Black Friday

Det var ju Black Friday i fredags. Eftersom det är som en klämdag är de flesta lediga så affärerna öppnar jättetidigt på morgonen och rear ut nästan allting. Alla människor blir helt galna. Folk åker hemifrån klockan 4 på morgonen och väntar på att affärerna ska öppna i två timmar. I fredags blev en som öppnade dörrarna på Walmart någonstans nertrampad till döds och på Toys r us i Kalifornien sköt två personer i hjäl varandra.

Thanksgiving Weekend

Halv fem ringde klockan i torsdags morse och det var dags att gå upp. Vi packade in det sista i bilen och sedan åkte vi. Eftersom vi hade så mycket packning och var så många var vi tvungna att ta två bilar. En killbil med Rob och Holden och en tjejbil med mig, Tina, Lucy och Amanda. De 7 timmarna i bilen gick rätt fort upp. Vi stannade ett par gånger, men inte länge. Vi åkte genom Maryland, Delaware, New Jersey och New York innan vi kom till Connecticut. Det var en rätt mysig stat, av vad jag såg. Väldigt mycket träd. Tinas föräldrar bor i Bristol vilket var väldigt litet. Men det var ändå inget jag märkte av. Vi kom dit och hälsade på Tinas mamma Pauline, Tinas pappa Tommy och Tinas bror Tommy. Sedan kom Tommys barn Tommy och Taylor. Förstår inte varför alla skulle heta Tommy men det var lätt att komma ihåg i alla fall. Taylor som var 4 år tyckte i alla fall jättemycket om mig. Men fastän vi var två Amandor glömde hon bort vad vi hette hela tiden. Sedan var det dags för middagen (klockan 2). Det blev kalkon, stuffing, sötpotatis, potatismos och pasta i tomatsås. Sjukt gott var det och fastän man bara tog lite av varje så blev det jättemycket. Innan vi började äta skulle alla tacka för någonting. Holden var sötast för han tackade för sin Baby Lucy!
 
Efter det var det dags för efterrätt. Eller efterrätter. Äppelpaj, morotskaka, banan- och gräddpaj, pumpapaj och pumpabröd. Efter middagen lekte jag, Amanda och barnen lite med play-doh och sedan tittade vi på The Promotion. Sedan somnade jag riktigt mätt!

I fredags åkte jag, Amanda, Rob, Tommy x3, Holden och Taylor till biografen och tittade på Bolt. Den var inte dålig, men den kunde varit bättre. Gillade hamstern och duvorna! Sedan åkte vi hem och bara chillade, åt lite mer av all mat till lunch och lekte ännu mera med play-doh. Till middag blev det lasagne med väldigt mycket ricottaost och sedan tittade vi på Leatherheads.

Igår tog vi det rätt lugnt. Vi åkte hem vid lunch och det tog längre tid än vad det gjorde att åka upp. Dels för trafiken och dels för att vi stannade och åt middag på Applebees. Kom hem vid halv 11 och då tittade jag på the Guardian innan jag somnade.

Så, som ni kanske förstår är det här en chillhögtid. Man äter i stort sett tills man är så mätt att man inte orkar göra något. Även när man var mätt så åt man mera. Men jag skyllde på att det är mycket möjligt att det var min enda Thanksgiving någonsin så jag var ju tvungen att passa på!

Ett inlägg till innan jag åker!

Jag bara måste!

Idag fick Lucy avocado till lunch. Hon åt inte allt så jag satte på ett lock och la skålen i kylen i fall hon kanske skulle vilja ha senare. Men sedan somnade hon och när hon vaknade gav jag henne plommon i stället. Sedan gick vi och hämtade Holden och när vi kom hem igen tog jag ut avocadon för att slänga den. Då hade den blivit helt svart, ni vet som äpplen blir också om man inte äter det på en gång. Holden stod och kollade på hela tiden och när jag sa "Eeww" sa han "Is that lots of poopies?"

Jag gjorde sedan middag till Holden medans han satt ovanligt snällt och väntade. Fick ju paket från mamma i måndags där det var lite stickers till Holden som han blev helt överlycklig av. Så kom jag med hans ravioli då sa han "I don't want to have treat today". Jag blev jättechockad för han tjatar alltid om treats och candy, så jag sa "That's good!" När jag sedan inte sa något mera så frågade han "What do you have for me? More stickers?" När jag sa att jag inte hade det så var han tyst en stund innan han sa "Oh, all right. I'm gonna eat my dinner... can I have candy?"


Thanksgiving

Thanksgiving är högtiden som inleder Holiday Season. Sedan är det ju advent, Lucia, jul och nyår. Vart man än går hör man "Happy Thanksgiving" och vad jag förstått så är det en riktigt mysig högtid. Igår var jag först med Emmy och Johanna och deras kids och på kvällen kom Katie och hämtade mig. Kändes lite skumt att åka med någon jag inte träffat innan. Men det var faktiskt trevligt. Vi åkte hem till hennes kompis där alla hennes andra kompisar var. Alla var jättenyfikna på au pair-jobbet och Sverige. En av dem bjöd in sig själv till Stockholm nästa år. Efter att vi pratat lite var det dags för mat. De hade allt som hörde till Thanksgiving. Kalkon, potatismos, sötpotatis, tranbärsröra (gjord på tranbär och hela apelsiner med skal på och allting), stuffing och en massa grejer som jag inte vet vad det heter. Till efterrätt blev det pumpapaj och kanelbulleglass från Ben & Jerrys. Ny favorit! Mätta och trötta, för man blir tydligen mätt av kalkon, åkte vi därifrån vid 10. Det var jätteroligt och Katie lovade att hon skulle ta med mig flera gånger!

Idag har jag och Lucy tagit det lugnt. Gick till Cosí och åt lunch. Blev en bacon, turkey and cheddar melt. Tänkte att det passade nu när det är Thanksgiving i morgon. Men hjälp vad stark den var! Eller vissa tuggor i alla fall. Det var så starkt att det kittlade i näsan!

Nu sitter jag med Holden och Lucy på Starbucks eftersom internet la ner hemma. Var tvungen att hitta adressen till Cultural Cares huvudkontor i Boston. Ska nämligen skicka iväg mitt visum så jag får komma tillbaka till USA när jag varit i Karibien. Men nu börjar Holden bli otålig så ska gå till post office nu. I morgon bitti klockan 5 (!) bär det av till Connecticut! Jag ska faktiskt lämna min dator så kommer inte skriva förrän på lördag eller söndag. Så ha det bra!

Tomorrow

Imorgon ska jag och Lucy träffa Johanna och Ziggy och sedan ska vi gå hem till Emmy och hennes barn. Ska bli kul :) Johanna sa att de tänder julgranen vid Union Station i morgon också, men jag missar det eftersom jag ska på middag med Katie. Men jag får åka dit någon annan dag när den redan är tänd och kolla.

Yay!

Det blir Karibien!! Nu måste jag börja gymma på riktigt efter Thanksgiving. Är ju förkyld nu och så åker vi på torsdag. På söndag ska jag ta tag i det!


Good start of the day!

För en gångs skulle vaknade jag inte av att Holden skrek eller att Lucy grät. Jag vaknade av min väckarklocka. Det var längesedan!

Gick och lämnade Holden i skolan tillsammans med Rob och Rob bad mig följa med till Starbucks för han ville prata lite med mig. Blir alltid nervös, och jag tror att han såg det för han sa att det inte var något allvarligt, bara bra saker. Så vi kom dit och han frågade om jag fortfarande hade hemlängtan och det har faktiskt gått över nu! Självklart finns det ju stunder som man vill åka hem men det har inte varit lika mycket nu senaste veckan. Tror det har att göra med att jag skaffat gymkort och lärt känna lite folk här i närheten. Inte nog med Johanna, Emmy och Jirina så har jag blivit bjuden på Thanksgivingmiddag i morgon av en tjej som heter Katie, så äntligen ska jag få träffa lite amerikaner!

Sedan frågade han mig om jag ville jobba lite extra och tjäna lite extra pengar i december eftersom det var julfester på både hans och Tinas jobb. Så det kommer bli två kvällar med extra pengar! Tyvärr kunde jag inte följa med när de skulle åka till Leesburg en helg och hämta julgranen. Det hade varit roligt, men det är när jag och Amanda ska till New York och julhandla. Och det går ju inte att flytta, eftersom jag ska passa barnen helgen efter.

Sedan pratade vi lite om jul, och jag sa att om de ville kunde jag fixa ett litet svenskt julbord till middag på julafton. Både Rob och Tina jobbar ju då men det kan ju vara kul att få se vad vi äter i Sverige. Ska köpa köttbullar, prinskorvar och sill på IKEA och koka potatis. Sedan på juldagen, när de firar, ska vi åka till Robs föräldrar i Williamsburg, VA. Troligtvis åker jag, Tina och Lucy hem igen den 27 så att jag kan åka den 28 och fira nyår med Rebecca! Vi har fortfarande inte bestämt var ännu, men någonstans där det inte blir så dyrt med resan. Alternativen är New York, Toronto, Boston och Chicago än så länge. Men Amandas värdfamilj sa att Chicago är finare i vår om man åker en helg, för det är så kallt.

Jag kommer nog komma hem igen den 2 januari. Och idag kommer jag få reda på om det finns plats på flyget, men om det gör det så ska jag faktiskt följa med familjen till Karibien! De bestämde att hela familjen skulle åka och fira Tinas födelsedag och att jag fick följa med. Jag kommer vara ledig på dagarna så jag kan vara på en strand där folk har badkläder sedan kommer jag få passa barnen ett par kvällar om Rob och Tina vill gå ut och käka. Han sa i alla fall att de tyckte det skulle vara jätteroligt om jag följde med och att han trodde att det fortfarande fanns platser.


Sedan har jag fått veta att vi åker härifrån klockan 5 am på torsdag upp till Bristol, CT och kommer tillbaka på lördag någongång. Förhoppningsvis är det inte alldeles för kallt där uppe för i så fall kanske jag, Rob och Holden åker in till New York på lördag!


Lördag och söndag

Igår på gymmet kollade vi först mitt blodtryck och mitt body fat. Sedan hoppade jag lite hopprep, gjorde några övningar med en pilatesboll och kicking donkey. Det kändes bra. När vi var klara pratade vi lite om vad jag ville uppnå och Stafford, som var min personal trainer, tyckte jag skulle köpa lite fler privatlektioner. Men känner inte att jag råd med det just nu. Ska kanske göra det efter nyår. Det kostade i alla fall $99 för tre halvtimmar.

Efter det gick jag och mötte Amanda och efter att vi suttit lite på Starbucks gick vi först hem till mig och sedan hem till henne. Och så fick vi skjuts till Barnes & Noble där vi satt ett par timmar. Åt en kycklingsoppa och drack en kaffe innan vi fick skjuts till Amanda igen. Först pratade vi en massa med hennes värdföräldrar och sedan gick vi upp och tittade på Lejonkungen. Har bestämt att jag ska köpa de flesta Disney- och Astrid Lindgrenfilmerna som finns. Fick idén när vi satt och kollade på massa youtubeklipp från massa gamla barnprogram som fanns när vi var små. Typ trasdockorna, Mjölktandsmössen, Björnes Magasin med mera.

Efter Lejonkungen började jag titta på Bilar men jag var för trött så tittade klart i morse i stället. När jag tittat klart gick vi upp och åt frukost. Bagel blev det. En halva med cream cheese med soltorkade tomater och den andra med Kalles randiga som Amanda köpte på IKEA. Sedan skulle vi göra pannkakor men deras panna var inte så bra så vi åkte hem till mig med all smet och gräddade dem. Alla blev jättebra! Vi använde oljespray istället för smör så inte ens den första pannkakan blev fel. Sedan tog vi med oss pannkakorna och drottningssylten (även den köpt på IKEA) och gick hem till Adri. Vi var lite sena men ändå var vi de första som kom. Vi fick träffa hennes 9-månaders dotter Anna Luisa och hennes man. De andra kom efter ett tag också. Själva mötet var ju en Thanksgivinglunch där alla skulle ta emd något från sitt hemland. Det var därför jag och Amanda gjorde svenska pannkakor. Adri hade gjort en brasiliansk potatissallad och en jätteonyttig, men god, efterrätt med en massa grädde och ägg och kanel. Kullanan, från Thailand, hade köpt med sig en efterrätt som var gjord på rismjöl och socker, men jag var alldeles för mätt för att prova. Emmy, från Brasilien, och Jiri, från Tjeckien, köpte med sig en chokladtårta på Eastern Market. Sedan var Andrea och Monique, båda från Tyskland, och Petra från Finland där men de hade inte med sig något. Men det var faktiskt jättekul. Vi satt där i tre timmar och pratade om allt från bikinivaxning till kycklinghjärtan.

Helgens sämsta: jag har blivit förkyld för femte gången sedan jag landade på den här sidan av Atlanten.

Ändrade planer

Planerna var att träffa Amanda på Barnes & Noble och sedan dra till Emmy, men Amanda mådde inge bra så jag tänkte att jag kunde ju stanna hemma och kolla på en film så länge. Satte på Bridges over Madison County men jag somnade någonstans i början och vaknade i mitten. Eftersom jag missat så mycket bytte jag till Mamma Mia. Vart lite piggare av det men var fortfarande för trött för att orka ta mig ut så det blev till att stanna hemma. När jag var på slutet av filmen kom Rob och frågade om jag ville komma ner och äta och titta på film. Så det blev pizza och chicken wings och vin och så tittade vi på You don't mess with Zohan. Den var faktiskt riktigt rolig, men oseriös.

Gymmet

Gymmet igår var jättebra. Sprang längre än jag brukade göra i somras och var långt ifrån lika trött som jag alltid blev då. Promenaderna med Lucy har gett resultat! Jag tänkte att jag skulle börja lite lätt så jag sprang bara. Nästa gång kanske jag provar något nytt. På alla träningscyklar, löparband och trappor med mera finns det en TV så man kan välja vad man ska kolla på. Asnice! I omklädningsrummen har de också allt. Shampoo, balsam, tvål, handdukar, hårtork, body lotion. Allt utom hårborstar och deo, som var det enda jag glömde.

Gick i alla fall hem sedan och eftersom jag hade två tunga väskor tog det sin lilla tid. Men skönt var det!

Ikväll blir det hem till Emmy och träffa lite folk. Trevligt ska det bli. I morgon ska jag till gymmet igen för lite tester. Sedan ska jag nog sova hos Amanda på kvällen för på söndag morgon ska vi göra pannkakor till mitt au pair-möte. Det ska vara som en liten Thanksgivinglunch där alla ska laga något från sitt land. Så svenska pannkakor med drottningssylt från IKEA ska vi bjuda på!

Nice dag

Så gick ju hem till Emmanuelles kompis. Mamma, Emmanuelle med E på slutet är ett tjejnamn ;). Hon var ju som sagt från Brasilien och hade en pojke på 2,5 och en flicka på 1 år. Tjejen som bodde där hette Johanna och var från Lidingö. Det var ju jätteroligt! Hon bor bara ett par minuter från mig så vi kommer kunna ses jättemycket. Hon tar hand om en liten 2,5-åring som heter Ziggy och kommer från Mongoliet. Jättegullig var han. Det var också en norsk tjej där som hette Marita. Hon hade en snart 2-årig tjej. De höll på att fixa lunch när jag kom dit och så lekte alla barnen lite efter lunchen sedan gick Marita och Emmy hem så gick jag, Johanna och Lucy till Starbucks tills det var dags att hämta Holden.

Nu ska jag dra till gymmet, fast jag inte alls är taggad. Men jag måste!

Dumma internet

Usch vad jag inte tycker om internet här. Det funkar bara ibland och när det inte funkar så står det att det är fel på DNS någonting. Det hade något med IP-adressen att göra. Men det funkar ju ibland så då kan det ju inte vara fel?

Aja, igår var det en lugn och skön dag med Lucy. Sedan hämtade vi Holden och stannade kvar i skolan lite så han fick leka med Knox och Ciara. Men det var så kallt så vi gick hem lite tidigare. När vi kom hem skypade vi lite med mamma och sedan skulle jag fixa mat åt Holden. Under tiden blir Holden, som var världens sötaste typ hela förra veckan, helt galen. Han skriker och försöker få Lucy att ramla och bara är allmänt jobbig. Precis som han brukar vara mot Rob och Tina på morgnarna. Har aldrig varit så skönt när Rob kommer hem som då. När jag pratat lite med Rob gick jag upp på mitt rum och tittade på Ronja Rövardotter och Step up och åt pepparkakor och drack julmust.

Idag ska jag och Lucy på våran första playdate. Vi ska träffa Emmanuelle från Brasilien och en tjej till som jag inte vet vem det är. Ska bli trevligt. Tänkte också dra till gymmet ikväll men just nu är jag grymt trött så kanske tar det i morgon i stället. Då är det en karibisk dans som heter Zumba. Kan ju vara kul att testa.

På tal om gymmet, har ju inte berättat så mycket om det. Jag och Amanda gick ju fit i förrgår för att kolla priser och då var jag tvungen att fylla i ett par lappar med massa frågor om mig själv. Typ sjukdomar, träningsvanor med mera. Så kom det en som skulle prata med mig och berätta om allt. Så frågade hon hur jag uttalade mitt efternamn. Så jag sa "Bjarnelind" på riktig stockholmska. Då frågade hon direkt om jag var från Sverige. Hon frågade också Amanda om hon var från Sverige. Och när Amanda sa att hon var det trodde hon att vi var systrar. Visst att vi båda hade brunt hår och flätor men så lika är vi väl inte?


När vi var klara på gymmet gick vi till Barnes & Noble för middag. På vägen dit går vi först förbi några som hade en dialekt som lät som någonstans söder om Stockholm i alla fall. Sedan när vi satt på Barnes & Noble var det en tjej som frågade om vi ville ge henne svenskalektioner för hon skulle flytta till Sverige. Vi fick hennes mejl och mobilnummer så vi ska höra av oss.


Desperate Housewives

Har precis kollat klart på första säsongen av Desperate Housewives. Längtar tills jag får se nästa för man fick ju aldrig veta vad som hände med Mike! Gah!

Snö

Det kom lite snö idag. Såg cirka 4 flingor.

Snö

Det kom lite snö idag. Såg cirka 4 flingor.

Stolt!

Jag har precis blivit medlem i Washington Sports Club! Hoppas att det är fler än jag som är stolta! Det verkar i alla fall vara ett bra gym. Ska dit på lördag och göra lite tester, men går nog dit i morgon eller på torsdag också.

Nu sitter jag och kollar på Desperate Housewives på Barnes & Noble :)

En lista till!

1. Hur mår du idag?
Jailhouse Rock

2. Hur kommer dagen (idag) vara/vart?
Rest, shame, love

Vad var det första du tänkte när du vaknade?
Speechless

4. Vad är det sista du kommer tänka innan du somnar idag?
My own prison

5. Vad skulle dina vänner ge dig för namn om dom fick välja åt dig?
Mamma Mia

6. Hur är det med kärleken?
Goda Dagars Magi

7. Vilken låt passar mest in på den du håller kär?
Fire

8. Hur mår dina vänner?
Meet you there

9. Tycker dina vänner om dig?
I'm yours

10. Hur ser folk dig som?
Say goodbye

11. Spanar folk in dig?
Bubly


12. Kommer du alltid bo kvar i sverige?
Gimme Gimme Gimme

13. Hur kommer du dö?
Unforgiven

16. Vad skulle du hetat om du var född i framtiden?
Illusion

17. Vilken är din oturslåt?
Us against the world

18. Vilken är din turlåt?
Är du kär i mig ännu Klas-Göran?

19. Vilken låt beskriver ditt utseende mest?
Amarula Tree

20. Vilken låt beskriver din personlighet mest?
Honey, honey

21. Hur är det med ditt liv?
S.O.S 

22. Hur kunde det vart i ditt liv om du hade valt andra vägar?
The worrying kind

23. Vad ska ditt första barn heta?
Bohemian Rhapsody

24. Hur kommer ditt liv bli?
Superhuman

25. Vilken låt stämmer mest in på dina föräldrar?
Get that clear

26. Hur kommer sommaren bli?
With arms wide open


27. Finns det nån som är hemligt kär i dig?
Viva la vida

28. Kysser du bra?
Jennie, let me love you

29. Mår din kropp bra?
Longing for Lullabies


Ännu en helg

Då var helgen över igen. I går jobbade jag lite. Först åt jag frukost på Starbucks med Tina, Holden och Lucy. Sedan skulle Tina iväg en liten stund så jag tog med kidsen till the Family Room. Det är ett rum fyllt med en massa leksaker och en massa barn. Sedan gick jag hem och duschade innan Tina och barnen kom hem igen. Då skulle jag jobba en timme till. Amanda kom också så hon och jag tog med Lucy till Marvelous Market där vi åt lunch innan vi gick hem igen och lämnade Lucy. Då bar det av till IKEA i Maryland så nu har jag varit på både IKEA i Maryland och Virginia! Köpte en julklapp till Rob och Tina - Swedish Cooking! Sedan blev det lite nytt godis och lax till middag. Det var också en Taste of Sweden som jag ville prova. Amanda har en massa bilder som jag ska ladda upp när jag fått dem. Men det är hur härligt som helst att gå där, man känner sig verkligen hemma!


Det enda jobbiga var att det var inte långt från metron till IKEA men tydligen var man tvungna att korsa både järnväg OCH motorväg så vi var tvungna att ta taxi vilket blev lite mer pengar än vi tänkt oss. Men det var värt det ändå!

När jag kom hem var det filmkväll. Ratatouille! Satt och åt mina svenska bilar som Holden tycker är jättegoda. Efter filmen gick jag och la mig och tittade på Notebook och Notting Hill.

Idag har jag varit på Air and Space museum med Amanda. Det var häftigt, men inte riktigt så häftigt som jag trodde att det skulle vara. Efter det gick vi och åt lunch på Subway i Chinatown och sedan gick vi till Barnes & Noble. Och när vi satt där gick brandlarmet så byggnaden var tvungen att evakueras. Tur att man gått på Rudbeck så man är van vid sådant. Vi gick i stället till Così och sedan hem till mig och hämtade min dator och gick till en annan Così. När vi kom hem och hämtade datorn hann vi inte mer än att öppna dörren innan vi hörde Holden: "Meeenda!" Han var jätteglad. Sedan tog han med mig upp i mitt rum och berättade att han öppnat dörren och sagt "Menda" men jag var inte där! I stället hade han sett mitt godis så han frågade om jag köpt det på Halloween. Jag berättade att jag köpt det på IKEA. "OH, IKEA!" Haha, har i alla fall lovat att han ska få smaka både choklad och kakor! :)


Jag vet att jag är lite efter, men ikväll ska jag börja kolla på säsong 1 av Desperate Housewives! :D


100 frågor

100 frågor...
1. är du kär? - nej
2. har du snusat? - nej, kommer nog aldrig göra det
3. har du fimpat en cigg på nån annan? - nej, röker inte!
4. har du legat i sängen brevid en kille? - yes
5. har du blivit dumpad? - ja
6. har du blivit slagen allvarligt? -  nej, det har jag icke
7. tar du droger? - absolut inte!
9. har du pussat en tjej? - jaa
10. hatar du någon? -  nej typ inte
11. älskar du någon? - många
12. har några av dina vänner svikit dig? - yes
13. har du djur? - nope
14. har du legat brevid en tjej i sängen? - japp
15. hatar du dig själv? - ibland!
16. gillar du orange? - jaa det gör jag
17. har du haft/har oskyddat sex? - nope
18. har du nån sjukdom? - nope
19. har du skämt ut dej för den du gillar? -  nej
20. har du en gris? - haha neej?
21. har du en plattång? - neej, har redan platt hår
22. har du en bror? - yes, två stycken
23. har du sjukt bra humor? - aa det tycker jag :D
24. är du brunett? - jaa, blev det nyss ju
25. gillar du att stå i duschen flera timmar? - njae.. inte riktigt så länge
26. tycker du om hästar? - nej
27. har du en hund? - nix
28. har du skilda föräldrar? - yes
29. har du gått på simskola? - japp
30. har du sagt bög till en kille? -  yes
31. har du sagt fitta till en tjej? - neej
32. har du fuskat? - vem har inte det någon gång?
33. har du en teve på ditt rum?- nej
34. har du lunar? - hahaha nej
35. har du MSN? - ja
36. har du en syster? - jaa det har jag :) 
37. har du bruna ögon? - nej, typ gröna
38. gillar du att fota? -  ja
39. har du sett dig själv brinna? - neej?
40. hjälper du dina vänner? - om de behöver hjälp
41. gillar du tacos? - jaa det gör jag! :D
42. tycker du att du är söt? - nja ibland
43. har du dansat? - japp det har jag
44. har du spelat fotboll? - haha jaa, hade ju längsta fotbollskarriären ever ;)
45. tror du på äkta kärlek vid första ögonkastet? -  neej
46. kan du stå framför spegeln i timmar om du bara får? - neej
47. har du ätit sniglar? - neej usch!
48. äger du en locktång? - jaa det gör jag :)
49. gillar du att tugga tuggummi? - haha jaa :P
50. borstar du tänderna varje morron och kväll? - jaa det gör jag
51. gillar du kläder? - jaaaa :D
52. hatar du falska vänner? - jaa!!

53. gillar du räkna matte? - nej
54. älskar du någon nu? - alltid
55: har du gråtit inför en vän? - ja
56. kan du sjunga? - nej tyvärr :P
57. har du sett nån dö? - nej
58. säger du vad du vill? - oftast
59. är du stor? - nej det tycker jag inte
60. vad är ditt hela namn? - Jenny Amanda Bjarnelind
61. kan du tala spanska ? - kan tillräckligt mycket för att Patricia och Alicia ska bli imponerade i alla fall
62. är du kortare än 1.60? -  neej
63. älskar du sommaren? - jaa det gör jag verkligen!
64. älskar du vintern? - aa när det inte är för kallt eller för blött
65. har du mer än 6 par skor? - haha jaa många fler!
66. brukar du sjunga när du är i duschen? -  nej
67. har du hoppat ut ifrån ett fönster? - haha jaa
68. har du mer än 3 par mjukisbyxor? - jaa, men tyvärr följde bara ett par med till usa
69. gillar du att städa? -  neej usch och fy
70. gillar du att sova länge? - ja, älskar!
71. har du vart med om en olycka? - ja
72. är du förvirrad? - jag slängde 18 dollar i en papperskorg - döm själva!
73. har du mer än 6 par byxor? -  jaa det har jag
74. har du förlorat en vän? - ja
75. gillar du att shoppa? - jaa det gör jag!
76. har du varit i paris? - nej, men vill åka dit!
77. gillar du spindlar? - NEJ!
78. klarar du dej själv? - jaa helt okej tycker jag
79. har du lagat mat? - jaa då
80. är du klantig? - lite grann kanske :P
81. har du foppatoffler? - nej det har jag inte
82. har du mer än 20 låtar på din data? mååånga fler
83. sminkar du dej innan skolan? - jag går inte i skolan längre!
84. har du träffat en kändis? - jaa rätt många
85. har du mer än 7 par nagelack? - aa det har jag
86. har du busringt? - ja, nångång tror jag
87. har du skällt på din bror? - hehe jaa :P
88. har du en vän som skiter i dig? - då är det väl ingen vän?
89. har du velat göra saker men vågar inte? - jaa, tyvärr
90. sover du med nått gosedjur? - nej, har min säl men den ramlar alltid ner på golvet :P
91. har du åkt nånstans utan att du får? - neej det har jag nog inte
92. vill du bara bort ibland? - hehe jaa!!
93. har du tältat? - japp
94. har du brännt dig? - jaa, men inget allvarligt
95. har du lekt med levande ljus ? - jaa
96. har du lekt anden i glaset? - neej det har jag inte
97. skäms du ibland? - händer väl
98. bor du i skåne? - nej i Washington DC
99. gillar du hip hop/rap musik? - nja.. sådär
100. är du på sista frågan nu? -  ja äntligen!

Tenleytown

Idag efter jobbet åkte jag till Tenleytown och träffade Amanda. Jag var tvungen att köpa ett nytt batteri till datan och Tina trodde att de skulle ha det på Best Buy. Men icke. Vi gick i stället över till Wholefood och köpte middag. Jag hade svårt att bestämma mig så som tur är betalar man för vikten. Så det blev lite av varje - kyckling, fisk, räkor, köttfärslimpa, sötpotatis, potatismos, nudlar, guacamole, sparris, salsa, cocktailtomater, mozzarella och parmesanost. Det var pyttelite av varje men det blev ändå rätt mycket. Så efter det var jag riktigt mätt men vi bestämde oss för att gå till Starbucks så jag kunde fixa lite med mitt fotoalbum. Det är inte mycket kvar som ska fixas.

Men när vi först satt där var det två jobbiga killar som undrade vart vi kom här och när de hörde att vi var au pairer så ville de veta massa om det. Sedan sa den ena att de pratade norska och när jag sa "Norwegian?!?!" trodde de typ att jag trodde på det. Aja, sedan kom en tjej och satte sig vid bordet bredvid. Jag kände igen henne och hon kände igen oss. När hon hörde att vi pratade svenska och började prata med oss så var det ju Jannike. Hon läser min och Amandas blogg och vi läser hennes. Vi har liksom aldrig träffat varandra men vi vet massa om varandra ändå. Hon visste till exempel båda våras efternamn och jag visste vilka hon umgicks med. Vi satt i alla fall och pratade tills de stängde och sedan åkte jag och Jannike till Eastern Market och Amanda hem till sig.

I morgon blir det lite jobb, sedan blir det IKEA med Amanda och Amanda! Jannike kanske också följer med. Mycket trevligt ska det bli. Ska köpa lite nytt godis och julmust. Och så ska vi äta köttbullar. Eller gravad lax. Får se vad som lockar mest!

Min dator <3

Älskar att Tina jobbar med datorer! Min dator blev helt bäcksvart tidigare idag när jag satt med den på ett café. Stängde av och satte på den mijloner gånger och ingenting hände. Trodde jag förlorat allt! Sedan kom jag hem och Tina sa att hon fixat internet igen, men det vore ju bra att ha en fungerande dator i så fall så hon tog en titt på den. Precis när hon skulle ge upp så kom hon på en grej så hon tog ut batteriet och satte igång datorn och vips så funkade den igen. Måste åka till Best Buy och köpa nytt batteri men så länge jag har sladden i funkar det alldeles utmärkt. Men jag trodde inte att batteriet kunde ta slut om man hade sladden i hela tiden. Men men, får kanske börja stänga av datorn på nätterna.

Idag har det varit en vanlig dag. Förutom att jag jobbade till 6 i stället för 5 och det ösregnade i stort sett hela dagen. När jag hämtade Holden hade det i och för sig slutat men allt var blött så jag tog dem till Barnes & Noble. Hittade lite julklappar till Holden, Lucy och Alba men de kunde jag ju inte köpa när Holden och Lucy var med så det får bli en annan gång. I stället köpte jag ett fotoalbum eftersom jag precis innan varit och beställt lite foton. Tyvärr var det något fel med en del filer så jag fick bara 12 bilder. Men ska fixa resten till i morgon så jag kan göra klart. Har gjort ett uppslag än så länge. När jag är klar kan jag kanske ta kort och visa er!

Nu på kvällen satt jag och Tina och åt kyckling med morötter och potatis. Vi satt och pratade en del också. Det är jätteskönt när Rob är borta, inte för att jag har något emot honom, men det är mycket lättare att prata med Tina. Kändes jätteskönt.

I morgon kanske jag ska laga middag. Ska gå och kolla om jag hittar maten på Eastern Market. Ska nog köpa något gott till middag också. Det är ju fredag! Sedan på lördag ska jag jobba, först en timme på morgonen och sedan en timme efter lunch. Efter det blir det kanske IKEA med Amanda och Amanda. På kvällen ska Tina och Holden ha movienight med godis och allt som hör till. De ska kolla på Rattatouille. Var ett tag sedan jag såg den så kanske ska vara med på det!

Gabriel och Holden

Glömde ju berätta om värsta söta killen i jag träffade i fredags. Han satte sig bredvid mig på metron medans hans föräldrar satt bakom och hans storasyster satt på andra sidan gången. Jag hörde hur storasystern som var 8-9 år började prata med tjejen som satt bredvid. Killen satt och tittade på dem ett tag och så vände han sig om mot mig och frågade vad jag hette. Så jag sa mitt namn och frågade vad han hette. Jag tror han hette Gabriel. Så frågade han vart jag hade varit. Jag berättade att jag varit hemma men var på väg in till stan för att träffa en kompis och att vi skulle gå på bio och se Madagascar. Då tog han fram två plastleksaker ur fickan: en av pingvinerna och en lemur från filmen. Han sa att han hade sett trailern för filmen och sa att "I think you will like it. No I know you will love it". Sedan frågade jag honom vart han var på väg. Då sa han: "We're going to the art gallery. I like pictures." Han verkade så himla smart och mogen men han såg så liten ut så jag var bara tvungen att fråga hur gammal han var. Han var 6 år. Jag frågade om han gick i första klass då men han sa att han inte kom ihåg för han hade bott i Panama i två år och precis kommit tillbaka. När jag sedan skulle gå av sa han "Adios".

Hur som helst har det här varit en lugn dag. Lucy har varit snäll och det var skönt att Holden äntligen var i skolan igen. Han var ju sjuk i måndags och ledig i går. Men samtidigt så var det lite roligare att ha honom hemma för att då hade jag någon att prata med. Eller någon som kan prata med mig för jag pratar ju med Lucy. Men det känns ibland lite ensamt med bara henne.

Måste berätta en annan grej som jag pratade med Amandas värdpappa om igår. När Holden ska lägga sig på kvällarna brukar han alltid berätta massa historier för Rob och Tina om saker han ska göra eller saker han har gjort. Jag brukar höra honom eftersom mitt rum är bredvid. Han brukar berätta "It was mommy and daddy and Lucy and Holden and Beanie and Papa" men nu har han börjat "It was mommy and daddy and Lucy and Holden and Amanda and Beanie and Papa". Det betyder jättemycket att få vara en av dem för det är de han tycker mest om! Han har också börjat lyssna på mig mera och säga mitt namn. Jag har märkt det med flera barn - att de vill inte säga ens namn förrän de känner sig trygga med en. Jag har blivit kallad för både "Hon" och "Du" av barn som jag precis börjat vara barnvakt till. Hur som helst så har jag märkt jättemycket skillnad, typ sedan Paula var här. Eftersom vi var två då så behövde han inte vara lika avundsjuk på Lucy så jag tror det var bra! Glömde ju berätta det men han hade frågat på måndagen efter att Paula åkt hem vart min kompis var. Jag berättade att hon var tvungen att åka hem till Sverige igen och frågade om det var kul när hon var här och då sa han "Yes, I miss her." Det du Paula ;)

Juste

Jag och Amanda pratade om vad vi vill ha och vad vi ska göra när vi kommer hem. Så när jag kommer hem vill jag ha falukorv och makaroner med ett stort glas oboy!
 

Onsdag

I måndags var det dags för mig och Amanda att ses igen. Vi gick till samma ställe som jag och Kullanan var på i helgen. Vi såg att det var Happy Hour så man fick de flesta förätterna för $5! Vi bestämde oss för att dela på tre olika. Två av de var ltie större än normalt, men perfekt att dela och den tredje var enorm! Det var ett berg av nachos! Efter det gick  i och tittade på skor och sedan hamnade vi på Barnes & Noble en liten stund innan vi åkte hem.

Igår skulle jag ju jobbat till halv 2 men när klockan var 10 i 2 hade Tina fortfarande inte kommit hem så jag ringde och kollade vart hon var. Tydligen hade hon glömt säga att jag skulle jobba till halv 3. Sedan skulle jag åka och träffa Amanda. Kom dit vid 4 och då var hon med tjejerna i Bethesda så jag satt och pratade med hennes värdpappa i typ en timme. Vet nästan mer om hennes familj än om min nu, haha. Men sedan kom Amanda i alla fall och vi åt pizza innan vi fick skjuts till Bethesda där vi köpte biljetter till Role Models. Innan filmen började satt vi en stund på Barnes & Noble igen. Filmen var i alla fall jätterolig. Ännu en film så ni borde se när den kommer till Sverige!

I dag har jag varit jättetrött, så har inte orkat så mycket. Men nu sitter i alla fall Lucy och jag på Starbucks. Eftersom de håller på att möblera om i rummet där internetgrejen är så har de kopplat ur den så internet funkar inte hemma. Om en timme ska vi hämta Holden så sitter här och njuter av det lugna en liten stund!

Bra saker

1. Förra veckan när Holden satt och petade på mig:
A: What are you doing?
H: I wanna touch you
A: Why?
H Because I love you!

2. Ska träffa Amanda snart

3. Jag och Amanda ska till IKEA i helgen!!

4. Rebecca fick sitt visum så vi kommer bo i samma land hela våren!

5. Tro det eller ej men jag slutar 1.30 pm i morgon! Jag får jobba halvdag! Visserligen får jag jobba tre timmar på lördag också men ändå. Halvdag!!!


Update

Har verkligen inte orkat skriva i helgen. Inte ens ett enda mejl. Men ska uppdatera lite om vad som hänt i alla fall.
Fredag: Madagascar 2 med Amanda. Så sjukt rolig film och det är så mycket roligare att gå på bio här i USA. Det var typ 90% vuxna i salongen och alla satt och asgarvade nästan hela tiden. Men i alla fall, gå och se den så fort den kommer till Sverige!!!
Lördag: Skulle varit med Amanda men hon blev sjuk så i stället var jag hemma hela förmiddagen och sedan gick jag till Union Station och tittade i lite affärer innan jag träffade Kullanan, en thailändsk tjej i min au pairgrupp. Vi åkte till Chinatown där vi mötte upp hennes kompis och gick till Captiol City för middag. Sedan gick vi till H&M där jag köpte ett par lila leggings. Sedan gick jag till Chinatown och åkte hem. Gick förbi Verizon Center så det var hur många som helst som skulle gå på Capitals-Rangers. Var lite deppigt att inte jag skulle det också.
Söndag: Igår gjorde jag i stort sett ingenting. Gick ut en liten stund till Eastern Market och köpte lunch (crepe!). Annars låg jag typ i min säng med min dator hela dagen. Tittade på Walk the line och Brokeback Mountain. Hade lite ont i huvudet så orkade inget annat.

Idag är Holden sjuk vilket betyder att jag har båda barnen hemma så jag. Just nu sover båda så det är skönt. Vad som är mindre skönt är att byuggarbetarna är här så Lucy sover i mitt rum så jag måste sitta i vardagsrummet och höra på allt oväsen.

Sex and the city

Läste precis att det ska komma en Sex and the City nr 2. De ska spela in nästa sommar och Amanda kom på den geniala idén att vi måste ju ta reda på vart och när de ska spela in så vi kan kika!

93-7

Tittade på TV nyss. De visade hur många procent i varje delstat som röstat på Obama respektive McCain. Här i DC var det hela 93% som röstade på Obama och bara 7% på McCain!

Hade Holden fått rösta skulle i alla fall McCain haft en röst till. 3,5 år och vet redan vad han tycker. Haha! Nej men Holden följde med Rob och röstade i går och alla som röstade fick ett klistermärke som det stod "I voted" på. Rob hade gett sitt till Holden så Holden hade det på sin tröja när jag hämtade honom. Så jag frågade vem han hade röstat på. Då sa han "McCain". Jag berättade det redan för Rob och då berättade han om när han hade pratat med Holden om valet:

R: Vilket namn gillar du bäst - John eller Barack?
H: John
R: McCain eller Obama då?
H: McCain
R: Demokraterna eller republikanerna då?
H: Republikanerna

På vägen hem från IKEA igår också satt Holden och pratade med sig själv "McCain, McCain, John McCain, McCain is winning". Han var väldigt säker på sin sak!

Barack Hussein Obama II

Det är en sak som jag inte förstår. Alla kallar Obama för den första "svarta" presidenten i USA. Men om jag hört rätt så är Obamas mamma vit och kommer från Kansas. Obama föddes på Hawaii och när han var 2-3 år skiljdes föräldrarna och pappan flyttade tillbaka till Kenya och de hann bara träffas en gång till innan pappan dog. När han var 6 år flyttade han till Indonesien där han bodde tills han var 10. Sedan flyttade han tillbaka till Hawaii och bodde med sina morföräldrar ända tills han skulle börja college. Då flyttade han till Los Angeles och sedan New York. Det var först då han började träffa andra "svarta". Men annars har han inte haft någon vidare "svart" uppväxt och så är han ju egentligen lika mycket vit som svart. Jag har fått höra att African Americans kan ta illa upp om man kallar de svarta. De vill bli kallade African Americans. Så han är den första Afroamerikanska presidenten!

Men men, jag hoppas att folk inte bara röstade på honom för hans hudfärg. Det verkar i alla fall vara det alla pratar om. Jag vet att det är historiskt och det känns jättehäftigt att få vara här, i Washington, när det händer. Jag kommer ju vara här när han flyttar till Vita huset. Jag bor ju på gångavstånd därifrån. Det kommer vara mäktigt! Men som sagt, jag hoppas att folk har röstat på honom för hans politik. Det känns i alla fall som att han nått ut med den till många eftersom, enligt någon undersökning, väldigt många latinamerikaner röstat på honom. Och i alla fall här i DC så brukar inte African Americans och Latinamerikaner komma så bra överens.

Det känns i alla fall bra. Har bara sett halva tacktalet än så länge men jag rös verkligen! Den 20 januari flyttar han in på Pennsylvania Avenue. Den gatan ligger bara på 5 minuters gångavstånd från mig. Tyvärr måste man gå typ 40 minuter till sedan för att komma till Vita Huset. Men det är ju lite coolt ändå.

President Obama!

Råkade visst somna lite, men jag vaknade av att några började smälla raketer. Så tydligen har ju Obama vunnit! Fett nice ju! Det är sjukt mycket folk som är ute och skriker. Låter typ som om USA skulle vunnit VM eller något. Jag vill också!
Men men, måste sova så jag får göra allt jag sa att jag skulle göra i morgon i stället. Men hurra för Obama! :D

Valvaka

Glömde skriva att jag köpte ballerinakex också! Yummy!

Sitter nu och följer valet här på nätet. Det är sjukt mycket mer McCain än jag trodde och hoppades. Men som alla säger, alla outbildade röstar på honom för att de blir lurade av hans kampanjer. Tina sa att hon blir så irriterad på alla som tror att de kan något, hon vill inte ha ännu ett "dumb ass" (= Bush) som president. Jag förstår henne!

Ska i alla fall fortsätta kolla så länge jag orkar. Kanske kollar lite på Sverige-Portugal också. Och så ska jag ta en dusch och svara på lite mejl! 


Köttbullar och potatismos med gräddsås och lingonsylt!

Medans de flesta här i USA säkert laddade för valvakan åkte jag med min värdfamilj till Sverige. Eller nåja, det kändes som Sverige i alla fall. Vi åkte till IKEA! Vi började med en middag och det fanns två så kallade "Taste of Sweden". Jag valde köttbullarna, nästa gång får det bli gravad lax! Sedan gick vi runt lite och jag hittade tre fotohållare. Kändes jättehärligt att gå runt och titta på allt eftersom alla grejer hade namn på svenska.

På slutet kom man till IKEA Swedish food market. Gick runt jättelänge för jag kunde inte bestämma mig vad jag ville ha. Blev i alla fall lite onyttigheter, men de lär räcka ett tag. Två julmust, Annas pepparkakor, en Marabou mjölkchoklad, en påse bilar, en påse Pågens kanelgifflar, en påse kexchoklad och en lingondryck! Det fanns massa annat också! Till exempel daimtårta, kladdkaka, rösti, köttbullar, daim, massa olika sylter... you name it!

Det är verkligen synd att det inte går någon metro dit så man kan åka när man vill!

Election day och tre månader

Idag var det exakt tre månader sedan jag lämnade Sverige! Ibland känns det som att det var ännu längre sedan och ibland känns det som att tiden gått jättefort. Om tre månader till har halva året gått. Då är det bara lika mycket kvar. I vår kommer jag ju också få en massa besök så det går säkert fort och sedan är det bara sommaren kvar. Sedan kommer jag hem! Det var i alla fall tänkt att jag och Amanda skulle fira att vi varit i USA i tre månader men hon skulle ha möte med sin LCC så får se om jag hittar på något annat. Vill ju gå förbi Vita Huset och se om det händer något spännande där!

Idag är det också val här. Ingen kan ju ha missat det. När jag gick promenad med Lucy i morse gick jag förbi en vallokal. Det stod en massa människor där utanför och delade ut flygblad om vem man skulle rösta på som City Council med mera. Två killar försökte verkligen trycka en av lapparna i handen på mig så jag fick förklara att jag får inte rösta eftersom jag inte är amerikansk medborgare. Det tyckte en av de var jätteintressant och började fråga vart jag kom ifrån och om jag ville ha någon som kunde visa mig runt här. Jag fick hans nummer men jag kommer inte ringa! Det var lite irriterande eftersom jag tog omvägen förbi vallokalen för att slippa gå förbi byggarbetarna som jobbar i ett hus på gatan jag bor på. En av de vill alltid prata med mig och han är jätteäcklig. En gång gick jag på andra sidan vägen för att slippa honom och ändå ropade han "Good morning".

Pang bom

Började dagen med att prata med Rob. Kändes bara jobbigt. Sedan gick jag hem med Lucy. Vi har varit hemma hela dagen och bara slappat. Hon sov ganska mycket också. Sedan gick vi och hämtade Holden och han ville leka hemma idag så vi gick hem och lekte lite, sedan fixade jag mat åt honom och så kom Rob och hämtade barnen och åkte iväg så nu är jag ensam hemma. Underbart!

När vi gick hem från Holdens skola gick det en liten kille i 6 årsåldern framför oss med sin mamma. Framför de gick tre tjejer och en kille som var kanske 13. När den lille killen såg den stora killen sprang han fram, gjorde en give-me-five och sa "What's up?" Sedan gick jag förbi dem och hörde hur den lille sa "So, what have you been up to the last few days?" Haha, så sött! Både jag, mamman och de tre tjejerna började skratta.

Nu sitter jag och ska kolla på Beck. När jag satt och skrev ett mejl för en liten stund sedan hörde hur däcken på en bil här utanför tjöt som tusan och sedan sa det small. Orkade inte gå ut och kolla eftersom jag inte vet vilket håll ljudet kom ifrån, men lite läskigt lät det!

INTERNET!

Helt plötsligt när jag låg i min säng och tittade på Erin Brockovich loggades jag in på MSN. Internet har ju inte funkat i mitt rum på en månad och så helt plötsligt har det börjat fungera. Asnice ju!

Då kan jag börja berätta om när jag och Paula var i Georgetown. Vi gick bakom några som var grymt långsamma. Jag tyckte först att det lät som sydsvenska när de pratade så jag gick lite närmare för att lyssna. Men innan de hann säga något mer sa Paula att hon tyckte att de skulle flytta på sig. Då stannar en av dem och säger "Vi ska flytta på oss" på småländska. Haha! Var ju lite pinsamt för Paula!

Här kommer lite före och efter bilder på mitt hår också.




Helgen lite snabbt!

Eftersom det är tredje gången jag skriver det här nu blir det bara en sammanfattning.
I helgen har jag ätit två goda crepes med jordgubbar, bananer, nutella och vit choklad. Igår var det en tant som kom och skrek att någon "liten bitch" brytit hennes finger. Hon fick inte lite uppmärksamhet! Igår skulle jag och Amanda köpa biljetter till Washington Capitals - New York Rangers men det var alldeles för dyrt så vi ska nog gå på Capitals - Colorado Avalanche i februari istället. Hittade två klänningar på Urban Outfitters som jag ska köpa när jag känner mig rikare. På kvällen klippte jag mig och färgade håret och det gjrode Amanda också. Ska ladda upp bilder typ i morgon!

Idag har jag suttit på Starbucks, Così och Barnes & Noble och uppdaterat bloggen med mera. Nu ska jag hem och tvätta håret och se på en film. Jag höll förresten på att ramla av stolen nyss för att jag skulle kolla på något på Amandas dator. Inte bra.

Val och 3-månadersdag på tisdag!

Halloween

Det var jättejobbigt att vakna på morgonen. Dels för att jag somande sent kvällen innan och dels för att jag visste att Paula skulle åka hem. Tog mig i alla fall upp och gick med Rob och lämnade Holden och sedan gick jag tillbaka med Lucy och hämtade upp Paula och så gick vi till Starbucks så Paula kunde få sin sista frukost. Efter det gick vi hem och jag tvättade lite. Sedan var vi tvungna att hämta Holden som bara gick halvdag eftersom det var Halloween. När vi hämtat honom hann vi i stort sett bara gå hem och hämta Paulas väskor och sedan gå med henne till metron. Usch vad jobbigt det var att säga hejdå. Det var typ värre nu än när jag skulle åka i augusti. Kändes helt tomt sedan.

Men jag gick hem med barnen och båda somnade. Lucy vaknade efter ett tag så hann mata henne innan Donna och Charles, Robs föräldrar, kom. De kom redan vid 3 och tog Lucy och Holden sov ända tills Tina kom hem så fick en lugn stund och kunde vika klart tvätten och stoppa in det i garderoberna. Sedan skulle jag åka och träffa Amanda i Bethesda men först ville jag ju se hur barnen såg ut. Holden var Lightning McQueen och Lucy var en jordgubbe. Riktigt söta var dem!

På vägen till metron fick jag tuggummi av en granne och så såg jag en massa söta barn som var utklädda till allt möjligt. När jag träffat Amanda gick vi till Barnes & Noble och åt en sandwich och cheesecake och läste massa skvallertidningar. Vi var sjukt trötta, men när jag skulle åka hem och såg alla som var utklädda på metron tyckte jag att det var lite tråkigt att vi inte fixat något också. Men vi hade det trevligt i alla fall!

Torsdag 30/10

I torsdags tog jag och Paula med oss Lucy till Georgetown så Paula kunde få en sista dag av shopping. Tog metron Foggy Bottom och gick därifrån. Är stolt över mig själv att jag hittade! Det blev inte så jättemycket shopping men vi hittade lite roliga affärer i alla fall. Har tyvärr inga bilder från dagen. Sedan åkte vi hem och när Rob tog med sig Holden och Lucy till Tinas jobb gjorde vi oss i ordning. Första gången sedan Paula kom som vi riktigt klädde upp oss och då var vi ju bara tvungna att ta en sväng förbi marinbarrackerna. Tyvärr var alla vi såg gamla så vi gick vidare till Navy Yard där vi gick vilse medan vi letade efter en metrostation. Hittade till slut både den och baseballarenan. När vi sedan satte oss på metron hade vi skavsår båda två. När vi kom fram gick vi till Hard Rock Café, där det var meningen att vi skulle äta, och träffade Amanda, men det kostade $10 i inträde och det tyckte vi var lite mycket för att få äta. I stället gick vi till en ESPN och åt. Satt och tittade på lite hockeymatcher och så fick vi se att Ljungberg skulle flytta till Seattle. I inslaget visade de målet han gjorde mot Paraguay. Fick ju inte lite gåshud!

Måndag, tisdag, onsdag i bilder!


Bor man två stycken i ett litet rum kan det bli lite stökigt.


Morgonpromenad


Nyttig mat!


Mina metrolinjer


Shopping i Pentagon


Massa som var med och krigade i andra världskriget från Northwest Ohio


Thomas Jefferson memorial


Det står "This cornerstone was laid by Franklin Delano Roosevelt, president of the United States of America 1933-1945" så vi var ju bara tvungna att ta på den!

Söndag 26/10

I söndags hade jag och Amanda namnsdag! Det skulle ju självklart firas! Jag och Paula började med en creoe till lunch. Hur gott som helst! De har ett stånd på Eastern Market på helgerna så nu vet jag vad jag kommer äta. Det blev en med jordgubbar, nutella och vit choklad.


Sedan gick vi mot downtown för att möta Amanda. Vi hade läst något om marine corps marathon och när vi såg massa polisbilar och uniformklädda killar nere vid the Mall blev vi lite nyfikna. Plötsligt ser Paula en grupp som ser ut att marchera eller något och vi skriker och springer dit för att spana in dem. När vi kommer närmare så ser vi att det var ju inte alls några navykillar utan det var en massa band geeks.


Besvikna gick vi vidare och träffade Amanda vid Navy Memorial och så gick vi till Starbucks och köpte varsin frappuccino och sedan till Lafayettesquare utanför Vita Huset och hade picnic bland en massa "kaniner". Jag och Paula hade köpt sallad (!) på Marvelous Market.



Efter picnicen ville Paula shoppa mera så vi gick till Urban Outfitters där vi hittade en ascool hamburger telefon och den här boken:

Lördag 25/10

Paula var taggad på shopping så i lördags åkte vi ända bort till White Flint Mall någonstans i Maryland. Det var ganska stort och vi gick runt i ett par timmar. När vi tröttnat öste regnet ner så i stället för att åka hem och fixa oss för middag på Cheesecake Factory i Chevy Chase åt vi på Cheesecake Factory i White Flint. Sjukt gott var det! När vi bestämde oss för att åka hem igen var det en kille som fick mig att köpa något manikyrset. Jag hade provat det en gång innan i Täby Centrum så jag visste att det var bra. Det hade kostat typ $74 och jag fick det för $25 så jag tycker att det var ett rätt så bra deal.


När vi kom hem till Amanda kollade vi (jag och Amanda) på Föräldrafällan medans Paula sov. När jag och Paula åkte hem senare blev både hon och jag piggare så vi gick till Così för att låna lite gratis internet och medans vi satt där sprang några navykillar förbi och vi bestämde oss för att ta en promenad förbi där så vi gick hem och lämnade alla grejer och så gick vi till 7 Eleven och köpte någon Jell-o grej med mera och satte oss utanför maarinbarrackerna. Det var inte så mycket folk ute så vi besätmde oss i stället för att gå hem. Väl hemma hade jag fått ett paket från pappa. Det innehöll en jättefin och skön tröja som han köpt i Kina, massa Ahlgrens bilar och Marabou mjölkchoklad, två nummer av Glamour och bäst av allt - massa bilder på Alba! När jag tittat igenom allt gick vi ner och tittade på något program om plastikoperationer med Jennifer och Lucy tills Rob och Tina kom hem.


Fredag 24/10

Det var första dagen Paula skulle vara med mig och jobba. Vi tog det lite lugnt på morgonen med Starbucks och morgonpromenad och på eftermiddagen gick vi till Library of Congress. Det var rätt häftigt där inne. När vi gått runt och tittat lite tog vi en paus på en bänk och då kom en tour group så vi fick höra om målningarna i kupolen och statyerna som stod där inne. Vi fick också veta att det var där de spelat in lite av National Treasure 2 så måste ju se den nu!

Library of Congress, en som satt och pratade med sig själv på Starbucks och jag, Lucy och USA

Efter biblioteket gick vi till Starbucks och matade Lucy innan vi gick och hämtade Holden. Han, Rob och Tina skulle på Boo at the Zoo så vi skulle åka med honom till Farragut West så skulle Rob ta med honom därifrån. När vi lämnat av Holden gick vi hela vägen hem. Förbi Vita Huset även då. Det tog två timmar så det var en bra bit att gå.

Vi och Vita Huset, Bush och Paula och Lucy vid Navy Memorial

När vi kom hem la vi Lucy och sedan började vi packa ihop grejer för helgen. När Jennifer äntligen kom för att ta över blev det en snabbdusch innan vi skyndade till metron för att åka till Friendship Heights där vi skulle träffa Amanda. Sedan gick vi till American City Diner för middag. Riktigt amerikanskt var det från säkert 50-talet eller något. När vi ätit klart och skulle gå hem till Amanda gick vi vilse men vi hittade till slut och så sov jag och Paula där. Jag sov i fåtöljen. Det var skönt ett tag men sedan blev jag lite stel i ryggen.


American City Diner


Torsdag 23/10

Fick ett Grattis på namnsdagen-brev av mamma. Det var också en bild på henne och en på Oscar, ett recept och mitt matkort från Rudbeck så jag kan få lite rabatter här. Perfekt! Nästan precis när jag slutat jobba ringde Paula. Hon hade äntligen landat och tagit sig till West Falls Church och skulle därifrån ta metron till mig. Jag blev så glad att jag gick till stationen en gång. Väntade i nästan en timme innan hon kom, bokstavligen, hoppandes genom spärren. Det blev ett väldigt glatt och högljutt återseende och alla runt om stod och skrattade åt oss. Vi stod kvar och pratade och väntade på Amanda och när Amanda kommit gick vi hem till mig så Paula fick lämna sina grejer. Jag fick också lite kläder och Marbou mjölkchoklad som mamma skickat med. Därefter gick vi till Union Station och tog metron till Chinatown. Vi åt middag och sedan tog vi en promenad till Vita Huset och Washington Monument och sedan gick jag och Paula hem till mig och Amanda tog metron.


Bänkarna på Union Station


Helg igen!

Är arg nu. Började skriva om när Paula var här. Hade skrivit 3 dagar och så försvann det. Orkar inte skriva resten nu. Ska se på någon film i stället. Men känns värsta tomt nu när Paula har åkt!