Åre!

I morgon bär det äntligen av till Åre! Klockan 6 på morgonen ska jag och Roschi åka och hämta upp Ellen. Sedan är vi på väg! Det ska bli så kul, jag har verkligen längtat efter det här. Det ska bli så skönt att komma bort från alla här hemma också. Underbart!

Igår kväll

Jag orkade trots allt ta mig till Sollentuna i går, men jag hann knappt komma dit när James sa att det inte blev någon fest. Så nu är det ingen av oss tjejer som tycker om honom. Jag fick i alla fall tag på Mia till slut och det dröjde inte länge innan vi satt inklämda i en taxi på väg till Söder där hon var på en hemmafest. Festen var ovanför en liten alkispub så jag, Sanna, Emelie och Elin gick ner dit för ett par tequila-shots. Sedan gick vi upp till festen igen och hade det trevligt. Efter ett tag ville Elin och Mia ha något mer att dricka så de och jag gick ner till puben igen där vi träffade några konstiga människor. En kille som skröt om sin Versacekavaj var skummast. Han har enligt hans kompis polisen för full för att komma in någon annan stans. Men han bjöd på vin i alla fall. Polisen var också skum. Han brydde sig inte om att de serverade alkohol till oss utan att vi visade leg. Och det var inte för att han trodde att vi var över 18 heller. Eller kanske Mia för han trodde att hon var 20. Men han trodde att jag var 16 och att Elin var 14. Ser vi verkligen så små ut? 

När vi sedan lämnade festen hamnade vi på McDonalds. Som vanligt (?). Sedan åkte jag och Mia hem till mig och sov. 

Tagga

Tänkte precis skriva att jag inte fryser lika mycket längre och börjar bli lite taggad. Men icke. Blev plötsligt jättetrött men nu har jag sagt att jag ska komma så då ska jag det. Ska snart gå och byta om och sminka mig lite. Håret får vara som det är. Orkar inte göra något med det.

Jag fryser

Emil och jag åkte till Solna idag för att heja på Hässelbys p98. Det var en kul grej som några på facebook fixat. Det var en massa människor som skulle åka och titta på en match och heja på ett lag, som inte skulle fatta någonting. Det var askul att se deras miner när de kom in på planen och hörde alla på läktaren. Sköna ramsor körde vi! Efter matchen blev det Donken och jag var tvungen att prova Vegas-burgaren. Den var godare än jag trodde. På vägen hem sedan, precis när vi gått av tunnelbanan fick jag hicka. Det var en halvtimme sedan och den är fortfarande kvar. 

Ikväll blir det nog party hos James. Var grymt festsugen i morse men nu fryser jag så mycket att jag helst vill sitta invirad i en mysig filt och titta på TV hela kvällen. Men förhoppningsvis blir det ändring på det!

-

För varje dag som går vill jag mer och mer att det ska bli sommar.
För varje dag som går blir det mer och mer snö.
Orka.

Blä på allt

Just nu är det tre saker som jag inte orkar med.
1. Projektet. Det kändes ju underbart att nästan vara klar. Men idag efter att jag pratat med tryckeriet känns det inte lika bra längre. De hade för det första glömt och skicka fakturan och vi kunde inte skicka i väg tidningen förrän vi fått den. Sedan hade de tydligen massor att göra så jag fick telefonnumret till en annan gubbe för vi kunde kanske skicka den dit i stället och det skulle kanske både gå fortare och bli billigare. Bra tänkte jag och ringde. Men nej det var ju skärtorsdagen idag så det var ju så klart ingen som svarade.
2. Skivan. Som det känns nu kommer vi inte komma upp i tillräckligt många middagsgäster tillsammans. Men när jag räknade vilka jag ville skulle komma var jag uppe i 20 så det känns som om jag kommer lyckas i alla fall. Men som det ser ut nu så kommer jag behöva betala i alla fall och det känns helt sjukt. Det känns som om jag gjort så jäkla mycket för den här skivan nu och ändå kommer jag behöva betala fast jag kommit upp i mer än jag behövde. Kan ju lika gärna skita i och bjuda hälften om jag ändå kommer få betala.
3. Tjat. Hallå? Jag fyller 19 år i år. Folk i min ålder bor själva och klarar sig på egen hand. Vad är det som tyder på att jag inte skulle kunna göra det? Jag kan faktiskt ta ansvar över mig själv. Är trött på att inte själv få bestämma när, hur och vad som ska göras!


"I dive, in the ocean, for corals"

Fy fan vilken rolig kväll! Efter mycket om och men träffade jag Ida i Helenelund. Vi åkte in till stan och tog en snabbmiddag på McDonalds innan vi åkte och träffade Putte vid Östermalmstorg. Vi gick tillsammans till Blue Moon Bar och Raw Comedy Club. Vi kom dit typ kvart över 7 och dörrarna hade öppnat klockan 7, så när vi kom in var alla sittplatser upptagna så vi fick stå ett tag. Efter en stund kom Alex och Elleonore dit och väntade med oss. Plötsligt var det någon som knackade mig på axeln och jag vände mig om såg ingen först, men det var tydligen Putte. När det sedan knackade igen vände jag mig om och tänkte "Lägg av". Men då står Bea där. Hon hade gått förbi och sett mig precis när jag vände mig om första gången så jag stod och pratade lite med henne. När det sedan var några minuter kvar tills det började kom en kille fram och sa att vi kunde få sätta oss på en kant. Så vi hade sedan asbra platser när det började och Mårten Andersson entrade scenen. Han började med saker som "Vilka här skulle vilja ligga med Björn Gustafsson?" Och alla tjejer skrek. Sedan presenterade han Petra Mede som kom in och körde en massa om andra komiker och de som satt på rden längst fram. Jag är glad att jag inte var en av dem. Efter Petra var det Björns tur! Och det var långt, långt ifrån en besvikelse. Han var så sjukt rolig. Man skrattade åt allt han sa och allt han gjorde. Det kan inte finnas många med en sådan kropp och gummiben. Det var helt enkelt underbart! Efter Björn var det en paus och en stor del av publiken lämnade lokalen för nu hade ju de sett det de ville. Det hade jag också i och för sig. Men vi stannade kvar och eftersom så många dragit var bordet längst fram i mitten ledigt så det tog vi. Vi hade alltså sjukt bra platser när André Wickström kom in. Han var mycket roligare än han var i Parlamentet och en del skämt slog till och med Björns. (Trodde aldrig jag skulle säga något sådant.) Det blev dock lite väl mycket skämt om porrfilmer, men han var rolig i alla fall.



Efter showen tänkte jag och Ida dra ut, men vi missade listan och orkade inte betala massa inträde när vi inte tänkt va ute så länge. Ida skulle på praktik och jag till skolan idag. Så vi följde med Alex, Putte och Elleonore till McDonalds (igen). Jag, Ida och Elleonore satt kvar i typ en timme och snackade sen drog vi hem. Vi sa hejdå till Elleonore utan för Donken och gick mot centralen. Vid korsningen Sveavägen - Kungsgatan träffar vi på två killar som undrade vart Sturecompagniet låg och jag förklarade vägen. Då trodde de att jag var från Irland och när jag inte var det undrade de var jag fått min irländska brytning ifrån. What? När började jag prata irländska. Den ena tyckte i alla fall att jag var gullig och ville ta med mig hem. Men det ville inte jag. Jag tog tunnelbanan till pappa. När jag gick ur hissen hörde jag honom prata och undrade vem han pratade med klockan 1 en onsdagkväll. Så jag gick in och där satt han och pratade med Janne som jag inte träffat på ett tag så jag höll dem sällskap till halv 3 då Janne skulle åka hem. Vi satt mest och snackade om Köping och att Janne tyckte att Björn Gustafsson var tråkig (!!!!) och att två killar i Köping var roligast i Sverige. Men det höll inte jag och pappa med om. Sedan gick jag och la mig.

Typiskt

Jaha, igår tog Elitserien slut för Djurgårdens del. Orkar inte gå in på det så noga, men varför spela hur bra som helst på slutet och inte hela matchen? Det har ju typ varit så i alla kvartsfinaler. Aja, det kändes ju tråkigt igår men jag hade nästan glömt bort det idag. Kom till skolan och skulle ha religion. Vi tittade på Darling. Förutom att huvudpersonen typ såg fett tråkig och sur ut genom hela filmen och skådespelarna kanske inte var de bästa var den faktiskt bra. Lektionen efter var naturkunskap. Jag och Ellen skrev en utomordentlig labbrapport om våran lyckade laboration, sedan fick vi reda på vad vi fått på proven. Och jag fick MVG!!! Sjukt stolt, visserligen med ett litet minus men hon sa att jag kan uppnå MVG i slutbetyg. Trodde typ att naturkunskapen var den kursen som jag hade minst potential att få MVG i men vilken tur att jag hade fel då.

Självklart höjde det mitt humör. Efter lektionen gick jag och tog reda på vad jag fått för slutbetyg i kurserna jag avslutade förra perioden. Det var precis vad jag trodde, så om jag lyckas med ett MVG i naturkunskap och ett i religion och sedan VG i svenska kommer jag uppnå mitt mål.

Efter svenskan sedan var jag fortfarande på bra humör och solen sken så jag tänkte göra Jennie sällskap och gå hem från skolan. Nästan precis när vi kommit ut börjar det snöa lite smått. Ju längre vi går desto mer snöar det. Och när vi kommer till Mördarbacken, som är den värsta biten, snöar det som mest. Och det snöar hårda snöflingor! Inte riktigt hagel men det var nästan. När jag kom hem var jag helt vit.

Sjuk dag

Vi skulle jobba med projektet. Det har gått ganska bra, men mitt i det hela kom vi på att vi skulle skriva ett mejl vilket finns att läsa i det tidigare inlägget. Tror Sanna är den som kommer förstå mest vad det handlar om. Men vi hade kul.

Ma adesso prendiamo una fika.

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt men vi är som vi är.

Buongiorno
Come stai?
It was a long time since we heard from you. We hope you're fine in Italy! In Sweden it started snowing like hell today and we are almost crying now. We missed the Italian lessons so much so we decided to do our project in Italian. So now we've made a magazine and we want to show you how proud we are! We hope that you think it's okay if we write your name in the magazine. This email has taken a long time to write because we have been laughing so much because we have come up with some stupid ideas so you should be happy that we haven't written it to you, but it's still snowing.

Are you coming to Sweden anytime so we can see you? We are going to Rome in the summer and we're planning to visit you in Bari. Haha! We are so excited, we hope you are too. Blame Luca.


We hope you enjoy the pictures. At least they made us laugh even more. Especially the one with the BIG baby on ;)


Now we don't want to waste your time any longer. And we really hope that this hasn't changed your picture of us, which probably never have been a nice picture. Haha! We miss your lesson about the human body, especially the part when Anna became ashamed. We miss the lessons when we wrote Flower Power, especially the non-fitting name at the story.


Sei una mosca rosa.

/ Amanda e Camilla


Nice dag

Idag fick jag sluta jättetidigt. Innan 12 faktiskt. Jag hade svenska och vi skulle hålla tal om en uppfinning. Det visade sig att det bara var min grupp som var redo så vi fick sluta 40 minuter tidigare medan alla andra fick sitta kvar och jobba på sina tal. Vårat tal gick bra. Mirjams del var typ längre än min, Jennie och Jeanettes men det gjorde nog inte så mycket.

Innan det hade jag religion. Vi ska redovisa ett studiebesök om några veckor och jag och Camilla ska säga att vi har varit på studiebesök i Kina. Vi ska typ intervjua en buddhist också, men vi slipper i alla fall åka på något annat studiebesök.

Första lektionen jag hade var naturkunskap och vi skulle labba. Vi hade hittat egna laborationer och jag och Ellen hade hittat en om enzymerna i salivet. Det enda som behövdes var vaniljkräm, glasstavar och Ellens spott. Det var svårighetsgrad: Busenkel på den och ändå höll vi på att misslyckas, men det gick till slut. Ska ladda upp bilde rpå bilddagboken/facebook när jag har ätit men min mage har aldrig kurrat lika mycket som nu så måste fixa mat först.

Söndag

Jag måste vara världens smartaste människa. Jag ställde klockan för i morse redan i går morse när jag räknat ut när jag skulle behöva åka hemifrån. Jag kände mig så himla intelligent när jag kom på tanken att jag kanske skulle ut på kvällen och kanske skulle vara så trött när jag kom hem att jag skulle glömma att ställa klockan. Och i morse vaknar jag, först av ett sms från Ellen och av att Jenny ringer mig, men sedan efter att jag somnat om igen av att klockan ringer halv 11. 45 minuter senare bestämmer jag mig för att gå upp. Jag har så mycket tid på mig att jag till och med hinner sätta mig vid pappas dator ett tag. Jag missade alltså en timmes extra sömn för att jag skulle vara så smart (?). Jag vet fortfarande inte varför jag ställde klockan så tidigt.

Aja när jag vaknat och gjort mig i ordning skulle jag åka till Silverdal och vara barnvakt. Vid centralen köpte jag en donut (Camilla har fått mig att gilla dem där, kommer typ börja missbruka dem redan innan jag åker till USA) och en kaffe. Mitt tåg var typ 10 minuter för senat men jag hann ändå med samma buss så det var skönt. Kom hem till Astrid och Axel vid 13. Vi hade det mysigt och läste massa böcker och tittade på Madicken, Emil i Lönneberga och Barnen i Bullerbyn.

Sedan fick jag skjuts hem och var hemma och kollade på en massa youtube-klipp med Andrea. Det var i stort sett det enda jag gjorde den här kvällen. Snart ska jag sova också.

ÅRE

Roschi ringde mig igår och berättade att hon fick ta bilen till Åre! WOHO!!! Så måndagen den 24 mars åker hon och jag och Ellen dit och vi kommer ha så kul!! Längtar som fan nu alltså!

05:37

Nu är jag hemma efter en trevlig utekväll :) dagen började med att min klocka ringde och sen ringde mamma precis efter. Låg och drog mig en stund innan jag gick upp och drack ett glas oboy till frukost. Sedan duschade jag och sminkade mig och fixade håret. Var inne på datan samtidigt så det tog ett tag. Sedan åkte jag till pappa och lämnade lite kläder och sedan åkte jag till Globen där jag först mötte upp Alex och Martin. Vi träffade även Kim innan vi gick in på Hovet för att se Djurgården-Linköping kvartsfinal 3. Alex lillasyster Isabelle och hennes kompis kom också dit. Jag är riktigt stolt över Djurgården. De spelade mycket bra och vi vann med 4-2. Riktigt härlig match! 

Efter matchen åkte jag hem till pappa. Köpte med mig kebab på vägen och åt den medans jag tittade på slutet på melodifestivalen. Ingen kan väl ha missat att Charlotte Perelli vann. Jag gillade inte hennes låt så mycket i början men den blir bättre och bättre för varje gång. 

När det var slut bytte jag snabbt om och åkte till Vapiano där Alex och Martin satt. Vi satt där en stund innan vi gick till Vibe. Där träffade vi Alex kompisar som blev utslängda efter en kvart. Sedan kom hans jobbarkompis Tove och hennes kompis. Det var mycket trevligt och när vi varit där ett tag och sedan varit på vårat traditionella besök på McDonalds var det tydligen bestämt att det var efterfest hos Tove i Årsta. Det böev bara jag, Alex, Tove och hennes pojkvän för Toves kompis försvann i trappen. Alex somnade i soffan och jag kommer ladda upp bilder på deet både på facebook och bilddagboken bara för att han tycker att det är okamratligt. Men sedan åkte vi hem för båda ska upp tidigt i morrn. Och nu börjar det till och med ljusna utanför mitt fönster så nu ska jag sova. Natti natti!

Fredag <3

Det har varit en mysig fredag kväll. Efter skolan åkte jag och Ellen till stan för Ellen skulle lämna tillbaka en tröja. Vi kollade runt lite på Souk och jag köpte en t-shirt på Monki. Sedan gick vi till Åhlens. Provade ett läppstift på Make up-store. Det var lite coolt så jag funderar på att köpa ett nästan sådant. Det var väldigt rött. Sedan gick vi ner till Hemköp och köpte lite chips och dricka och sås till pastan som vi skulle laga. Efter det åkte vi hem till mig. Vi träffade Amanda vid Sollentuna. När vi kom hem lagade vi maten. Det blev ostfylldpasta med Karljohansvamp, citron och timjansås. Mumsigt!

Sedan var vi två mot en så vi tittade på Så ska det låta och sedan lite Let's Dance. Sedan kom Rebecca också. Jag och Ellen sjöng lite Singstar sedan spelade vi Buzz och jag ägde igenom hela spelet. Fram till typ sista ronden då Ellen som chansat sig i genom hela spelet går om mig. Usch på henne!

Nu är jag ensam hemma och det stod en bil utanför mitt hus nyss. Den stod typ där i över en kvart. Men nu har den som tur var åkt!


Count it down

Påsklov: 7 dagar kvar
Åre: 10 dagar kvar
Norrköping - Djurgården: 16 dagar kvar
Stadionpremiär: 22 dagar kvar
Studentskiva: 68 dagar kvar
Studenten: 83 dagar kvar
19-årsdag: 113 dagar kvar
New York: 150 dagar kvar
Colorado: 154 dagar kvar

Smakprov på projektet

Vet inte om all grammatik är rätt då texten inte är korrad än. Men här är i alla fall lite av det jag skrivit.

Francesco Totti è nato 27 settembre 1976 a Roma. Gioca a Roma, che giocono a Stadio Olimpico a Roma. Ha cominciato giocare per Roma quando era 14 anni. Il primo gioco ha giocato quando era 16 anni contro Brescia. Totti è il primo calciatore a Roma che ha segnato 200 goal per il club e 9 marzo 2008 ha giocato 500 giochi per Roma.


Ha vinto la Coppa del mondo con L'italia anno 2006 in Germania. Ha un filgio che si chiama Cristian con la sua moglie, la modella Ilary Blasi, e quando Totti ha segnato contro Australia è dedicato il goal al figlio.


En torsdag

Förlorade idag igen. Det går inge vidare med det här slutspelet. För det första kunde jag inte ens se matchen då jag inte har ppv eller stream. Gick inte ens att ladda ner så det sög. Satt med radion på men hörde knappt något eftersom mamma och Johan satt och fikade med deras vänner. Det slutade i alla fall 4-1 så på lördag vill jag se en förändring!

Annars har dagen varit bra. Började med att åka till Norrviken för övningskörning. Var ett tag sedan jag körde på körskolan men det gick väl bra. Bilen var fett skum, speciellt blinkers. Fattade noll men jag lärde mig efter en stund. Sedan hann jag typ åka hem och hämta en bok och sedan till skolan och ha svenska som var min enda lektion. Vi fortsatte skriva på ett tal som vi ska hålla på måndag. Vi är fyra stycken som ska presentera en uppfinning. Vi har inte kommit på något namn än. Men det är en liten apparat som man kopplar in i datan och så kan man prata i den och då skriver den det man pratar. Den kan också översätta så om man pratar på svenska översätter den till något annat språk. En sådan skulle jag behöva!

Efter svenskan gick jag till Edsberg för jag skulle till örondoktorn. Jag har haft öroninflammation flera gånger men det här var första gången de kallade tillbaka mig efter några månader, så jag var jätteorolig. Kom dit en halvtimme för tidigt men han som hade tiden innan mig hade inte kommit så jag fick gå in i stället. Hon tittade en gång i varje öra sedan fick jag gå. För 140 kr!!!

Sedan gick jag tillbaka till skolan och mötte upp Camilla och vi åkte hem till mig för att jobba med projektet. Nu är det inte mycket kvar! Kommer typ bli klara i helgen och sedan kan vi skicka den på tryck nästa vecka. Kommer bli så härligt när de dimper ner i min brevlåda sedan!

Vi tröttnade i alla fall efter ett tag och bakade en kladdkaka. Eller Camilla bakade och jag gjorde annat. Den såg jättefin ut och var hård uppe på men det var fortfarande smet inuti. Men den smakade helt okej. Den är i alla fall slut nu för Emil, Oscar och Patrik åt upp den.

Egentligen skulle jag skriva min labbrapport nu men det gör jag i morgon bitti. Har ju ett sådant jobbigt schema att jag börjar 11.35.

Skit

Fuck. Det slutade 1-0 till LCH. Men jag kan ju trösta mig med att Djurgården var bättre i hela tredje. Vi var fan värda ett mål. 

Men jag måste ju berätta om min dag! Vaknade klockan 10 och låg kvar och snoozade till halv 11. När jag precis hade gått upp och höll på att välja vilken tröja jag skulle dansa i (det blev en Arsenal-tröja) kom Camilla. Vi satt och pratade lite medan jag åt frukost sedan skulle vi sätta i gång med projektarbetet. Det började inte så bra för det kändes som om vi hade hur mycket som helst att göra. Så vi satt bara där och pratade om hur jobbigt allt kändes och blev på jättedåligt humör. Men efter ett tag bestämde vi oss för att sätta igång. Då gick det faktiskt jättebra. Är riktigt nöjd med det vi åstadkom och nu har vi gjort nästan halva tidningen. Det är bara lite texter kvar nu som ska klistras in. Sedan är vi klara och då ska tidningen skickas på tryck! 

Efter att vi jobbat med projektet tog vi bussen för jag skulle till dansen och som vanligt var det hur kul som helst. Vi bestämde vilka platser vi skulle ha och vem som ska vara i par med vem. Jag ska vara med Paula och eftersom hon inte var där idag bestämde jag att hon får bli den som skickas under mina ben i stället för tvärtom, för det vågar jag inte. Haha!

Efter dansen åkte jag till pappa och tog en sväng förbi Donken för att prova Chicken BLT. När jag kom hem tittade jag lite på Extreme Makeover Home Edition innan hockeyn började. Sedan tittade jag på andra halvlek av Inter-Liverpool. Johan var ju där och såg den live. Men Liverpool vann så det var fett synd!

Det tar sig

Ikväll började slutspelet. Fick panik när jag kom hem och såg att Kanal 9 inte funkade. Men tydligen var det så att man inte kunde kolla på det på Canal Digital utan man var tvungen att typ stänga av den så sedan gick det. Djurgården började i varje fall matchen helt okej, men senare i första perioden och även början på andra tog det sig och blev lite bättre. Nu efter 8 minuter i period 3 har Djurgården i stort sett tagit över. Dock står det fortfarande 1-0 till Linköping efter mål av Weinhandl. Hade så gärna velat vara där, men jag sparar mig till på lördag. 

.

"you nare very smile whenn write"


Usch och fy!

Sitter här och håller på med mitt projekt. Eller jag låter det korrekturläsas av en italienare. Han är typ 31 (!?) och jätteful. Men han håller på och stöter på mig hela tiden och skickar massa pussar och hjärtan. Usch! Varför kan han inte bara läsa mina texter, berätta vad som är fel och sedan vara normal? Han är sämst på engelska också. "You wrote a thing very smile". Vad betyder det liksom?

Sedan försöker jag utmana en kompis på Premier Football på Facebook. Man kan göra ett fotbollslag av sina kompisar. Jag är nästbäst i mitt lag. Sofie är bäst. Efter mig kommer Sanna och sedan Alex som också är min Top Scorer. Jag har fått flest varningar (en i varje match de tre första matcherna). Men hela appen krånglar så får se om det funkar någon gång så småningom.

Panik!

Skola som vanligt idag. Och halvdag, även det som vanligt. Började med naturkunskap där vi gick i genom matsmältning. Fy fan vad äckligt!! Vi ska nu göra ett grupparbete där varje grupp ska specialisera sig på en del inom matsmältningen och jag ville då ha munnen eftersom det är det enda som inte har med avföring eller spya att göra. Så nu ska jag skriva om smaker. Ska bara skriva om goda smaker som choklad!

Därefter var det religion och sedan svenska. På både kurserna handlade det om etikfrågor och det var inte så ansträngande.

Åkte sedan hem och åt lite lunch innan jag gick och hämtade Ella i skolan. Vi hade det mysigt och spelade spel och målade. Tyckte jag var duktig på att måla förut men var har den talangen tagit vägen?

När jag barnvaktat klart åkte jag hem och åt middag. Sedan blev det till att jobba med projektet som är allt annat än klart. Skrev färdigt om Sicilien, maffian och Dolce & Gabbana. Började på Prada men jag hakade upp mig på ett ord och gav upp. Kanske fortsätter senare ikväll. Sedan ska frågorna översättas och det ska skrivas om geografi och sport. Sedan är mina texter klara. Ska försöka göra det till i morgon innan Camilla kommer. Hon ska komma hit så vi ska börja redigera på nytt, fast på Emils dator istället för på skoldatorerna. Vi måste nämligen vara klara med allt nästa vecka så vi kan skicka den på tryck. Kommer vi verkligen klara det här Camilla?




Snodde lite bilder från i fredags av Camilla!


3-0 till Djurgården

Sitter nu i soffan med pappa och Emil som tittar på fotboll. Jag hsr precis kommit hem från Stadshagen där Djurgården-Enköping spelades. Var där själv i kylan. Skönt att det hade slutat regna när jag kom dit i alla fall. Matchen började lite osäkert men i slutet av första slog Jones Kusi Asare in 1-0 vilket kändes mycket skönt. Den snabbaste kontringen i första halvlek kom efter en hörn från Enköping. Högerbacken Lance Davids får tag på bollen och kutar upp med den. Han får sällskap av mittbacken Toni Kuivasto som var sjukt snabb. Det var typ två mot en men till slut lyckas de bli av med bollen men då har Sebastian Rajalakso och vänsterbacken Jan Tauer kommit upp också. Tauer får till slut bollen framför sig och provar på ett skott. Han missar tyvärr. Hade varit coolt om det blev mål där. I andra var vi bättre och provspelande gambianen Yambuka Ceesay gör 2-0. Efter ett tag blyts 91-talangen Philip Hellqvist in och gör 3-0. Det var även slutresultatet.

Det blev inga skor igår. När jag hade lyckats få i mig lite frukost så att jag mådde bättre var pappa och Emil på väg hem. Det var rätt skönt ändå. Så i stället satt jag hemma och tittade på TV. Enda gångerna jag gick ut var när pappa tvingade mig att gå och handla. TVÅ gånger till och med för att han glömde massa. Sedan var det medodifestivalen och Ryktet går. Sedan var jag så trött!

Ikväll blir det nog bio. Jag vill se Juno så jag hoppas att det blir den. Och så är det ju I en annan del av Köping och lottning till slutspelet i Elitserien idag så det blir ju chill den här kvällen. Hoppas Djurgården inte behöver möta HV71!

Men nu ska jag också titta på Empoli-Milan.

Två små prinsessor på vift i storstaden

Efter en ganska soft vecka och ett naturkunskapsprov som gick helt okej var det äntligen helg. Gårdagen gick till som så att igår efter skolan följde Camilla med mig hem till mamma för att packa kläder som jag skulle ta till pappa och skrivav upp oss på listor inför kvällen. Därefter åkte Camilla till Solna och jag hem till pappa. När jag kom hem gick jag och pappa till Ciao Ciao och köpte mumsiga pizzor som fick bli kvällens middag. Sedan tittade vi på Så ska det låta innan jag begav mig till stan för att träffa Camilla.

Vi hade tänkt börja med att föra någonstans,
men det stället vi skulle gå till först krävde klubbkort och nästa ställe var fullsmockad. Så nu stod vi där och såg vilsna ut vid Svampen och försökte komma på vart vi skulle gå. När vi inte everkade komma på något bra ställde Camilla om dialekten lite grann och gick fram till en iranier och frågade om han visste något bra ställe för 18-åringar. Vi stod och pratade med honom en stund och sedan kom även hans kompis som var schweizare. Det slutade med att vi skulle gå till Vanilla och typ ta en drink innan vi gick vidare. Väl där hör vi några komma och prata engelska bakom och självklart var det ju de två killarna från Svampen. De frågade om vi ville följa med till Retro och vi tänkte att vi kan ju chansa och se hur det går så vi tog en taxi dit och de köpte in riojavin och vitt vin till oss och vi hade det mycket trevligt. Sedan drog vi till Vanilla igen för de ville ha någon fishermanshot. Det var det äckligaste jag druckit. Smakade typ två droppar på tungan och fy fan vad starkt det var! När vi varit där en stund bestämde vi oss för att åka vidare till White Room. Där var det också mycket trevligt med lite dans och champagne. Sist av allt åkte vi till Söder och till iraniern och tittade på film innan tnnelbanan började gå hem igen. Efter hela kvällen visade det sig att de här killarna lagt ut 3000 kronor på allt vin och champagne. Fett schysst liksom!

I morse hade vi ställt klockan och vid halv ett åkte Camilla in till stan för att träffa Ellen. Min hunger blandat med huvudvärken gjorde att jag mådde illa så jag orkade inte följa med. Men jag får se om jag kanske åker nu istället för pappa kanske vill köpa de blåa skorna som jag hittade på Top Shop!

Hoppsan!

Oj vad långt det blev! Haha, måste nog skriva oftare men nu fick det bli så här. Godnatt!

Längesen sist!

Jag vet att det var ett tag sedan min blogg uppdaterades, och jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det Sanna! Men igår kväll skrev jag värsta långa inlägget om mina två senaste dagar och precis när jag klickade på publicera loggades jag ut. Då blev jag arg och orkade inte skriva mer.

Skrev i alla fall att jag i tisdags ju var ledig och nu har jag bokat in ett par körlektioner. Det var fullt med Junichi så jag ska köra med Oggi istället. Men hur som helst, när Sanna slutade skolan kom hon hem till mig en stund och vi åt våra chips och ostbågar som vi köpt på bion som var väldigt bra. Det var en sådan där feel good-film. Rolig och sorglig på samma gång. Sanna grät flera gånger men än så länge är den enda filmen jag blivit tårögd till The Guardian. Men när vi ätit klart drog vi oss mot skolan för att dansa. Tycker fortfarande att våran Hairspray-dans är sjukt kul. Vi ska ha uppvisning 9 maj och då ska vi dansa två danser, det ni!

Efter dansen åkte jag och Sanna till centrum för en fika. Det blev glass och pucko för min del sedan gick vi hem till Sanna och jag hann inte ens ta av mig jackan förrän pappa ringde och sa att han var utanför för att hämta mig. Det blev övningskörning runt i Sollentuna ett tag och det gick jättebra. Förutom en grej i en backe, men jag skyller på pappa att han inte förvarnade mig. Vi åkte sedan till Sollentunavallen för att hämta min lillebror som provat skor innan vi åkte hem. På vägen hem stannade vi på Mamadou och köpte med oss mat. Mambo Jambo och Slicky Chick - MUMS! På kvällen blev det Gossip Girl, I huvudet på Gynning och Milan-Arsenal. Arsenal vann så allting slutade bra. Hade dock lite svårt att sova på kvällen på grund av en grej så tack ni som satt uppe med mig :)

Onsdag började jag 8.20. Usch! Hade två timmar religion med Camilla och det var kul. Speciellt eftersom Camilla skrattade i stort sett genom hela lektionen och hennes skratt har en tendens att smitta av sig på mig. Eftersom det är en ny kurs skulle vi lära oss varandras namn så vi satt i en ring och så skulle man säga sitt namn och en sak eller egenskap på samma bokstav. Jag sa till exempel Amanda Apelsin. Sedan skulle vi leka den jobbiga leken där den första personen börjar att säga sitt namn (vi skulle också ha med saken eller egenskapen), så våran lärare började att säga Rebecka Rabarber. Sedan skulle nästa person säga hennes namn så det blev Rebecka Rabarber, Erik Ek och den tredje personen skulle också börja med Rebecka Rabarber, Erik Ek och sedan sitt eget namn vilket i detta fall var Åsa Åsnor (det tyckte Camilla var otroligt kul). Men ni fattar nog nu. Det roligaste var när en kille fastnade på mig och sa Amanda Äpple. Hade han missat att vi lekte leken på svenska och trodde att det var på engelska. Eller hur fick han det till att Amanda och äpple började på samma bokstav? Haha!

Jag hade sedan naturkunskap och vi fick se resultatet på våran CSI-labb. Det var riktigt coolt så vi såg vems DNA offret haft under naglarna så vi kunde peka ut mördaren. Sedan repeterade vi lite till provet som är i morgon.

Efter naturkunskapen åkte jag hem och träffade Jennie. Vi skulle skriva om Carl Jonas Love Almqvist (vet inte vilket som är hans tilltalsnamn). Det gick jättebra och vi blev klara rätt snabbt. Så när hon skulle träffa Johanna åkte jag till Silverdal och hämtade Ville på dagis. Förutom att han verkade trött och gnällig så var han jättegullig när vi var hemma själva. Han ville att jag skulle bära runt på honom hela tiden och lutade huvudet mot min axel och bara mös. Sedan kom jag på att han var hungrig och när sedan Linda kom hem med Hugo och lagade mat som Ville åt jättemycket av blev det fart på honom. De är för söta de där barnen!

Idag har jag varit hemma och pluggat lite och sovit massa. Jobbade hemma på svenskan så jag had einga lektioner idag. På eftermiddagen åkte jag till Kummelby för konfirmationsundervisning. Det var rätt chill idag. Vi sjöng massor och sedan höll vi på med Photoshop eftersom de går en multimediainriktad konfirmation. Min grupp gjorde ascoolt efter att jag visat de lite effekter.

Efter detta åkte jag hem till Ellen för att plugga naturkunskap. Är jättenervös inför provet i morgon! Men det gick väldigt bra när vi pluggade så jag ska försöka läsa igenom det i morgon en gång så ska det nog gå bra. Annars åt vi lite pasta till middag och så hade jag köpt Ben & Jerry's-glass. Det var chokladglass med chokladkakbitar och chokladpuddingglass. Passar ju mig perfekt! När jag kom hem gjorde jag klart svenskan och info & layouten och kände mig väldigt effektiv!

Men i morgon ska jag upp jättetidigt för jag ska va barnvakt åt Isak innan skolan så nu måste jag sova. Godnatt!

Så var lovet slut

Vaknade fem minuter innan klockan ringde av ett sms av Amanda som skrev att det var snö ute. Tack :) gick sedan upp och hann med bussen. Första lektionen var Naturkunskap med Ellen och vi fick leka CSI och håller på att löser ett brott. Vi fick höra en story om ett ord och fick sedan DNA från två misstänkta, ett offer och från hudgrejer under naglarna på offret och ska nu ta reda på vems hudgrejer det är. Mycket spännande.

Därefter hade jag min första religionslektion med Camilla. Det var väldigt chill då vi inte behövde anstränga oss så mycket. Pratade mest om vad religion är för oss.

Sedan hade jag svenska och vi fick redan värsta uppgiften så nu ska jag och Jennie skriva om Love Almqvist. Sedan ska det redovisas inför klassen.

Slutade halv 1 som jag kommer göra varje måndag fram till sommaren och åkte till Rotebro med Mia, Emelie och Sanna och lunchade på Mc Donalds. Åt en Chicago Star igen och den var jättegod! Sedan när Emelie och Mia skulle tillbaka till skolan åkte jag till mammas jobb och var där en stund innan vi åkte hem.

När vi kom hem lagade jag mat. Ricotta och spenat-tortellini blev det med en ost- och limesås. Det blev väldigt lyckat och jag var jättestolt över mig själv!

Fick reda att Roschi också ska med till Åre. Fett nice ju. Antingen kommer vi åka en egen bil upp och ha vår egen lilla road trip eller så tar vi nattåget vilket säkert blir jättekul. Kommer ju ha sjukt kul där uppe då även Bea och Jannike ska dit!

Snart ska jag på bio med Sanna. Kände att jag inte klarade av att sitta här och uppdatera bilddagboken och facebook hela kvällen för att se om det händer något och Sanna hade inte heller något att göra så vi ska se PS I love you i Kista. Väldigt mysig början på veckan efter lovet :)

Att de orkar!

Emil visade mig en artikel på Aftonbladets hemsida. Allstå det är helt sjukt. Den handlade om 13-åriga tjejer som klär av sig på fester. Jag visste att sådant förgår men deras attityd! De intervjuade ett par stycken och jag är SÅ glad att det inte var någon jag kände. Fan vad jag skulle skämmas.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1956188.ab

Jag säger bara HERREGUD!!

Hej Janne!

I morse kände jag mig riktigt duktig. Fast det var söndag och jag inte hade några planer ställde jag klockan på 11 (!). Hade först ställt klockan på 10 men jag kanske somnade vid 4 i natt och klockan halv 5 ringer Patrick som precis kommit hem. Dum som jag är svarar jag och ligger där med telefonen på örat. I en halvtimme ligger jag sådär och halvsover medan Patrick pratar på om jag vet inte vad. Till slut lät han mig sova, då ställde jag klockan på 11, för det tyckte jag att jag var värd.

Mobilen hann precis ringa på morgonen och jag hann få ett sms som jag inte orkade svara på innan den dog. Låg kvar i sängen typ till 1 och tittade på Let's Dance-reprisen och Disneydags. Sedan gick jag upp för jag var jättesugen på Oboy. Det hade vi inte. Hade lite otur också eftersom pappa hade åkt till Sollentuna ungefär en timme tidigare så om jag gått upp hade jag fått skjuts. I stället gick jag mot Rådhuset och köpte en stor latte och en brownie på 7eleven. Kände mig helt handikappad utan mobilen. Hade ingen aning om vad klockan var förrän jag var framm vid centralen.

Väl hemma visste jag att jag var tvungen att plugga. Men jag hade ingen motivation till det. Kollade runt lite på internet och la in bilderna från gårdagen. Sedan gick jag över till Roschi med bilderna från i onsdags och affischerna till skivan. Vi kollade lite på inbjudningskort och så innan jag gick hem igen. När jag kom hem fortsatte jag att titta på massa onödiga saker på internet. Sedan tänkte jag börja plugga. Det är nämligen en bok på 300 sidor som ska vara utläst och analyserad tills i morgon och jag har nu läst 30 sidor ungefär. Hade tappat bort pappret med vad man skulle skriva om, men som tur var visste Jennie det.

Blev ju som sagt inte så mycket läsande. I stället lyssnade jag på ett par låtar från gårdagens melodifestival, gjorde pizza med Oscar och tittade på I en annan del av Köping. Underbart! Tobbe är ju så sjukt skön! När han står där på TV-kristallen och de har precis vunnit pris för Årets program och Robert Aschberg uppmanar honom att säga någonting som tacktal. Han tittar nervöst ut över publiken och stammar sedan fram:

"K-Köping"

Ellen frågade också om jag vill följa med till Åre på Påsklovet och det ville jag :D

Regnig promenad runt Stockholm... eller i alla fall Östermalm

Jag var jättetaggad på utgång! Det slutade med att jag, Sofie och Dessan skulle åka in tillsammans och träffa Alex, Putte, Martin och Danne på centralen. Det lyckades vi med. Dröjde dock ett bra tag innan vi kom därifrån eftersom Putte hade något problem med bankomaten. ingen aning om vad... Sedan kom vi i alla fall till Toxic där vi tänkt börja kvällen. Jag, Sofie och Dessan kom in utan större problem men Putte kom först inte in för att han inte stod på listan och Danne kom inte in för att han hade tydligen en öl med sig. Väldigt smidigt. Vi gick då ut igen eftersom det inte verkade vara så jättekul där. Gick tillbaka till centralen och tog bussen till Stureplan. Sedan skulle Dessan fixa in oss på Laroy men det var abbonnerat så man var tvungen att stå på listan, så vi kom i kapp Alex och dem som var på väg till Soap. När vi kom dit var det jättelång kö som vi inte vågade chansa att stå i eftersom det var 24+ där. Så vi fick med oss de andra och gick en väg som jag chansade var rätt (den var det som tur var!!) och kom till slut till Vanilla.



Efter lite dans och trevligt hade Sofie och Dessan hittat någon som sa att han kunde fixa in oss på Village och vi blev jättetaggade på efterfest. Medans de stod och väntade på denne någon gick vi andra till McDonalds för en cheeseburgare, eller fyra i Alex fall. Efter ett tag ringde Sofie och sa att det gick inge vidare med Village så de kom till Donken och så satt vi där ett tag innan vi åkte hem.

Typiskt Vaxmora

Jag skulle hem till Sofie och tänkte att jag går ut till bussen två minuter innan den ska gå så jag slipper stå där och frysa i regnet. Så hinner jag bara öppna dörren när jag hör att bussen åker förbi vårat hus. Då har den gått två minuter för tidigt. Så jävle typsikt Vaxmora-bussen. Antingen går den lite för tidigt eller jättemycket försent. Om den ens kommer vill säga. Hatar den! Började gå mot Malla men det var kallt så jag vände hem igen och väntar nu på nästa buss som ska ta mig till Sjöberg. Hoppas på en trevlig kväll. Verkar som att vi kommer börja på Toxic eller något. Beror på vart mina vänner ska. Sedan, om inte Dessan tycker att det är kul, ska vi dra vidare till Laroy.

Men nu måste jag göra mig klar så jag inte missar en buss till.

Puss!

Idiot till vaktmästare

Det bidde ingen hockey. När jag gick av tunnelbanan vid Gullmarsplan fick jag ett sms av Alex där det stod att matchen var inställd. Jaha, tänkte jag och blev sugen på godis och gick därför mot Globen i alla fall. Ringde Johan på vägen så han kunde få kolla upp varför matchen inte skulle spelas. Det visade sig att vaktmästaren, en timme innan matchstart, råkat borra hål i kylargrejen. Hur lyckas man med det? Jävla klant! Träffade i alla fall Henrik vid Globen och vi gock till Jam-Jam och jag fick min kexchoklad.

Tog sedan tunnelbanan tillbaka till Centralen där mamma väntade. Hon hade inte hunnit åka hem än som tur var. Vi hade nämligen shoppat på förmiddagen. För en gångs skull hittade jag grejer. Köpte lite hårspännen och en klämma med fjärilar på, en grön klänning som jag ska ha på mig i kväll, en bolero och en svart skinnjacka. Det var egentligen meningen att vi skulle köpa något som mamma kunde ha ikväll. Men jag klagar inte! För en gångs skull kom jag hem med en färgad klänning!! Fett stolt!

Snart ska jag sminka mig och sedan ska jag ringa Sofie. Vi ska ut ikväll! Jippi!