Stora staden

Kommer vara hos pappa den här veckan. För det mesta i alla fall. Det som händer är annars:
Tisdag - Körlektion på eftermiddagen
Onsdag - Djurgården-Elfsborg (äntligen) på kvällen!
Torsdag - Körlektion på förmiddagen, träffa Alexandra på eftermiddagen och bio med Ellen på kvällen. (Det rimmade :D)
Fredag - Världens längsta dag då jag bara kommer gå och längta + Independence day!
Lördag - Min födelsedag!! Sista året som tonåring kommer alltså börja.
Söndag - Första dagen som 19-åring!

Vad hände med den soliga sommaren?

Orkar inte med svensk sommar. Det ösregnar ju. Och min kusin skrämde mig nyss och sa att det var busstrejk i hela Stockholm men den börjar tydligen natten till i morgon. Tänk om det hade varit nu! Då hade jag behövt cykla hemifrån till Norrviken i regnet! Jag vet inte ens om jag skulle hitta...

Fem veckor!

Idag är det exakt fem veckor kvar tills jag åker till USA! Jag vet inte om jag berättat om familjen jag ska till men om inte kan jag göra det nu!

Mamman heter Amy och jobbar som Internal Medicine Physician. Pappan James, men han kallas för Jim, och jobbar som Operations Manager. Båda är i 35-årsåldern. De har tre barn - Emma, 5 år, Reed, 2,5 år och Molly 5 månader.

Familjen är väldigt aktiv och tycker om att vara utomhus. De bor ju i Colorado och har bara en timme ifrån riktigt bra skidåkning.

Min arbetstider är väldigt sköna. Emma tar skolbussen till skolan varje dag klockan 9 och kommer hem igen 13.30. Reed går på dagis från 9 tror jag till 11.30 måndag till onsdag. Molly är ju såklart hemma hela tiden. Jim jobbar heltid varje dag medan Amy jobbar måndag, onsdag och varannan fredag så hon kommer att vara hemma väldigt mycket. Väldigt chill!

Jag har också börjat kolla lite på Colorado University men jag vet inte vad jag ska läsa för kurser! Hjälp mig! Borde jag läsa italienska eftersom jag kan en del redan? Eller något annat?

Grattis España!

Spanien vann ju som bekant EM ikväll! Helt underbart eftersom jag hatar Tyskland! Kanske alla förstått nu? Haha. Innan matchen var jag med Amanda som är hemma i nästa en vecka! Vi badade bland annat och kollade lite om USA. Sedan åkte vi till stan. Vi mötte upp Paula i centrum och Kevin i Ulriksdal och åkte till Kungsholms torg för att köpa med lite grejer hem till pappa. Precis innan matchen började kom också Alex och Martin. Alla utom Paula var glada att Spanien vann! Hade till och med min Raúl-tröja dagen till ära. Efter matchen tittade vi lite på Epic Movie och så kom även Carl förbi men sedan blev det bråttom för att de flesta av oss skulle hinna med sista tåget.

Fredag & Lördag

I fredags var det meningen att jag skulle vara barnvakt men de blev sjuka. Var därför med mamma på jobbet hela dagen. Först gick vi till Tegelhagen för att vara i en lekplats på förmiddagen. Jag fick hålla i två jättesöta killar på vägen dit och deras avdelning skulle gå tillbaka lite innan mammas och då trodde de att jag skulle fälja med så de tog tag i mig igen. Så jag följde med dem i stället. De var så söta!

På vägen hem köpte vi lax med mera till middag och så kom Cissi över och åt så vi hade tjejkväll. Satt och tittade på Smekmånaden också. Så jäkla rolig!

Igår åkte jag in till Kaknäs för att titta på Djurgårdens träning igen med Denise. Sedan gick vi till Kungshallen och åt lunch innan jag åkte hem och hon till Täby. Väl hemma skulle jag bara vila mig lite men det slutade med att jag sov i ungefär två timmar. Men det var ju så sjukt skönt. Speciellt eftersom Alex ringt mig tre gånger under natten och väckt mig. Han tyckte att jag klockan 4 på morgonen skulle gå till Edsviken. Jag skulle alltså vara där klockan 5. Sedan hade jag ställt klockan på 8 för att hinna fixa mig innan jag skulle på träningen. Vilket skulle betyda att jag var tvungen att gå tillbaka klockan 7 och jag skulle inte få sova alls. Men det tyckte han inte var något konstigt.

Aja, när jag vaknat igen skulle jag åka till Kista med Amanda för att se Sex and the city! Jag och Paula bestämde oss för att överraska Amanda så när vi var vid Amorinavägen klev Paula på bussen och följde med oss och käkade. Så vi satt och åt ett tag och tittade lite i affärer. Sedan åkte Paula hem och jag och Amanda gick på bion som var så sjuuuukt bra! Jag har ju inte sett hela serien men efter filmen bestämde jag mig för att göra det! Bästa filmen på länge!

Efter filmen satte vi oss på ett stängt café i Kista och tittade i en bok som Amandas mamma fixat som jag ska ge till min värdfamilj. Amazing Sweden heter den och det är jättefina bilder i den. Sedan åkte jag till Åsa och Patrik där mamma var. Patrik gjorde Frozen margaritas till alla och sedan spelade vi ett spel som heter Retro. Det var frågor om 50-, 60-, 70-, 80- och 90-talen. Det var rätt svårt eftersom jag inte levt lika länge som de andra. Men det var kul ändå!

När jag kom hem kollade jag min mejl och jag hade fått mejl av min värdmamma! Hon hade skickat nya bilder på barnen som var sååå söta! Man ser verkligen att de blivit äldre. Speciellt Emma. det är bara 36 dagar nu! I morgon är det 5 veckor!


Gårdagen

Gick upp hur tidigt som helst för att åka ut till Kaknäs med Andrea. Det var jättehärligt. Sol och fotboll! Alla som var där tränade fullt ut vilket var skönt att se. Efter träningen skulle Andrea gå runt och få autografer på sin boll, då sa Enrico och Aki att de kommer sakna mig när jag är i USA! Kommer ju sakna de också, fast mer som laget och fotbollen.

Efteråt gick vi hela vägen från Kaknäs till Stureplan och köpte lite lunch på vägen. På ett café som vi gick förbi satt Robinson-Zubeyde och det tyckte Andrea var coolt, men när vi sedan satt inne på Vapiano för att hälsa på Kevin kom prins Carl Philip. Det var ju liiiite coolare! Kevin gjorde drinkar till oss som var mycket godare än de vi köpt på 7eleven! Haha

När vi suttit där i ett par timmar nästan var det dags att åka hem och byta om. Hann inte så mycket mer innan jag skulle träffa Ellen. Vi åkte in till Hard Rock Café och åt middag. Det var sjukt gott! Sedan åkte vi till Kevin och fick mer drinkar. Det var jättekul att träffa Ellen för det hade jag inte gjort på ett tag. Jag hade i alla fall en jättetrevlig kväll med henne!

Sedan skulle Ellen åka hem och jag och Kevin gick till Kungsträdgården och tittade på andra halvlek av Spanien-Ryssland och Spanien vann. Det var första gången det blev som jag ville i detta EM!


Fotboll och Hard Rock Café!

Eftersom jag ska till USA snart känner jag att jag behöver min dos av fotboll innan jag åker. Därför ska jag åka in till Kaknäs i morgon bitti med Andrea och titta på när Djurgården tränar! Och snart börjar säsongen igen. Som jag har längtat!

Efter träningen ska jag åka hem och fixa mig för sedan ska jag träffa Ellen och så ska vi åka in till Hard Rock Café! Har inte varit där sedan jag var typ tio så det ska bli grymt kul! det var längesedan vi hittade på någonting ockå. Längtar verkligen till i morgon!

Tävling!

Jag är med och tävlar om detta på Fredrikas blogg! Älskar färgen på bikinin!


Gröna Lund

Sitter och kollar på Turkiet-Tyskland. Turkiet är sjukt bra men det står 1-1. Hoppas att Turkiet vinner för jag hatar Tyskland.

Var ju på grönan med Andrea. Det var kul! Lyckades få henne att åka Fritt fall två gånger. Men hon ville mest åka typ Vikingagungan och Popexpressen som man mår illa av så på slutet fick hon åka dem själv så åkte jag Tilt.

Dagen

Det blev ingen tennis idag utan det blev fotboll. Jag var faktiskt bättre än jag trodde! När vi tröttnat (väldigt snabbt) drog vi hem till Martin ett tag och satt där och pratade och löste korsord. Sedan gick jag och Kevin först till Sollentuna och åt lunch sedan hem till mig för att spela pingis. Jag var asduktig i går och i förrgår men Kevin var tydligen bättre. Han vann till och med när han spelade med vänster hand. Pinsamt ju! Sedan hoppade vi studsmatta och spelade Buzz. Det gick inte så bra där heller. Men jag vann i alla fall en gång!

Nu ska jag äta lite och i morgon blir det Gröna Lund med Andrea!

Mera förberedelser!

Pratade med Alexandra tidigare. Hon ska till Denver samtidigt som jag och vi bestämde att vi ska ses när hon kommer hit för sitt besök på ambassaden. Det kommer kännas så skönt att redan känna någon när man är där! Hon kanske också ska köpa ett Colorado pass som min värdfamilj tipsat om.  Då får man åka skidor och snowboard på flera olika ställen i Colorado under hela säsongen. Så härligt!

Sedan har min familj missuppfattat en grej. Jag skrev i min ansökan att jag var väldigt intresserad av fotboll och nu verkar de tro att jag är värsta duktig. Haha! De ska kanske anmäla mig till fotbollslaget i Erie. Men jag kan ju faktiskt träna med dem och sedan kanske jag blir värsta bra. Hoppas det i alla fall!

Det närmar sig!

Idag har jag kört en hel del. Två veckor kvar till uppkörningen bara! Gissa om jag är nervös! Annars har jag inte gjort så mycket idag. Jag har fixat iTunes på datan så jag kan lyssna på musik så nu har jag några låtar i alla fall.

Imorgon kanske jag ska spela tennis (!). Jag har aldrig gjort det i hela mitt liv men någon gång måste ju vara den första. Som revanch sedan (eftersom jag säkerligen kommer förlora tennisen) ska vi spela pingis. Kommer säkert förlora den också men det blir förhoppningsvis lite jämnare.

På onsdag ska jag nog till Gröna Lund med Andrea. Måste ju åka dit någon gång i år i alla fall. Någon gång under veckan ska jag träffa Ellen också :) Och Sofie har jag ju inte sett sedan studenten liksom och det var ju jättelängesen så henne ska jag också träffa någon dag! Får se om det händer något ikväll. Andrea ville spela fotboll men det har ju regnat så får se hur det blir med det.

Nu ska jag mejla min värdmamma i USA :)

Körlektion

Ska åka på körlektion nu. Har ju uppkörning om typ två veckor. Måste klara av det här! Kom igen, kom igen!


Löneförhöjning!

Woho! Jag har inte ens börjat jobba än och har redan fått löneförhöjning. Tidigare $157/vecka ligger nu på $174/vecka. Jag längtar som fan nu! Har läst allt jag hittat och vill bara att det ska bli 4 augusti!

Italien ute ur EM

Åkte till Kungsträdgården med Paula och tittade på Spanien-Italien. Det hände inte så mycket och det blev inga mål varken under ordinarie matchtid eller förlängningen så till slut blev det straffar. Casillas räddade två och Buffon en vilket gjorde att Spanien vann. Den enda trösten var att det var tack vare Casillas och Fabregas som Spanien vann för de är snygga :) men jag hade hellre sett Italien som vinnare.

På vägen hem träffade jag Stefan så jag fick sällskap när jag behövde gå från Malla eftersom bussen aldrig går. När jag sagt hejdå till honom och skulle fortsätta själv såg jag sju äckliga paddor. Den ena typ hoppade mot mina fötter. Så sjukt äckligt!

Fick precis reda på en grej också. Liksom varför? Jag säger bara att jag föredrar ärlighet.


Två av EM:s snyggaste målvakter!

Igår åkte jag, pappa och Emil ut till båten. Det var meningen att vi skulle åka ut med den och bada eller något men det var så såligt väder. Det regnade och vinden verkligen tjöt. Och åskade gjorde det också någon gång. Så vi satt bara i den och läste och åt lunch men det var mysigt. Sedan åkte jag och Emil till Sollentuna och vi gick över till Sanna och Leffe där vi var på midsommar och åt middag och tittade på fotbollen.

Idag är det ju Spanien-Italien! Antagligen ska jag och Paula åka och se den i Kungsträdgården. Eftersom Sverige är ute nu hejar jag på Italien så jag hoppas verkligen att de vinner. Men vad som nu än händer så är det i alla fall två av EM:s snyggaste målvakter som möts. Iker Casillas och Gianluigi Buffon! Egentligen så gillar jag ju både Italien och Spanien men Italien ligger nog lite bättre till så jag hoppas de vinner!

Forza L'italia!

Tyskland, Turkiet och Ryssland i semifinal

Helt sjukt! Lagen som varit favorittippade i EM har ju varit Portugal, Kroatien och Holland. I förrgår förlorade Portugal mot Tyskland. Igår åkte Kroatien ut mot Turkiet. Snacka om otur! Det stod 0-0 i full tid och när det är typ två minuter kvar gör Kroatien ett mål så hade de bara backat hem hade de ju kunnat vinna men på något sätt lyckas Turkiet göra mål. Jag såg inte matchen men pappa berättade att när klockan stod på 119 minuter och 58 sekunder sköt någon turk ett inlägg som togs emot av en annan turk när sekundvisaren stod på 59 och precis när klockan slår över på 120 minuter dunkar han inte bollen i krysset. Värsta drömmålet! Direkt efter blåste domarn av matchen och det blev straffar. Två kroater missade och den turkiska målvakten räddade ett skott så Turkiet gick vidare. Idag var det Holland-Ryssland. Den började ganska tråkigt men blev mer och mer spännande. I full tid stod det 1-1 efter att Holland kvitterat i 86:e minuten. Efter förlängning hade ryssarna vunnit med 3-1. Helt sjukt att alla favoriter åkt ut! Imorgon är det Italien-Spanien. Hoppas verkligen att Italien vinner! 

What happens in Lilla Essingen stays in Lilla Essingen!

Det blev en väldigt lyckad midsommar för min del. Paula kom hem till mig strax innan 11 så gick vi över till grannarna där det som varje år var midsommarfest. Det började med lunch och sedan var det tipspromenad. Det var jag, Paula, Amanda, Andrea, Lina och Erica i ett lag och vi var bäst. Efter tipspromenaden var det lekar i Edsängen. Jag var asgrym på pilkastning, tro det eller ej! Vet inte vem som vann men jag var väldigt nöjd med resultatet. Sedan gick jag och Paula hem till mig så jag kunde byta om och sedan åkte vi hem till henne för att hämta grejer. Därefter åkte vi via McDonalds i Kista till Lilla Essingen. Eller det blev via Stora Essingen också för Paula gav mig uppdraget att hålla koll på stationerna och jag missade en enda och det var tydligen där vi skulle gått av. Men till slut var vi i alla fall framme på Lilla Essingen! När vi kom var de redan i full gång med att spela kubb. Jag fick vara i Djurgårdslaget med Alex, Elleonore, Kim och två schweizare och Paula fick vara i det andra laget. Vårat lag vann ju självklart. Det var en riktigt mysig kväll! Vi satt i en park precis vid vattnet och spelade Jag har aldrig, spelade fotboll, gjorde kullerbyttor och åt chokladtårta. Sedan var det dans runt midsommarstången. Det bästa var när vi körde Små grodorna. Då låg en av schweizarna i mitten och vred sig av skratt. Han måste tyckt att vi svenskar var dumma i huvudet! Sedan hittade vi en gunga. Haha! Jag, Paula, Alex, Kevin, Kim och hans tjej tyckte den var asrolig och till slut var det bara jag, Alex och Paula kvar. Jag kan ju säga att resten av kvällen var minst sagt sjuk, men rolig!

Glömde!

Typsikt mig att glömma en massa - men jag har uppkörning 8 juli! Och nu ska jag se på Eurotrip :)

Fotboll, fotboll och fotboll!

Tänkte börja med det tråkiga som säkert alla redan vet. Sverige är ute ur EM på grund av en förlust mot Ryssland. Fy fan vad dåligt spel säger jag bara! Första halvleken var ju typ Ljungberg mot Ryssland. Det var bara Ljungberg som var bra då så han ska inte ta åt sig när man pratar om det dåliga spelet. Isaksson kan inte heller klandras för målen. Källström var också helt okej när han kom in men det räckte inte. Alla andra säg! Till och med Henke och Zlatan måste haft sina värsta dagar för i år!

Men men, till något roligare. Det har ju varit fotbollsskola den här veckan. Jag, Louise och Katie har tränat pojkar -99 och -00 och två tjejer också. De flesta har varit riktigt söta och det har faktiskt varit jättekul! Det sötaste var Joel idag när Moa frågade om han tyckte att Louise var snygg: "Mm. Alltså jag älskar henne inte men jag gillar henne."

Det tråkigaste med fotbollsskolan är att jag blivit förkyld. Igår somnade Gabbe och Crippe när vi ätit lunch och jag och Louise tyckte att det inte var så kul att väcka de genom att bara ruska om dem lite så vi hämtade lite vatten och hällde i deras hår. De tyckte kanske inte att det var så skönt men vi andra tyckte det var kul i alla fall. Ända tills vi skulle gå ut. Louise gick före mig och när jag kommer ut får jag en kalldusch. Då har Crippe stått ovanför dörren med en flaska med kallt vatten och hällt över mig.

Idag kom inte våran yngste kille. Han är 01:a. När hans mamma kom och lämnade hans storebror berättade hon att han inte ville komma idag. Han hade nämligen inte sovit något i natt för att han legat och gråtit för att Sverige förlorade igår.

Så efter fyra dagars fotbollsskola (tre för mig eftersom jag var borta i tisdags) fyllda med glada barn, tjuriga barn, fem barn som blödit näsblod, en vars öga svullnade upp och alla ledares humor var det sista eftermiddagen. Det var alltså dags för diplomutdelning och jag vill verkligen ge en eloge till Hugo som vågade vara den första killen att krama oss ledare fastän alla andra skrattade åt honom. Vi ville också att alla som varit olydiga skulle skämmas lite och inse att det lönar sig att vara snäll och lyssna så vi bestämde att vi skulle ge pris till dem som lyssnat mest. Därför fick Sosso och Elli varsin Kexchoklad. Efter detta var det dags för match! Det var ledarna mot barnen. Här är våran uppställning:
Målvakt: Rolando
Backar: Jag - Jocke - Katie
Mittfältare: Emil - Crippe - Louise
Anfallare: Matte - Gabbe

Micke var domare och honom kan man verkligen inte klaga på. Bästa någonsin. Fastän jag lät Mathias göra mål på slutet så vann vi med 5-4! Sedan avr det vattenkrig som självklart itne gjorde min förkylning bättre eftersom Crippe tränat Oscars lag och bildat en pakt mot mig så så fort kriget började hade Crippe brottat ner mig i gräset och tio killar stod runt om och tömde sina vattenflaskor över mig. Tack Crippe!

Det sista jag tänkte nämna om fotboll är att om fem minuter är Portugal utslagna ur EM och jag hatar Tyskland!

Gillingebanan!

I morse var jag tvungen att gå upp tidigt. Igen. Jag skulle stå vid taxistolpen vid Väsby station kl 9.30 för att bli upphämtad av någon som skulle köra mig ut till Gillinge. När vi kom dit fick vi först sitta i något klassrum och prata en massa och det märktes vilka som gjort teoriprovet för det var vi som kunde allt. Sedan fick vi gå till ett ställe där man fick prova på hur det kändes att krocka och att hänga upp och ner i bilen och bara sitta fast med säkerhetsbältet. Det var sjukt läskigt! Sedan skulle vi ut och köra. Jag fick köra med en asschysst tjej som heter Asma. Var jättenervös i början eftersom man skulle köra värsta snabbt och sedan tvärnita men det var fan kul! Speciellt när man körde på "isen" och skulle svänga undan "min Lamborghini" haha! När vi sedan kört klart och fick gå och titta på lite bilar som krockat frågade han massa frågor som jag kunde svar på. Då sa han att jag var en smart tjej!

När vi var klara med allt fick vi skjuts tillbaka till Väsby och jag och Asma åt lite lunch innan vi åkte hem. På bussen hem sedan glömde busschauffören att svänga in på Båtsmansvägen så i stället fick han ta Gustavsbergsleden så jag var tvungen att gå från Vaxmora. Fick sällskap av Agnes annars skulle jag vara jättearg på chauffören.

Väl hemma har jag tittat på Trolltider med Oscar sedan gjorde jag en asgod köttfärssås och sedan har jag varit ute med Oscar, Andrea, Charlotte, Gustav, Sebbe och Anton. Jag börjar bli grym på wey board (Andrea stavar det så men jag vet inte om det är rätt.) Vi bestämde också att jag, Andrea, Charlotte och någon av mina kompisar ska gå på Gröna Lund nästa vecka.

Österrike-Tyskland

Heja Österrike ikväll! Hoppas verkligen de vinner. Skulle vara så sjukt kul om tyskarna åkte ut. Hatar Tyskland sedan de slig ut Sverige ur VM!

Fotbollsskola

Idag började fotbollsskolan. Min fotbollskarriär varade i cirka 6 månader för två år sedan. Det jag kan i huvudet har jag tränat upp under en mycket längre tid så jag kan ju lära ut och förklara. Det är anledningen till att jag är tränare. Men på torsdag är det match. Ledarna mot eleverna. Usch vad jag inte ser fram emot det då hälften av ungarna är bättre än mig! Den gruppen jag tränar tillsammans med Louise är rätt nice. Det är tre tjejer på 9-10 år och nio killar på 9 år. Saknar ändå tjejerna jag hade förra och förr förra året. Men det här ska nog gå bra. Kommer ju dock missa i morgon eftersom jag ska köra halkbanan då. Men den måste ju köras! Hade körlektion idag också. Min lärare säger att jag kan köra så han ska boka uppkörning snart. Hoppas jag klarar det. Måste lära mig att titta mer åt alla håll bara så ska det nog gå bra!

Pee pee Longstocking

Tänkte strunta i att skriva om i fredags för jag tittade bara fotboll då. Somnade till Frankrike-Holland till och med. Så nu går jag direkt in på lördag. Jag gick upp klockan 8 (!) för att hinna till Täby i tid. Busskortet hade ju gått ut och jag hade inte haft planer på att köpa ett nytt så jag var tvungen att åka lite tidigare för att hinna köpa ett kort. Alltså, om Gud finns ville han att jag skulle komma försent. SL-center på Fridhemplan öppnade inte förrän kl 10 så jag tänkte att det på centralen kanske öppnade tidigare så jag åkte dit. Först var bussen någon minut försenad och när jag kom till centralen skyndade jag mig ner där SL-centret ska ligga. Men nej de höll på att bygga om så de hade flyttat 100 meter till tunnelbanespärrarna så jag sprang dit. Och det var stängt, för just den här helgen skulle det inte vara öppet på grund av flytten men de hänvisade till Sergels torg så jag fick springa över perrongen till andra sidan tunnelbanan och när jag väl kommer fram har de inte öppnat. De öppnade också klockan 10 och klockan var kvart i så jag fick ställa mig i kön bakom en massa pensionärer som säkert inte ens behövde busskortet utan bara ville köpa det så de hade det nästa gång de skulle åka någonstans. När jag väl köpt kortet missar jag en tunnelbana precis men jag hade kollat så att jag skulle hinna med nästa också. Och den skulle gå 10.13 men kom inte förrän 10.15 vilket skulle bli stressigt när jag kom fram till Östra station. Så när jag var framme där fick jag springa till Roslagsbanan och det stod en inne som skulle åka mot Ormsta om en minut så jag hoppade på den utan att ha någon aning om det var rätt. Det var det som tur var. Så efter ett tag var jag framme i Ensta där jag skulle barnvakta.

Barnen var så sjukt söta och fick mig att längta ännu mer till USA. Det är så himla gulligt när barn pratar amerikansk engelska. Som när lilla Bella på 4 år hade en hemlighet och sa "I'm not telling ya". Så sött! Hennes syster Emily var också hur söt som helst. Jag skulle vara med dem hela dagen och vi åkte till Täby centrum och åt lunch. Jag lärde Emily lite om fotboll och hon tyckte det var jättekul så när Sverige-Spanien började sedan hade hon ritat flaggor så vi kunde sitta och heja. Hon lärde sig att Zlatan var bäst och att det var de gula som skulle göra mål. Synd att de bor i Dallas, annars skulle jag lätt kunna vara barnvakt till dem igen. Men det var bra träning för mig så jag fick prata lite engelska innan jag åker till USA. Innan de skulle sova läste jag Pippi Långstrump-boken som jag köpte på engelska för dem. De tyckte den var rolig men Bella blandade ihop "Pippi" med "pee pee"!

Sedan blev jag upphämtad i Edsberg av pappa så jag fick övningsköra hem. Fickparkerade i uppförsbacke och var sjukt stolt över mig själv! Precis när jag lagt mig i soffan och börjat titta på Pianisten smsade Alex och tyckte att jag skulle komma till Huset. Jag hade varit så taggad på utgång hela dagen men jag orkade verkligen inte så jag stannade hemma. Kanske inte så likt mig!

Idag sov jag rätt länge sedan övningskörde jag till Sollentuna för att titta på Emils match. För en gångs skull vann dem. Mycket mer än så har jag inte hunnit med men om en timme börjar Tjeckien-Turkiet och Schweiz-Portugal! Den förstnämnda matchen är ju avgörande så det känns som att det blir den matchen jag ska se! Men jag hoppas att Simão får spela för Portugal så jag får poäng till drömelvan!

Roligt

Alltså, orka att jag typ går och tänker på grejer som jag vill skriva här och sedan glömmer bort det hela tiden. Hur som helst fick i alla fall killen som stod bakom mig i kön på amerikanska ambassaden fågelbajs på axeln. Fan var jag garvade!

Visum!

Jag var med mamma på hennes jobb idag. Barnen där är ju så sjukt söta. Jag började vara med på en annan avdelning med småbarn där Axel går. Han är så söt. Jag var tvungen att bära runt på honom hela tiden och jag fick inte röra någon annan. Sedan gick jag upp till mammas avdelning där de hade sångsamling. En kille som jag inte träffat så mycket la sitt huvud i mitt knä direkt. Så himla sött! Sedan gick vi ut i regnet och lille Axel kom dit. Han blev jättearg när jag var tvungen att gå. Får åka dit igen snart!

När jag kom hem var brevlådan öppen och posten låg utspridd på tomten. Som tur var hittade vi en avi som var till mig och jag var så nyfiken på vad det var så jag och mamma åkte till Edsberg för att se vad det var. Det visade sig att jag redan fått mitt visum till USA! På två dagar liksom. Jag trodde inte alls att det skulle gå så fort. Men det känns skönt att ha.

Ambassadbesöket

Haha glömde ju skriva hur det gick på ambassaden! Kan ju börja med att säga att jag nu varit i USA för första gången eftersom ambassaden räknas som amerikansk mark!

Jag skulle i alla fall vara där kl 10 men det stod att man skulle vara där i god tid så jag var där 40 minuter innan. Efter en timme och 40 minuter fick jag komma in. Då hade det börjat regna så jag frös. Vakten var i alla fall snäll och lät mig stå under task innan det var min tur. Han sa också att jag var "one of those good girls" eftersom jag inte hade min mobil med mig. Men varför skulle man ha den om det står "no electronic equipment"? När jag väl var inne gick det rätt snabbt. Först fick jag lämna papprena och passet sedan blev jag intervjuad. De frågade lite om familjen jag skulle bo hos och så. Sedan fick jag åka hem.

När jag kom från tåget i Sollentuna träffade jag Mia så jag åt lunch med henne och hennes kompis.

53 dagar till USA!

Nu har det gått en hel vecka sedan vi tog studenten. Känns som om det var igår. Om tiden går så här fort kommer ju sommaren snart vara slut. Fast jag ser ju faktiskt fram emot det så det kanske inte gör så mycket :)

Igår kväll åkte jag till pappa och tittade på fotboll och övningskörde lite. Sedan ringde en tjej från Skåne. Hon bor egentligen i USA men hennes syster i Täby skulle gifta sig så det är möhippa på lördag. Hon undrade då om jag ville passa hennes barn i typ tolv timmar. Det kan man ju inte tacka nej till. Barnen pratar bara engelska så det blir ju bra uppvärmning inför USA! Hoppas bara att de vill titta på fotbollen med mig.

Idag har jag övningskört lite med pappa sedan mötte vi upp Emil och tog den sista hepatit B-sprutan och den första TBE-sprutan. Usch och fy! Sedan åkte vi och åt lunch på någon asiatisk restaurang på Söder. När vi ätit klart åkte vi med pappa till Globen där jag köpte en ny Djurgårdströja. Den var grå så den skiljde sig lite från de typ 15 andra jag har. Nu har jag typ precis kommit hem från körskolan där jag haft en provuppkörning för att se om jag är redo. Det var lite smågrejer bara som behövde slipas på. Hoppas de vill boka en uppkörning i alla fall!

Ambassaden idag

Gårdagen blev ju kanske inte riktigt som planerat. Jag, Rebecca, Paula, Mia, Emelie och Sanna käkade först på Fridays. Jag och Paula delade på bruschetta och fried mozzarella. Så gott! Sedan gick vi till Kungsträdgården. Då ville de inte släppa in fler? Fett stört! Så vi bestämde oss till slut för att titta på matchen hemma hos mig så vi åkte dit. Missade ju en stor del av först halvlek, men vi fick se en del annat som Sanna och Rebecca i alla fall hade sjukt kul åt. Även om matchen i sig inte var den roliga var det ju asskönt att vinna! Trodde verkligen inte det. Efter matchen var det värsta stämningen i stan och folk åkte runt och tutade och hade sig. Vi hamnade till slut på Nivå 22 med Alex och ett par tjejer sedan kom Kevin och Martin också. För första gången någonsin hann jag med sista tåget hem och sista bussen!

Nu måste jag borsta tänderna för jag ska till amerikanska ambassaden idag för att söka visum. Man får ju inte ha mobilen med sig för att de typ tror att jag kommer bomba dem eller något. Kommer ju inte direkt vara kul att åka hela vägen hemifrån och tillbaka UTAN mobil! Aja, får se om jag överlever!

Au pair-förberedelser!

Igår var en lite jobbig dag. Började med att ta mig till banken för att betala in pengar till mitt visum till USA. Sedan tog jag bussen hur långt bort som helst.Till Lundakliniken i Spånga närmare bestämt. Skulle nämligen genomgå en läkarundersökning. Det gick bra. Vägde normalt, även om det var ett par kilo mer än jag ville, jag hade bra reflexer, bra syn, bra hjärta och lungor. På höjden hade jag till och med växt en hel centimeter sedan jag senast mätte mig. Så nu är jag 164,5 centimeter! Det ni! Det var lite pinsamt när doktorn skulle kolla mina reflexer för jag fick värsta skrattattacken. Men men det får han ta. När undersökningen var klar fick jag vänta i 25 minuter på bussen till Spånga station för att åka vidare till stan och Strandvägen där EF har sitt kontor. Skulle hämta ett kuvert där med en massa papper. Sedan fick jag äntligen åka hem. På vägen stannade jag i fotoaffären i Sollentuna centrum för att ta visumbilden. Fy fan vad ful den blev och ändå är den bättre än körkortsbilden. Hur bra är då den liksom? Usch!

När jag kom hem tittade jag lite på Rumänien-Frankrike och Holland-Italien. Holland hade så fula strumpor att det skulle kunna vara en anledning till att de inte var värda segern. Annars var de nog det. Jag fyllde också i alla papper som jag hämtat på EF. Det var inte det lättaste men jag tror inte det är så mycket mer som behöver fyllas i.

Snart ska jag åka och hämta bilden till visumet eftersom jag ska åka till amerikanska ambassaden i morgon. Kommer vara sjukt jobbigt för man får inte ha mobil vilket innebär att jag kommer vara helt onåbar i morgon. Men när jag hämtat bilden ska jag gå till min farmor där jag, pappa och min faster ska på någon sommarfika innan jag ska åka in till stan med flickorna.

Sverige - Grekland i morgon

Tror inte någon kan ha missat att Sverige har sin första match i morgon? Har i alla fall skrivit upp oss på VIP-listan på Fridays där jag, Sanna, Ellen, Paula, Mia, Rebecca och förhoppningsvis Amanda ska äta innan vi ska se matchen i Kungsträdgården. Jag kan bara vänta mig en sjukt rolig kväll med tjejerna!

Helgen och lite annat

Som vanligt har jag varit sjukt dålig på uppdatering. Men tänkte berätta lite om vad jag haft för mig. I fredags avr det ju nationaldagen och den firades i Edsbergsparken. Tittade på Amandas söta gymnaster med mera. Sedan åkte jag och Kattis in till stan för hon skulle ta tåget hem. När jag sedan går till bussen träffar jag en kille som frågar efter vägen till Humlegården. Eftersom det var ett tag kvar till min buss gick stod jag och pratade med honom. Han hette Davide och var från Rom. Fick hans nummer eftersom han gärna ville träffa mig innan han åkte tillbaka till Italien. Sedan kom i alla fall min buss och jag åkte till Mälarpaviljongen där pappa och Britt satt med Micke, Anna, Ebba och Ida. Ebba och Ida skulle nämligen vara med i gymnastik-SM. Ida var direktkvalificerad till finalen så jag fattade att de måste vara grymt duktiga. Ebba som är lillasystern är bara 11 år och två år yngre än de flesta i hennes lag. Vi gick i alla fall sedan till Mamadou och åt. Så sjukt gott som vanligt!

Lördagen var grymt härlig. Började dagen med att åka till Badberget med Paula. Var jättemysigt! Sedan när vi var på väg hem ringde Mia. Hon ville också bada så jag åkte hem och vände. Så åkte jag tillbaka till Badberget med Mia och hennes kompis BK. När vi kände oss klara åkte jag hem och åt och sedan fixade jag mig inför kvällen. Det var utgång som gällde för första gången på sjukt länge! Mötte upp Ellen, Sanna, Pontus, Emma, Kicki och Chris vid Slussen så gick vi till Skeppsbar. Sedan kom också Bea och Roschi. När vi förat klart skulle vi gå vidare och medans vi gick och letade efter något bra ställe gick jag och Bea runt och drog massa Björn Gustafssonskämt eftersom halva gänget pratade som honom när han körde "upp med händerna!". Passade ju bra när vi gick förbi White Room också. Till slut hamnade vi i alla fall på Harry B James som inte riktigt var min typ av ställe. Träffade Kaan där och han ba "Vad FAN gör du här?" Så mycket passade jag in där liksom. Visste ju inte ens svaret på frågan själv. När de stängde tog vi en sväng förbi McDonalds och på vägen dit träffar vi ingen mindre än Linus från Sanningens Ögonblick. Han som var fett taskig mot sin tjej. Sanna började prata med honom och jag skulle skämmas jättemycket. Vi vart i alla fall kompis med honom och han fick mitt nummer och smsade mig när vi gått därifrån och dagen efter. Fast då svarade jag inte. Liksom vem vill ha honom om man vet vad han gjorde mot sin tjej? Men kvällen var sjukt rolig och jag träffade också Sofia på vägen hem. När jag kom hem var det hur ljust som helst.

Igår åkte jag och pappa till Täby för att titta på Ida och Ebba i SM. De hade tre lag med. Ida var i lag 1, Ebba i lag 2 och lag 3 vann Nordiska mästerskapen. De vann också ganska överlägset. De var hur duktiga som helst och deras fristående var ascoolt! Idas lag kom på andra plats och Ebbas på femte. Snacka om att Örebro ägde tävlingen! På kvällen var vi hos Åsa och Patrik och åt middag och tittade på fotboll.

Det var min helg. Perfekt första helg på sommarlovet!

Fy fan vad jag är bra!

Studenten igår! Så jäkla underbart! Nu är äntligen 12 års skolgång över. Började med en jätterolig champagnefrukost i Edsbergsparken. Sedan satt vi med mentorsgruppen och pratade för sista gången innan vi skulle få se sommarshowen i aulan. Det var en timme som tog sjuuuukt lång tid. När vi stod i korridoren innan vi blev utsläppta och när vi sprang ut var helt sjukt. Det går inte att beskriva den känslan. Det var verkligen skönt, man kände sig fri. Först kom Paula fram med en ros sedan gick jag och letade efter min familj. Hittade mamma, pappa, Emil, Johan, Britt, Reijo, Cissi och Andrea där till slut. Jag var så jäkla glad! Det går bara att förstå när man varit med om det själv. Sedan bar det i väg med flaket. Det var askul fastän det inte riktigt blev som det skulle. Vi blev avsläppta i Kista och därifrån tog jag bussen till Sollentuna där jag mötte Kattis. Sedan åkte jag hem och duschade innan gästerna kom. Mottagningen var sjukt kul och vi höll på till typ 2. Det var tyå den bästa dagen i mitt liv! Tack alla som var med och gjorde den så bra!


Lite uppdatering kan vara på sin plats

Kom på att jag typ inte suttit vid någon dator på hela helgen. Ett mirakel! Men nu ska jag i alla fall berätta vad jag gjort.

Fredag:
Hade svenska där vi pratade om filmen, sedan gick jag och lämnade mina naturböcker och lämnade in lite papper till min lärare. Sedan åkte jag hem för att lite senare åka tillbaka till skolan för att ha religion. Vi var bara tre stycken som hade varsin artikel och skulle prata om fanatism. Min artikel handlade om fotbollshuliganer. Surprise? Nej! En av killarna hade också om fotbollshuliganer. Båda var typ likadana bara att min handlade om Firman och hans om DFG. Sedan åkte jag till Silverdal för att vara barnvakt åt Astrid och Axel. De är så himla söta! För en gångs skull var det lätt att natta Axel. Trodde jag! När han sovit i ungefär en timme vaknade han och jag försökte lägga honom. Men då var han så pigg att han satte sig  upp och tittade på mig hela tiden. Det tog TRE timmar innan han äntligen sov. Och då hade jag varit tvungen att ta in vagnen så jag kunde spänna fast honom. Stackaren! Men det var ju lite jobbigt att jag var så trött att jag höll på att somna hela tiden så var han hur pigg som helst. Men han är fortfarande hur söt som helst! Men när jag skulle åka hem kom jag till bussen precis när den skulle gå så jag inte skulle behöva stå och frysa. Men så kommer inte bussen och efter tio minuter när jag bestämt mig för att vinka till mig nästa taxi kommer den. När den var framme vid St Eriksplan fick jag springa till tunnelbanan. Men till slut hann jag hem så jag kunde se slutet på Green Street Hooligans som jag såg på svenskan i veckan.

Lördag:
Pappa sa att vi skulle gå upp tidigt så jag gick upp och gjorde mig i ordning och när jag kom in till honom och sa att jag var klar precis 9:15 som var tiden vi planerat att åka blev han förvånad. Då satt han och åt frukost och hade inte duschat än. Han hade nämligen bestämt sig för att ge mig sovmorgon. Smart att säga det till mig då? Aja, fick i alla fall övningsköra ut till Dalarö och Karlslunds marina där våran båt står. Så var vi där några timmar och grundmålade botten och fikade. Riktigt mysigt var det. Det var ju sol men det blåste lite från havet så det var skönt! Sedan fortsatte jag min övningskörning ut till Lidingö där Emil skulle spela med a-laget för första gången. Där var det inte riktigt lika skönt. Det var helt enkelt hemskt. Så jäkla varmt. De vann i alla fall med typ 6-0 så det var ju bra. Sedan skulle jag och pappa åka och hälsa på hans kompisar och jag skulle parkera där de bor. Det var så svårt att jag inte ens tänker försöka förklara. De var i alla fall inte hemma. Så vi åkte till Sollentuna och plockade upp Emil. Vägen till Sollentuna var inte lätt. Det var ju marathon så alla vägar in till Stockholm från Lidingö var avstängda. Kaos var det! Men man måste väl klara av det också. Efter att ha irrat runt och hamnat i samma korsning X antal gånger kom vi till slut in till stan och sedan vidare till Sollentuna. På vägen hem åt vi pizza på Lilla Capri. Jag tog en asgod med fläskfilé, bearnaisesås, räkor med mera.

Söndag:
Vi åkte ut till båten och bottenmålade den. Skummaste färgen alltså. Det är meningen att den ska lossna om det fastnar en snäcka eller något så snäckan inte fastnar på båten. Och så lyckades ju jag självklart få hur mycket färg som helst på mig och den går inte ens bort med aceton! Är helt prickig och jag hoppas verkligen att det försvinner tills på torsdag! Aja när vi var klara gick vi och åt jättegod lunch och sedan skulle vi åka hem. På vägen hem kör vi efter en bil som plötsligt stannar och pappa ska köra om. När vi kör parallellt med bilen får han för sig att typ göra en u-sväng eller något och kör rätt in i våran bil. Våran sida (den sidan som jag satt på) blev helt repig och hela hans framgrej ramlade av och däcket blev snett. Han får ju skylla sig själv så dum i huvudet han var. Så skyller han på att vi körde för fort. Vad ger det honom för anledning att svänga rätt in i oss? Så fyllde han i på skadeanmälanlappen att han stod stilla. Liksom hur tänkte han då? Det där tog ju i alla fall ett tag men till slut kunde vi åka hem och byta om. Sedan tog vi tunnelbanan till Solna för att se Sverige-Ukraina. Alltså, man blev ju lite bortskämd i Berlin under VM för nu blev man ju jättebesviken på stämningen. Det började i alla fall bra. Vi fick till Fan Corner där Frans och Elias spelade upp EM-låten. Han är så sjukt söt. Köpte en signerad CD :)

EM-låten:


Matchen däremot var inte lika rolig. Ukraina vann med 1-0 och jag hoppas verkligen att Sverige spelade så dåligt för att de inte ville skadas innan EM!! Annars kommer EM gå åt helvete. Det börjar på lördag by the way. En annan tråkig grej på matchen var klackledaren. Kunde inte någon putta ner honom från staketet eller något? Han var ju helt tondöv. Alla skrattade åt honom. Efter matchen blev det lite mat på McDonalds. Sedan åkte vi hem och tittade på en DVD vi fick och sedan gick Hooligans på TV igen så jag kunde få se den för tredje gången på en vecka. Men den är bäst!

Måndag:
Hade inga lektioner vilket var grymt skönt. Emil och jag åkte tillsammans till Sollentuna ganska tidigt för jag skulle till tandläkaren. Har typ lagning i några tänder fast jag inte haft hål men den lagningen hade i alla fall lossnat. Hon frågade om jag ville ha bedövning och det ville jag absolut inte eftersom jag hatar sprutor. Så jag trodde att det skulle göra jätteont och var jättenervös men det kändes ju knappt. Så varför skulle man frivilligt VILJA ta en spruta? :S Aja, sedan åkte jag till Edsberg och träffade Emil för lunch på Lomero och sedan gick vi hem. Eller i gick till Edsängen och tog bussen därifrån. Sedan var jag hemma tills jag skulle hämta Ella. Vi fick med oss Louise också och vi gick till stranden så jag kunde bada fötterna och de kunde bada. Sedan gick vi hem till Ella. Det var ungefär det vi hann med sedan gick jag hem. Efter ett tag kom pappa så jag kunde få övningsköra lite. Vi åkte till Sollentuna och köpte champagne som jag och Amanda ska ha på champagnefrukosten på torsdag och sedan åkte vi till K-rauta och köpte en trädgårdsslang. Där utanför han de typ en korvkiosk fast det är thailändskt så man kan, förutom korv, köpa wok, soppa och vårullar. Fett smart ju! Sedan åkte vi till Edsberg och tittade på Emils träning och sedan hem.

Tisdag:
Idag hade jag körlektion och min lärare tycker att jag är så duktig nu så han tyckte att jag skulle boka in en 40-minuterslektion nästa vecka med en annan lärare som ska vara som en uppkörning och kolla om jag är redo för den riktiga uppkörningen. Har också lyckats fixa några dagars sommarjobb på fotbollsskolan så jag kan tjäna lite pengar i alla fall. Sedan åkte jag hem till Amanda och var där en stund innan vi gick till Sollentuna och handlade lite sedan cyklade vi till Edsviken för att bada. Jag var först i och var asstolt över det! :) Sedan blev jag sugen på glass såv i gick till OKQ8. När jag sedan kom hem har jag städat inför mottagningen på torsdag! Mia skulle komma för ett tag sedan för vi tänkte ta ett kvällsdopp men jag måste kolla vart hon tog vägen. När jag duschat och så ikväll ska jag prova studentklänningen tillsammans med skorna! Kan inte vänta till tirsdag!