skogens slut!


Resan!

Tänkte berätta lite om resan hit!

Jag gick upp tidigt för att åka till Arlanda. Mamma, pappa, Emil, Johan och Britt kom dit och vinkade av mig. Hade ju bestämt träff med Annelie och Kristin så när de kom checkade vi in och sedan gick vi och fikade innan vi gick igenom tullen. Kändes konstigt att säga hejdå till familjen så där. Känns ju som om vi ses snart men det är ju långt kvar. Inne vid gaten träffade vi några andra tjejer som också skulle vara au pairer. På planet till Frankfurt satt jag med Annelie och Kristin så det var skönt att slippa sitta själv. Väl framme i Frankfurt skulle jag och Annelie checka in eftersom vi inte fått våra platser än för att vi ville sitta med Kristin men när vi kom dit och köat i en alldeles för långsam kö var det ju fel kö så vi skulle gå till gaten. Vi kom ner i en korridor och tänkte att det var så många på rullbandet så det skulle nog gå fortare om vi gick bredvid. Efter ett tag kom vi på att det inte var någon bra idé. Hur mycket man än gick kändes det inte som att vi kom framåt så det slutade med att vi halvsprang eftersom de börjat gå på planet för längesedan. Vi hittade i alla fall rätt till slut men vi fick ju inte platser bredvid varandra.

Träffade Amanda i gaten också men våra platser var en bit i från varandra. Vi var ju utspridda allihopa. Men det var en kille som var jättesnäll så jag fick sitta med Elin och Moa så jag hade sällskap den 8 ½ timme långa flygturen. Det gick sjukt seg. Tittade på Juno, Kung fu panda och Step up 2 och ändå hann jag halvsova emellanåt. Men det gick inte att somna helt. Sedan kom vi fram till New York och fick vänta ett tag innan vi fick åka bussen ut till Oakland, Long Island där St John's University ligger där vi är nu. Längtar redan tills jag kommer till Colorado. Äckligaste sängen och äckligaste duschen någonsin! Men det ska överlevas!

Glömde kamerasladden uppe i mitt rum så blir inga bilder idag men förhoppningsvis i morgon! :)

Hejdå Sverige och hej USA!

Nu har jag sagt hejdå till alla utom familjen. Eller jag sa hejdå till Oscar idag för han skulle till Gotland med sin mamma. Även om jag fortfarande inte fattat att jag kommer vara borta så här länge så vet jag det nog innerst inne. Stod i Rotebro med Sanna, Rebecca och Emelie och skulle säga hejdå. Vi stod och skrattade som om allt var som vanligt. Jag tyckte det var konstigt att jag inte började gråta för jag kommer sakna de så mycket. Men ändå, fast jag inte förstått, så var det svårt att lämna de och gå och sätta mig i bilen. Lyckades till slut efter att jag sagt åt dem att åka i väg. Sedan åkte jag hem. Då var jag nära på att börja gråta. Det är väl det närmsta jag kommit det hittills.

Sa ju hejdå till resten av släkten idag också. Min farmor försökte ge mig lite goda råd. Förstod att hon ville att jag skulle ta det lugnt och så. Sedan sa hon något om karlar. Vet inte vad men jag sa i alla fall att hittar jag någon så får han följa med mig till Sverige och så sa jag att vi ses när jag kommer hem. Då sa hon "Då ska vi..." sedan förstod jag inte mer. Men det kändes i alla fall skönt att hon verkade fatta att jag skulle åka bort.

Jag och mamma har lyckats packa klart allting nu också. Handbagaget väger 1 kg för mycket men jag hoppas att de inte märker det annars får jag väl betala extra eller något. Av de stora väskorna väger den ena 23 kg exakt vilket är maximum och den andra väger 18 kg. Känns bra, då har jag 5 kg att shoppa för in the big apple!

Nu kommer jag ihåg!

Jag fick mejl av en tjej som heter Ranya igår. Hon är från Thailand och har bott i Erie i en månad. Hon hade fått min mejl av våran LCC så det känns skönt att veta att det finns andra där. Och att hon kommer vara där nästan hela mitt år känns jättebra också!

Endast en dag kvar!

Jupp, i morgon åker jag. Det har hela tiden känts som om det är jättelångt kvar men nu är det bara en dag. Idag fyller Oscar år så grattis på honom! Vi ska ha kalas för honom så hans mamma och kusiner med flera kommer hit. Sedan ska han till Gotland så jag måste säga hejdå till honom idag. Annars idag ska jag åka till farmor och säga hejdå till henne, Britt och Maud. Egentligen började jag skriva för att jag hade något att skriva om men nu blev jag distraherad av en korv som ligger bakom min säng. Vem kan vara den skyldiga?

Undrar

Nu har jag sagt hejdå till alla. Det känns helt skumt, jag verkar inte ha förstått hur länge jag ska vara borta. Jag vet att jag ska vara borta länge. Men ett helt år känns det inte som! Undrar när jag kommer fatta det.

Att säga hejdå känns inte så lätt!

Hade ju avskedsfest i går. Det var kul, men känns ju jättehemskt att veta att jag inte kommer träffa alla dessa människor på ett helt år! Jag är jätteglad att alla som kom ville komma! Kvällen slutade ju kanske inte riktigt som planerat men jag och Amanda var ju tvungna att festa för ett helt år, det behövde ju inte alla vi andra så jag tycker det var okej!

Amanda och Kevin sov hos mig i natt och i morse när vi vaknade kom kusinerna från Köping för att säga hejdå till mig. Nu är Åsa, Patrik, Uffe och Cissi här också Andrea var här för en stund sedan. Jag undrar när jag kommer börja gråta. Kommer snart antar jag.

Berättar lite mer om gårdagen när jag lägger upp bilder!

Nu är det snart bara en dag kvar tills jag åker. Och ändå har jag inte fattat än. Känns i alla fall skönt nu att jag bestämt träff med två tjejer på Arlanda. Känns bra att ha någon på planet så kanske man inte tänker lika mycket på allt man lämnar här.

Kommer sakna min familj, mina kompisar, min säng, Stockholm, Djurgården... allt! Men jag kommer ju tillbaka sedan. Glöm inte bort mig bara!