Jaha

Var värsta taggad på utgång i morgon men som vanligt när man planerar något så drar sig alla ur. Vi var typ 7-8 stycken och nu är det jag och Bea kvar bara. Får se hur det går i morgon då. Blir i alla fall shopping och hockey på dagen. Woho!

La città

Vaknade klockan ett och vid halv tre kom Andrea över för att vi skulle till stan. Efter att ha missat två bussar hann vi äntligen med den tredje och kom till stan. Då var jag jättehungrig så vi började vårat stadsbesök med McDonalds och en Chicago Star som var lika god som El Maco. Sedan gick vi till derby där Dembo, Lance, Quirino och Enrico satt och skrev autografer eftersom den nya matchtröjan kommit. Tänkte först köpa tröjan men den var rätt tråkig. I stället skulle jag hjälpa Andrea att hitta något bra hon kunde få autografer på. Hon ville ha en vit mössa men jag tyckte hon var mycket sötare i den rosa kepsen, och det skulle vara lättare för dem att skriva på den. Men då ville hon att jag skulle köpa en likadan. Så jag provade den och när jag stod där och posade framför spegeln var det plötsligt inte så mycket folk och Enrico såg mig och ropade "Amanda". Det var ju kul att få all uppmärksamhet på mig när jag stod och posade. Men i alla fall, då kunde jag be de övertala Andrea att köpa kepsen i stället. Och det gjorde de så nu har vi varsin rosa Djurgårdskeps.



Efter det gick vi och kollade i lite affärer. Bland annat Top Shop där jag hittade ett par skor som jag ska köpa i morgon. De var jättesnygga! Sedan såg vi att det var gratis sminkning så vi blev sminkade också. Jättefina blev vi! Sedan tog vi bussen hem.

Men vad händer ikväll? Orkar inte sitta hemma och kolla på TV bara. Hoppas det händer något!

USA 11 augusti!

Glömde skriva det! Men de har ju tjatat en del på mig på Cultural Care att jag skulle bestämma mig. Så i måndags visade jag bilderna på familjen Maiocco i Erie, Colorado, för pappa. Han tyckte precis som jag att de var hur söta som helst, Emma, Reed och Molly. Så nästan precis när vi gått i genom alla bilderna ringer det. Jag ser direkt att det är ett amerikanskt nummer och försöker ställa om så gott det går till en engelska som i alla fall låter lite bra. (Både Amy, som är mamma till dessa barn, och Therri, som ringde från Philiadelphia för några veckor sedan tyckte att jag pratade JÄTTEBRA engelska :D) Det var i alla fall en jättetrevlig tjej som ringde och frågade om min pappa hunnit hem från Thailand och om jag hade pratat med honom. Och det hade jag ju  så nu har jag tackat ja. Så den 11 augusti åker jag och Amanda till New York. Vi kommer dit på en måndag och får träffa en massa andra au pairer. Sedan får vi gå au pair-skola tisdag, onsdag och halva torsdag då vi får lära oss first aid och en massa amerikanska barnlekar och barnsånger. På torsdag eftermiddag får vi åka runt i New York och shoppa och se oss omkring och på fredagen 15 augusti flyger jag från New York till Colorado! Under mitt år kommer jag ha två betalda semesterveckor. Då kommer det i alla fall några av dagarna bli Florida, sedan när jag jobbat i 12 månader kommer jag ha en månads extra visum. Då blir det Kalifornien och kanske lite mer New York. I'm so excited!

Planerna annars i sommar är nice.
Jag och Camilla ska ju som skrivet åka till Italien. Läste en grej när jag var på pappas jobb i tisdags att man kan låna lägenheter. Det stod visserligen bara om New York, men det borde ju gå i Rom också? Vi ska kika på det i alla fall. Verkar i alla fall nice för det blir jättebilligt och sedan har man pengar till shopping också. I onsdags hos Ellen bestämde vi också att vi skulle till Hultsfred eftersom det kommer sjukt bra artister dit. Simple Plan, Linkin Park, Johnossi, Håkan Hellström och Miss Li är bara några av dem!

Men nu är klockan mycket så jag ska prata lite med Rebecca som är i USA, sedan ska jag sova. Ska till stan med Andrea i morgon :)

Du är Hej och skepp ohoj, du är sodastreamad oboy!

Började kvällen igår med att träffa Camilla i Sollentuna där vi gick och köpte Sprite och lime. Sedan åkte vi till Ellen där även Amanda, Sofie, Bea och Roschi var. Lite senare kom också Emelie. Vi fixade oss och tog oss sedan in till stan och Soft Kök & Bar. Där tog vi varsin Aquatini. Vi träffade Moa och Nathalie där också. Det var riktigt trevligt. Men sedan drig vi vidare till Laroy. Det var en riktigt trevlig kväll :) åkte hem med Roschi och Camilla och innan Azza kom och hämtade oss gick vi till McDonalds och åt en cheeseburgare.

image5


Idag sov jag länge vilket var jätteskönt. Sedan tog jag mig hem till Amanda för att hämta mitt smink. På vägen dit köpte jag med mig ett paket lättmjölk eftersom våran käre Björn Gustafsson inspirerat oss till att göra sodastreamad oboy. Ingen höjdare precis men det var kul att ha provat på! Sedan gick vi och hämtade Amandas lillebror på dagis. När jag sedan kom hem har jag tittat på Bring it on - in it to win it med Emil, Oscar och Andrea. Jag hade köpt chips och dipp så vi hade det jättemysigt. I morgon ska jag och Andrea åka in till stan och köpa Djurgårdens nya matchtröja :)

Sportlovet this far

Måndag: Stan med Amanda. Gick först runt ett tag och sedan fikade vi på John Chris. Det var asgott men man blev så sjukt mätt. Jag åt pastasallad med kyckling, en chokladboll och en hallonsmoothie. Senare åkte jag till pappa som kom hem från Thailand i söndags. Fick två tröjor, ett par skor och mascara. Nice!

Tisdag: Sov till halv 2, sedan blev det Oprah och Cityakuten innan jag orkade göra mig i ordning och åka till pappas jobb. Därifrån tog jag en liten promenad till Subway och åt en macka för första gången sedan jag jobbade sist. Därefter gick jag till Gullmarsplan och mötte upp Alex och Patrick innan vi mötte Henrik vid Donken. Sedan var det hockey! Förlorade på sudden... jävla skit! Hade inte Daniel Larsson lyckats slå pucken över sig själv hade vi ju vunnit. Bäst på matchen: En cirka 4-årig kille bakom mig och Patrick. Han satt där och sjöng "Håkan Södergren, Hokan Södergrä" och när Daniel Larsson släppte in det där målet sa han, nära att börja gråta: "Pappa, vad gör han? Han gjorde det där med flit!"

Onsdag: Alltså idag. Har precis kommit till mamma från pappa. Hade planerat vilken buss jag ska ta och allting men smart som jag är så går jag upp cirka 8 minuter innan bussen går så det fick bli att slänga ner alla kläder som jag kanske ville ta med till mamma i en påse och sedan lkä på mig. Såg i spegeln i hissen att jag såg förjävlig ut i håret som Tobbe skulle sagt. Vi kommer ut på gatan prick 10.54 när bussen ska gå och ser den åka i väg. Så det blev en morgonpromenad till Fridhemsplan för att ta tunnelbanan istället. Och nu är jag hemma. Snart bär det av igen dock. Ska vara barnvakt igen och direkt därifrån ska jag åka hem till Ellen på förfest. Sedan, om vi följer min och Beas plan, blir det mer förfest på Nasty och Soft Kök & Bar innan vi drar vidare till Laroy.

Men nu måste jag duscha och leta massa kläder till ikväll. Puss!

Underbara ledighet

Det är söndag och jag behöver inte gå till skolan i morgon. Känns hur skönt som helst! Just nu är jag faktiskt rätt pigg. Har hunnit med en hel del idag så det skulle vara mer logiskt om jag var trött. Dagen började redan klockan 10.30 (!). Somnade ju inte förrän klockan 5 i morse så kommer mamma in och väcker mig 5,5 timmar senare. Hon tyckte inte att jag skulle vända på dygnet eftersom det är skola i morgon, sa hon. Men jag har ju sportlov! Tack för det! Eftersom jag inte orkar dra för gardinerna i mitt rum var det för ljust för att somna om. Så vid 11 ungefär pallrar jag mig upp och tar ett glas oboy. Sedan ska jag tydligen följa med och titta på Sollentuna United - Norrtälje (?). En träningsmatch! Orkade inte gå med mamma och Johan så jag tog bussen och missade halva första. Matchen slutade 1-1 och var inte så jätterolig. Kände bara igen en spelare. Sedan gick vi hem och det var iskallt.


Väl hemma gjorde jag inte så mycket. Men sedan var det innebandy. Det var kul, fastän jag, mamma och Johan förlorade alla matcher. Kände av lite att min reaktionsförmåga inte var den bästa tack vare kvällen innan men jag gjorde två mål och är stolt över min insats. Sedan blev det hem och titta på En annan del av Köping och This is England. Men den har jag redan sett så jag orkade bara titta på halva. Snart ska jag sova och i morgon ska jag inte till skolan! Woho :D


Lyckad kväll!

Igår hade jag i stort sett inga planer på dagen så jag satt hemma och gick runt otåligt och väntade på att det skulle bli kväll. Gjorde mig fix och färdig redan vid halv fem. Sedan började jag och Johan laga mat. Jag fick stå för risotton som vart så sjukt god. Vid halv sju kom Peter, Cissi och Elvis och strax efter kom Ricke, Kicki, Alexandra och Emma. Och som vanligt när det är god mat åt jag hur mycket som helst och blev jättemätt.

Efter middagen ringde Jennifer och frågade om jag ville komma hem till Maria så jag åkte dit en stund. Det blev att se slutet på Melodifestivalen och spela biljard. Det var jättelängesedan jag spelade så det nästan det första som hände var att jag satte åttan så jag och Jennifer förlorade. Men nästa match hade jag kommit in i spelet lite grann och jag och Adam lyckades vinna. Fast det var nog mest Adams förtjänst. Sedan kom det lite fler folk och när det började droppa in lite folk från Rudbeck var jag tvungen att dra vidare.

Amanda och hennes kompisar hämtade upp mig och jag, Amanda, Paula och Elin åkte in till stan och The Vibe. Där inne träffade vi på Alex, Putte, Martin, Simon, Eva-Lotta med flera. Det var en riktigt nice kväll och för en gångs skull hade jag med mig min kamera så det vart lite bilder också. (Finns på
http://mandariiiin.bilddagboken.se)

Efteråt blev det McDonalds som vanligt innan jag, Amanda och Paula tog bussen hem!



I <3 Facebook

Här om dagen när jag hade absolut inget att göra kom jag på att jag kunde söka på Erie, Colorado på Facebook för att se om jag hittade någon som bodde där. Det är där jag har hittat en au pair-familj. Jag hittade en svensk tjej som själv varit au pair där så nu har jag fått msn till ett par av hennes kompisar. Fett nice och veta massa innan man åker dit!


Härlig dag!

image4Härlig dag det här! Jag och Mia hann precis klart med våra Litterär gestaltning portfolion och lämnade in dem. Sedan slutade jag tidigt och fick med mig Amanda till stan när jag skulle köpa biljetterna till Norrköping-Djurgården! Känns så otroligt skönt att ha det spikat nu! Sedan köpte vi Ben & Jerrys-glass!



Efter stan åkte vi hem en stund till Amanda i Edsviken innan jag tog bussen till Silverdal för att vara barnvakt. Och alla killarna blev lika glada som vanligt när jag kom så det kändes ju lite jobbigt när de skulle nattas. Mina små skruttungar :)

De hann i alla fall somna innan Amanda kom och höll mig sällskap. Vi satt och tittade på Let's Dance och åt chips och godis så att jag är proppmätt! Sedan var det Hjälp! också. Måste ju vara Sveriges klockrenaste serie. Vi hann precis se att det var Mi som åkte ur Let's Dance innan föräldrarna kom. Sedan gick vi hela långa vägen från Silverdal till Edsviksvägen och jag missade alla bussar som vanligt så jag gick hem till Amanda och tittade lite på en rolig film innan jag kunde ta bussen hem.

Det är kul att åka buss på kvällen. Alltid massa människor som man kan skratta åt. Det satt en full fjortis bakom mig som inte hittade till Edsbergsparken. Det var en kille som kom fram till mig nä jag sattt och väntade på bussen och frågade: "När avgår den?" Vadå avgår? Jag var tvungen att be honom upprepa tre gånger innan jag fattade. Varför kunde hann inte bara fr¨ga när det GÅR? Sedan kom det en kille till. Han var väl i 25-årsåldern skulle jag tro. Han var en sådan där som har byxorna uppdragna till armhålorna och viker ändå upp dem där nere så man ser hela strumporna. Han var också jättefull och ramlade in i varenda säte, men ändå skulle han typ längst bak. Sedan somnade han. Vore kul om han missade sin station för han satt i alla fall kvar på bussen när jag gick av den.

Nu ska jag sova. Natti natti!

Lycka!

Äntligen är period två slut. Har min sista Info & Layout-lektion nu och i morse hade jag min sista Grafisk Design. Igår hade jag min sista Psykologi och Litterär Gestaltning. Så otroligt skönt!

Ikväll blir det chill i Silverdal med Amanda när barnen jag ska passa somnat. Det lär bli lite godis och Let's Dance kanske. Det var någon film som verkade kul också. Efter barnvaktandet kanske jag ska träffa Sanna och Roschi. Så det blir en riktigt myskväll det här.

Nu har jag egentligen slutat men jag måste vänta på Mia.

Pusspuss!

Mums!

Jag har bakat en sockerkaka! För typ första gången i mitt liv då hela mitt liv kretsar kring choklad. Men vi hade ingen kakao hemma så därför blev det bara en helt vanlig sockerkaka. Det blir nog gott ändå!

I morgon släpps biljetterna till Norrköping - Djurgården så jag ska åka dit och köpa tre stycken! Fett nice det kommer bli :D vill att Allsvenskan ska börja NU!
image2

Längtar!

Det blev ingen innebandy idag. Fett synd. Men jag och Mia bestämde i alla fall att vi ska gå och kolla på Björn Gustafsson på Raw den 19 mars!! Han är min idol!

image3

Typ världens segaste vecka

Måste veckan gå värsta segt bara för att det är lov snart? Så jäkla typiskt. Känns som om det var år sedan vi var på föreläsning på aids-jouren. Det var faktiskt intressant. satt i två timmar och blev inte alls trött på det. Sedan åkte jag och Camilla till Kungshallen och åt mat. Sedan skulle vi ta en fika tänkte vi fast vi, eller i alla fall jag, var jättemätt efter all kyckling och ris. Men när vi åkte upp för rulltrappan kom Camilla på att vi kunde ta en after school så vi åkte upp till Ikki Sushi & Bar och satt där och planerade våran Italienresa medan alla som jobbade där glodde på oss. Det var typ tre av dem som frågade om leg. Ser vi verkligen så små ut?

I tisdags var det dans och jag och Sanna var jättetrötta innan och jag trodde aldrig att jag skulle orka. Men väl där piggnade jag till. Vi började på en ny dans till en låt från Hairspray. den var asrolig så det första jag gjorde när jag kom hem var att slå på filmen.

I går åkte jag förbi mammas jobb en snabbis och hälsade på. Till skillnad från Sanna så älskar jag barn. Så himla söta! Jag hann visa dem hur man ritade ett Djurgårdsmärke innan jag gick förbi nästa dagis för att hämta Isak. Sedan kom vi hem till honom där Hugo var hemma redan. Han avr på jättebra humör. Speciellt när han fick stå o plaska i diskhon och när han fick dansa lite. Sedan kom Ville hem också, och han var lika gosig och kramig som förra veckan. De är så söta!

Nu sitter jag på min Info & Layout. Är typ klar med det jag ska göra så kom inte på något bättre än att skriva om veckan. Efter lektionen ska jag åka och hämta min januarilön. Känns som att det är på tiden eftersom jag får nästa lön snart också. Sedan ska jag åka hem till Mia för hon ska laga mat åt mig och jag är jättehungrig!

Helgen

Hände ju INGENTING i fredags så det behöver jag inte skriva om.

Igår på dagen åkte jag och Camilla till Södertälje och tittade på Djurgården - FC Köpenhamn. Det var så härligt att äntligen få se på fotboll igen att jag inte ens blev ledsen att vi förlorade. För övrigt har kaffe aldrig varit så gott som den lördag på Södertälje Fotbollsarena. Frös typ ihjäl annars.

På kvällen skulle jag, Roschi, Sanna med flera gå ut, men det blev till slut bara jag och Roschi. Vi hamnade på Vanilla. Det var nice, förutom två J, Danmark och Irland.
En J var i och för sig rolig:
A: Vart bor du då?
J: Utanför Södertälje. Du då?
A: Sollentuna
J: Jasså, så är du i Stockholm över helgen bara då?

Åkte sedan hem med Martin och Kevin =)

Idag har det varit massa plugg. Var egentligen klar med psykologin men jag hittade en dokumentär om sjukdomen jag skrivit om så jag tittade på den och skrev 4 sidor till.

Nu längtar jag till nästa helg!

Puss!

Jahapp

Jag och Sofie har kommit fram till att nästa gång vi planerar en utekväll ska vi inte bara ha ett backup-ställe att gå till utan även en hel backup-plan. Den här fredagen såg nämligen ut att bli jättetrevlig! Till en början verkade det som att vi skulle bli ett gäng på tio stycken som skulle gå ut men efter att folket bangat, en efter en, var det till slut bara jag och Sofie kvar. Kändes inte riktigt lika kul att gå ut då så vi tänkte ha en chillkväll. Men vad skulle vi hitta på? Vi satt i två timmar och försökte komma på något, men eftersom vi varit så taggade på krogen kändes allt tråkigt. Så nu sitter jag här och ska snart sova. Känns som en lyckad fredag.

XXX

Finally Fredag!

Den här veckan har gått väldigt fort. Vi var lediga i onsdags igen så då passade jag och Camilla på att jobba med vårat projekt lite så nu har vi börjat redigera och är snart klara med tidningen. Det känns typ så! Så jävla skönt! Medans jag satt och skrev in våran otroligt bra saga "Flower Power" på datan skulle Camilla ta lite bilder till våran bilddagbok. (projektitaliano.bilddagboken.se) Det var bland det roligaste jag varit med om. Hon ställde sig framme vid tavlan och satte på självutlösaren på kameran och ställde sig och posade framför den. Det såg sjukt kul ut!

Efter detta skulle jag vara barnvakt så jag åkte till Silverdal, men eftersom det var ett par timmar kvar tills jag skulle träffa dem tog jag en sväng förbi mammas jobb innan. Sedan gick jag till Silverbäcken där jag bestämt träff med familjen. Träffade Linda och Ville i lekparken utanför. Först satt Ville bara och tittade på mig i sin vagn eftersom det var ett tag sedan jag var där men sedan blev han jätteglad och ville att jag skulle bära upp honom ur vagnen och då började han pussa på mig och kramas hur mycket som helst. Min lille sötnos. Sedan gick Linda och hämtade Isak och jag och Ville var kvar i lekparken. När Linda och Isak kommit tillbaka gick vi hem till dem där Thomas och Hugo väntade. Ville fortsatte att vara på sitt kelhumör hela kvällen och fortsatte borra in sitt huvud i min mage och pussas och kramas. Sedan åkte jag hem och gjorde inte så mycket mer den kvällen.

Sedan blev det torsdag och Alla hjärtans dag. Åkte med Mia till skolan och hon hade kommit fram till att Alla hjärtans dag var bara en dag då de som är ensamma skulle förstå hur ensamma de var. Det stämmer säkert på sätt och vis. Men hur som helst, efter lunchen gick jag och tittade på Domedagen i aulan med Mia med flera. Det var askul att se hur de tolkat vårat drama. Inte riktigt som vi tänkt oss men det var bra i alla fall. Efter skolan åkte jag direkt till Kummelby för konfaträff. Kändes jättekonstigt att komma dit och att de faktiskt pratade med varandra. Tänk vad ett läger kan göra liksom. När konfan var slut var Sofie och jag tvungna att vänta på bussen jättelänge så hon, jag, William och Alexander gick till Kummelby pizzeria vilket vi inte kommer göra om. Man fick vänta på pizzan i typ en halvtimme. När pizzan kommit och vi ätit upp nästan hela kom Anders och hämtade oss.

När jag kom hem var jag tvungen att äta lite pasta med lax och sedan fick jag en Alla hjärtans dag-present av mamma. Det var några hårspännen och ett armband :) Sedan följde jag med och spelade innebandy med mamma, Johan, Uffe, Cissi, Janis och Malena så nu har jag ont i hela kroppen. Men det var sjukt kul så det kommer jag göra fler gånger!

Idag har jag inte hunnit med så mycket än. Hade grafisk design i morse och nu har jag hål till kl 13.50. Tills dess ska jag försöka skriva klart mitt psykologiarbete och springa och lämna Oscars nycklar som jag lånat eftersom jag glömde mina egna i morse. Ikväll blir det antagligen krogen med några vänner och i morgon ska jag lämna huset klockan elva och ta mig hela vägen till Södertälje fotbollsarena för att se Djurgården - FC Köpenhamn. Det ska bli nice. Årets första fotbollsmatch för mig!


Nice

Har kommit fram till att jag använder ordet nice alldeles för mycket. Men skit samma. Var på konfaläger i helgen, och mina konfirmander pratade med varandra (!). Det var ett helt okej läger. Fastän jag mycket hellre hade vart hemma och träffat mina vänner och se mitt kära Djurgården vinna äver BP.

Men som sagt, lägret var helt okej. Umgicks mer med konfirmanderna än med ledarna med de var faktiskt asroliga, mina små konfirmander. Speciellt en, typ roligaste människan jag träffat i hela mitt liv.

Kom hem i söndags och åkte ofräsch som jag var efter lägret till min farmor som fyllde år. Firade henne med tårta och kaffe sedan åkte jag hem till pappa och gjorde typ ingenting.

Igår var det studiedag i skolan så jag och Sofie tog oss en shoppingdag. Kände att jag var i stort behov av en klänning som var i en annan färg än svart eller grå eftersom det mesta jag använder är i just de färgerna. Slutade med att jag kom hem med lite örhängen, en grå och en svart tröja. Alltså INGEN klänning och FEL färger. Men de var fina så jag orkade inte bry mig. Men det var en trevlig dag och vi åt tidernas godaste mackor!

Idag var det sovmorgon för jag hade ingen litterär gestaltning. WOHO!! Sedan rätt chill psykologi. Sedan skulle Emelie och jag luncha i simhallen och på vägen dit träffade vi på Rebecca som varit och tränat så jag tvingade med mig henne dit. Det var trevligt och nu har de (framför allt Emelie) övertalat mig att söka jobb på McDonalds igen så jag ringde chefen och han tyckte det var bra att jag ringde så det lät ju inte helt dumt. Sedan hade jag grafisk deisgn så jag pillade lite på min hemsida innan jag slutade. Då åkte jag och Sanna hem till mig och drack varm choklad och åt godis och kakor innan vi skulle dansa. Så kom vi till dansen som tydligen var inställd och det visste ju alla utom vi. Men det var typ skönt att inte dansa för jag var så trött så vi la oss på varsin bänk i skolan och vilade lite innan bussen gick till stan. Väl i stan träffade jag Patrick och vi tog oss till Djurgårdsbutiken och skrev upp oss till Norrköping för att se premiären i Allsvenskan. Sedan hittade vi ett par assnygga Djurgårdsskor till honom innan vi hittade en pizzeria. Sjukt gott så nu är jag jättemätt.

I morgon är det projektarbete och barnvakt som gäller.

Ciao!

Usch för helgen

Hämtade biljetterna i går med Sofie! Sjukt nice :) Nu är nästa steg att bestämma vilken mat vi vill ha. Kommer väl gå lika bra att komma överens om det som det alltid går när vi ska komma överens om något ;)

När jag sedan kom hem ringde det från Colorado. Min andra intervju nu från USA. Men det var inte lika nervöst den här gången. Verkade som en jättebra familj. Pappan gillade fotboll (alltså soccer, inte football ;)) och den äldsta dottern skulle börja spela i vår. Allt var bra. Det skulle inte vara så långa arbetsdagar och mamman jobbade bara tre dagar i veckan och de två äldsta barnen skulle gå på dagis så det var bara en som skulle vara hemma. Jag skulle få ha egen bil och vara ledig varje helg. Lät så sjukt bra! Men när jag sedan googlade på staden de bodde i var den jätteliten. Typ mindre än Köping eller något. Kommer jag klara det i ett år? Hmm...

Senare på kvällen bestämde jag för övrigt att jag måste göra något åt mitt liv. Speciellt skaffa mig ett nytt jobb. Ett stadigt som jag kan jobba på fram till sommaren! Och skolan kanske jag ska ta tag i... men jag orkar inte det än.

Den här helgen kommer suga. Orkar inte ens tänka på allt. Kommer vara typ helt isolerad tills på söndag. Känns ju skönt med roliga planer nästa vecka. Måndag - LEDIG, tisdag - dans med Sanna och stan med Patrick, onsdag - egentligen ledig men ska jobba med projektet med Camilla, torsdag - tråkig, fredag - fira Patrick som fyllt 18! Sedan är det ju helg igen. Känns bra!

En cp-chef och en tomatskärare

Vart ska jag nu börja? Jobbade ju i går så jag kom dit klockan 4 som bestämt och möts av min jävla chef som inte ens svarar när jag säger hej. Sedan är det en annan tjej där som jag inte kände igen. Hon hade tydligen bara jobbat där i tre dagar. Jag gick i alla fall och bytte om och när jag kom ut igen frågade jag den här nya tjejen om det var något som behövdes göras. Nej, det var så lugnt så allt var redan fixat. Så Tomas satte mig direkt på att skura ugnen och sedan golvet. När jag var klar med en tredjedel av golvet kom en massa kunder som jag var tvungen att hjälpa.

Jag gjorde allting jättesnabbt eftersom det var en massa människor och Tomas försökte väl också men han ska alltid bli värsta polare med alla så det går kanske inte lika fort som det skulle kunna gå. Sedan kom det en familj som skulle ha fyra mackor och de två som skulle beställa var tvungna att fråga de andra vad de ville ha på så det tog lite längre tid. När vi sedan var framme vid såserna kunde familjen inte bestämma sig vad de ville ha och jag försökte hjälpa dem blev Tomas stressad över kön som bildades. Då började han klaga på mig inför kunderna, att jag var tvungen att skynda mig. Då lyckades jag hålla all ilska inom mig, för det var ju inte mitt fel att de inte visste vad de ville ha och jag kan ju inte be de skita i såsen bara för att jag måste ta nästa kund.

Sedan tog ju tomaterna och löken slut också. Och det var ju mitt fel fast det var de som jobbade innan mig som inte fixat något. Han tyckte att jag skulle tagit fram preplistan det första jag gjorde när jag kom men det var ju han som satt mig på att skura ugn och golv. Men till tomaterna - jag bad honom visa hur man använde den där tomatskäraren för jag hade aldrig använt den förut. Han visade med EN tomat sen skulle jag skälja de andra och hann prova skära en till. Men eftersom typ all mat på det där jävla stället är gammalt mosades hela tomaten och jag hade sedan tomatinnehåll i ansiktet, håret och på kläderna.

Sedan kom det fler kunder. Så var ju löken slut så jag frågade Tomas om han kollat om det verkligen inte fanns någon. Då fick jag till svar "det beror ju på hur mycket du har preppat". NÄR FAN SKULLE JAG HUNNIT MED DET? Hade ju precis börjat med tomaterna!!!!!!! När jag var klar med kunderna som kommit visade jag Tomas att tomaterna var mjuka och att det därför inte gick att skära dem. Men tydligen skulle det gå om man tog i lite mer. Jag var så jävla arg då så tack vare ilskan fick jag krafter så till slut gick det. Även om sedan tomaterna såg förjävliga ut. När jag väl fått in snitsen på den där maskinen var det nog det bästa på hela kvällen. Jag menar vad skulle hänt om jag inte fått ut lite av min ilska genom att slå på den där?

Jaha, när det sedan var dags för stängning ville jag sura klart golvet. Men först var jag tvungen att bära undan soporna, tömma hinken med dricka, torka runt sopgrejen och sopa golvet. Sedan kunde jag börja skrubba. Skulle ju göra det noga också. När klockan började närma sig åtta säger Tomas "Jaha Amanda, jag tror vi inte hinner klart till åtta och då får ju bara betalt till åtta." Jasså? När har han sagt det till mig? Jag vet att det är meningen att det ska ta en timme att stänga, men då ska man ha hunnit förstänga så det i stort sett bara är att plocka undan all mat och diska. Men det hade ju inte jag hunnit eftersom jag varit tvungen att fixa med tomaterna och löken och göra mackor till alla kunder. Hade inte haft en enda sekund ledig att ägna åt förstängning. Så till slut orkade jag inte mer så innan jag gick hem började han klaga på mig fast jag ju inte gjort något fel. Det var ungefär då jag höjde rösten. Sedan fortsatte diskussionen och jag blev bara argare och argare eftersom det visade sig att han tydligen tyckte att jag skulle sopa golvet, skrubba golvet, gå ut med sopor, diska, skära tomater och skära lök SAMTIDIGT som jag gjorde mackor. Sedan tyckte han att jag skulle prioriterat. När jag frågade vad jag i så fall skulle prioritera bort var ju tydligen allting viktigt så allt skulle göras. Men stängningen skulle i alla fall prioriteras. Som om jag skulle lämna kunderna för att skrubba golvet. Liksom vad fan tänker människan med?

När vi haft diskussionen skrev jag ut mig och gick där i från. Hatar honom och tänker aldrig mer komma tillbaka!

Nu ska jag leta reda på ett nummer till Susanne och säga att jag tyvärr inte kan komma på konfan i kväll eftersom jag fått ansvar för våran jävla skiva som jag snart inte vill ha längre. Orkar verkligen inte om jag ska behöva göra allt!

En onsdag

Jag hann klart med novellerna igår! De kanske inte blev bäst men de blev klara och det var huvudsaken. Fick ju reda på att jag skulle skriva en analys om bokomslaget jag har gjort om Suzhou så blev klar med det också nu på lektionen. I morgon har jag prov i Info & Layout. Efter det har jag typ inget mer den här perioden. Eller ska lämna in några texter till Litterär gestaltning men de är typ klara. Ska bara välja ut. Och just fan, ska skriva om en psykisk sjukdom men det blir säkert bra. Sedan börjar mitt chillschema! Ledig varje tisdag! :D

Efter lektionen ska jag åka hem och äta lunch och hämta jobbkläderna. Sedan ska jag och Camilla få göra mittredovisning på projektarbetet. Sedan ska jag jobba i typ 4-5 jävla timmar men jag behöver verkligen pengar.

Vill ju åka någonstans i vår. Typ en helg bara. Får se hur det blir med det. Jag och Camilla pratade om att åka til Italien. Hoppas verkligen det blir något med det.

Kom på en grej. Jag har alltid trott att jag är en sådan som tar dagen som den kommer. Men jag har ångrat mig. Satt och tänkte lite på det i går kväll. Nästa dag jag inte har några planer alls är typ nästa lördag. Det är en och en halv vecka kvar. Så det känns kanske inte riktigt som Carpe Diem (visst heter det så?)...

Den här helgen kommer suga för övrigt. I morgon har jag konfirmationsgrej som jag tycker är jättetråkigt. Sedan ska jag på läger med dem fredag till söndag. Hur ska jag stå ut? Känns i och för sig skönt att jag gjort så mycket de senaste helgerna så jag inte behövde gå och grubbla över det. Fast det finns ju annat som är jobbigt med det här! Måste verkligen göra något åt det men jag vet inte hur och när och var! Gaah!

Bättre dag!

Förutom det där med armbågen har min dag varit bra idag :) i morse skjutsade pappa mig till mamma så jag kunde skriva novellerna och loggboken. Så nu är jag i alla fall nästan klar. Känns superbra! Hade en lektion idag bara. Grafisk design. Vi ska börja göra hemsidor så det är chill.

Sedan åkte jag och Sanna hem till mig för att träna på våran Gimmie more-dans. Blev inte så mycket träning, men lite i alla fall! Sedan åkte vi på dans :D vi stressade dit för vi var sena men vi var ändå först så vi hann vara med på världens jobbigaste hoppuppvärmining.

image1


Efter dansen väntade vi på Roschi så åkte vi till Sollentuna för att äta kebab så nu är jag värsta mätt, men det är värt det för det var ju så sjukt gott.

Bara för att jag inte orkar skriva klart novellerna riktigt än:

Tre namn du går under:
1. Amanda
2. Manda
3. Bjarne (ytterst sällan, men det händer)

Tre saker som skrämmer dig:
1. Döden
2. Typ skolan
3. Livet

Tre saker du har på dig:
1. Mina egna mjukisbyxor som jag fick tillbaka igår
2. Englandsfotbollströja
3. En annan Englandströja typ

Tre av dina favorit låtar (just nu):
1. Glory days to come - Johnossi
2. Good girl gone bad - Rihanna
3. Fotografia - Juanes feat. Nelly Furtado

Tre sanningar:
1. Jag sitter alldeles för mycket vid datan
2. Jag är sjukt blyg
3. Jag kan inte vänta tills jag slipper gå i skolan

Tre av dina hobbys:
1. Mina kompisar
2. Djurgården
3. Festa typ

Tre saker du verkligen vill ha:
1. Nytt jobb
2. Mer pengar
3. Kärlek


Men nu måste jag verkligen plugga! SUCK!

Vad har jag gjort? :S

Upptäckte i söndags att jag hade ett skrapsår på armen. Vart fan kom det från liksom? Det fanns inte där innan lördag kväll, det är ett som är säkert. Så jag måste ju ha gjort något under kvällen/natten... men vad? Det svider typ fortfarande så jag kan inte luta mig mot den som jag alltid gör när jag är trött. Typ som nu.

Hur som helst. Jag börjar skolan om FYRA timmar men här sitter jag och ska skriva två jävla noveller för att inte få ig-varning. Men hur bra går det? Har ju inte ens öppnat Word än. Måste skriva loggbok också till projektet. Orkar inte med det längre!! Orkar i och för sig ingenting som har med skolan längre. 121 days to go.

Sämst dag

Idag har verkligen varit sämst. Eftersom jag av någon konstig anledning alltid lyckas komma försent på måndag morgnar tänkte jag att om jag ställer klockan en timme tidigare kanske jag hinner i tid. Men av någon konstig jävla anledning lyckas jag stänga av mobilen så mamma kommer in halv åtta och undrar varför jag sover. Så det blev stress som vanligt, men jag hann ut till bussen i alla fall och var väldigt stolt. Men sen var ju bussen försenad.

Gick i alla fall och mötte Ellen för hon var också sen så gick vi till lektionen. Den började rätt nice. Fick ett papper med frågor som vi var asgrymma att svara på. Sen fick vi bygga proteiner på datan. Men sen!! En fråga på pappret vi fick handlade om hur man kollade vilken blodgrupp man tillhörde och när jag frågade hur man gjorde det kom min lärare på att vi hade ju inte tagit blodprov på oss själva. Så det skulle vi ju göra då. Men då gick jag och satte mig utanför. Fick ju rysningar bara av att tänka på att det skulle stickas en nål i mitt finger.

Efter lektionen hade jag i alla fall hål så jag åkte hem och kollade på Night at the museum med Johan och Oscar. Sen skulle jag jobba hemma på min info & layout, så jag var hemma typ tre timmar eller nåt. Sen hade jag litterär gestaltning och våran gamla lärare kom dit med sin bebis! Fett söt! Sen fick jag reda på att jag skulle få ig-varning... Lektionen efter var psykologi och vi fick tillbaka ett prov. Fick G+ och jag hade verkligen pluggat så det sög.

Efter skolan skulle jag och Sanna åka till stan och förutom att mamma ringde och tjatade så var väl det det enda bra denna måndag. Jag fick i alla fall en jättegod El maco Chicken!

Sedan åkte jag i alla fall till pappa och mamma fortsatte att ringa men jag vägrade att svara. Till slut, när jag pch pappa var och handlade, gjorde jag det och sedan slutade det med att jag stod där på ICA och storgrät.

Men som min vän sa, alla får ha dåliga dagar.

Utekväll igår!

Hockeyn var nice. Första perioden slutade 1-1 och de 3 sista minutrarna tog typ 10 minuter. Andra perioden var astråkig. Hände INGENTING. I tredje perioden hände inte heller så mycket förrän på slutet då Djurgården gjorde två mål. Så vi vann! Efter fick jag en påse med en macka och choklad av en kille som var något dragen. Sen åkte jag hem och det snöade jättemycket och självklart gick det ingen buss så jag fick gå från Malla. Men när jag kom hem var i alla fall maten precis klar. Kött och risotto. Asgott! Så jag åt och sedan fixade jag mig för kvällen.

Det började med att jag träffade Emelie och Sanna i centrum och vi tog tåget in till stan. På tåget satt det två killar som Sanna vart polare med. Den ena hette Erik Johan sa han och han fick Sannas nummer och ringde upp henne för att kolla om det var rätt. Alla fattade ju att det var han som ringde utom Sanna. Så hon tog fram sin mobil och svarade "Hej det är Sanna." Haha!

Sedan kom vi då fram till centralen och skulle gå därifrån till Kaos. Vi ville prova det eftersom det var smygpremiär. På promenaden längs Drottninggatan fick vi oss ännu ett gott skratt av lilla Sanna utanför Sauk. Det var ju jättehalt så hon lyckades halka.

När vi var framme vid Kaos ställde vi oss i kö och då kom Sanna och Emelies kompis Elin dit med sina kompisar. Och tillsammans med dem bestämde vi oss för att dra någon annanstans. Så vi gick hela vägen tillbaka till centralen för att ta oss till något ställe på Mariatorget. Men när vi gick på tunnelbanan fick vi veta att det var ett ställe där man typ satt och drack öl. Och det var inte riktigt vad vi var ute efter. Så jag, Emelie, Sanna och Elin sa att vi skulle åka till Vibe i stället. Men när vi kom till centralen kom vi på att vi kanske skulle ta och dra till Kaos i stället och se om det var något att hänga i julgranen. Så vi kom dit igen och ställde oss i kön som var sjukt seg. Men till slut kom vi då in och skulle hänga in jackorna i garderoben, men det var tydligen fullt (!). Men vi gick i alla fall in och kollade runt lite och det var pyttelitet och det fanns inget dansgolv!

Så än en gång bestämde vi oss för att ta oss någon annanstans. När vi kommit ut på vägen ropade Alex som stod i kön och vi berättade hur tråkigt det var där inne och att vi skulle till Vibe i stället och han och hans kompisar bestämde sig också för att dra dit. På vägen dit lyckades Sanna återigen halka.

Vi beslutade oss i alla fall att ta taxi till Vibe. Och de hade minsann inte fullt i garderoben! Så vi hängde in våra jackor, köpte ett par drinkar och sedan blev det dans! Efter en stund började Alex undra vart hans kompisar tagit vägen så vi gick och letade efter dem. När Alex sedan stannade för att prata med en DJ puttade Sanna dit mig. Sedan försvann hon med Elin och Emelie och jag hittade dem inte. Vid kvart över två eller något fick jag tag på dem. Då var de på centralen utan mig! Så eftersom jag inte hade någon aning om vart min buss gick åkte jag hem till Alex.

I morse var jag trött. Jag sov aslänge sen satt vi och kollade på fotboll och knappnytt. Sedan skulle jag åka hem. Träffade James vid Gullmarsplan annars hade det vart assegt för tåget var försenat och jag missade bussen och fick vänta på nästa. Men nu är jag hemma i alla fall och snart börjar En annan del av Köping!
Puss!


Heeelg!! <3

Så jäkla skönt det är med helg! Igår var i och för sig rätt chill. Åkte till skolan och skulle ha redovisning på Grafisk Design men läraren var sjuk så vi fick jobba med CD-omslagen. Sen åkte jag hem till min sjuke lillebror och åt frukost med mera. Därefter åkte jag tillbaka till skolan och hade Info & Layout och gjorde klart mitt bokomslag om Suzhou. Efter det var det lunch och då åkte jag hem och gjorde varma mackor med ost, skinka och tomatsås på. Riktigt gott faktiskt! Sen var det naturkunskap med Ellen och jag kom i tid för första gången på aslänge!
Efter naturkunskapen slutade jag! Då åkte jag till Alex i Tyresö och tittade på Eurotrip och åt hans korv med spaghetti. Han är den första jag sett som kokar korv i en stekpanna. Men det funkade ju :)
Sen skulle han på fest och jag skulle åka hem och umgås med min familj men när jag kom hem ringde Sanna. Hon var ensam hemma och skulle hyra en film så jag åkte dit och höll henne sällskap. Vi hyrde 2 dagar i Paris och den var asdålig. Men det var mysigt ändå!

Idag ska jag på hockey med Alex och Henrik. Sjukt nice. Sen hem och käka och fixa mig så blir det utgång i kväll! Troligtvis Kaos! Jag, Sanna, Emelie och Camilla... hoppas det slutar bättre än sist... :P

I morgon skulle jag vilja jobba. Eller vill och vill. I morgon skulle jag vilja tjäna pengar känns bättre och säga men jag orkar inte ringa Tomas. Hoppas han ringer mig. Eller nej. Vill helst inte prata med honom.