Mahi mahi


Den var inte söt, så nu känns det bättre!

Victoria's secrets

Köpte ju en cream shadow i färgen Bronz medal igår på Victoria's secret. Jag är hur glad som helst att jag gjorde det! Har haft den hela dagen och det ser fortfarande lika bra ut som i morse. Om jag kommer ihåg ska jag köpa med mig massa såna här när jag åker hem igen nästa år!

Au pair meeting

Idag träffade jag au pairerna i min grupp för första gången! Började dagen med en sovmorgon innan jag gick till Eastern Market för att möta upp Olesea från Moldavien. Hon hade fixat så att våran LCC Adriana skulle hämta oss men det slutade med att Olesea drog i väg med en kompis och jag åkte med Adriana till mötet. Det var på The Cocoa Gallery (=massa choklad)! När vi kom dit satt tyska Andrea där med en isländsk au pair som är här privat som heter Fanney. Sedan kom också finska Petra. Kullanan från Thailand kom inte, annars var har jag nu träffat alla i gruppen. Vi är alltså inte så många. Men de var jätteroliga! Petra och Andrea brukar typ äta middag tillsammans varje söndag och de sa att jag jättegärna får följa med. Sedan har både Andrea och Fanney hand om barn i Lucys ålder så vi kan ha playdates! Efter en jordgubbssmoothie och en chokladtårta gick jag tillsammans med Petra till metron. Hon pekade ut ett par ställen som är bra att gå till första dejten, haha! Ett sushiställe som var billigt och ett ställe som hade jättegod mat och var bra om killen betalar. Så nu vet jag det!

Gjorde inte så mycket mer idag. När jag kom hem gick jag av Capitol South som är en station innan mig för att se vart det var. Tina sa att det var närmare Holdens skola om jag någon gång skulle vara ute på vift. Gick förbi Starbucks på vägen och kunde inte hålla mig från att köpa en frappuccino. Måste skärpa mig!

Juste! Måste berätta om middagen! Först var det scallops (kammusslor) och brie och sedan gröna bönor och fisk. När jag ätit ungefär hälften frågade jag vad det var för fisk och fick svaret "I sounds a bit weird but it's mahia mahia. That's a kind of dolphin." Jag har alltså ätit en delfin idag! Känns jättehemskt, menndet var faktiskt gott! Hoppas det var en ful delfin. Måste kolla upp det!

Yellowcab

Det var jättemysigt hos Annemarie fast alla var helt sjukt trötta. Först åkte vi till Wholefood, en mataffär med bara organiska grejer. Jag köpte pestopasta med en massa parmesan, jordgubbar, kiwi och en dubble chocolate chip cookie! Sedan åkte vi tillbaka och åt och pratade. Efter en stund blev vi trötta så Vilde skulle ringa taxi till mig, Amanda och Andrea. Först tog det jättelång tid tills de ens svarade och när de väl gjorde det var det första de frågade efter telefonnumret. Och eftersom hon inte bott här så länge så kunde hon det inte i huvudet utan var tvungen att leta fram det. Då började tanten i telefon fråga om hon var full, för det var man ju tydligen om man inte kunde sitt nummer. Sedan fanns tydligen inte Annemaries adress med på kartan de hade så då var hon ju SJÄLVKLART full enligt tanten. Så tanten la på. Vilde ringde upp igen och samma sak hände. Helt sjukt ju! Så sedan fick jag ringa och då sa vi Vildes adress i stället, för den fanns på kartan. Men nu känner man ju inte för att ringa Yellowcab igen!

Vi tog i alla fall taxi till Foggy Bottom och därifrån åkte Amanda en metro till Arlington och jag och Andrea tog den andra hem till oss. När jag kom hem kom jag typ samtidigt som Rob. Kändes lite jobbigt att behöva hälsa och allt när jag var så trött, men eftersom han varit ute och rest var han säkert minst lika trött själv så vi pratade lite sedan gick jag upp till mitt rum. I morgon ska jag nog ta lite sovmorgon, alltså inte följa med famljen ut på frukost. Sedan är det ju au pair-mötet. Det är i North west, nära Vita Huset, och jag bor i South East. Hoppas att jag hittar!

Shopping!

Idag at jag jattegod frukost i Virginia. American pancakes! Sedan akte vi till National Building Museum dar Holden kunde leka lite innan vi akte hem. Hann duscha och sminka mig sedan var jag tvungen attt springa till metron for att mota Amanda, Annemarie och Andrea i Poggy Bottom. Sedan gick vi till ett mall har i Georgetown och traffade Gabi och Vilde. Sedan har vi atit lunch och shoppat en massa. K;pte en jacka och vantar pa H&M och ogonskugga och lappglans pa Vicorias Secret. Ikvall ska vi chilla lite hos Annemarie.

I morgon ska jag pa mitt forsta au pairmote har i DC och traffa au pairerna i min grupp! Ska bli nice!

My best friends girl

Det har varit en rolig dag idag. Amanda behövde bara jobba lite i morse, sedan var hon ledig. Så klockan 10 kom hon hit och vi satt och väntade på att Lucy skulle vakna. När hon gjort det fick hon lite mat och sedan drog vi ut. Först Starbucks som vanligt och sedan tog vi metron till Smithsonian där alla muséer ligger och gick till US Holocaust Memorial Museum. Det handlar om Andra Världskriget och vi hann titta på e utställning om en pojke som överlevt Auschwitz. Sedan tog vi varsitt ID-kort som man behövde för resten av utsällningen. Man fick ett kort där det stod en historia om en person så fick man gå utställningen från det att nazisterna tog makten i Tyskland till efter kriget och läsa om personen samtidigt. Vi hann knappt med första halvan av den första av de tre våningarna. Vi satt och tittade på en kort film när vi hörde något i Lucys blöja som inte lät bra. Så vi gick och letade efter toaletter och när vi väl hittat det var det en hel del som behövde rengöras. Det tog sin lilla tid så när vi var klara var det dags för Lucy att sova och för oss att äta lunch. De hade inget café på muséet så vi hittade ett annat ställe att äta på. Sedan åkte vi till L'Enfant Plaza för att kolla in shoppingen som inte var bra där innan vi åkte och hämtade Holden. Sedan blev det fika på Starbucks igen. De håller ju på att bygga om så vi var tvungna att hålla oss ute så mycket som möjligt.

När det sedan blev kväll åkte vi downtown och köpte först biljetter till My best friends girl innan vi åt middag på California Tortilla. Sedan blev det shopping! Först var vi på American Apparel och sedan H&M. Var helt i extas, har ju inte shoppat på hur länge som helst så provade hur mycket som helst och kom fram till att jag älskar hösten! I alla fall höstkläder. Allt är så mysigt! Blev två koftor, en tröja, två par strumpbyxor och en mössa. Hittade en jacka också men ska kolla i någon mer affär innan jag köper den. Sedan gick vi tillbaka till biografen och såg filmen. Det var typ tio pers sammanlagt inne på bion och jag och Amanda pratade rätt mycket. De två tjejerna som satt framför oss vände sig om varje gång vi sa något lite för högt. Jag trodde att de var jätteirriterade och sa till Amanda efter filmen att jag tyckte synd om dem som behövt höra oss hela tiden. Sedan hörde vi de prata och då var de tydligen svenskar. Kändes ganska sjukt att av tio pers var fyra stycken från Sverige.

I morgon blir det frukost i Virginia så det blir ännu en delstat att pricka av!

Helg!

Jepp, en jobbdag kvar innan min första helg i DC! Tror en stor del av den kommer att få ägnas åt shopping! Har inte shoppat så mycket sedan jag kom så det är väl dags nu?

Idag på Union Station köpte jag tuggummi och en nyckelring som jag ska ta kort på i morgon så ni får se. Tuggummina är så amerikanska som de kan bli. Köpte en karta också som jag ska plugga så jag lär mig hitta i staden.

I morgon ska Amanda komma hit eftersom hon är ledig och på kvällen ska vi på bio! Vet inte vilken film det blir, det får hon bestämma eftersom jag inte hört talas om någon av filmerna som går. Men det blir nog bra! Så det är en heldag med Amanda jag har att se fram emot i morgon! Yey!

Lite bilder :)

Idag har jag och Lucy varit på Union Station och sagt hejdå till Donna som skulle åka hem. Vi tittade i lite affärer och åt lunch och så somnade Lucy på vägen hem.

Här är lite bilder härifrån. Finns fler på bilddagboken och facebook!


Ont i fötterna, igen.

Har precis varit ute med Lucy i över två timmar! Först gick vi och tittade i en affär med barnkläder tillsammans med Donna och sedan köpte jag en glass på Ben & Jerrys, var ju tvungen eftersom jag var så nära! Sedan gick jag ner till the Mall och tillbaka. När jag gick förbi Capitol hörde jag några som pratade svenska och när jag gick förbi de sa den ena "Hon såg svensk ut!" Sedan började de asgarva när de hörde att jag var svensk. Vad är det som gör att jag ser så svensk ut? Finns ju blonda amerikaner också så det kan inte vara håret i alla fall!

Amanda!

Åh vad kul det var att träffa Amanda igen efter nästan 7 veckor! Hon kom och mötte mig vid Eastern Market sedan åkte vi till Smithsonian Station. Det ligger typ mitt emellan Washington Monument och Kapitoleum. Det är där ala muséer ligger också. Sedan gick vi till China Town och åt middag på en restaurang där och efter det blev det glass på Hägendas!

Sedan gick vi en promenad till Vita Huset, World War II Memorial och Washington Monument innan vi åkte hem igen. Har grymt ont i fötterna nu efter allt gående! Gick nämligen en massa under dagen också. Först till Brent Elementary som är Holdens skola och tillbaka. Sedan gick vi till Eastern Market (kommer köpa massa lunch där) och till Marvelous Market där vi köpte lunch. Jag köpte en macka och Ginger Bread som är typ som mjuk pepparkaka. Sedan gick vi hem och åt. Efter ett tag var det dags för Lucy att sova och hon sover bäst i vagnen så tog ut henne på en promenad. Gick till Pennsylvania Ave och började knata mot Kapitoliumet. Det gick ganska snabbt dit så jag fortsatte gå en bit. Hann se Monumentet från håll, Library of Congress och United States Botanic Garden Conservatory plus en massa andra coola ställen som jag inte har en aning om vad det var. När jag kom tillbaka hem igen hade jag varit ute och gått i en och en halvtimme och då var det dags att hämta Holden igen. Vi var kvar i hans skola ett tag eftersom han skulle ha spanska där. Jag var med på lektionen och jag blev riktigt förvånad hur en del av de där blonda amerikanska treåringarna kan vara så duktiga på spanska.

Sedan gick vi hem och hann vara hemma i typ 10 minuter innan Tina kom och jag slutade för dagen!

Jag hoppas att mina fötter mår bättre i morgon så jag kan gå åt andra hållet och se vad som finns där!

Heja Sverige!

När jag, Donna och Lucy var på väg hem från Starbucks igår kom det fram en kille och "Sorry, I don't want to be rude. But which part of Sweden are you from?" Fattade ingenting, hur 17 kunde han se så snabbt att jag var från Sverige? Men jag svarade och så berättade han att hans fru var från Dalarna och hade kommit hit som au pair för en massa år sedan. Inte förrän vi gick därifrån kom jag på att jag hade en blå tröja där det stod "Sverige" med gult på mig.

Förresten, det här med Starbucks är ju lite dumt. När jag lämnar Holden i skolan kan jag välja mellan att gå North Carolina eller Pennsylvania Ave. Pennsylvania är liiiite längre men för att komma dit måste man gå förbi ett Starbucks. Jag har nu ätit frukost där två gånger, på två dagar! Kan ju inte fortsätta så här!

Första arbetsdagen i DC!

Det började bra, eller jag var trött. Colorado är ju två timmar efter så när jag vaknade klockan 7 kändes det som att klockan var 5. Hur som helst vaknade jag av att min dörr öppnades. Det var Holden som var nyfiken och kikade in. När han sedan ätit frukost och klätt på sig kom han igen. Han vågade inte riktigt gå in först utan stod och tittade. Men sedan kom han in och gav mig en puss på pannan. Så sött! Vid halv 9 åkte vi och lämnade Holden i skolan så jag fick se vart den ligger sedan gick jag, Donna och Lucy hem. Vi tog en liten omväg till Starbucks så jag kunde köpa en donut och vanilla latte. Sedan gick vi Pennsylvania Avenue hem. Där finns massa restauranger och en metro station. Det är jättelätt att lära sig gatorna så det ska nog inte ta lång tid innan jag hittar här!

Lucy sover nu så jag kan ta det lite lugnt :)

Sex and the city

Just det, både Tina och Donna (Robs mamma) älskar Sex and the city och de sa att filmen kommit på DVD, så nu vet jag vad jag ska shoppa! Amanda, vill du följa med?

Sex and the city

Just det, både Tina och Donna (Robs mamma) älskar Sex and the city och de sa att filmen kommit på DVD, så nu vet jag vad jag ska shoppa! Amanda, vill du följa med?

Framme i DC!

Så nu är jag här. Hann ju knappt fatta att jag skulle flytta. Men nu är jag här och det känns jättebra! Resan gick bra, förutom lite detaljer. Jag åt lite lunch på Panda Express innan jag gick till gaten. Sedan började de ropa ut massa olika zooner som visade i vilken ordning man skulle gå ombord. Jag var bland de sista och när hon tog mitt boarding pass var det tydligen något som var fel, så hon var tvungen att ringa dit väktare. Hon förklarade inte riktigt varför men hon sa att det händer i bland och jag hade inte gjort något fel. Men jag fick i alla fall stå och vänta. Till slut var det bara jag kvar och hon som hade tagit emot alla boarding pass såg stressad ut och så sa hon att om tre minuter måste hon stänga gaten och i så fall skulle hon vara tvungen att hjälpa mig att hitta ett annat flyg. Fick typ panik eftersom det skulle betyda att mina väskor skulle komma fram till Washington före mig, och tänk om jag inte skulle få plats på något annat plan?

Väktarna kom i alla fall och den ena kollade igenom min väska snabbt och den andra visiterade mig, sedan fick jag springa på planet. Jag var ju sist vilket var jättepinsamt, speciellt eftersom alla hörde mina flipflop medan jag kom springandes. Sedan flög vi i alla fall iväg. Började titta på två filmer men kunde inte bestämma mig vilken jag ville se. Upptäckte sedan att batterierna inte skulle räcka för en hel film så jag lyssnade på lite musik och sedan sov jag. När jag sedan vaknade började jag prata med han som satt bredvid. Han var pilot, men flög små plan för typ fyra passagerare. Han förklarade i alla fall att anledningen till att de var tvungen att visitera mig extra mycket var för att jag bokat flyget mindre än 48 timmar innan, jag reste ensam och det var one way. De trodde alltså att jag kunde vara en självmordsbombare eller något. Sedan satt vi och pratade om skillnaden på Sverige och USA och han ritade en Europakarta och jag fick rita en USA karta. Sedan ritade vi ut stora städer och sådant. Nu kan han fem ord på svenska: ja, tack, hej, bidrag och perspektiv.

Sedan kom vi till Philadelphia lite sent och jag fattade inte alls hur jag skulle hitta mitt nästa flyg. Fick förklarat för mig att jag skulle gå så långt bort det gick och sedan åka en buss. När jag hittade gaten var dörren stängd och alla hade redan gått på planet. Så jag var sist igen. Satt bredvid en tjej som varit i Chicago och hon sa att jag verkligen måste åka dit innan jag åker hem till Sverige. Det bästa var att jag hade fönsterplats så jag såg när vi svängde in över floden till Washington. Det var riktigt häftigt och man kunde se Monumentet och Capitol. När jag kom till bagagebanden träffade jag Tina och Holden. Fick en kram av honom fast han var rätt blyg, men ändå var han nyfiken. Sedan åkte vi i ungefär en kvart för att komma hem till dem. De bor i ett radhus på tre våningar, men det är såna där smala hus. Jättegulligt! Just nu är det rätt stökigt, men de håller på att bygga om så det kommer vara jättefint när de är klara. Fick träffa deras farmor som jag ska jobba med de första dagarna och lilla Lucy. Hon satt mest och tittade på mig men sedan började hon ta på mina händer. Det känns redan jättebra och Tina var så glad att jag tyckte om storstäder. Den förra au pairen gillade det inte alls, det var en av anledningarna till att hon ville flytta.


Men nu har vi suttit och pratat och ätit lite mackor med oliver och tomat och gurka. Det är sant jag lovar!


Denver International Airport

Jag skrev det förra inlägget igår, men jag glömde publicera. Det är därför det är lite skumt med allt idag och igår. Sitter i alla fall på flygplatsen nu. ENSAM! Kom på att det är första gången jag flyger helt själv. Har ingen aning om vart jag ska eftersom det här är den mest komplicerade flygplatsen i hela världen. I alla fall av de jag varit på. Morgon blev ju inte riktigt som jag trodde. När jag kom upp i köket klockan 8.45 låg det en lapp på diskbänken där det stod "Bye Amanda, good luck! Please leave my cell phone. Thanks, Amy". Så jag fick inte ens säga hejdå till dem. De visste att jag skulle bli hämtad av Joan klockan 9 och jag hörde dem i köket 10 minuter innan jag kom upp. Kändes jätteskumt! Gick i alla fall över till Fishers och sa hejdå. Det var jobbigt, de har varit så himla schyssta! De sa att om jag någon gång vill komma till Colorado igen är jag välkommen att bo hos dem! Sedan kom Joan och skjutsade mig till flygplatsen där jag nu sitter och väntar på att tiden ska gå. Kommer sakna Colorado men det är ändå skönt att få byta familj, och så får jag ju träffa Amanda också! Längtar som tusan!

Sista helgen i Colorado!

I morgon åker jag till Washington DC! Jag har inte fattat det men det ska bli skönt att komma härifrån och börja om på nytt! Planet går klockan 12.18 så klockan 9 åker jag och Joan härifrån. Klockan är typ 1 nu så kommer vara grymt trött men jag ska i alla fall gå upp rätt tidigt så jag kan säga hejdå till Amy, barnen och Fishers. Jim är ju fortfarande bortrest så hinner inte säga hejdå till honom.

Sista helgen har varit rolig, så det känns lite tråkigt att åka. På fredagkvällen bestämdes att jag skulle sova hos Ingrid så jag var tvungen att nästan packa klart allting så jag inte skulle behöva göra det nu. Sedan åkte jag ända bort till Littleton hämtade upp Ingrid för att sedan åka till Albertssons och köpa godis och picnic till idag. Picnicen bestod av en smoothie (som jag drack till frukost istället) och en fruktsallad. Sedan åkte vi hem till Ingrid. Hade med mig min dator så jag kunde få hennes bilder från förra helgen så de ska laddas upp någon dag. Så först satt vi och nördade oss framför varsin dator, sedan tittade vi på Wallander. Vad vi inte visste var att filmen var en serie i 4 delar á 1 timme. Alltså 4 timmar. Men vi kunde inte sluta titta för det var så spännande. Mitt i filmen ringde pappa på Skype också och då var jag ju bara tvungen att svara. Fick nämligen se Alba för första gången! Kändes helt overkligt, men hon var så söt!! Det var riktigt kul att se henne och jag längtar tills jag får träffa henne på riktigt!

Filmen slutade i alla fall vid halv 4 och vi gick och la oss eftersom vi skulle upp tidigt idag. Vi skulle nämligen ut på hike. Vi åkte till ett ställe som heter Red rocks. Det var riktigt kul, kommer ladda upp en massa bilder. Det var jag, Ingrid, Alexandra och deras värdfamiljer. Det var varmt, och jag är ju inte världens mest vältränade människa, men ändå var det rätt skönt att gå. När vi sedan kom tillbaka till Ingrid var jag helt slut och vi skulle egentligen åka och äta lunch någonstans och sedan gå lite på stan i Denver men det var vi för trötta för. Tror inte vi kom iväg förrän vid 4. Det blev först tankning, sedan två Walmart och sedan åkte vi och hämtade upp Alexandra och åkte in till downtown. Vi hittade en bra parkering och gick och letade efter ett middagsställe. Vi hamnade till slut på Chili som hade jättegod mat. Jag åt någon fajitas med kyckling och blue cheese. Sedan var vi mätta men bestämde oss ändå för att gå till Starbucks, dels för att jag var sugen på frappuccino och dels för att Ingrid aldrig druckit något därifrån. Jag köpte också någon chocolate chip-banana-cake bara för att det var min sista dag i Colorado. Men det roligaste var nog att Ingrid tog fel. Hon hade beställt en chailatte och så stod det en mugg på disken och han som ställt den där hade inte sagt vad det var så hon tog för givet att det var hennes. Men det var det inte. Vad det var vet vi fortfarande inte men vi lämnade i alla fall kvar den. Sedan började vi gå mot bilen och efter ett tag kom jag på att vi gick åt helt fel håll. Så vi fick gå tillbaka. När vi till slut hittade bilen återstod det ett problem. Att ta sig ut ur Denver. Alla gator är typ "One way" så det är inte det lättaste. Men när vi såg Elitches hittade vi i alla fall ut. Jag skulle skjutsa hem Alexandra och Ingrid till Alexandra men det var inte lätt att hitta hem till Alexandra heller. Men efter lite snurrande hittade vi även dit. Så jag släppte av dem och åkte sedan hela vägen tillbaka till Erie.

Det kändes jättetråkigt att säga hejdå till dem för jag har haft riktigt kul. Det var ju första gången jag träffade Alexandra och andra gången jag träffade Ingrid, fastän vi sammalagt träffats fyra dagar. Men de är jättesnälla så det är tråkigt att behöva åka nu när jag lärt känna dem. Men vi bestämde att vi ska hälsa på varandra och åka på någon resa tillsammans. Det ser jag fram emot!

Mätt

Jepp, jag är sjukt mätt! Ska berätta om igår och idag någon annan dag men nu är klockan för mycket. Har i alla fall haft jättekul med Ingrid och Alexandra!


DC IMORGON!


Stolt

Glömde skriva att jag gjorde en sjukt god spaghetti carbonara idag! Är riktigt stolt över mig själv, kollade inte ens recept. Gjorde lite för mycket med flit så jag kan äta det till lunch i morgon. Yummy!

Tre dagar kvar i Colorado!

Idag har det varit grymt skönt! Jag vaknade vid 10 och kollade på ett avsnitt av Sex and the city innan jag gick upp. När jag kom upp låg Reedy på diskbänken. Han var på bra humör och sa "Good morning" i stället för "Get away". Åt lite cherios med mjölk och sedan pratade jag lite med Amy och Brenda. Sedan ringde jag min transition manager och sa att jag ville komma till familjen Justus!

Egentligen var det meningen att jag skulle åka på onsdag men när jag frågade Amy vad som passade bäst kom vi fram till att jag ska åka redan nu på söndag! De har ju redan hittat Brenda och hon har kommit varje dag den här veckan och nästa vecka ska hon börja heltid så jag skulle ändå inte behöva jobba. Så på söndag bär det av! Känns helt sjukt, men det ska bli så grymt kul! Första dagarna kommer jag få jobba med Robs mamma och kanske någon annan barnvakt för jag får inte vara ensam med barnen de tre första dagarna och Tina hade redan fixat så att de kunde ta hand om barnen eftersom hon inte visste att jag kunde komma så fort. Deras förra au pair bor fortfarande kvar också för hon har inte hittat en familj.

Har fått mejl idag också från en tjej som heter Andrea, hon hälsade mig välkommen till DC, sedan pratade jag med en thailändsk tjej från min au pair på msn. Hon var jättetrevlig och har en liten bebis precis som jag så vi kan säkert ses på dagarna eftersom vi bor bara 10 minuter fran varandra. Det är typ bara sju tjejer i våran grupp och hon berättade att alla andra hade åldern inne för krogen så jag måste hitta lite annat folk som jag kan träffa på helgkvällarna. Men det ska nog gå bra, har skrivit med ett par redan.

Men hur som helst, när jag pratat med managern gick jag ner och packade eftersom jag insåg hur lite tid jag hade kvar här. I morgon ska jag ju jobba hela dagen och på kvällen ska jag förhoppningsvis träffa Ingrid och på lördag ska jag vara med Ingrid och Alexandra. Sedan åker jag ju på söndag så ska väl säga hejdå till familjen också. Egentligen är det au pair möte på söndag morgon men jag tror inte jag ska gå på det. Det är hike och jag orkar inte ha massa svettiga kläder i min väska när jag ska resa, även om det vore coolt att hika i bergen.

Men men, i veckan ska jag och Amanda ut och käka i China town och så ska jag gå på bio med henne och en tjej som heter Emma!

Washington DC, here I come!

Då var det bestämt. Det blir Washington! Pratade med Tina idag igen och hon sa flera gånger att hon är verkligen positiv till det här och hon ville bara prata med någon av mina värdföräldrar. Så hörde jag telefonen "Call from District of Columbia" och inte långt därefter fick jag
"Amanda,   Just wanted to let you know that we are very excited to choose you as our next au pair.  I have sent an email to the transition manager and we will all hopefully hear more details tomorrow.   We're very excited to welcome you into our home.  I'll send some updated photos of the kids tomorrow and please let me know if you have any additional questions.   Best Regards, Tina"

Yey! Tyvärr skrev Amanda strax efter att hon pratat med sin LCC och bestämt att byta familj, men de skulle försöka hitta en familj i Washington DC till henne så jag hoppas verkligen det! Hur som helst kommer jag få träffa henne redan nästa vecka! Ska bli jättekul!!!


Så från och med nästa vecka kommer jag bo i Capitol Hill i Washington, DC tillsammans med Tina, Rob, Holden och Lucy!


Washington DC?

Har precis pratat med Tina, mamman i familjen i Washington, hon var jättetrevlig! Vi pratade ganska länge sedan höll hennes mobil på att dö så vi ska höras mer i morgon. Hoppas att vi passar ihop så jag kan åka dit! Skulle vara så himla kul att bo så nära Amanda!

Update

Först tänkte jag berätta lite om familjeletandet. Har matchats med tre familjer varav en verkade perfekt enda tills jag såg att de hade katter. De bodde en halvtimme från Manhattan så det kändes rätt surt att tacka nej till dem. Annars har jag hittat lite familjer här och där i landet, men det är typ ingen som vill gå med i Cultural Care för det är sjukt dyrt. Det är bara en familj, de bor i Connecticut, som redan är med där. Mamman är typ löjtnant och pappan är typ släkt med massa gamla grevar som var kompisar med svenska kungar på typ 1400-1600-talen. Rätt coolt! De bor på en halvö som hör till en av de rikaste ställena i hela USA.

Sedan blev jag matchad idag med en familj i Washington DC! Amanda bor ju där så det skulle vara så sjukt kul att bo där! De har en son på 3,5 och en dotter på 6 månader. Men de vill ha en spanktalande au pair. Men jag hoppas att de kanske inte bryr sig så mycket eftersom de bara har två veckor på sig att hitta en familj. Jag kan ju plugga spanska om inte annat.

Ska ladda mobilen lite sedan ska jag ringa!

Nu till helgen, i fredags satt jag mest och letade familj. I lördags blev jag väckt av Fisher. Han undrade om jag ville åka ut på en liten tur med hans motorcykel och det kan man ju inte tacka nej till. Så jag gick upp och fixade mig sedan gick jag över till dem och åt frukost. Sedan gick vi in i garaget för att hämta motorcykeln. Han hade 35 stycken!! Plus en gammal vetaranbil plus tre bilar till som de använder varav den ena är en sportbil. Ascoolt! Sedan åkte vi iväg. Först åkte vi till Rossby Kyrka som var en svensk kyrka från de första skandinaverna i Colorado. Jag kikade in lite i fönstret och det såg riktigt svenskt ut. Sedan åkte vi vidare upp i bergen. Det var hur coolt som helst! Går typ inte att beskriva och eftersom inte turen var planerad hann jag inte ladda min kamera. Men det var i alla fall häftigt!

När jag kom hem frågade Ingrid om jag ville komma till Littleton så jag skjutsade Jim och Reed till Jims syster och sedan åkte jag till Littleton som ligger på andra sidan Denver. Har aldrig åkt bil till Denver så visste inte om jag skulle hitta. Men det gjorde jag! Hade ju aldrig träffat Ingrid men hon var jättesnäll! Först var vi hemma hos henne lite och pratade med hennes värdmamma och barnen. Den yngsta var jättegullig. Han kom helt snorig och ville att jag skulle bära honom. Sedan åkte vi ut till en park vid Columbine memorial där det varit en marknad på dagen. På kvällen var det ett band som spelade. Det var typ massa gamla som spelade massa 70- och 80-tals låtar. Sedan imiterade de Michael Jackson. Jag, Ingrid och alla pensionärer som satt och lyssnade tyckte att de var roliga.

Efter det åkte vi till Albertssons och köpte godis, yogurt och frukt och så åkte vi hem till henne och åt det samtidigt som vi letade familj till mig och tittade på Wallander. Sedan sov jag där eftersom jag ändå skulle till Denver i söndags. Jag och Ingrid skulle gå på tivoli med en annan svensk tjej som heter Michaela och en fransk au pair som heter Claire. De hade något kort så vi fick gå in gratis allihopa. Det var grymt kul, typ alla berg-och-dalbanor gick upp och ner. Det var det roligaste tivolit jag varit på! När de stängde åkte jag och Ingrid in till Downtown Denver och åt burritos. När vi skulle tillbaka till bilen kom vi på att vi inte hade den blekaste aningen om hur man tog sig ut från stan så vi såg ett par poliser och gick för att fråga dem. När vi kom närmare upptäckte vi att de precis hade gripit en kille som stod lutad mot bilen, men en av poliserna var jättetrevlig så han förklarade vägen för oss. Och vi lyckades ta oss ut nästan utan problem och kom fram till att vi båda hade bra lokalsinne eftersom det inte var enkelt! Jag skjutsade hem Ingrid och hennes typ 6 meter långa orm som delade baksäte med min stora basketboll och sedan åkte jag och tankade innan jag åkte hem. Jag har lärt mig att tanka också, fattade ingenting i början.




Livstecken

Tänkte bara skriva att jag fortfarande lever och att jag har haft en grymt kul helg med Ingrid, Mikaela och Claire! Och att jag vann en stor basketboll! Skriver mer i morgon för klockan är mycket och jag ska sova! Natti natti!

Moving

Hade bara Molly idag men det var ändå inte det lättaste. Hon grät typ hela förmiddagen och sedan på eftermiddagen sov hon mest. Visade sig att hon fått feber. När hon sov på eftermiddagen somnade på hon på min mage. Det var faktiskt rätt mysigt, så jag låg själv och halvsov lite.

Jag har i alla fall pratat med Amy och Jim precis och när som helst kommer det en tjej från Cultural care. Jag ska nämligen byta familj. Vi kom överens om att det blev för jobbigt. Inte att jag inte klarar av barnen för det gör jag. Men det blir liksom för mycket och jag är så himla trött på kvällarna. Det ska ju vara ett kul år! De sa i alla fall att jag får bo här tills jag hittat en ny familj i Colorado och de ska hjälpa mig att hitta en perfekt familj. Fast för mig spelar det inte så jättestor roll om jag skulle hamna någon annanstans men eftersom jag redan köpt skidkläder och gillar att vara här så blir det skönt om vi hittar något i Colorado. De behöver bara ha mig här och betala min lön i två veckor men de sa att dröjer det längre spelar det ingen roll. Hoppas i alla fall att jag hittar något fort så jag kan köra i gång på nytt snart!

Luuuugnt!!

Äntligen! Marty fick Molly att somna på soffan så jag satt där med henne så hon inte skulle rulla ner tills Amy och Jim kom hem med Reed. Nu är det lugnt äntligen, så passar på att njuta av det. Har ingen aning om hur det blir i morgon. Reed fick sy sex stygn, så känns inte som att han borde gå till skolan då? Får väl se i morgon!

Ingrid la till mig på Skype för en stund sedan också. Hon har kommit till Denver nu och vi har sagt att vi ska ses i helgen. Hon bor i Littleton som är typ 50 minuter härifrån. Men vi sa att vi får mötas i Denver downtown :) Så i helgen blir det shopping och filmkväll! Vi ska se om Lina, Alexandra och Malin vill följa med också!

Jahapp

Hann inte mer än publicera förra inlägget innan Molly vaknade igen. Och hon har fortfarande inte somnat. Hon bara fortsätter att gråta. Men nu är Marty här och har tagit över. Vad skulle jag gjort utan alla dessa människor??

Kaos

Alltså vad har jag gjort för att förtjäna det här jobbet? Amy var ju hemma idag eftersom det är tisdag. Så jag tänkte att det blir säkert en lugn dag, i alla fall jämfört med igår. Men eftersom Reed fortfarande var sjuk, inte lika sjuk som igår tack och lov, var han hemma. På förmiddagen åkte Amy och Reed till Walmart för att köpa lite pyssel eftersom Emma varit så snäll när Reedy varit sjuk. Sedan kom de hem och Reed var på jättebra humör. Förmiddagen var helt underbar! Men sedan efter lunch någon gång ville Reed ha melon och han ville skära den själv. Och Amy och Jim låter barnen sitta uppe på diskbänken vilket jag tycker är sjukt läskigt eftersom Reed inte alls verkar veta vad som är farligt och inte. Så sant som det var sagt ramlade han ner idag och slog i huvudet. Men det gick över efter ett tag. Molly blev jätterädd och jag fick prova allt för att få henne att sluta gråta medans Amy tröstade Reed. Sedan sov både Reed och Molly och jag kunde ta det lite lugnt och rita lappar som Emma ska ha på sina lådor. Pratade också med Amy om Kalifornienplanerna och hon tyckte det lät grymt bra att jag kunde ta ett par av mina semesterdagar då eftersom hon trodde att Jim hade ledigt från jobbet. Sedan kom Emma hem från skolan och Amy tog med barnen till en lekpark och jag åkte och hämtade ut de två senaste veckornas lön och så tog jag en sväng förbi postkontoret för att se vad det kostade att skicka grejer till Sverige. När jag kom tillbaka var det tomt i huset så jag satte mig och tittade vad det kostar att flyga till Orange County. Sedan kommer alla hem och efter ett tag står Emma i trappan och skriker på mig att jag måste komma fort och ta Molly. När jag kommer upp skriker i stort sett hela familjen och det visar sig att någon tappat ett glas på golvet och så har Reed trampat i det och blöder massa från foten. Så jag, Emma och Molly gick över till Fishers medans Jim och Amy tog Reed till sjukhuset för att sy. Snacka om kaos. Inte nog med det var Molly hur trött som helst när jag fick henne, men hon var antagligen vettskrämd av allt kaos så hon ville inte sova. Som tur var lugnade hon sig hos Fisher och jag tog hem henne och gav henne välling så hon till slut somnade. Sedan kom Keri förbi och såg till att allt var bra och nu är Grammy här och ska försöka få Emma att sova.

Mums!

Så, efter denna riktigt jobbiga dag kände jag att jag behövde komma härifrån ett tag så jag bestämde mig för att åka till Walmart och köpa lite godis och äta på Subway. Så när jag gick i genom köket för att komma till garaget såg jag att någon hämtat in posten så jag kollade igenom den stora högen och hoppades att jag fått något brev. Och tänk att det hade jag! Sofie hade skickat ett vykort från London och där hade hon skrivit att hon varit massa på Starbuck's. Så jag bestämde mig för att svänga förbi Starbuck's på vägen hem för att köpa en Mocca Frappuccino. Och bara för att jag nu ska leva som en amerikan i ett år köpte jag det på Drive thru, haha. Kände mig grymt lat, men jag var ju tvungen att prova.

Exhausted!

Herregud vad jag är glad att den här jobbdagen är över! Den började bra, för inget av barnen tjurade och de fick i sig frukost. Sedan kom Chrissy och hämtade Reed och körde honom till skolan och Grammy gick med Emma till skolbussen. Sedan lyckades jag få Molly att sova så jag fick lite tid för mig själv att plocka undan lite. Efter ungefär en timme vaknade Molly och var jätteledsen, antagligen väcktes hon och städerskorna och var rädd. Men jag lyckades lugna ner henne så hon var glad resten av förmiddagen. Vid 12-tiden somnade hon igen precis innan Grammy kom hem med Reed. Han hade legat ner hela dagen och hostat på pre school och var helt slut så han somnade nästan direkt. Då vaknade Molly efter bara en halvtimme men när jag gav henne lite juice så somnade hon igen och båda två sov i nästan två timmar. Helt underbart. Sedan hörde jag någon röst och gick upp och tittade då var det Molly som satt och pratade med sig själv. Och lite senare vaknade Reed. Inte riktigt lika glad som Molly, utan han var helt blöt och ville bada. Efter det skulle han få ta sin astmamedicin eftersom han hostat så mycket. Ungefär i samma veva som Emma kom hem började Reed klaga på att han hade ont i halsen så han fick en annan medicin också. Sedan tycker man ju att han borde mått bättre, men i stället blev det värre. Han kunde inte andas och bara skakade. Det var sjukt läskigt! Men Amy var som tur var på väg hem. Jag är så glad att Grammy var här idag eftersom Molly inte ville bli lämnad ensam på golvet och Reed behövde någon att krama hela tiden, plus att vi skulle få i väg Emma på piano. Nu måste jag vila! Funderar på att åka iväg någonstans och vila huvudet från allt detta.


Nyår i LA?

Har precis pratat med Paula och Alex på msn och kommit på värsta bra idén. Alex faster bor i LA så han ska dit över nyår och när jag sa att jag ska åka dit någon gång under året tyckte han att jag skulle komma då. Det vore ju asnice. Så nu har jag pratat med Paula också och vi har hittat ett billigt i Costa Mesa nära Newport Beach. Det kostar typ 70 kronor natten och har pool! Sedan ligger det bara ca 20 minuter från där Alex ska bo. Nu måste jag bara kolla med Amy om hon jobbar runt nyår, vilket jag hoppas att hon inte gör. Annars kanske det går att barnen är hos Grammy eller något för det här LA-planerna känns grymt bra just nu!




Shopping!

Har precis kommit hem från shoppingen med Lina och Daniel. De var jättetrevliga, så det känns jättebra att ha Lina så nära. Jag åkte först och hämtade upp dem i Broomfield så vi kunde åka tillsammans till Flatiron. Tur var det, för jag skulle aldrig hittat själv.

Det första vi gjorde när vi kom dit var att äta lunch. För mig och Lina blev det chicken souvlaki med saffransris och en sallad med massa god fetaost. Sedan gick vi runt och tittade massa. Min nya favoritaffär är Hollister. Fast jag köpte inget där eftersom jag inte kunde bestämma mig. Men de hade jättemysiga tröjor. I stället blev det en assnygg sjal från Abercrombie & Fitch. De enda som fanns kvar satt på fyra skyltdockor och egentligen fick de inte ta ner dem förrän i morgon men jag lyckades tjata till mig en av dem i alla fall!

Det blev också lite födelsedagspresenter till Emil, mamma och Alba! Men kan ju inte säga vad ännu.

Sedan var vi på Apple store för jag vill köpa en iPhone. Den kostar bara 215 dollar med skatten inräknat, men man MÅSTE använda AT&T som operatör i två år så då känns det ju rätt meningslöst. Och iTouch kostar ju 100 dollar med och det har jag inte lust att betala. Så just nu lutar det åt att jag köper en liten iPod i stället. Får se.

När vi inte orkade gå runt längre skjutsade jag hem Lina och Daniel och svängde sedan förbi Walmart på vägen hem för att köpa lite godis. Köpte också en klänning där för typ 60 kronor. Tänkte att jag kan offra den till allt bebisdreggel.

Sedan åkte jag hem och möttes av en massa folk. Amy har släktträff här idag och i morgon ska alla hem till hennes bror.
 
Här är det jag köpte till mig själv. Förutom två saker men det kan jag inte visa än för mamma och Alba ska få likadana ;)


Massa svenskar

Det blev ingen bio med Lucila idag. Hon svarade alldeles försent så vi hann inte, men vi sa att vi får försöka i morgon i stället. I morgon ska jag också träffa Lina och antagligen hennes pojkvän Daniel också. Hade inte så mycket batterier på mobilen när Amy kom hem idag så jag var tvungen att ladda innan jag ringde upp henne. Det var riktigt synd för när jag ringde var hon på väg till Denver för att träffa en annan svensk tjej som heter Malin.

Nästa helg kommer Alexandra och Ingrid hit också. Ska bli jättekul att ha massa svenskar att umgås med.

Men men, i morgon blir det nog shopping och lunch på Flatiron Mall i alla fall!

Woho

Skulle kolla klockan pa mobilen och sag att jag hade ett voicemail. Det var en svensk tjej som heter Lina som hade ringt. Hon bor i Broomfield som ar typ 15-20 minuter harifran. Hon undrade om vi kunde ses nagon dag. Fett kul!

Big red car

Sitter och tittar på Big red car med Reed. Det är massa patetiska vuxna som tror att de är roliga. Det är hemskt verkligen!

Jag är sjukt trött idag. Är fortfarande inte helt frisk. Blir helt sjukt andfådd varje gång jag går uppför trappan och så lämnar Jim och Amy mig strax efter 7 med Molly, som är jättehes, ser jättetrött ut och håller på att få framtänder. Hon grät hela morgonen så jag skulle gå upp och lägga henne tidigare än vanligt. Då vaknar Reed upp som självklart vill ha mamma och börjar gråta. Så jag sätter ner Molly så jag kan hålla i Reed för att undvika att han pringer ut för att leta efter Amy. Till slut lyckas jag i alla fall få Reed tyst och försöker få Molly att sova men det är omöjligt så fixar lite mat till henne. Medans jag gör det lyfter Emma upp henne, men jag skulle ju mata henne plus att jag inte vill att hon springer runt med Molly eftersom hon kan tappa henne så jag ber henne att ge Molly till mig men då börjar hon springa runt bordet och vägrar släppa Molly. Till slut lyckas jag få tag på Molly men då vill hon ju självklart inte äta. I stället började Reed försöka få tag på Amy igen och Emma sprang runt med telefonen och vägrade lyssna på mig.

Sedan kom i alla fall Chris och Anthony och hämtade Reed och jag fick Molly att somna så det var bara jag och Emma kvar. Vi satte oss och tittade på film och det var hur skönt som helst efter den här morgonen!

Molly sov i två timmar och sedan skulle Emma till skolan och jag, Molly och Marty skulle åka och hämta Reed men när vi kom dit hade Judy hämtat honom. Så vi fick åka hem igen. Reed somnade efter lunchen, men Molly vägrade sova fast hon gnuggade sig i ögonen. Inte förrän Reed vaknade ville hon sova.


Planer för veckan

Har redan börjat planera helgen. Känns tidigt men om man tänker efter så är det ju inte så långt kvar. Det är ju en kort vecka eftersom det var Labor day. I morgon är det ju redan onsdag. Emma har Late start i skolan så hennes buss går inte förrän 11. Joan kommer och hämtar Reed klockan 8 och kör honom till pre school och sedan när Emma åkt till skolan ska jag, Molly och Marty åka och hämta Reed. Sedan får vi hitta på något kul på eftermiddagen tills Emma kommer hem. Om det är bra väder men inte allt för varmt ska vi nog äta middag i någon park. Sedan när Amy och Jim kommer hem ska jag åka till Wal Mart. Fick ett ryck och kollade vad som fanns på internet och hittade the Sims 2. Har inte spelat det på flera år och ett paket med två spel kostar bara 200 kronor! Känns som att jag måste köpa det.

På torsdag är ju Amy hemma så det blir rätt chill. På eftermiddagen ska Emma börja gymnastik med Cata så hon, Amy och Molly ska åka dit och jag och Reed ska åka till Erie Rec center och bada.

På fredag ska jag troligtvis gå på bio med Lucila. Hon ska fråga tre andra tjejer som heter Yolanda, Rebeca och Diali om de vill följa med också. De kommer från Peru, Puerto Rico och Brasilien. Jag ska fråga Fride också. Vore kul om vi blev några stycken. Jag och Lucila har också pratat om att ses på lördag och fika. Blir säkert lite shopping då också!

Chilldag

Idag har jag inte behövt jobba så mycket eftersom jag varit sjuk. Nu har jag bara lite ont i halsen så håller på att bli frisk! Jag gick upp och hjälpte till att göra frukost. Sedan kom Chris och Anthony och hämtade Reed och körde honom till pre school. Vi skulle testa om det gick bättre i fall någon annan lämnade honom och det gjorde det! Sedan passade jag Molly medans Amy var ute och sprang och var hos tandläkaren. Och det var inga problem, hon sov största delen av tiden och när hon sedan vaknade var hon på jättebra humör.

Sedan tittade jag lite på Systrar i jeans innan jag följde med Amy och hämtade Reed. Ska ju hämta honom i morgon så det känns ju bra att veta vart det ligger!

När vi kom hem gjorde jag lite lunch till mig själv, scrambled eggs med tomat och ost! Haha väldigt avancerat! Sedan tittade jag klart på Systrar i jeans och bara tagit det lugnt. Sjukt skönt!

Strep throat

Alltså jag är ju typ aldrig sjuk. Idag, eller i morgon eftersom det är Labor day idag, börjar min fjärde arbetsvecka. Och nu har jag blivit smittad för andra gången av barnen. Har fått streptokocker vilket inte är kul. Igår när jag låg och tittade på film började jag få feber och när jag vaknade i morse hade jag ont i halsen så jag somnade om. När jag gick upp för att äta frukost/lunch berättade jag för Amy att jag hade ont i halsen och det är ju underbart att hon är läkare. Hon bara tittade i min hals med en lampa och sedan tog hon fram antibiotika ur ett skåp. Fett nice att slippa gå till någon vårdcentral!

Det är ju Labor day idag och picknick ute i en park. Får se om jag går på det eller om jag stannar hemma och tar det lugnt. Just nu lutar det nog åt det sista.

Och förresten Johan, det var riktig fotboll jag var på igår ;)

Fotboll!

I morse när jag vaknade var det riktigt varmt. Säkert en av de varmaste dagarna sedan jag kom. Hann äta frukost och prata lite med Reed och Jim innan jag gick över tll Fishers. Vi skulle gå på fotboll! Colorado University mot University of San Francisco. Visserligen tjejfotboll men Jim gissade på att de var bland top 20 i USA. Och det kan stämma. De var grymt bra! Matchen slutade 4-1 men det hade kunnat bli massa fler mål. Det bästa under matchen var när två killar kom med varsin skylt så var det en tant som sa till en kille (antagligen som spelade amerikansk fotboll) att vi har i alla fall snyggare cheer leaders än er. Och det stämde också! Haha!



När jag kom hem hade Jim åkt i väg för att se CUs football match så jag skulle hjälpa Amy. Men hon behövde inte så mycket hjälp eftersom Grammy kom över och gjorde jättegod kyckling/pasta/grönsakssoppa. Sedan tog hon med sig Emma hem så jag och Amy hade bara Reed och Molly. Reed somnade snabbt eftersom han inte sovit middag så jag, Amy och Molly satt i källaren och tittade på Monster in law och åt glass. Det är hur bra som helst! Jim och jag har samma favoritglass så den finns ALLTID i frysen. Ben & Jerry's Chocolate fudge brownie! Mums!