Sista läxan på gymnasiet - EVER!

Min sista läxa är att jag ska skriva om filmen vi såg på svenskan. Eftersom filmen var mitt förslag så känns det inte så jobbigt faktiskt. Vi ska skriva lite om Green Street Hooligans. Det är en av de bästa filmerna som finns!


Min näst sista läxa gjorde jag nästan klart idag hos Ellen. Vi var faktiskt jätteduktiga och satt och letade men allt gick ju så klart inte att hitta. Så typiskt våran virriga naturlärare att ha med sådana frågor. "Det är jättelätt att hitta svaren" - Pff!
 Efter mitt teoriprov åkte jag i alla fall till skolan och mötte Ellen så gick vi till Stinsen där vi köpte glass och milkshake innan vi fortsatte hem till henne :)

Världens gladaste Amanda!

JAG KLARADE TEORIPROVET IDAG!!! FICK HELA 61 POÄNG!
Jag är sjukt stolt över mig själv :)

Thereses student!

Först tänkte jag berätta lite mer om gårdagen. Hade bara en lektion - naturkunskap - där vi kollade på någon film om Lucy. Efter det skulle jag skynda mig ut till bussen var det planerat så jag hann till Täby i tid. Men eftersom min lärare bara haft med massa frågor från lektioner jag missat och som inte stod i boken fick jag VG på provet. Hade satsat på MVG eftersom jag fick det på förra provet. Men nu sa hon att jag kunde få en extrauppgift i stället så jag var tvungen att stanna kvar. Hon dröjde aslänge och hämtade någon bok som jag skulle ha till att läsa om immunförsvaret. Så jag missade min buss. När jag fick den så sa hon att hon kan ju inte garantera att jag får högre betyg bara för att jag gör det här. Ofta jag orkar jag göra det då liksom? Var sjukt irriterad och visste inte vad jag skulle göra medan jag väntade på nästa buss i en halvtimme. Då träffade jag Amanda och Paula och blev på bättre humör. Gick med dem till centrum för att ta nästa buss som visade sig gå en hel timme efter den förra. Skulle alltså vara framme vid Galoppfältet kl 13.03 och utspringet skulle vara kl 13.00. Lyckat! Amanda och Paula köpte i alla fall glass och jag köpte dricka sedan tog jag bussen till Täby. Trodde jag åkt fel hela tiden eftersom bussen åkte värsta störda vägen (jag brukar inte åka buss till Täby). Kom i alla fall fram efter ett tag och såg alla flak så uppradade. Sedan kom Rebecca och mötte mig och visade var de stod någonstans. Vi fick vänta ett tag så det gjorde inte så mycket att jag var sen. Sedan kom de äntligen ut! Det hölls tal och sjöngs innan de fick bli gratulerade av alla som stod och väntade. Sedan var det flakdags. På vägen till flaket träffade jag Cecilia som jag inte sett på jättelänge! Först fick vi vänta på att gå upp på flaket jättelänge och sedan när vi väl var uppe var det någon som kastade en ölburk vilket ledde till att vi fick vänta ännu längre innan vi till slut åkte iväg. Åkte tre varv runt Täby och dansade och sjöng. JAG KAN INTE VÄNTA TILLS DET ÄR MIN TUR ATT TA STUDENTEN - 7 DAGAR KVAR! När vi åkt klart satt vi vid Statoil och väntade på att bli upphämtade för att åka på mottagningen. Man kände sig ju härligt fräsch. Vi var helt klibbiga av all öl och cider som kastats omkring. På mottagningen fick vi smörgåstårta och tårta! Jättegott var det!

Nytt teoriprov

Ska göra om teorin idag. Hoppas verkligen jag klarar det nu! Skulle vara så sjukt skönt att ha det gjort.

Igår tog ju Therese och Sofia studenten. Fick åka med Therese på flaket och det var hur kul som helst. Kan knappt vänta tills det är min tur! Bara 7 dagar kvar nu! Sedan var det mottagning hos Therese och hon fick massor med fina presenter. Skriver mer senare för nu måste jag plugga det sista till provet.

Kan det inte bara ta slut?

Orkar verkligen inte mer. Det kommer bara nytt hela tiden och ingen har ju fattat, så varför?

Årets första dopp!

Den här dagen har typ bara handlat om körkortsteori. Har nog inte ägnat så mycket av en dag åt pluggande. Hade körlektion i morse som gick bra. Nu har jag bokat halkbana och han sa att i stort sett är det bara motorväg kvar och det har jag ju kört rätt mycket med pappa och Johan så det kommer nog inte vara några problem.

När jag pluggat en del träffade jag Mia och från ingenstans bestämde vi oss för att gå och bada. Det var ju sjukt varmt idag så vi hämtade våra badgrejer och gick igenom skogen ner till Norrviken. Vi var inte beredda på att vattnet skulle vara så kallt men när man vant sig var det faktiskt skönt. Trodde innan att jag bara skulle doppa mig och sedan upp snabbt och värma mig, men vi stannade i ett bra tag sedan la vi oss och solade ett tag. Mia hjälpte mig att plugga lite teori också.
BILDBEVIS!



När jag kom hem sedan blev det middag och lite mer plugg. Sedan lite Gossip Girl och plugg och sedan Deep Blue Sea. Imorgon tar Therese och Sofia studenten. Jag är så avundsjuk att jag måste vänta hela ÅTTA dagar till.

Woho!

Någon hoppade av så jag fick en tid redan på torsdag! Nu blir det plugg ett par dagar till sedan måste jag klara det!

Jag övningskörde ända till Uppsala idag förresten. Längsta hittills! Sedan kom jag hem och tittade på Sverige-Slovenien. Sverige vann med 1-0. Det borde blivit mer men vinst är alltid en vinst. Elmander borde förresten klippa sig. Har ju sjukt långt hår nu.

Blä på vägverket!

Fick ett jävla poäng i från godkänt. Orkar inte med deras frågor. Nösta ledig provtid är inte heller förrän i JULI!!! Ofta jag hinner ta körkort då! Jävla cp på dem!

Teoriprovet idag

Nu har jag plugagt en massa! Orkar inte mer. Men jag orkar heller inte plugga igen om jag inte skulle klara det så jag hoppas verkligen inte det!

Nu måste jag sminka mig sedan ska jag till skolan och se på Green Street Hooligans och sedan slutar jag för dagen. Då åker jag nog hem och lär mig räkna ut stoppsträckor. Kunde ju det förut!

Eurovision med mera

Eftersom det var mors dag igår började helgen med att åka in till stan med Amanda för att köpa present. Men jag köpte aldrig någon present. Eller inte till mamma. Köpte däremot en Pippi Långstrumpbok på engelska till mina barn i USA. Kan det bli svenskare? Det bästa var att affären hette Liten Amanda! Efter en promenad igenom gamla stan hittade vi ett café så vi kunde fika. Det var asgott! Sedan började vi gå mot centralen och stannade i Gallerian, där jag hittade fyra bikinis som jag vill ha. Ska nog i alla fall köpa två av dem. Sedan blev det ett stopp på Åhlens, där vi träffade Ellen och Sanna. Sedan åkte vi hem. När jag kom hem hade mamma lagat massa god mat och sedan tittade vi på Talang och Signs. Det stod att Signs skulle vara drama men den var ju sjukt läskig!

I lördags satt jag ute i solen på förmiddagen och pluggade teori och på eftermiddagen satt jag inne för att det var så varmt. Sedan åkte jag hem till Amanda och tittade på Eurovision. Jag förstår inte hur folk kan ha så dålig musiksmak! Sverige borde kommit lite högre upp. Men när vi satt där och tittade så sa jag att det bästa vore ju om Björn läste upp våra röster. Och så var det han :D Så jävla skön! Tror i och för sig att det inte var så många andra som fattade att han är komiker. Och att typ svenskar skämdes? :O Han är ju asrolig. Redan från början med "Hola Belgraaad". Haha! Men efter Eurovision gick vi till Sollentuna för att jag skulle ta bussen hem och Amanda skulle bli upphämtad av Jonas.

Igår pluggade jag också större delen av dagen. Jag har faktiskt blivit lite brun nu! Men sedan åkte jag och mamma till Sportfältet och tittade på Emils match. De ledde med 3-1. Deras andra mål gjorde de på straff samtidigt som en i andra laget blev utvisad. Och ändå tappar de 3-1 till 4-3! Hur lyckas man med det? Sedan skulle jag och Emil i alla fall bjuda mamma på middag. Så vi tre och Johan åkte in till stan och åt på Mamadou. De har så himla god mat där! När vi kom hem fick Johan visa oss filmen och bilderna från Thailand.

Det var en skön helg, trots en massa plugg. Men jag hoppas att det ger resultat idag på teoriprovet jag ska skriva! Wish me luck!

Vilse i Sollentuna

Var ju inte lite trött i morse när jag vaknade. Men jag gick i alla fall upp och tog ett glas juice och sedan sov jag tills det var typ 10 minuter kvar tills bussen skulle gå. Då gick jag ut och åkte mot Sollentuna. Satt längst bak på tåget för att Kevin skulle gå på där i Ulriksdal. Tror ni han gör det? Nej. Han satt typ i mitten så jag träffade honom sedan i Sollentuna. Stod och pratade med honom lite för länge så jag missade två bussar. Trodde att jag kom försent men det gjorde jag tydligen inte. Vi hade romanseminarium som gick ganska bra. Det var lite svårt att prata om boken för den var ganska tråkig och jag var inte ensam om att tycka det, som tur var.

Åkte i alla fall hem en liten stund och sedan till körskolan. Där satt jag i tre timmar och gjorde en massa övningsprov inför mitt teoriprov på måndag. Känns som om jag har en hel del att plugga i helgen. Men det ska nog gå bra. Fick förresten värsta chocken i Sollentuna. Ingången där vart jag alltid går in hade ju stängt för de byggde en massa där. Lyckades till slut, efter typ gått runt och letat lite, ta mig runt till andra sidan och in där i alla fall. Det roliga med det här var att jag, sedan jag skulle visa Kevin vart Aniaraplatsen låg, har kallat honom för Vilse-Kevin eftersom han skulle gått vilse utan mig. Så nu har han ju något att slå tillbaka med. 

Grattis till Manchester United

Fan vad kul vi hade igår! Träffade först Rebecca vid Svampen och så gick vi till Vapiano där Kevin jobbar. Sedan kom också Monica, Simon, Christopher och Marcus dit. Kevin gjorde en jättegod drink till mig och Rebecca som vi drack innan vi gick vidare till Tudor Arms där vårat bord för 6 personer väntade. Amanda, Paula och Martin kom också dit och till slut var vi typ tio stycken som satt där och trängdes. Det var ett brittiskt ställe så de som serverade pratade engelska och lite här och där satt det folk med riktigt skön Londondialekt. Jag åt jättegod fish n chips medan vi kollade på matchen. Fast jag satt mest och pratade så jag tittade inte så noga. Tror de flesta vet hur det gick men det avgjordes i alla fall på straffar och United vann. Har några assköna bilder på Simon och Marcus som hejade på varsitt lag. Det syns verkligen på bilderna. Askul! :D Hela middagen var sjukt kul! Sedan skulle vi vidare och fast jag i stort sett vägrade och inte hade någon lust ALLS drog Rebecca och Paula med mig på skiva. Hade ju helst sluppit. Men bartendern bjöd oss på drinkar och när jag åkte hem kändes det bättre än jag trodde. När jag gick av bussen vid Fridhemsplan sedan träffade jag en kille som typ bara bodde ett kvarter i från mig och han var ju jättetrevlig så jag fick sällskap nästan hela vägen hem :)

Paradise Now

Jag har precis sett Paradise Now på religionen. Det var tredje gången jag såg den i skolan nu och den är så sjukt seg. Men det var skönt att slippa anstränga sig i alla fall.

Snart har jag naturkunskap och sedan ska jag hem och göra klart all svenska och lite religion. Efter det åker vi in till stan. Ska bli nice!

Finaldags i morgon

Har pratat med Rebecca nyss. Eller ja, det var ett tag sedan. Men vi planerade i alla fall morgondagen. Jag har nämligen bokat bord på Tudor Arms. Det är en sportbar på Östermalm. Jag, Rebecca, Paula och Martin ska dit och käka och sedan kommer Alex dit när matchen börjar. Det är ju Manchester United - Chelsea - final i Champions League. Hejar ju inte på något av lagen men en final är ju alltid en final. Efter matchen drar i alla fall jag och Rebecca vidare, troligtvis till Laroy. Det blir ju hennes första riktiga utekväll så vi ska ha grymt kul!

Måndag!

Idag hade jag mitt naturkunskapsprov. Sista någonsin! Det gick ganska bra. Känns som att det i alla fall blir VG. Efter det satt jag och pratade lite med Ellen :) sedan hade jag religion där vi pratade om fans och fanatism. Allt vi sa kännetecknar ett fans stämde in på mig. Jag är glad att jag typ är rädd för riktiga fanatiker att jag aldrig skulle bli så besatt. Vi fick också tillbaka proven och jag fick VG. Fick till och med VG+ på sista delen! Jag fick också en IG-varning i kursen, men det visste jag om eftersom jag inte lämnat in uppgiften om Darling som jag såg igår. Men nu är den renskriven och inskickad så IG-varningen kan ju rivas.

Sedan hade jag ingen svenska så jag väntade en stund på Amanda så hon kunde visa mig bilderna på familjen hon ska bo hos i USA. Sedan åkte vi hem till mig och tittade på våra blivande hus på Google Earth. Mitt i Erie, Colorado och Amandas i Arlington, Virginia. Fatta att det bara är 77 dagar kvar tills vi åker. Känns helt osannolikt. Men det ska bli kul. Vi ringde EF för att kolla så att vi skulle så sitta bredvid varandra på planet till New York. Nu är det bara körkort och visum som saknas sedan är jag ready to go. 4 augusti bär det av!

När Amanda åkte till skolan igen gick jag och hämtade Ella. Vi satt och tittade på bilder på henne när hon var liten till Aug st kom hem. Då gick vi och tittade på massa roliga klipp på youtube. Sedan har jag varit hemma och renskrivit mina religionstexter.

Nu blir det glass!
Take care ;)

Helgen

Fredag!
Jag skulle ju vara lejon på Rebeccas skiva i fredags eftersom jag inte orkade köpa något bara för en kväll. Men när jag kom hem hade mamma sytt en kjol i zebratyg till mig med svans och allting. Tack<3! Hon sydde också ett brett halsband, ett diadem och en knapp till mitt linne så jag var zebra i stället. Åkte in till stan med Therese och Therese. Träffade den ena Therese på bussen och hade bestämt träff med den andra i Sollentuna. Den andra Therese var leopard och hade målat prickar i ansiktet, på halsen och på handen. Hon var jättefin! :) När vi kom in till stan sa vi hejdå till den första Therese och tog oss till Kungsgatan där skivan ägde rum. Vi kom en timme innan det började så vi gick till McDonalds först och satt och pratade. Det var kul eftersom vi inte setts på jättelänge. När klockan närmade sig halv åtta gick vi till K15. Där träffade vi Rebecca som var lejon. Hon hade målat sig gul i ansitktet och hade målat nos och morrhår och håret var utsläppt och sprayat orange. Hon var också jättesöt.

Middagen var rolig med roliga tal och allting som hör till. Rebecca var jätteduktig på lambo ;) Sedan blev det dans och då kom bland andra Ida som jag inte träffat på hundra år och Jennie som var militär. Jag och Therese hade jättekul och dansade jättemycket. När det började kännas lite i fötterna sa vi att när det blir en dålig låt går vi ut och tar luft. Men det kom ju aldrig en dålig låt. Så när det var en halvbra låt gick vi ut. Annars spelade de gamla schlagerlåtar bland annat. Ingenting jag lyssnar på men det är sjukt kul att dansa till. Innan jag åkte hem blev det ett traditionellt besök på McDonalds. Sedan på tunnelbanan var det en kille som var jättefull och somnade och slog huvudet i knäna. Var svårt att hålla sig för skratt. Lite längre bort var det några som försökte hänga upp och ner i stången. Var svårt att hålla sig för skratt då också.

Lördag!
På lördagen skulle jag ju upp ganska tidigt eftersom mina konfirmander skulle konfirmeras. Jag fick i uppdrag att göra ett bildspel som skulle spelas upp i kyrkan. Jag var lite orolig för att alla föräldrar och släktingar skulle tro att jag på något sätt favoriserade Danne, men det blev lätt lite fler bilder på honom eftersom ungefär var tredje bild var på honom. Efter konfirmationen, som var jättebra för övrigt, åkte jag och mamma till Åsa och Anders och åt lite pizza. Sedan åkte vi och tittade på mattor och sedan gick vi till kvartersgården där Sofie skulle ha sin mottagning. Som vanligt när det är buffé och god mat äter man ju alldeles för mycket så jag var jättemätt när jag, Emil, Johan och Anton gick därifrån. Jag hann precis hem till pappa och lämna min väska innan jag skulle vidare till nästa partaj. Jag träffade Paula på centralen och så åkte vi till The Ice som jag faktiskt inte hade provat. När vi kom dit var det inte så mycket folk där men efter ett glas eller två hade det blivit drag. Vi dansade och hade jättekul. Fastän en kille var lite väl på ;) haha! Vid två - halv tre gick vi till McDonalds och satt där och pratade jättelänge. Vi bestämde bland annat att Paula ska komma och åka skidor med mig i Rocky Mountains när jag bor där. På tunnelbanan hem sedan var det en kille som var jättefull och skulle ge alla människor goda råd. Precis som på fredagen hade jag svårt att hålla mig för skratt och den här gången var det en som satt och skrattade med mig. Sedan satt han och glodde på mig tills jag skulle av. Det är typ tredje gången det här händer. Att jag får skrattsällskap.

Söndag!
Plugga naturkunskap, skriva om Israel pch Palestina konflikten och titta på Darling och skriva om den. Sedan blev det lite övningskörning till Täby där Emil hade match. Min favorit där var ju Täbys nr 17. Typ 50+ och jättelat. Kul att se att även såna platsar...

Gåshud!!

Det har inte ens gått en vecka sedan det blev uppehåll i Allsvenskan men jag saknar det redan!!


Passar också på att sakna VM en massa också! Det är sånt här man får gåshud av!
 

Nationalsången på Sverige-Paraguay! Jag ryser!

Djungelskiva ikväll!

Glömde skriva om idag!

Gick upp tidigare än jag behövde för att förbereda lite för romanseminariet jag skulle ha idag. Hann inte äta frukost eller sminka mig innan jag åkte till skolan. Så går jag till vårat klassrum men det är massa andra där som inte går på min svenska. Fick sedan reda på att min lärare var sjuk så jag åkte dit i onödan. Gick och köpte biljett till gubbskivan i stället och eftersom jag var tvungen och växla pengar innan jag köpte biljetten missade jag bussen precis. Började gå hemåt och träffade Sebbe och Simon så jag fick sällskap en bit. Sedan orkade jag inte gå uppför backen så jag tog bussen från Edsängen. Det är en station hem till mig.

Snart ska jag i alla fall till skolan i gen för Naturkunskap och Religion. Sedan ska jag hem och fixa mig för Rebeccas skiva som är ikväll. Det är djungeltema och jag ska vara lejon. Jag ska ha ljusgula kläder och antingen våffla eller tupera håret. Ska nog måla nos och morrhår också i ansiktet. Jag ska träffa Therese i Sollentuna så ska vi åka in tillsammans. Ska bli askul . Det blir faktiskt första middagen jag går på. Och enda verkar det som. Jag är nästan lite besviken på mig själv som inte gått på så många skivor. Hade verkligen velat gå på kändisskivan i måndags men jag orkade inte kolla om någon ville gå med mig.

Men ikväll ska det bli kul i alla fall. Eftersom Rebecca fyllde år igår blir det här lite av hennes födelsedagsfirande. Ska bli askul!

Stressig dag igår

Hade inga lektioner igår så egentligen borde jag ju haft en lugn dag. Men jag tog en sovmorgon som kanske var lite för lång. Men jag är ganska van att stressa så det var inga problem. Var ju hos pappa när jag vaknade och mina planer för dagen var många. Började med att jag skulle ta 10.54-bussen som skulle tajma tåget som skulle göra att jag kom till Sollentuna och skolan i lagom tid för att köpa biljetter till Gubbskivan och sedan åka hem till mamma. Kommer ut ur huset 10.52 och då ser man busshållplatsen. Vad skönt tänkte jag och gick och satte mig för att vänta på bussen. Satt i fem minuter sedan blev jag stressad. Antingen kom den inte alls eller så hade den gått för tidigt. Så typiskt buss 69. Antingen kommer den försent så man missar tåget eller så går den för tidigt. Alldeles för tidigt. Gick i alla fall två stationer framåt och köpte en American cookie och en pucko till frukost eftersom Emil tagit med nyckeln in till pappas lägenhet hem till mamma. Pappa skulle i alla fall bjuda mig på den här frukosten. Sedan gick jag ut och tog nästa buss. Kom till skolan typ kvart i och då skulle de börjat sälja biljetter tio minuter tidigare men jag såg dem inte någonstans. Så jag åkte hem och läste klart kapitlet om Isreal och Palestina-konflikten som jag har i läxa på religionen. Läste överallt i går verkligen. Alla bussar och busshållplatser och tåg och allting.

När jag var hemma i lite drygt en halvtimme skulle jag samtidigt somjag läste boken göra ett grattiskort till Rebecca som ÄNTLIGEN fyllt 18. Min present var en helkväll. Så på onsdag blir det PARTY! Hann i alla fall inte klart helt med kortet för jag skulle med bussen till körskolan. Den var som tur var ett ar minuter försenad, annars skulle jag missat den. Min körskolelärare har precis blivit pappa så jag skulle köra med en annan. Var jättenervös men det var sjukt kul att köra med honom. Lärde mig jättemycket och blev godkänd på två nya punkter. Hade haft problem med vänstersvängar i cirkulationsplatser innan men nu är jag typ grym på det.

Efter körskolan fick jag skynda mig hem. Missade bussen i Sollentuna så jag gick in och köpte en macka på ICA eftersom jag inte skulle hinna äta något hemma. Det var massa kö så sedan fick jag skynda mig på bussen. Träffade både Sofia och Ellen på vägen och var ju tvungen att stanna och prata med dem så sedan var jag tvungen att springa. Men jag hann i alla fall. Var hemma i typ tio minuter och skrev ut kortet till Rebecca. Sedan skulle jag till den sista konfaträffen.

Fick alltså åka tillbaka till Sollentuna och sedan vidare till Helenelund. Träffade Pauline på bussen som självklart var försenad så tre av fem ledare kom försent. När vi kom dit hade de börjat prova sina kåpor och var jättesöta. Vi skulle fotograferas och alla konfirmander skulle ha rosor fastspända på kragen och jag fick William och Daniels efter. Sedan skulle det förberedas för konfirmationen på lördag. Kvart i 7 fick jag reda på att vi skulle sluta klockan 7 i stället för klockan 6. Men tiden hade gått så fort så jag inte märkt det.

Sedan åkte jag hem till Rebecca som hade lite öppet hus. EN del av hennes släkt var där när jag kom och jag hade aldrig träffat dem förut men de kom och kramade mig i alla fall. Det trodde visst att jag var en annan Amanda. Men hennes minste kusin var så sjukt söt! Han var jättefascinerad av fiskarna de hade.


Veckan

Jag upptäckte att jag inte orkat ladda upp bilder på bilddagboken. Men det kommer. Jag har i och för sig inte riktigt orkat skriva här heller. Men det kommer väl det med. Idag har jag varit ledig men jag har ju typ hur mycket läxor som helst nu så jag har pluggat. Sedan var det ju dans. Det var bara jag och Paula där idag så vi fick värsta privatlektionen. Vi började på en ny dans som Paula redan kunde en massa på men jag lärde mig nog det mesta Det är lite hopp och så i den så det blir kul!

I morgon har jag bara två lektioner sedan ska Amanda följa med mig på en promenad så ska hon få berätta en massa för mig som jag tydligen missat. Ska bli väldigt spännande att höra!

Resten av veckan kommer bli asnice! På torsdag fyller Rebecca år och på fredag har hon skiva. Det blir nog den enda middagen jag går på. Men det ska bli så sjukt kul! Sedan på lördag ska mina konfirmander konfirmeras och på kvällen ska jag ut med Paula och kanske Rebecca. Vi ska till Ice. På söndag kanske vi ska fixa med båten men jag måste plugga också, men jag kanske kan ta med det dit om det är bra väder.

Nu ska jag gå och läsa ut Hunden och sedan ska jag sova. Godnatt :)

Det här landet ska jag bo i :)


hihi

Idag har jag övningskört och tittat på brorsornas fotboll. Sen har jag försökt samla mod till bakåtvolt, men det går inge bra.

Sebastian Rajalaksos utvisning och utbrottet


Sunny yesterday

Nu när jag lugnat ner mig lite efter matchen kan jag berätta lite om resten av dagen. Blev väckt typ halv tio och gick upp vid 10. Hoppade lite studsmatta med Emma och Alexandra innan de skulle åka hem. Sedan blev det så varmt så jag hoppade med vattenspridare också. Så underbart härligt! Eftersom det var pappas födelsedag åkte jag och Emil förbi Stinsen och köpte presenter. Köpte också hårfärg så jag får se om mamma orkar förga mitt hår idag.

På vägen hem träffade jag Mia som var på väg hem från Claes så hon följde med mig hem och vi hoppade massa med vattenspridaren. Och så solade vi en massa också. Det var så skönt att kunna ligga där utan att bli varm. Man bara njöt hela tiden.

Sedan skulle Mia gå hem och jag skulle titta på Kalmar-Djurgården som slutade 5-1 och var så jävla dålig. Orkar inte ens berätta mer än att Jones Kusi Asares mål var snyggt.

Efter matchen gjorde jag mig i ordning för att åka in till stan med Emil. Vi skulle fira pappa på Restaurang Bergamott med Britt, hennes föräldrar, Lotte och Björn. Jag åt fläskpiccata arabiata. Det var asgott! Och till efterrätt åt jag Foundant au chocolat. Det var grymt gott och jag var jättemätt sedan.

"Jävla fittdomare, är det ett skämt eller?"

Jaa man kan ju undra. Fy fan! Det var ju en klockren träff på bollen. Visst att han gick in med dobbarna först men han träffade BOLLEN! Gult kort hade man kanske tyckt var okej. Men rött?! Åh, jag blir så arg! Fast det slår nog inte Sebbes lilla anfall på väg till omklädningsrummet. Men jag förstår honom. Jävla domare!

Bara för att jag inte kommer kunna gå på någon match förrän 2 juli...


Dansuppvisningen

Var ju dansuppvisning idag! Genrepet började klockan 5 och båda danserna vi dansade gick superbra. Paula kom på en sjuk idé att hon, jag och Pauline skulle kuta över scenen så det gjorde vi. Ingen reagerade men vi tyckte det var kul. Sedan började publiken ramla in. Mamma, Johan, Emil, Oscar, Alexandra och Emma var där för att titta på mig. Första dansen vi dansade var Hairspray. Det gick ganska bra. När Paula skulle glida mellan mina ben fastnade hon på golvet så jag fick typ hoppa över henne och började asgarva. Sedan på slutet gjorde alla olika men det hade tydligen inte märkts som tur var. Nästa dans var Rush med Paula Abdul och den gick också ganska bra förutom att jag missade lite på slutet men det var ingen som märkte det heller som tur var!

Sedan åkte vi hem och hoppade lite studsmatta och tittade på TV sedan fick jag natta småtjejerna.

Hamlet

Hade bara en lektion idag. Och jag var bara där i 20 minuter eller nåt. Jag var ju och såg Hamlet på Dramaten i tisdags med Jennie, Anders och Niclas. Vi fattade nästan ingenting av den eftersom de använde sig av blankvers eller vad det hette (?). Kände i alla fall "Att vara eller att icke vara, det är frågan". Eftersom det var så svårt att förstå den bestämde vi oss för att gå i paus. Utanför Dramaten träffade jag Bea som var där med sin dramaklass. De förstod inte heller så mycket men deras lärare var där så de kunde inte gå. Men jag stod och pratade lite med henne innan min buss gick. Idag på lektionen frågade min lärare vad jag tyckte om teatern och det var bara jag där så fick hitta på lite att den var jättebra men lite svår att förstå.

Snart ska jag ut och hoppa lite studsmatta som träning. Sedan ska jag till skolan för genrep till dansuppvisningen som är i morgon. Börjar bli lite nervös, men det ska nog gå bra! Sedan, om jag hinner ska jag åka förbi konfan. Känns som om jag inte varit där på jättelänge. Men förra gången var det ju inget och torsdagen innan det var det AIK-Djurgården så det har ju sina förklaringar.

Bajensvin, hasch och kokain

Dagen igår började bra. Hade ju religionsprovet som gick ganska bra, sedan naturkunskap som inte var så jobbig. Sedan åkte jag hem och så kom Mia hit och vi åt lunch tillsammans :) Någongång då ringer Alex och berättar att han precis hämtat sin biljett till matchen. Det är på ÖSTRA(!!) Vi skulle ju ha biljetter i klacken. Det visar sig att på grund av allt ståhej med ordningsvakterna har de varit tvungna att skära ner på Djurgårdsklacken. 5000 i stället för 8000, och vilka drabbas? Jo, VI! Vi var tydligen inte lika viktiga som alla andra.

Vid kl 3 åker jag till pappas jobb för att hämta Rebeccas biljett. Hade ju fixat till henne på södra för att det var meningen att vi andra också skulle vara där. Får i alla fall biljetten och så skjutsar pappa mig till Stadion där jag ska träffa Rebecca. Vi går och hämtar min biljett till östra och sedan går vi och köper mat och sätter oss i Humlegården. Det var typ BARA fjortisar där. Det kom en kille som var typ 91a eller något skulle jag gissa och sluddrar "Ni vet att tjejer inte ska dricka öl va? Tuttarna blir mindre då." Då sa Rebecca "Kuken också har jag hört". Han svarade något om att hans balle lever livet och så gick han.

Det var ju meningen att Monica och Simon skulle komma men de hann inte så vi träffade dem vid centralen så åkte vi till Solna. När vi kom fram gick vi till McDonalds och hälsade på Sofia, gick på toa och köpte en glass. Sedan gick vi ut och träffade Alex och Putte. Vi skulle också sälja en av Monica och Simons biljetter för de hade en för mycket. Dumma som vi är sålde vi den i stället för Rebeccas biljett. För då hade ju Rebecca kunnat sitta med oss. Jag ville också byta biljett med någon som står och säljer svart. Så var det en som hade en biljett till klacken och det tyckte jag lät jättebra men så var det ju norra. I Hammarbyklacken. Såg han inte att jag hade Djurgårdströja?

Vi försökte i alla fall gå in på södra ändå men de kollade biljetterna noga så vi fick sätta oss på östra. Och det var typ längst in i hörnet. Såg typ sämst och de biljetterna var värda 500 kronor. Vem är så dum och köper en sådan biljett? För att det skulle bli ännu värre började det ju regna en bit in på matchen så det blev kallt. Sedan, som om det inte räckte med skit redan, skulle Bajen vinna med 2-0. Det sög!

Shiiit

Gick in och läste på Sportbladet.se efter att jag skrev förra inlägget. Fick typ en chock. Rajalakso är PETAD!? Liksom WHAT?? Han är typ publikfavorit efter vad han gjort. Fick kanske han inte gjort mål på flera matcher men ändå? Han har ju gjort fler mål än alla andra. Hur fan tänkte de nu?

Provet och derbyt

Har precis haft mitt religionsprov. Det gick ganska bra fastän jag kanske inte orkade plugga riktigt så bra som jag ville. Det jag hatar med prov är att man typ pluggar jättehårt på något och så kommer det INGEN fråga om det på provet. I stället kommer det massa jobbiga frågor och så skriver man jättemycket och får säkert ändå bara G på det. Aja, jag har gjort mitt bästa.

Ikväll är det match!! Ska bli så skönt! Åker typ direkt efter skolan. Först och lämnar min väska hos pappa och sedan vidare till hans jobb för att hämta Rebeccas biljett. Efter det ska jag åka till Stadion och hämta min egen biljett. Vi kommer inte in med våra tröjor i år så måste liksom åka till Stadion. Men men, sedan ska vi sitta i Humlan och ladda. Det blir i alla fall garanterat jag och Rebecca, men sedan ska nog Monica komma och då lär ju Simon komma och då borda resten komma också. Så det verkar bli en trevlig kväll.

Kommer ju inte va så jättemånga på Råsunda ikväll eftersom det är massa problem med vakterna så de måste skära ner lite. Men det kommer ju bli coolt att se Bosse som matchvärd. Han är nog jättebra!

Jaha, nu passar det

Det här blir bara sjukare och sjukare...

Prov

Usch, jag har religionsprov i morgon. Måste verkligen göra bra på det! Men det försvinner ju massa pluggtid eftersom jag ska på teater ikväll. Får typ ta med boken och läsa på vägen dit och i paus. För visst är det typ paus mellan akterna? Jag hann plugga lite igår. Men det var typ bara judendomen. Vi har kristendomen och islam också så det måste jag nog göra nu.

Gideonsberg - Bollstanäs & Sundsvall - Djurgården

Var och tittade på Frida och Hannas match igår. De spelar i Gideonsberg från Västerås. Laget spelar i Norrettan som är damernas Superettan typ. De är ju så duktiga båda två. De ägde ju Gothia för två år sedan. Men tyvärr var Bollstanäs det bättre laget igår och vann. Men Hanna var nog den enda i Gideonsberg som inte deppade, förutom Anders då. Men hon vann en frisbeetävling som de hade i paus. Priset var typ mat.

Samtidigt som den här matchen höll på var det också match uppe i Sundsvall. Den slutade 0-0. Jag vet faktiskt inte vad jag ska tycka. Det är ju grymt bra att vara obesegrade efter nio omgångar. Men jag tittade igenom tabellen igår och vilka lag vi mött. När man tittar på den känns det som om vi borde vunnit varenda match. Det kan ju bli svårt i sommar när de svåra lagen kommer.

1. Kalmar FF
2. Djurgårdens IF
3. IFK Göteborg
4. IF Elfsborg
5. Malmö FF
6. Helsingborgs IF
7. Halmstads BK
8. Hammarby IF
9. AIK
10. GAIS
11. Trelleborg
12. Örebro SK
13. Ljungskile
14. GIF Sundsvall
15. Gefle IF
16. IFK Norrköping

Det är alltså de kursiva vi har kvar att möta och vi har mött alla i botten. Men vi får väl hoppas att vi bättrar oss!


v. 19

Den här dagen har varit skön. Hade först naturkunskap med Ellen. Vi gjorde alla laborationer grymt bra! Sedan hade jag religion och svenska. Nu är jag hemma och ska snart plugga lite religion för jag har prov på onsdag. Ikväll ska jag träffa Rebecca :)

I morgon är jag ledig som vanligt. Ska väl plugga religion på dagen och klockan 4 är det dans. Det är sista gången innan uppvisningen! Men jag tror att jag kan båda danserna nu. Efter dansen ska jag åka in till stan. Hade planer på att åka till Söder någonstans och titta på när Hanna och kanske Frida möter Bajen men idag på svenskan fick jag reda på att det var Hamlet på Dramaten i morgon kväll. Det hade jag helt glömt bort! Men det kan väl vara coolt att gå på Dramaten, har aldrig varit där förut.

På onsdag är det religionsprov och naturkunskap. Sedan hade jag bokat in en körlektion men den måste avbokas eftersom det tydligen ska vara någon religionsföreläsning i aulan på resurstiden. Men efter det ska jag åka in till stan! Någon gång ska jag träffa Rebecca. Sedan ska det hämtas matchbiljett på Globen och en på Stadion till Djurgården-Hammarby! :D När biljetterna är hämtade drar vi nog till Humlan igen om det är bra väder. Har bestämt träff där också med Monica, men jag vet inte hur mycket hon kommer i håg av det eftersom det bestämdes sent under Valborgskvällen. Men det vore ju kul om alla som dissade oss sist kom dit.

På torsdag är det sovmorgon sedan svenska och sedan genrep inför dansuppvisningen. Sedan händer det inte så mycket mer.

Fredag har jag sovmorgon igen sedan tre tråkiga lektioner, men sedan är det dansuppvisning!

I helgen är det inte så mycket planerat. Pappa fyller år på lördag och då är det också Kalmar-Djurgården. Ska kolla om någon vill åka med mig dit :)

Juste

Glömde skriva att jag var på stan med mamma igår och har fixat studentklänning och skor :) blev också ett par till vårskor. Vi såg också Brolle där på Drottninggatan. Sedan åkte jag hem till pappa och hade en slapparkväll. Får se om det händer något ikväll men det känns inte så. Jag har övningskört en del idag och sedan tittat på Emils match. De var sämst och förlorade med 6-1. I morgon är det ju Sundsvall-Djurgården och pappa tror att Djurgården kommer att förlora med 3-0. Det tror verkligen inte jag. Det är ju bara tre matcher kvar till EM så det vore ju kul att vara obesegrade fram till dess. 

Kom på en till grej jag glömde skriva! I förrgår började ju Svenska Cupen och Djurgården åkte till Jönköping för att möta Råslätts IK. Matchen slutade 9-0 till Djurgården!! Känns bra att vi kan göra mål eftersom det var ont om det förra året. 

Målskyttar:
0-1 (4) Jones Kusi Asare
0-2 (7) Stefan Batan
0-3 (16) Sölvi Ottesen
0-4 (57) Thiago Quirino da Silva
0-5 (62) Thiago Quirino da Silva, str
0-6 (74) Nebojsa Marinkovic 
0-7 (76) August Bergman
0-8 (78) Robbin Sellin
0-9 (87) Tobias Forsberg (lån från Enköping)

Det blir ingen skiva för min del

Nej, jag har hoppat av. Hade ju verkligen sett fram emot den så det känns ju lite tråkigt. Men jag har gjort så himla mycket för att få det här att funka och tagit på mig en massa ansvar som jag inte haft tid med egentligen, sedan får man höra att man är oansvarig och aldrig gör något för någon annan. Är det tacket för all tid jag offrat för det här?

Summering av Valborg

Alltså jävla allergi. Orkar inte!

Tänkte berätta om gårdagen. Åkte till skolan för mösspåtagning. Trodde det skulle vara en större grej än vad det var. Men man känner i alla fall att det är över snart. Hade hoppats på att det var över redan nu för jag orkar inte med alla människor som bara klagar. Jag är ju tydligen egoistisk och tänker bara på mig själv? Hur egoistiskt är det inte att tvinga någon att betala 600 kronor som man inte har? Speciellt när det är för något som man gett bort redan för att man inte ville ha det? Jag hade inte velat skriva om det här över huvud taget men när jag läste blev jag så arg och ledsen. Pappa sa att när jag åker till USA kommer en massa grejer förändras och när jag kommer hem kommer jag se vilka mina riktiga kompisar är. Kanske är dags att öppna ögonen redan nu? Jag vet i alla fall en person det inte kommer vara. Hur kan man säga att jag måste betala 1200 kronor istället för 600 kronor och sedan säga att om jag inte gör det så är det dålig stil mot gruppen? Är det inte dålig stil då av gruppen att inte hjälpa mig att betala det här som jag fortfarande gett bort? Efter allt det här känner jag att jag har inte ens någon lust att göra någor för "gruppen". Blev så jävla besviken. Trodde aldrig det här om er. Och jag vill inte ha några kommentarer om hur ego ni tycker att jag är för jag orkar inte bry mig om det längre och jag vet att man inte är ego bara för att man inte har pengar.

Men tillbaka till igår. Efter mösspåtagningen åkte jag och Amanda till stan för att köpa present till Sofie. Jag köpte också en klänning till dansuppvisningen som är nästa fredag. En mörkblå med små blommor blev det. Sedan åkte vi hem till Sofie och lagade mat. Det blev jättegott! Sofie grillade kött, jag gjorde potatisen och Amanda såsen. Sedan kom Emelie som stod för underhållning som var rolig, och Dessan och Bea och Roschi som gjorde efterrätt, sist kom Ellen och Camilla med sallad och bröd. Efter maten körde vi lite lekar som Emelie kommit på sedan skulle vi åka vidare på fest. Alla åkte till Sollentuna utom jag och Dessan som åkte till stan. Vi åkte först till Östermalms torg och gick till Friday's men vi fick inte köpa något där eftersom det var 20 men de hade inget emot att vi satt där och tog upp platser. Sedan tänkte vi dra till Laroy men det var helt dött där så vi letade vidare. Till slut fick vi tag på Dessans kompis David som var hos en kompis i Norrtull. Så vi åkte dit ett tag. Men det var inte så jätteroligt så efter jättemånga sms med Alex och Martin förstod vi att de i alla fall var på samma fest så Martin fixade så att vi fick komma dit eftersom Alex inte riktigt gick att förstå. Vi tog taxi dit och när vi kom upp var alla jättefulla. Har aldrig sett Alex så där. Det enda han han säga var "Hur kom du hit? Vi har druckit två flaskor jäger" Sedan försvann han in i ett rum tillsammans med några andra. När vi skulle gå sedan öppnade Martin dörren för att säga hejdå, men vi ville tydligen inte störa så han stängde igen. Liksom vad höll de på med?

På vägen ner för trappen tog Martin en soppåse som stod utanför en dörr och la den utanför en dörr på våningen under. Det tyckte Dessan var så kul att hon skrattade hela vägen till busshållplatsen.