En halv vecka med Paula

Eftersom det hände jättemycket i helgen så kommer jag skriva om det när Paula åkt hem. Men nu kan jag i alla fall berätta lite om vad vi gjort i veckan! I måndags hade vi en nyttig dag. Tro det eller ej, men det blev ingenting med choklad på hela dagen. Ingen kaka eller något på Starbucks heller. Lunchen bestod av sötpotatis och kycklingröra och middagen av en macka på Così. Mestadels av dagen satt vi och tittade Super Sweet 16. Sedan blev det också en promenad förbi marinbarrackerna. När vi kommit hem på kvällen blev det Green Street Hooligans och eftersom den var så deppig så var vi tvungna att kolla på en film till också för att bli glada. Det blev A walk to remember som också var sorglig, men den var bra. Paula somnade ju såklart men jag väckte henne klockan 12 eftersom den nyttiga dagen då var slut och vi fick äta vårat godis som vi köpt på CVS.

Igår segade vi på morgonen och när Lucy sovit, ätit bajsat och spytt ner sina kläder gick vi till Lincoln Park eftersom jag hört att det brukar vara en massa nannys där. Men de enda som var där var en gubbe med hans hund som sprang runt som om han hade rabies och jagade en ekorre. Så i stället gick vi till marinbarrackerna och sedan till Eastern Market och köpte hem lunch. Även då sötpotatis men med lax i stället. Sjukt gott var det!

Natten till igår drömde jag att jag hittade en stor ram till alla foton pappa skickade på Alba (kommer berätta det när jag skriver om helgen). Jag har nämligen letat efter en stor ram där det får plats flera bilder och så drömde jag det och trodde att det var på riktigt. Blev riktigt besviken när jag upptäckte att det bara var en dröm. Men när vi jobbat klart, alltså efter Starbucksbesöket där Lucy fick en nalle i pumpadräkt, åkte jag och Paula till Chinatown och träffade Amanda. Vi fick vänta jättelänge för vi fick faktiskt sluta en hel kvart tidigare(!!!) Men när hon väl kom åkte vi till Pentagon City så Paula fick shoppa på Forever 21 med mera. Jag var sjukt stolt över mig själv att jag inte köpt något. Tills vi gick förbi en fotoaffär. Där fanns ramen jag drömde om! Det var ju ascoolt! Drömmen gick verkligen i uppfyllelse. Jag brukar inte ens komma ihåg mina drömmar och nu när jag för en gångs skulle gör det slår den in! Så det kändes inte ens jobbigt att åka därifrån med en stor påse fast jag sagt åt mig själv att inte handla något. När vi kom hem igen och jag rensade mina väskor hittade jag 9 dollar som jag inte visste att jag hade och jag hittade mina vantar som jag tappat bort så det var en riktigt bra dag. Den avslutades med ekologiska chips som jag sedan hittade i min dataväska och halva Systrar i jeans.

Idag blev det också en seg morgon med Military Channel och True life. När vi vid lunch pallrade oss ut genom dörren åkte vi till Smithsonian och gick till World War II Memorial, Reflecting Pool, Vietnam Veterans Memorial, Lincoln Memorial och Korean War Veterans Memorial sedan gick vi till en Souverniraffär så Paula fick köpa en nyckelring innan vi åkte och hämtade Holden. När vi kom hem var han jöttegullig! Han sa "Hey guys, you wanna play with me downstairs?" Då sa jag att jag måste bara torka av Lucys barnstol först och då gick han och hämtade papper och gjorde det åt mig. Så himla sött! Så sedan kunde vi gå ner och leka med hans tåg till Rob kom hem. Då gjorde jag och Paula (äntligen) Spaghetti Carbonara. Till det blev det ett glas vin (två för Paula). Efter maten åkte vi till Smothsonian igen och gick till Jefferson Memorial och Franklin Delano Roosevelt Memorial och sedan hela vägen hem. Nu ska vi upp och se på resten av Systrar i jeans. Tjingeling!

Dagens citat:
Freedom of speech
Freedom of worship
Freedom from want
Freedom from fear

Marathon with the Marine corps!

Förlåt att jag inte skrivit så mycket senaste dagarna men ni får skylla på Paula för hon tar upp alldeles för mycket tid! Men vi har i alla fall hunnit med ex antal besök på Starbucks, promenad bland snygga marinsoldater (och en med rolig frisyr), Library of Congress, shopping, Vita huset, monumentet, middag på en riktigt amerikansk restaurang med jukebox och hela köret och Cheesecake factory.

Nu är klockan nästan 23 på en lördagkväll och vi ska ut och springa (efter marinsoldater)!

Mat och möte

Så till resten av dagen. Det har blivit för kallt nu. Har jacka, vinterskor, halsduk, mössa och vantar och ändå fryser jag. Övergången gick lite väl fort tycker jag. Hur som helst så har dagen gått mycket bra. Lagade en riktig frukost med scrambled eggs med cheddarost och kalkon och såg verkligen fram emot middagen eftersom jag skulle laga Spaghetti Carbonara. Men medan jag satt här och dubbelkollade receptet börja Rob laga någon annan mat så jag får ta min spaghetti en annan dag. Synd, för det skulle vara gott till lunch i morgon.

Jag och Tina ska ha vårat möte idag istället för i morgon och jag ska berätta vad Adri sa. Bland annat så tyckte Adri att tiden det här mötet tar borde räknas in i mina 45 timmar/veckan eller 10/dagen eftersom det har med jobbet att göra. Speciellt eftersom att jag inte jobbar en sekund mindre än 45 timmar. Oftast mer eftersom de alltid är sena. Sedan sa hon att de inte kan kräva att jag ska sitta barnvakt på kvällar fastän de betalar mera för enligt mitt visum är jag har för att jobba max 45 timmar i veckan. Till exempel så ska ju jag tydligen jobba i över 10 timmar på fredag och det gör att det blir mer än 45 timmar på hela veckan. Och de frågade inte ens om jag tyckte det var okej.

Bajs

Ja, det här inlägget kommer faktiskt handla om det. Hur äckligt som helst! När jag hade matat Lucy idag satte jag ner henne på golvet medan jag diskade och hela tiden satt hon och gjorde massa pruttljud. När jag var klar lyfte jag upp henne och sa "Pruttunge" och bara sekunden efter kände jag något mot armen hon satt på. Jag lyfte upp henne för att titta om det var något i blöjan och självklart så var det ju det. Inte bara i blöjan utan på hela henne. Otur som jag hade så hade jag klätt på henne en tröja idag istället för en body så hela min underarm var helt kladdig! Fick verkligen panik och skyndade mig att torka av det värsta på henne så jag kunde sätta ner henne igen. Fick av mig min tröja och alla hennes kläder och satte på henne en ny blöja. Sedan snabbsorterade jag min tvätt och slängde in allt i tvättmaskinen för att tröjan skulle bli ren så snabbt som möjligt! Fy fan alltså! Värsta med det här jobbet helt klart!

Bilder!

Kanelbullens dag!

Amanda ska bo i huset med den turkosa dörren och jag i det med den lila!


Pumpor!


Vi lyckades gå förbi UTAN att köpa!


Cupcakes!


Lunch


Vi köpte varsin "Amanda"


Kanelbullar!

Zoo!

Gepard


Zebra


Emu


Panda


Elefant


Flodsvin


Flodhäst


Gorilla


Sköldpaddor


Lejon


Tiger


Liten Piff & Puff-ekorre


Tre orangutanger gick på lina


Stor fisk


Jag och Lucy letar apor

Starbuck's med Adri

Det kändes hur skönt som helst att prata med Adri. Hon sa att Rob ringt henne för att jag sagt att jag haft hemlängtan så hon ville se hur jag hade det och jag berättade om allt som känns jobbigt. Och hon förstod verkligen. Hon berättade också en massa av sina egna erfarenheter som gjorde att det kändes bättre. Typ som när hon flyttade från sin familj i Brasilien och allting var nytt. Hon kände nästan precis som jag gör nu. Jag berättade också för henne att Tina skulle hjälpa mig att hitta något att göra på kvällarna och lite folk osm bor här i närheten och det tyckte hon var en bra idé. Hon berättade bland annat om några hon känner som alla bor här i the Hills som kallar sig för "The Internationals" för att alla kommer från olika länder. De träffar ofta och hittar på massa roliga saker. En gång hade de till exempel varit och campat på en kulle och eftersom det lutade hade alla bara rullat över varandra. Hon skickade också en länk till Georgetown University med massa kurser man kan läsa. Det fanns hur mycket som helst!

Så hela samtalet kändes bra! Hon gav mig tips på hur jag kan prata med familjen om något känns fel och så. Men sedan var hon tvungen att åka hem och jag gick hem till mig och åt ris med stora räkor i en jättegod sås som Tina lagat. Sedan tittade vi på The Big Bang Theory, Two and a half men och How I met your mother. Så sjukt roliga serier allihopa! Tina berättade också att hon pratat med en som hon kände som spelat Kick ball. Det är som baseball fast man sparkar i stället. Typ som fotbollsbrännboll. Men hon spelade inte längre så hon hade inte så bra koll. Men i stället var det någon som spelade fotboll så de skulle kolla upp om det var någon speciell ålder eller något. Men det skulle ju vara perfekt eftersom jag packade med både utomhus- och inomhusfotbollsskor! Men hur som helst så känns det mycket bättre nu när jag vet att de försöker få mig att trivas och inte ha så mycket hemlängtan!

Uppdatering!

Har kommit hem så sent på kvällarna så har inte riktigt orkat skriva om dagarna. Men här kommer lite sammanfattningar!

Söndag: Tog det först väldigt lugnt på morgonen och sedan kom Amanda hit vid lunch. Vi gick först till Eastern Market och köpte varsin Cinnamon Twist och sedan gick vi till brandstationen här i Capitol Hill där jag skulle ha mitt au pair-möte. Det var en brandman som berättade om vad som är viktigt att tänka på om det skulle hända en olycka och massa saker man måste veta om när det gäller barnen och så. Sedan fick vi titta in i deras ambulans. När han hade pratat lite till gick larmet så de var tvungna att rycka ut för något och då fick vi gå. Hade faktiskt varit kul om man hade fått höra lite mer. Men i stället gick jag och Amanda bort till the Marine Barracks och sedan tittade vi i en pysselaffär och en halloweenkostymsaffär. Sedan blev det "lunch" på Starbucks innan vi åkte hem till Amanda. Jag fick träffa hennes familj för första gången och de var verkligen jättetrevliga. Sedan spelade vi lite The Sims innan vi gick till Barnes & Noble där jag köpte en bok där jag kan skriva ner recept. 

Måndag: Igår jobbade jag ju som vanligt. Skulle ta en promenad med Lucy och ville se var man kom om man gick förbi Marine Barracks och hamnade vid Navy Yard. Sedan svängde jag till höger och tänkte att det någonstans borde komma en väg så jag kan komma hemåt igen. Det tog en timme att hitta det och sedan var det ju en timme tillbaka också så det blev en lång promenad. På kvällen gick jag till Union Station och tog metron till Amanda där jag fick middag igen och sedan gick vi till Così dit också Johanna kom och så satt vi och pratade en stund innan det var dags för mig att åka hem.  

Tisdag: Idag har jag tagit en spruta. Typ vaccin mot influensa. När vi lämnat Holden i skolan åkte jag och Lucy till Tinas jobb. Vi gick till en CVS där utanför för de hade typ sprutdag idag. De satt vid ett bord precis vid utgången så alla kunde se när jag satt och var jättenervös. Men det gick bra som alltid. Förstår inte varför jag tycker att det är jobbigt. Det gör ju inte ens ont liksom. SedaNär vi var klara gick vi till Tinas kontor så hon fick visa upp Lucy för alla som jobbar där och sedan tog vi en fika på Così. Sedan kom jag hem och fixade lite och pratade med Alba, pappa och Britt på Skype innan det var dags att gå till Holdens skola och vara med honom i 40 minuter innan han hade spanska. Under hans spanska gick jag hem och städade och diskade allt vi använt idag och så gick jag och hämtade honom igen. På vägen tillbaka ringde Monica, den svenska tjejen vars man jag träffade två gånger ute vid Eastern Market. Hon tyckte det var jättekul att jag flyttat hit och ville jättegärna träffa mig och presentera mig för en massa andra hon känner. Hon sa att hon känner en massa i min ålder som bor här i närheten så det ska bli hur kul som helst!

Nu ska jag duscha för att sedan gå och träffa Adri på Starbucks!

Förlåt, men jag måste!

Då var vi där igen. Alltså de vet att de är dåliga på att kommunicera men ändå gör de inget åt det. Tina sa att jag skulle börja jobba en kvart tidigare på morgnarna och sluta en kvart senare på eftermiddagarna för att de vill kunna utnyttja mina 45 timmar. Så nu kommer jag jobba i exakt 9 timmar varje dag, fem dagar i veckan. 9x5=45 så därför ska jag inte behöva jobba mer än så. Men det verkar ändå som att de fortfarande vill ha sina dejtkvällar. Men de kan väl inte ta förgivet att jag vill/kan jobba extra varje vecka?

Hur som helst skulle jag ju börja kvart över 8 i stället för halv 9 i morse så när jag 10 över 8 ska gå och borsta tänderna och fixa mig lite snabbt så är Rob inne i badrummet och duschar. Han kom ut 20 över. Hur ska jag hinna klart då hade de tänkt?

Sedan har jag ju tvättdag på måndagar så när jag kom tillbaka från promenaden med Lucy gick jag och hämtade alla kläder och gick ner för att börja tvätta. Då ligger det massa kläder i både tvättmaskinen och torktumlaren så nu måste jag göra det i morgon i stället!

Nya kläder, igen

Tog sovmorgon i morse. Igen. Är alltid så sjukt trött på morgnarna och att jag vaknar av att Holden och Tina bråkar gör det inte roligare att gå upp så det bästa jag kan göra är att somna om och sedan gå upp när det är lugnt och tyst i huset. Idag skulle jag ju möta Amanda och Amanda i stan men det blev bara en Amanda. Först köpte jag en milkshake på Ben & Jerry's. Jag beställde en Chocolate Fudge Brownie-milkshake och fick en som smakade mint? Den smakade helt okej ändå. Träffade sedan Amanda vid metron och så åkte vi till Metro Center och gick till Barnes & Noble. Vi var där sjukt länge för att Amanda kunde inte bestämma vilken kalender hon skulle köpa. När hon bestämt sig gick vi till Così där det för min del blev en kycklingsoppa. Sedan ville Amanda köpa en jacka så vi gick till H&M och det slutade ju såklart med att jag inte kunde låta bli att prova en massa och jag kom därifrån med en svart kjol med blommor, ett par lila jeans eftersom jag ville ha något annorlunda och en blå klänning med vita stjärnor som jag ska ha på Independence day 4 juli. När jag kom hem blev det lite skypande och sedan middag med familjen och kusinen Amanda.

Nu funderar jag seriöst på om jag ska ta med mig datan till mitt rum och titta på en film och sedan sova. Det låter lockande!

Det blev inte Nick & Norah...

... I stället blev det Sercret life of Bees! Jag är jätteglad att vi ändrade oss för den var hur bra som helst. Det är med Dakota Fanning i huvudrollen och så är även Alicia Keys och Jennifer Hudson med. Tänker inte berätta hela handlingen, men den utspelar sig i början av 60-talet och Lily (Dakota) bor med sin pappa och hushållerska Rosaleen. Lily och Rosaleen rymmer i alla fall därifrån och börjar jobba för tre systrar. Det handlar väldigt mycket om rasismen som var i USA vid den tiden och jag och Amanda förstod efter att ha sett filmen varför vi i stort sett var de enda blonda. Men den var jättebra och man både skrattade och grät!

Helg!

Nu har jag slutat för den här veckan. Känns skönt så nu ska jag ta en dusch och fixa mig innan det bär av till Chinatown där jag ska träffa Amanda!

Marvelous Market

Jag älskar Marvelous Market! De har så mycket som ser så gott ut. Massa pasträtter, massa kycklingrätter, massa wraps, massa sallader, massa sushi, massa mackor, massa kakor! Idag fick det bli pasta med köttbullar och tomatsås!

Ikväll blir det Nick & Norah med Amanda och middag någonstans!

Är lite arg på mig själv. Har ingen koll alls på Djurgården längre. Skäms! Så kom jag och tänka på det idag och gick in för att kolla tabellen åtminstone. Jag gillade vad jag såg:
6 Djurgården   25  9  9  7  28-30   36
7 Hammarby     25  9  8  8  34-36   35
8 Trelleborg   25  8 10  7  25-22   34
9 Gais         25  8 10  7  25-28   34
10 AIK          25  8  9  8  27-29   33

Nu blir det till att vika tvätt och diska innan Lucy vaknar igen.
Have a good one!

Massa diskoussioner

I morse när jag och Rob satt på Starbuck's frågade han mig om vad som var bättre här än i Sverige. Det har jag också pratat med Amanda om. Det vi pratade mest om var maten. USA är ju känt för att ha fet och onyttig mat men jag har inte märkt av det. Det största vi har i Sverige från USA är ju McDonalds, men än så länge har jag inte ätit på McDonalds sedan jag kom hit. Självklart har jag ju sett en massa, men det är absolut inte lika stort här som att jag trodde att det skulle vara. I stället har jag sett en massa Subway, Cosí och Au bon pan bland annat. Alla de är smörgåsställen där man alltid kan välja antingen ljust eller mörkt bröd och sedan får man jättemycket grönsaker på. Sedan finns det jättemycket billiga Kinarestauranger med mera. Går man till ett billigt ställe och beställer hamburgare så får man en massa grönsaker till i stället för pommes. Vill man ha snabbmat i Sverige går man ju nästan alltid till McDonalds. Eller i alla fall jag. Så jag kom fram till att det är mycket bättre snabbmatställen här! Och när jag redan är inne på mat så är grönsakerna godare här. Antagligen för att de inte smakar lika mycket. Men än så länge har jag inte ätit en grönsak här som jag inte tyckt om. Det trodde ni inte va?


En sak som Rob sa var stor skillnad var också att han tyckte att svenskar måste leva mycket fattigare. Han hade nämligen blivit erbjuden ett jobb i Sverige för några år sedan och lönen han skulle få i så fall var bara typ 40% av vad han får här. Han känner ett par svenskar så han hade pratat med dem om lönen han erbjudits och de sa att det var riktigt bra betalt. Han förstod inte hur han skulle överleva, speciellt också eftersom skatten är mycket högre i Sverige. Det kändes helt sjukt egentligen att det kan vara så stor skillnad även om det inte märks så mycket.

Blir typ ett konstigt slut på det där eftersom jag började skriva för ungefär tre timmar sedan men tog en paus för att gå till en Kinarestaurang i närheten för att hämta mat till mig och Tina (asgott!) och sedan har jag och Tina haft vårat veckomöte. Det gick bra, jag berättade om min hemlängtan och vi försökte komma på saker att göra för att det ska bli bättre. Sedan satt vi och pratade jättelänge om amerikansk politik. Haha, jag är ju inte så jätteinsatt men hon sa att jag definitivt kan mer än många amerikaner. Vet inte om det är något att skryta med i och för sig. I alla fall inte om man kollar här:



Annars pratade vi lite om vad som kommer att hända. På Thanksgiving ska vi åka till Tinas föräldrar i Connecticut och på julafton ska vi vara här men på juldagen ska vi åka till Robs föräldrar i Williamsburg. Rob har altid ätit kanelbullar på juldagsmorgonen sedan han var liten så Tina sa att hon skulle köpa det. Jag frågade om hon visste vart man kunde köpa UTAN cream cheese för att det var äckligt och så kom vi in på värsta diskussionen om hur de förstör kanelbullarna med cream cheese icing. Vi kom i alla fall fram till att jag ska baka kanelbullarna. Sedan ska jag baka pepparkakor och lussebullar också. Hoppas inte att jag lovat för mycket nu bara!

Money money money

Idag när vi lämnat Holden åkte jag, Rob och Lucy till Farragut. Först gick Rob upp till någon av sina kunder för att de skulle få träffa Lucy, så gick jag till Starbucks och väntade. Efter att Rob kommit tillbaka och vi ätit frukost gick vi till Verizon och fixade mitt Voicemail på mobilen från spanska till engelska. Sedan blev det Metro center och jag köpte ett Smartrip card, som är mycket enklare att använda än vanliga farecards. Nu har Lucy sovit sjukt länge och jag ska försöka hinna vika all tvätt innan hon vaknar och vill ha mat!

Fick min lön idag också. Känns så skönt att få den i cash i stället för en check. Jag känner mig mycket rikare då! Hehe!

Amanda, Amanda och Amanda

Jag undrar när jag ska sluta tycka det är komiskt att vi heter Amanda alla tre. Hur som helst jobbade jag till 7 idag. När sedan Jennifer kom och avlöste mig eftersom jag inte får jobba mer än 10 timmar per dag åkte jag till Friendship Heights och träffade Amanda B. Vi gick till en mataffär som heter Giant där jag köpte Oreoyogurt. Den fick mig att tänka på de två gångerna jag och Ingrid hann träffas. Men den var i alla fall god. Sedan satte vi oss vid en fontän och väntade på Amanda S och när hon kom visade de vart de bodde och sedan gick vi till Bethesda där jag tog metron och åkte hem igen. Nu kan jag pricka av att jag varit i Maryland också!


Jag är förresten jätteglad över min kalender som jag köpt! Har fyllt i alla viktiga födelsedagar och svenska högtider nu!


Får man längta efter kyla?

Förlåt om jag verkar negativ men jag måste bara få klaga på en sak till! Kan det ta och bli höst här snart eller!? Är så sjukt trött på att alltid svettas när man kommer hem! Och så vill jag kunna använda min nya jacka, min nya mössa, mina nya vantar, och min sjal som jag tycker så mycket om. I fredags trodde jag att det skulle vara kallt så jag satte på mig min jacka alla tre gånger jag gick utanför dörren. På kvällen var det okej att använda den, även om det hade räckt med en tjocktröja.

Idag när jag hade hämtat Holden och var på väg hem vid 4 såg jag att det var 87 F, det är 30,5 C! Och det är i mitten av oktober. Känns helt sjukt att längta efter hösten, får man göra det?

På lite bättre humör

Innan jag går och lägger mig måste jag bara berätta att Rob sa att han och Tina pratat om att det var orättvist mot mig att inte låta mig veta om mina tider i förväg så vi ska prata om det i veckan och lösa det så att vi har ett någorlunda fungerande schema! Han sa också att han sett att det blivit mycket tvättande för mig så i fortsättningen när det varit tvättdagar och jag inte är klar när han kommer hem ska han ta över! Hallelujah säger jag bara!

Jag har i alla fall bestämt mig för att köpa en kalender i morgon så jag kan skriva upp allt kul som händer så jag vet vad jag har att se fram emot! Först kommer det bli helgen med Amanda och Amanda och att jag ska få träffa Tinas kusin Amanda! Sedan kommer Paula nästa vecka, och nästa söndag har jag och Amandorna namnsdag så det lutar åt att beställa en tårta från Ben & Jerrys för att fira! Låter grymt bra tycker jag!

Träffade Amanda i kväll och vi gick och åt på Au bon pan. Så sjukt goda mackor de har där! Köpte en med kyckling, fetaost, pesto och soltorkade tomater! Sedan tog vi en promenad. Stannade till på Starbuck's i Chinatown där jag provade Caffe Latte med sojamjölk. Den var jättegod! Var på banken i morse och öppnade ett konto så jag hade ett tillfälligtkort som tydligen inte funkade och jag hade satt in nästan alla mina pengar på det så hade inget att betala kaffet med, men han i kassan var schysst och bjöd mig på kaffet och en rainbow cookie och så bjöd han Amanda på hennes frappu! Han trodde vi var systrar också, haha!

På tal om banken, han som fixade mitt konto var från Bali och när han såg min Sverigetröja började han prata svenska med mig. Hans föräldrar hade tydligen ägt ett hotell där det varit en massa svenskar. Det var lite kul!

Fel, fel, fel!

Nu vet jag vad som känns fel! Jag har för lite fritid! Jag jobbar nästan 9 timmar per dag och sover cirka 7 timmar. Det är 16 timmar vilket betyder att jag ska ha 8 timmar kvar att göra vad jag vill! Men det är bara två dagar i veckan som jag verkligen kan ta vara på de där timmarna. Eftersom Rob och Tina har sin dejt en gång i veckan (får ju reda på det samma dag, så här kan man inte planera inte) och sedan är det ju mötet jag och Tina har på torsdagar. Mötet tar inte lång tid, men det är för tidigt för att jag ska kunna göra något innan och det är försent för att jag ska hinna göra något efter. Alltså är min lediga tid helger och två eftermiddagar/kvällar på vardagarna.

På dagarna tar jag ju bara hand om Lucy och hon älskar när jag går på promenader och då kan jag ju gå och hitta på saker. Men nej, då ska det tvättas kläder, lagas massa mat och idag ska jag faktiskt tvätta leksaker. Jag vet att det är saker som måste göras men varje dag är det någonting som gör att jag måste stanna hemma och det är när jag sitter här hemma som jag har tid att tänka, vilket alltid slutar med hemlängtan.

Jag har bestämt att jag ska hitta på något så fort jag får en ledig tid så i morgon hade jag tänkt gå till simhallen här i närheten, eftersom jag antog att det var då Rob och Tina skulle ha sin dejt så tänkte jag att jag kan ju simma lite innan de ska i väg. Men då får jag sms av Tina idag att de ska i väg på något möte så jag måste passa barnen. Ska alltså först jobba 8.30 am till 5 pm och sedan är jag "ledig" i 45 minuter innan jag ska jobba igen fråm 5.45 pm till 7 pm. Inte nog med att mina planer förstörs så måste jag jobba mer än tio timmar!

Jag kommer inte orka det här i ett år!

Caramel Apple

Efter att båda barnen sovit i en och en halvtimme och sedan lekt av sig lite skulle jag och Holden göra Caramel Apples. Det var hur lätt som helst. Skulle bara ta bort pappret på alla kolor och lägga de i en skål med lite vatten och sedan stoppa in i mikron i tre minuter. Så jag gjorde det. Man skulle öppna och röra om ett par gånger också och det gjorde jag också. Så när jag rört om två gånger var det en minut kvar. Självklart hade Lucy tröttnat på att leka själv då så jag var var tvungen att försöka roa henne under den sista minuten. Det funkar ju så klart inte så jag får lämna henne på golvet där hon inte kan se mig och hoppas att hon glömmer bort att jag är där när jag ska ta ut kolan. När jag öppnar mikron är det kolasås överallt! Jag har fortfarande ingen aning om hur det hände. Så får skynda mig att torka upp det värsta innan jag doppar ner äpplena och sticker glasspinnar i dem. Usch vad jag inte ska göra det här igen.

När Tina kom hem vid 6 kände jag att jag behövde gå på en promenad så jag bytte om och gick ut. Gick ända bort till Chinatown och tog en Dunkin's och sedan till Metro center och tog metron hem. När jag gick förbi Verizon Center var det en hockeymatch där och jag var riktigt sugen på att köpa en biljett och gå in och kolla, men ville inte göra det helt själv. Hur som helst, när jag kom tillbaka berättade Tina att det tydligen är jättemycket ungdomsgäng som rånar folk vid den här tiden på året på kvällarna.

Bara för att jag inte har något att göra nu så laddar jag upp lite bilder från i lördags!

Navy Day

VILL HA!

På Macy's vill de tröttna på julen redan innan Halloween

Monumentet

Nu ville inte datan att jag skulle ladda upp fler bilder så får ta resten i morgon eller något. Nu ska jag gå upp i mitt rum och läsa Svenska In Touch.

Irriterad igen

Idag skulle jag börja klockan 9 men familjen kom inte hem förrän 11. Bra humör jag var på sedan! Jag tycker inte om att ha det såhär!

Bilderna


Hade en egen toalett :)

Jag, Marie-Louise och Abraham Lincoln på opera

Min nya polare och jag

"I have a dream..."

Jag och Bob Woodward försöker reda ut Watergateskandalen

Jag med Mr and Mrs Kennedy

På mitt kontor

Depp och jag

George Clooney och jag :)

Madame Toussaud

Träffade Marie-Louise i Farragut North idag. Vi började på Starbucks med en Vanilla Latte (får prova den med sojamjölk nästa gång, pappa). Vi satt där rätt länge och pratade innan vi åkte till Madame Toussaud. Ascoolt var det! De har verkligen gjort allting så att det ser verkligt ut, vi stod och kollade på Samuel L Jacksons kind och det var hur verkligt som helst! Som vanligt orkar jag inte ladda upp bilder nu så de kommer antagligen i morgon!

På tal om i morgon. Det är ju Columbus Day och Tina sa att hon inte behövde jobba. Familjen är ju fortfarande kvar i Williamsburg och Rob sa innan de åkte att Tina och barnen skulle komma hem vid lunch, så idag smsade jag Tina och frågade om hon vill att jag skulle jobba när de kom hem för det hade de ju såklart inte sagt något om. Då visar det sig att de har planerat att komma hem på morgonen och att jag ska jobba hela dagen. Blä på det! Speciellt eftersom Holden inte har någon skola. Usch usch! Såklart kan hon inte säga när jag ska vara redo att jobba heller så där försvann den sovmorgonen.

Lördagkväll

Kul lördagkväll jag har haft! Eller inte. Var helt slut när jag kom hem så satte mig en stund vid datan och åt pizza och lite av chokladen jag fick av mamma. Måste spara lite till en annan dag också! Sedan har jag faktiskt tvättat! Känns jättejobbigt att behöva göra det på en lördagkväll, men någon gång måste det göras och jag är så trött på vardagskvällarna efter allt jobb och då är jag inte så sugen på att tvätta. Och på dagarna då jag inte tvättar barnens kläder vill jag hålla mig ute så mycket som möjligt eftersom att det tar flera timmar att tvätta. Usch på det!

Glömde att skriva om värsta söta killen! Han var typ sju år eller något och hade en sådan där söt sjömanshatt som jag ville ha så jag frågade honom och hans pappa vart man kunde få dem och pappan förklarade och precis när jag skulle gå sa den lille killen: "I det där tältet får man bygga med lego. Och man kan få en gubbe när man går därifrån. Inga klossar, bara gubbar." Haha, så sött!

I morgon ska jag i alla fall möta Marie-Louise vid Farragut North och så ska vi gå till Starbuck's innan vi åker till Chinatown och Madame Toussaud! Nu sitter jag här och väntar på att tvätten ska bli klar vilket lär dröja ett tag. Ska gå upp till mitt rum och se om jag hittar någon film som jag kan kolla på.
Tjingeling!


6 timmars promenad i DC

Var ju meningen att jag skulle möta Amanda efter hennes möte med familjen idag, men hon stannade med dem hela dagen. Gick ut vid 2 och gick först och tittade när posten har öppet. Sedan gick jag förbi Capitol till Constitution Avenue förbi Navy Memorial där de idag firade US Navy Day. Tyvärr var sjämanshattarna slut, hade velat ha en sådan. Gick i alla fall sedan till Metro Center och gick runt lite där och tittade i affärer. De har redan börjat sälja julsaker på Macy's! Kommer ju vara trött på julen i början av november om de ska börja redan nu! Hittade en Barnes & Noble och gick in där. Var där sjukt länge men slutade med att jag bara köpte en liten present till mamma och så beställde jag en till Alba som jag ska hämta nästa vecka.

Efter ett kort besök på Starbuck's gick jag förbi Vita huset och till Monumentet. Därifrån gick jag till Vietnam Veterans Memorial, Women's Memorial, Lincoln's Memorial och DC World War Memorial och sedan ner till Tidal Basin och gick längs vattnet till Franklin D. Roosevelt Memorial. Sedan började jag gå hemåt. På vägen blev jag uppraggad av en läkare som hette Matthew så hade någon att prata med en bit. Hela promenaden tog 6 timmar så gissa hur mina fötter känns nu!

När jag sedan kom hem såg jag att de tydligen delar ut post på lördagar här och tur var ju det för jag fick paket från mamma! Det var lite presenter till Lucy och Holden och så en tidning och en Marabou mjölkchoklad till mig! Tack mamma <3

Nu ska jag titta på någon film och äta pizza!

Grattis Amanda!!


Vi kommer ha de bästa 10 månaderna här!

Amanda

Bara för att det är så kul med alla Amandor här! Nästa helg ska Tinas kusin komma hit. Gissa vad hon heter. Rätt! Amanda :D

Har precis ätit upp resten av pastan och cheesecaken och ska snart bege mig ut till banken har jag tänkt. Sedan ska jag träffa Amanda när hon är klar hos familjen i Chevy Chase! Fett nice ju!


Cheesecake Factory

Nu är jag mätt! Mötte upp Amanda i Clarendon och så gick vi till The Cheesecake Factory. I vanliga fall bruakr man få vänta nästan en halvtimme på bord men vi hade tur och fick ett direkt! Började med pasta, kyckling och soltorkade tomater med parmesan. Så sjukt gott! Sedan till efterrätt tog jag en Chocolate Mousse Cheesecake och Amanda tog en med lime. Både var riktigt goda! Har ju inte smakat någon annan men de här var så goda så att jag tror inte att det finns någon godare! Blev till att ta med både pastan och cheesecaken i en doggy bag. Första doggy bagen i USA!

I morgon blir det frukost ute någonstans med familjen, sedan åker ju de till Williamsburg och jag ska möta upp Amanda efter att hon varit och pratat med familjen i Chevy Chase. Hoppas det går bra!!

Sedan ska vi åka in till DC och hitta på något skoj och på söndag ska jag möta en dansk tjej, Marie-Louise, och vi ska till Madame Tussauds och Starbucks. Blir en nice helg det här!

Fredag!

Oj, allting har vänts nu. Det som var en bra nyhet igår är inte lika bra idag och det som var en dålig nyhet är bättre. Paulas biljett kanske är avbokad. Hoppas verkligen inte det!! Men förstår om du måste stanna hemma!

Sedan har Amanda matchats med en familj i Chevy Chase! Det är Zarahs familj för hon måste tyvärr åka hem. Men vore så nice om Amanda fick den familjen! De ska ringa henne snart!

Igår när jag berättade om att Paula skulle komma:
Tina: Heter hon också Amanda eller?
Jag: Nej, hon heter Paula.
Tina: Äh, vi kommer kalla alla dina kompisar som kommer hit Amanda i alla fall!

Idag är det fredag vilket gör mig glad! HELG!

Bra och dåliga nyheter

Eftersom jag varit hemma hela dagen idag också har jag haft en massa tid till att bara tänka vilket gör att jag fortfarande har hemlängtan. Den har inte blivit värre men vissa stunder känns allt jättejobbigt och vissa stunder känns det bra. Men jag vet att det är alldeles för mycket att göra och se i det här landet som jag inte hunnit med än. Det gör att jag inte kan åka hem.

Kom på också att jag måste träffa lite mer människor häromkring så jag har något att göra på kvällar och helger. Har pratat lite med en dansk tjej bland annat. Nu i helgen är det i alla fall bestämt att jag inte följer med till Williamsburg utan stannar hemma. Har bestämt att det får bli en "Exploring DC"-helg. Och så vill jag träffa Amanda också!

Nu kommer det som rubriken refererar till:
Dålig nyhet: Amanda kanske måste åka hem om inte New Jersey-familjen hör av sig. Så jävla dåligt av Cultural Care! Det är knappast Amandas fel att hon inte hittat någon familj än. Av de matchningarna hon fått på tre veckor har hon tackat nej till en av dem! Jag tackade nej till två familjer på tre dagar så jag förstår inte vad deras problem är när det gäller att hitta en familj till Amanda!
Bra nyhet: Frågade Rob och Tina om något bra men billigt hotell som Paula kunde på bo när hon kommer om två veckor. Förklarade också att det var meningen att hon skulle bo hos Amanda och allting. Då sa de att hon kan ju sova här om hon vill! Så jävla nice! Då kan du spara hotellpengarna till nyår ;)



Nu ska jag tacka för mig och gå och titta på dagens femte film - Forgetting Sarah Marshall, tips från Kattis ;). De andra filmerna för dagen har varit resten av Pippi på rymmen, Nemo, Aristocats och Incredibles!

Blä

Usch vilken tråkig vecka!
Måndag: Sjuk = hemma hela dagen och kvällen
Tisdag: Tvättdag + fortfarande lite sjuk = hemma hela dagen och kvällen
Onsdag: Laga sötpotatis för typ tre veckor + kvällsjobb = hemma hela dagen
Torsdag: Holden är magsjuk + veckomöte med Tina = hemma hela dagen och kvällen (kan inte ens gå ut på promenad för att få Lucy att sova ju!)
Fredag: Tvättdag igen = hemma hela dagen!

I helgen är jag bjuden till Williamsburg till Robs föräldrar och Amanda får följa med också om hon vill och kan. Det är långhelg eftersom det är Columbus Day på måndag. Om Amanda inte följer med stannar jag nog här så jag kan få gå ut och göra lite vad jag vill! Känner mig sjukt instängd här just nu!

Filmfreak

Har blivit ett filmfreak. Men jag tycker det är okej med tanke på att jag först varit sjuk och därför tyckt att det varit bra att ta det lugnt. Sedan idag var ju Rob och Tina ute på middag så kunde ju ändå inte göra mycket annat. I morgon ska jag ha mitt veckomöte med Tina så lär ju inte bli att hitta på något då heller så lär väl bli någon film då också. Kattis tipsade om Forgetting Sarah Marshall så kanske får bli den ;)

Innan jag skriver något annat måste jag skriva om min frukost. Jag har inte ätit fruksot på Starbuck's på tre hela dagar. Har inte ens gått in på ett Starbuck's. Förstår ni hur stolt jag är över mig själv? Längtar sjukt mycket efter en frappuccino. Eftersom jag var på dåligt humör idag tänkte jag gå till Starbuck's och bara köpa en enda grej, men på vägen dit går jag förbi både Eastern och Marvelous Market så jag stod där emellan och funderade vilket som var bäst. Eastern är billigast så jag gick in där och köpte mig en cinnamon twist och en cupcake. Det är jag glad för! Kan fortfarande vara stolt att jag inte gick till Starbuck's plus att det cinnamon twisten var sjukt god! Cupcaken, som förövrigt hade chokladfrosting, var också helt okej. Men inte lika god som twisten. Ännu en grej jag frågar mig själv. Hur är det möjligt att jag föredrar något med kanel framför något med choklad?

Men nu ska jag gå och titta på Pippi på rymmen! Har precis sett klart Föräldrafällan!

Bombdrama!

Washington är ju en av de viktigaste städerna i USA, och eftersom USA är så rädda för terrorattentat och grejer blir man ju inte förvånad när man ser en polisbil. Men idag på vägen till Holdens skola tyckte jag att det var ovanligt många polisbilar som körde runt. Tänkte inte så mycket mer på det och hämtade Holden och så satt vi kvar på skolgården som vanligt. Så satt jag och pratade med Alicia, en annan nanny, när det kom någon som hon kände. De började prata om något på spanska och det enda jag förstod var något om en park med sköldpaddor. Ett kvarter i från oss finns det en park med stora sköldpaddor som barnen kan klättra på. Alicia berättade sedan för oss andra, icke spansktalande nannys, att de sa att det var en bomb i parken! Alla vart sjukt nervösa och det kom fler och fler barn till skolgården, vilket tydde på att parken var avstängd. Började undra hur jag skulle ta mig hem eftersom jag brukar gå igenom den där parken. När jag sedan började gå såg jag att det var en annan park som var avstängd. Antagligen fanns det sköldpaddor i den också och först kände jag mig lättad över att det inte var så nära där jag bor. Men sedan kom jag på att den här parken var ju bara ett kvarter från Holdens skola. Tänk om den skulle exploderat när vi var där! Gick i alla fall parallellgatan till parket en bit och det stod polisbilar överallt vid avspärrningarna. Sjukt läskigt!


Hemlängtan

Var ett tag sedan jag skrev nu, men jag ska skriva kortfattat vad som hänt. I måndags var jag sjuk så jag sov till 3, sedan kollade jag på The Dark Knight. Mer hände inte. Igår Var jag inte på humör för att skriva. Hade nog värsta hemlängtan då! Jag vill ju verkligen klara av det här året och ha erfarenheten. Jag vill heller inte missa att fira alla högtider, som jul, påsk och nationaldagen här. Och jag vill inte missa alla resor till New York, Florida, Kalifornien och Chicago. Men ju mer jag tänker på att åka hem desto skönare känns det. Men jag vill inte ge upp! Annars igår tittade jag på Mamma Mia och Mean Girls. Idag har jag i stort sett bara försökt få Lucy att sova. Först sov hon i 10 minuter sedan vägrade hon att sova fastän jag provade alla knep som fanns här inne. Slutade med att jag fick ta henne på promenad. Blev till CVS och tillbaka och kom hem med Swedish Fish. Rätt gott faktiskt och det står "Fat Free Candy" så det kan man ju äta utan att få dåligt samvete! På vägen dit träffade jag han med en svensk fru igen. Han sa typ "It's the second time I see you now in a month. I take it as a sign!" Så nu ska han ge mitt nummer till hans fru så hon kunde ringa mig. Han sa att han vet att hon hade det jobbigt när hon var ny här så hon kunde typ vara ett stöd för mig om jag ville. Det var ju snällt :) Hon kände i alla fall massa svenskar omkring här så det kan ju vara skönt att känna dem!

Nej nu ska jag mosa sötpotatis!

Pentagon City

Blev shopping idag med Amanda, Amanda, Sara och Zarah. Fick med mig en typ kortärmad jättemysig polo från Forever 21, en svart väska och knästrumpor från Aldo, en BH från Victoria's Secret och massa trosor, ett linne och en tröja från American Eagle. Kan ladda upp bilder på allt sedan också :) Sedan blev det lunch på Subway också innan vi åkte hem. Nu har jag  kollat igenom allting här på internet och laddat upp lite bilder. Ska äta middag snart, sedan ska jag sova för jag har nog feber. Usch och fy på det. Typ andra gången på en månad ju!


Amandas bilder :P


Monumentet  

World War II Memorial

Lunch I Georgetown

Vita Huset

Red rocks!

Snott lite bilder från Alexandra och så kom jag på att jag inte laddat upp mina egna bilder :P

Elitches Gardens

Jag och Ingrid var grymma på basket. Ingrid är ju trots allt med i Svenska landslaget i basketboll ;)
Michaela, Ingrid, jag och Claire!
Jag, Ingrid och Michaela flög! Det var typ som Bungy Jump fast man åkte typ som en gunga fram och tillbaka! Så härligt!
Skateboard!
Det var svårt att få plats med allt i bilen sedan!

Kanelbullens dag i Georgetown och Tenleytown!

Mötte som sagt upp Amanda i Rosslyn och så gick vi till Georgetown över Key brigde. Hur mysigt som helst! Det var lite små båtar under oss i vattnet och vi blev lite avundsjuka på de som satt i båtarna så vi bestämde oss för att hyra kanot någon gång!

Väl i Georgetown gick vi och tittade efter kanelbullar eller liknande på bland annat Marvelous Market och CVS. Men vi hittade ingenting! Det hade funnits något som hette Cinnamon Swirl på Marvelous Market med det var slut, så i stället bestämde vi oss för att gå Q Street till Dupont Circle. Det är nog min favoritgata här när det gäller hus! Skulle vilja bo i alla! Speciellt ett litet hus med en lila dörr och så ska Amanda bo i det bredvid med den turkosa dörren! :)

Väl vid Dupont Circle gick vi in på ännu en Marvelous Market där de hade en Cinnamon Swirl kvar, men det var typ en muffin och eftersom det bara fanns än så lämnade vi den där och gick in i bokaffären bredvid. Köpte en bok om Washington till mig själv och en bok om Stockholm till Rob och Tina. Sedan tog vi metron till Tenleytown där Wholefood ligger. Jag älskar Wholefood! De har så sjukt god mat där! Köpte lite vindruvor med ost och en tortillasoppa och till det blev det en Naked juice med jordgubb och kiwismak! Sedan var vi tvungna att prova Amandachokladen som var jättegod! Det var någon mörkchoklad inuti och utanpå var det något ssom smakade citron. Annars sa vi att vi skulle stämma dem. De kan ju inte ha en äcklig godis som heter Amanda eller hur? Nästa gång blir det till att prova deras cupcakes eller mini cheesecake!

Sedan hittade vi till slut våran kanelbulle! En stor, riktigt gjort kanelbulle med cream cheese frosting! Så himla god! Vi satte oss utanför Wholefood och njöt av allt det goda och sedan gick vi till Best Buy där jag köpte en bok om Sex and the city-filmen! Hittade även massa TV-serier i jättefina förpackningar. Ska köpa Sex and the city och Gilmore Girls. Nästan så att jag vill köpa OC också bara för att förpackningen var så fin. Men vi får väl se hur det blir med den saken!


Sedan åkte jag hem och gav boken till Tina och Rob. Haha, Rob har varit i Stockholm så han tyckte det var lite kul att läsa. Tyvärr kände han inte igen så mycket eftersom han och hans kompis tydligen hade ägnat större delen av tiden där på klubbar=minnesluckor! Men han kom ihåg att det var dyrt i alla fall! Haha!

Nu sitter jag barnvakt till kidsen. Sjukt enkelt jämfört med senast! Badade Holden och sedan gick han och la sig. Lucy vaknade en gång när min middag kom (beställde hem spaghetti med köttfärssås, eller köttbullesås som jag skulle vilja kalla det) men hon somnade typ direkt igen. Sedan vaknade hon igen för en liten stund sedan och då var jag tvungen att ta upp henne. Men sedan kunde jag lägga ner henne i sängen igen utan att hon började gnälla. Förhoppningsvis sover hon nu!

Det enda jobbiga idag, förutom värmen, är att jag ju är förkyld! Hoppas jag blir bättre tills i morgon när vi ska shoppa!

På tal om värmen! Idag gick jag och Amanda i sommarkläder och klagade på att det var för varmt! Hoppas ni är avundsjuka för jag är ltie avundsjuka på er i Sverige. Längtar tills jag kan använda min mya höstjacka, min nya sjal, min nya mössa och mina nya vantar. Och mina nya skor som jag förhoppningsvis hittar i morgon!


En snabbis!

Ska alldeles strax skynda mig ut till metron för att möta upp Amanda och åka till Georgetown och leta kanelbullar. Kanelbullens dag idag ju!

Igår var vi på zoo. Amanda och jag hade kul, Lucy sov mest och Holden gnällde. Jag tror inte han sa något på hela dagen utan att gnälla. När det var dags för middag ville han inte äta utan kastade hälften av maten på golvet och en del spottade han ut också. Behöver jag nämna att jag var helt slut på kvällen?

Jag och Amanda gick i alla fall ut och käkade. Cosí blev det. Typ ett italienskt Subway = mycket godare! Jag åt en macka med pestokyckling, soltorkade tomater och mozzarella! Yummy! Sedan hade de gratis internet där så jag och Amanda hade tagit med min dator och satt och spelade lite spel där man ska pricka ut platser på kartor med mera. Jättekul hade vi! Sedan blev det lite Starbucks innan vi gick hem.

Jag hade varit hes hela dagen och när jag kom hem hade jag fått huvudvärk och kände hur min fjärde förkylning sedan jag kom till USA var på väg. Så jag somnade ganska snabbt. Hade velat sova ut i morse men vaknade av att Tina var jättearg på Holden. Det lät som om han gjort något riktigt dumt men det visade sig att han bara druckit lite från Robs läsk. Så var det med den sovmorgonen. Nej, nu måste jag sminka mig!
Pusshej!


Lite meddelanden och annat :)

Idag har jag tvättat. De har tydligen inte uppgraderat elen så därför kan jag inte ha på tvättmaskinen och torktumlaren samtidigt så det tar evigheter! Som tur var tog Lucy en lång nap så jag fick det gjort och hade även lite egen, välbehövlig, tid här framför datan! Annars såg dagen ut som vanligt. Gick på promenader och så hämtade vi Holden och så lekte vi och så gjorde jag middag till honom. Han har börjat testa mig vad jag går för den här veckan. Speciellt idag och igår. Han går och puttar på Lucy, drar henne i armar och ben, äter med händerna och gör i stort sett allt jag säger att han inte får göra. Men jag klarar av det här. Jag lärde mig en del efter 6 veckor med Reed. Så tack till honom!

I kväll hade jag möte med Tina. Vi ska ha ett möte i veckan då vi ska prata om problem och andra saker. Idag gick hon igenom lite saker som hon inte gått i genom innan och jag fick säga vad jag tyckte var svårt och jobbigt. Det var skönt att vara tvungen att prata om det, haha! Men sedan pratade vi om semester så meddelande till Rebecca och Paula: vad sägs om Orange County 28 december till 3 januari? :D

De frågade också om jag ville följa med de på semester till St Martins. Men det var tydligen en nudistställe (!) så tack men nej tack! Får ha min semester då så meddelande till Ellen också: New York i mars? :D


Och så har jag ett meddelande till mamma: Tina sa att det är en Cherry Blossom festival i mars också och det är typ då staden är som finast så hon tyckte du skulle komma då om det inte är samtidigt som jag har semester! :)

Nog med meddelanden! I morgon blir det zoo med Amanda, Holden och Lucy och på lördag ska jag ut och käka med Kullanan som är en au pair från Thailand som jag inte träffat ännu. Men det ska bli kul! Hon bor inte så långt ifrån mig också har hon en bebis så vore kul om man kunde hitta på grejer med henne på dagarna!


Helg snart?

Tänkte döpa detta inlägg till irriterad, men så såg jag att det förra hette Arg så kanske ska vara lite mer positiv?

Anledningen till att jag är irriterad är för att ikväll när jag tyckte det var riktigt skönt att vara ledig och bara sitta här och ta det lugnt så kom Tina ner och sa "We told you we're going out for dinner tonight, right?" Nej, det gjorde de faktiskt inte. "Oh, but we are! Lucy is sleeping and Holden is almost asleep. Good you didn't make any plans!" Aja, hur svårt kan det vara att sitta och lyssna på en speaker, tänkte jag och sa hejdå till Tina och Rob. Samma sekund som de stängde dörren vaknade Lucy. Det de har sagt är att först ska jag låta henne vara så hon får lära sig att somna om själv, annars kan jag gå up och stoppa nappen i munnen på henne. Så det gjorde jag men det hjälpte inte. Efter ett tag var jag tvungen att ta upp henne och gå runt med henne då var hon tyst ett tag. Jag provade allt som de sagt men inget funkade! Efter ett tag väckte hon öven Holden så jag kände att jag var tvungen att ringa och säga hur det stod till så de inte skulle bli chockade när de kom hem. De sa att jag skulle lägga ner henne så hon fick gråta sig till sömns. Var ju hemskt att höra henne skrika! Holden gick och la sig själv i alla fall och sedan kom Tina hem efter ett tag. Usch säger jag bara!


Vill i alla fall ha helg nu! På söndag ska jag, Sara, Amanda och Amanda (3 Amandor, hihi!) till Pantagon Fashion Center och shoppa! Fyra våningar = NICE!


Arg

Måste skriva av mig lite grann bara. Amandas transition manager är dum i huvudet! Så då var det gjort!

Hade inget internet igår så blev lite dåligt med uppdatering. Eller jag orkade inte gå ner hit och använda sladden. Kunde nämligen inte ansluta trådlöst bara. Men hur som helst så var det en bra dag. På morgonen lämnade jag Holden i skolan och när vi kom hem fick Lucy sova. Under tiden skulle jag förbereda hennes sötpotatis som hon skulle ha till lunch. Det tog evigheter! Skulle göra det lite snabbt bara egentligen innan hon somnade men det gick ju inte. Tog mycket längre tid än vad Tina sagt att det skulle göra. När den var kalr och Lucy var vaken åkte vi till metro center och mötte upp Amanda, sedan gick vi och tittade på skor. Hittade tre par jag gillade så får se vilka jag köper! Sedan gick vi till en park utanför Vita Huset och hade en liten picnic. Vi gick också till visitor center och kollade om man kan gå på någon tur inne i Vita Huset och det kunde man så nu måste vi kontakta svenska ambassaden och grejer. Ascoolt ju! Sedan gick vi till Smithsonian och tittade lite i någon Art & sculpture garden och så gick vi vidare och tog en liten paus utanför Capitol innan vi gick till Holdens skola. Vivar där i typ en timme innan hans spanska klass började och då gick vi till Starbucks och sedan hem igen. När jag slutade för dagen gick vi till Mr Henrys och åt jättegoda bacon and cheeseburgers. Sedan tog vi en lång promenad och tittade på lite memorials i närheten av Capitol innan det var dags att åka hem för möte med min LCC.