Sol, sol, sol!

Runt 30 grader idag igen. Måste vänja mig vid värmen då det kommer vara ännu varmare i sommar!

Har planerat veckan:
Onsdag: Powerwalk med Matilda och en massa fotografering med min nya kamera
Torsdag: Sista kinesiskalektionen!
Fredag: Movie night. Antingen själv eller med någon annan.
Lördag: Norwalk där det blir till att köpa svensk mat! Choklad, nyponsoppa, fiskbullar och jordgubbskräm står på listan! Kanske en bok också. Barnen i Bullerbyn eller Nils Holgersson. Eller sångbok. Och så blir det lunch också. Köttbullar, potatismos, brunsås och lingonsylt blir det.
Söndag: Förhoppningsvis party igen med Matilda!

Swine flu

Idag är jag ledig 8-3! Hur nice är inte det? Morgan ska på playdate hos Amber så jag ska hämta henne där innan jag hämtar Josh i skolan.

De tog bussen nu och jag stod och pratade lite med grannarna och så kom de in på svininfluensan och sa det står säkert om det på första sidan igen. När vi tittade så stod det mycket riktigt "Swine flu likely to hit state". Kul att det kommer från New York och att jag bor precis vid gränsen till New York.

Men men, min nya kamera funkar bra. Det är en Kodak EasyShare M1063 med 10.3 megapixlar och 3x zoom!

New York, New York, New York!

New York + Central Park + sommarvärme + Söndagsparty med Filip och Fredrik backstage + Jamba Juice + Madison Square Park + Matilda = Underbar dag! Det enda dåliga var att min kamera gick sönder. Men nu har jag en ny och mycket mindre pengar. Men jag ska väl klara mig i tre dagar?



Det har varit varmt idag också! Har blivit en massa Sex and the city och jobb, och sedan middag på Elmer's. Nu är det sovdags!


Port Jefferson

Jag ska egentligen sova nu, men min mobil ringde och väckte mig två gånger. Orkade inte svara.

Men kan berätta om dagen! Vaknade och åkte hem till Matilda och så åkte vi tillsammans till Bridgeport där vi tog färjan över till Port Jefferson, Long Island, New York. Det var 31 grader ute och solen sken hela vägen över. Behöver jag säga att jag har röda axlar? Väl på Long Island tog vi en promenad och så åt vi lunch. Vi delade på en Fisk n Chips och en Shrimp Platter. Jättegott var det! Sedan tog vi en liten promenad igen, bland annat till en julaffär där de spelade "Let it snow", innan vi tog färjan tillbaka. På vägen tillbaka var det lite kallare för det var lite molnigt men det var hur härligt som helst!

När vi kommit tillbaka åkte vi till Scandia Food & Gifts i Norwalk. De hade stängt när vi kom dit, men jag kollade in genom fönstret och såg Marabou, Oboy, Jordgubbskräm och dalahästar. Ska dit nästa lördag!!

På kvällen skulle Matilda jobba så vi åkte hem. När jag hämtat min bil hos Matilda åkte jag förbi McDonalds för en glass. Hann äta typ tre tuggor innan jag kom hem. Då var det dags för middag och tårta för att fira Bruce som fyller år idag. Jag, Josh och Morgan gav choklad och ett kort med en elgitarr på och som när man öppnade det spelade upp när Josh och Morgan sjöng Happy Birthday, det blev han glad över! Efter middagen åkte vi till Brewster och spelade minigolf. Det gick väl sådär för mig. Sammy vann i alla fall. När jag kom hem hade min glass smält.

I morgon ska jag in till City med Matilda. Det kommer bli Central Park och så kanske mingel med svenskt godis, Filip och Fredrik!

Ångrade mig liiiiite!

Anledningar till att jag inte borde ha sett filmen:
1. Den utspelar sig i Connecticut.
2. Det var en sann story.
3. Det finns inga gatulampor och trafikljusen blinkar.
4. Förare är dumma i huvudet och de ligger alltid för nära bakom.
5. Connecticut består till största delen av mörka skogar.
6. Filmen slutade klockan 1.
7. Jag körde hem själv och det är olagligt att prata i mobiltelefon när man kör.
8. Familjen i filmen hade döda människor i väggarna i källaren. To make it clear: jag bor i källaren!

Annars var filmen bra och för att inte bli alldeles för rädd på vägen hem lyssnade jag på Abba på jättehög volym. Bruce och Kathleen hade precis kommit hem när jag kom så det var ljust i huset och jag slapp vara ensam. Nu ska jag muntra upp mig själv med Sex and the city och choklad.

The haunting in Connecticut!

Jag ska se den med Linnea klockan 22.10 ikväll. Sedan ska jag köra hem! Blev rädd bara av att kolla på trailern.

263

Idag har jag varit här i 263 dagar och det är bara 102 dagar kvar av mitt år!

Sex and the city

Här kommer äntligen bilderna från förra veckans sightseeingtur!


Bex!




Charlotte: "Allrighty"

You tell 'em friarfuck!
Samantha : "He's hot!"
Carrie: "He is a priest!"
Samantha: "He is a hot priest!"


Våran guide: "This is the park where Elizabeth Taylor got gangbanged"
Miranda: "I'm in the middle of 23rd and I'm in hell"

The rabbit!

Buddakan
Miranda: "You two are crazy to get married"

Här görs sminket

Carries trappa!!


Gratis cupcakes!

Scout

Carrie: "I'd like a cheeseburger, please, a large fries, and a Cosmopolitan."

Carrie: "I'm in real-estate heaven"-väskan

Carrie: "You can always go to Paris"

I'm in love

I Zac Efron och mina nya skor. Och Taco Bell.

Var ju på 17 again med Matilda. Ville inte att den skulle ta slut. Matilda hade köpt med sig Häagen Dazs-glass som jag satt och njöt av hela tiden. Men det bästa var ju Zac! Både jag och Matilda satt och "åh"-ade och "ah"-ade oss under hela filmen!



Efter filmen åkte vi till Marshall's för att Matilda skulle köpa skor. Gissa vem som kom därifrån med ett par nya högklackade gladiatorskor? Rätt gissat: Jag! Men de var jättesnygga och sköna så kunde inte låta bli. Matilda hittade också ett par jättefina skor!

Men sedan var det ju kinesiska. Var lite svårt att hänga med i början eftersom jag inte varit där på två veckor men sedan gick det bra. Vi spelade ett bingospel och jag vann! Tyvärr hade min lärare glömt det kinesiska godiset som skulle varit priset.

Stannade på Taco Bell på vägen hem och köpte en Burrito Supreme, hur gott som helst! Nu ska jag kolla lite SATC och sedan sova!

Underbara lediga dag!

Ställde klockan på 11 i morse. Bara det var ju underbart! Har inte sovit så länge sedan helgen innan mamma och Johan var här! Har hunnit kolla på några Sex and the city avsnitt och jag såg att jag och Rebecca hittade Carries trappa när vi var på Sex and the city-turen! På tal om den, bilderna kommer upp snart :)



Har precis ätit någon slags brunch och ska snart åka till Lowe's och gå på 17 again med Matilda! Hon ska köpa med sig glass också! Mums! Efter filmen ska vi kolla på skor och sedan ska jag till Norwalk och ha kinesiska! Härligt att ha en sådan här dag mitt i veckan!

Shopping, shopping!

Rea är ju typ jättebra. Speciellt om man inte vet om den förrän man ska betala. Var med Linnea idag efter jobbet. Blev först Starbucks, sedan Kohl's och sedan Dunkin. På Kohl's ville Linnea shoppa och jag kunde inte hålla mig ifrån att prova lite kläder. Bestämde mig för att köpa en t-shirt, en klänning och två par sommarbyxor! Byxorna som skulle kostat 30 dollar / st visade sig kosta 12 respektive 15 dollar! Även t-shirten och klänningen var på rea! I feel good!


17 dagar!

Tiden går så fort! I morgon var det en hel vecka sedan jag sa hejdå till mamma och Johan på Penn Station. Men då är det också bara 17 dagar kvar tills pappa kommer hit! Längtar hur mycket som helst!!!
När pappa kommer är det också bara tre månader kvar tills jag kommer hem till Sverige igen. Längtar till det också faktiskt, men jag längtar verkligen inte till att säga hejdå till min familj här! Känns som att jag har två liv och trivs lika bra med båda. Men jag kan ju bara ha ett liv i taget. Men men, på 3 månader hinner man med mycket!

Monsters Vs. Aliens

Precis när jag bäddat ner mig i sängen tillsammans med Carrie, Charlotte, Samantha och Miranda ringde Heidi och frågade om jag ville gå på bio med henne och se Monsters Vs. Aliens. Det var ju självklart att jag ville så började fixa mig lite. Två minuter senare ringer hon igen och säger att den börjar 8.20. Klockan var då 8! Så det var bara att slänga sig i bilen. Filmen var verkligen jätterolig! Det var bara jag, Heidi och två pensionärer i den jättestora salongen. Det var nice eftersom man kunde skratta rätt högt utan att skämmas. Och skratta högt gjorde vi typ hela tiden! Vi kom fram till att det var mer en tecknad vuxenfilm än en barnfilm. Det var en massa skämt om USA som inga barn skulle förstå, men som var jätteroliga om man inte är amerikan fast bor i USA! Satt typ hela filmen och försökte komma på vem som hade Susans röst. Jag såg liksom munnen framför mig när hon pratade men kom inte på vem det var. Det var ju Reese Witherspoon!


It's gone!

Well, not all of it. Men mycket! Eftersom mitt hår bara fastnar under väskremmar, tar evigheter att tvätta och borsta och alltid sitter i en knut eller hästsvans kände jag att det var dags för klippning. Känns jätteskönt verkligen!

Nice!

Jag är ledig på torsdag! Vet bara inte vad jag ska göra. Men kommer ha hela huset för mig själv heeeeeela dagen!

Godnatt

Nu är jag ju hemma igen! Sedan jag skrev sist han jag se på ett drama, vara ute på skattjakt som vi kom trea på, spela TP, med New Jersey au pairer, som jag och en tysk tjej som hette Bianca kom tvåa på, ha Criminal justice och cultural differences in parenting. När allt var slut var det dags att åka hem och jag, Matilda, Frida, Linda, Emma och två tyskor åkte förbi Albany där vi åt Ben & Jerrys. Sedan kom jag hem, läste bloggar, åt middag, tittade på Söndagsparty med Filip och Fredrik och åkte och skjutsade hem Heidi som kom hem från Mexico. Nu är det lite Sex and the city som gäller innan jag ska sova!

Silver Bay

Sitter har nu och maste skriva ett snabbt inlagg eftersom det ar ko till datorerna. Men tankte bara skriva att resan gick bra och jag har det bra har. Har tagit 4 kurser an sa lange: ice cream making, healthy choices, digital photo basicoch digital photo advanced. Nu ska vi snart ha drama! Pusshej!

Hejdå

Nu åker jag till Silver Bay. Kommer hem söndagkväll då jag berättar vilka klasser jag tagit och så självklart om Sex and the city turen som jag och Rebecca var på igår! Kan börja med att söga att den var sjukt rolig och jag är helt nöjd med den!

Hitta mig själv på youtube!

Inte för att någon ser att det är jag men jag finns där!

New York ♥

Först måste jag ju be om ursäkt för grymt dålig uppdatering men har haft fullt upp de senaste dagarna!

Känns lite deppigt just nu att mamma och Johan har åkt hem så jag orkar inte skriva om allting nu. Men kan berätta att jag haft några underbara dagar i New York! Träffade ju Cicci och Uffe fredag till måndag och vi hann med en hel del! Bland annat massor med god mat, båttur runt Manhattan, Comedy Show, shopping, promenad över Brooklyn Bridge och så självklart turistande! Mamma och Johans minneskort passade ju inte i min dator så de ska skicka bilderna och så fort jag fått dem kommer de upp här och på facebook!

I morgon blir det Sex and the city tour med Rebecca!

Sex and the city på torsdag!

Har bokat Sex and the City-turen tills på torsdag! Helgerna blir ju slutbokade jättesnabbt och eftersom både jag och Rebecca kommer vara lediga nästa torsdag tyckte vi att det passade perfekt att ta det då!

Vi kommer besöka ungefär 40 olika platser den serien och filmen spelats in. Bland annat:
  • Have a cupcake at the bakery where Miranda stuffed cupcakes into her mouth
  • Shop at The Pleasure Chest where Charlotte bought her 'Rabbit'
  • Stop at a bar used on Sex and the City*
  • Visit the church where Samantha meets "The Friar"
  • Go on location to the gallery in SoHo where Charlotte worked
  • See the furniture store where Aidan designs his tables and chairs
  • Get a sneak peak of locations from the Sex and the City movie

  • Busy day!

    Vi hann med sjukt mycket idag! När Morgan kom hem gick jag, mamma och Johan ut och mötte henne sedan avr Bruce, Lance och James hemma också. Morgan var verkligen nöjd över all uppmärksamhet hon fick! Vi åt lunch och så åkte vi till Danbury Fair Mall. Vi tittade i lite affärer som så klart inte finns i Sverige och så åkte Johan och Morgan karusell som de har där. Morgan valde den som snurrade mest och det gillade inte Johan riktigt lika mycket! Jag köpte en uggle t-shirt på Forever 21, hade kollat på den förut och nu var jag tvungen att köpa den!

    Efter mallet hämtade vi Josh och så åkte vi hem. Det var grymt fint väder idag så vi var ute och tog en liten promenad till skogen, spelade basket, fotboll och baseball (Josh sa att jag var VERY GOOD på Baseball, den ni!). De blev också grymt imponerade av mina fotbollsskills! Det blev jag också för den delen!

    Sedan blev det turkey burger till middag innan vi alla åkte och tittade på Josh's baseballträning. Det var lite kallt, men det var kul att se honom in action med sin nya Sverigetröja som han älskar! När vi kom hem gick pojkarna/männen ner och spelade biljard medan vi tjejer satt uppe och ritade med de nya tuschpennorna som jag köpte till Morgan idag.

    I morgon bitti blir det Starbucksfrukost och sedan hem och packa för att åka till The City! :D

    The morning

    Nu kommer snart Morgan hem och vi har hunnit med frukost på Starbucks, köpt vin från Connecticut och shoppat loss på Shaws. Mamma och Johan köpte med sig massa bakgrejer och annat! När Morgan kommit och vi ätit lunch ska jag ta med dem till Mallet och kika lite innan vi ska hämta upp Josh också! Ikväll ska vi titta på Josh's baseball practice!

    Nu är de här!

    Efter något som kändes som en evighet kom Kathleen hem så jag kunde åka och hämta mamma och Johan på tågstationen! Vägen dit var ju jäääääättelång men det var kul att äntligen få se dem! Blev en lång kramstund innan vi satte oss i bilen och åkte tillbaka en betydligt mycket kortare väg. Kändes det som i alla fall.

    När vi kom hem var det middag direkt och den påminde om första kvällen jag var här då jag satt och skrattade hela tiden! Efter maten blev det jättegod glasstårta eftersom vi firade Lances födelsedag. Det blev också presentuttdelning och alla blev jätteglada över vad de fick! Jag fick massa svenskt godis <3

    Efter en rundvandring i huset satt vi och pratade innan alla i stort sett däckade i soffan. Nu ska jag nog sova, fast jag fick en timmes sovmorgon i morgon! Nice!

    4 timmar kvar!

    Nu är det exakt 4 timmar tills jag träffar mamma och Johan! Har skjutsat Morgan, åkt hem med Josh, skjutsat Josh till skolan eftersom hans fot som han gjorde illa sig i blev bättre, köpt frukost, duschat, packat klart, gjort klart pusslet som Morgan hade tagit i sär, städat mitt rum, bäddat min säng, plockat ur diskmaskinen och håller på att tvätta. Men det känns verkligen som att tiden står stilla ändå!

    Btw, i söndags var det sommarvärme och alla gick runt i kortbyxor och kortärmat. Idag snöar det. Välkommen till Connecticut!

    Vad gör dig argast?

    Gör en quiz på facebook om vad jag ska rösta på 2010! Ena frågan var vad gör dig argast och svarsalternativen var:

    Kapitalismen och Maud Olofsson
    Skolpotiken innan Alliansen kom till makten
    När jag haft en riktigt dålig dag som tex när mitt favoritlag förlorat en viktig match
    Abort
    Höga skatter
    Nedmontering av välfärden
    Miljöförstöring

    Gissa vilken jag svarade? :D


    Elmer's Diner

    Den här dagen har känts jättelång, eller i alla fall början. Skjutsade barnen till skolan och så åkte jag och köpte lunch som jag åt till frukost. Fördrev tiden i morse med att titta på Fotbollskväll och DIFTV. När Morgan kom hem var det rätt varmt. Vi gick in och åt lunch och sedan gick vi ut för att ha playdate med Wesley and Greyson. Då började det blåsa och blev kallt men Morgan ville fortsätta leka Star Wars. Till slut fick jag tvinga in henne. När vi kom in gjorde vi lite art projects som jag hittat på Skapligt Enkelt.se. Morgan tyckte det var jättehäftigt!

    Eftermiddagen var jääääääättelångsam eftersom Josh hade något projekt i skolan så var jag ensam med Morgan en timme längre än vanligt och det kändes verkligen på tålamodet. Vi hämtade i alla fall upp Josh, åkte till biblioteket och lämnade filmer och böcker och så åkte vi till Shaw's och hämtade upp en medicin till Josh. Försökte ta så lång tid på mig som möjligt eftersom Kathleen och Bruce skulle komma hem senare än vanligt. När vi var hemma vid fem sa jag att nu är det 24 timmar kvar tills jag får träffa mamma och Johan! Då blev Josh typ lika glad som jag och sa att han tycker det ska bli så kul att träffa de och han kan inte vänta tills i morgon!

    Bruce kom vid sex och då åkte jag till banken för att aktivera mitt kort. Har ju inte haft bråttom med det. Men när jag kom dit sa de att jag var tvungen att visa upp ett brev så de kunde bevisa att jag bor här. Det kunde de ju sagt liksom. Trodde inte det skulle behövas eftersom Kathleen var med när jag öppnade kontot. Men hur som helst fick jag lite panik eftersom jag inte kommer hinna åka dit igen innan New York och jag måste ju boka Sex and the city turen! Men han på banken var ju hur schysst som helst så han ska ringa mig i morgon bitti och sedan ska han komma hit och hämta ett kuvert med min adress på!

    Efter banken åkte jag till Elmer's Diner där jag mötte upp resten av familjen så blev det middag där. En pizza burger för mig. Hamburgare med ost och pizzasås! Mums! Kathleen kom på också att de visste ju inte vad mamma och Johan heter så jag fick lära de det. De blev lättade över att det inte var så svåruttalade namn och då var jag ju tvungen att berätta vad pappa heter. De suckade och gav upp! Morgan var den enda som vågade försöka och resultatet blev ungefär "Stlule".

    Nu är det inte många timmar kvar tills mamma och Johan sitter på planet!!!

    Hade typ ingen annan bild på Johan på datan :P

    Tack Patrick!

    Det är sånt HÄR som gör att man längtar hem!

    Au pair möte

    Hade fullt upp igår och kvällen bara flög förbi så det blev inget skrivande. Eller jo det blev det, skrev nämligen fyra sidor om mig själv. Det är en av läxorna jag måste göra till Silver Bay. Ska skriva en sida till och sedan fem sidor om något amerikanskt.

    Jag fick sluta klockan 4 så jag tittade på Tonårsliv och Ballar av stål tills Tazneem och Becky kom hit. Vi hade nämligen au pair-möte och Becky har inget körkort och Tazneem har ingen GPS så jag fick köra. Mötet var hemma hos våran LCC i Redding och det kändes som att man var på väg ut till en bondgård. Vägen var jättesmal och slingrig och vi åkte förbi hästar, hjortar, gäss och kalkoner. En kalkon var jättestor och hade jag inte varit i bilen skulle jag blivit rädd för den!

    Mötet handlade om Drivers safety så vi fick fylla i om påståendena på pappret var sant eller falskt. Gick rätt snabbt och när vi var klara åkte vi hem och jag började skriva. En sak som suger är att jag inte har Microsoft Word så måste mejla till en annan dator för att kunna lägga in bilder. Men det löser sig!

    IMORGON KOMMER MAMMA OCH JOHAN!

    Wild kids

    Hahahaha! Skönaste ungen i Wild Kids är Angus, 10 år.

    De fick som pris att Johnnie och Mattias från Room Service kom dit och så åt de tacos tillsammans. J & M hade på sig sombreros och ponchos så säger Angus: "Jag tyckte det var häftigt med tacodräkterna."

    Nästa pris de fick var att Bert Karlsson kom dit med en flytande bastu och studsmatta. Angus tyckte att det också var coolt eftersom det var en dröm för honom att få träffa Bert Karlsson. "Han och Björn Gustafsson är högst upp på min lista."

    Bert hade också med sig en massa tvål och schampoo eftersom de varit usla på att tvätta sig. "Det var bra att Bert hade med sig tvålen. Bert håller mig ren här i Wild Kids och mamma håller mig ren hemma."

    När de fick för sig att fiska så stod han också bara och tittade på medan en av tjejerna grävde mask.

    Sovmorgon!

    Jag börjar 11.40 i morgon! Kommer bli en nice vecka! Får sluta lite tidigare både onsdag och torsdag och på fredag är det ju Good Friday så då är jag ledig! 28 timmars arbetsvecka i stället för 35! I like!

    Påskpyssel i Svenska kyrkan

    Bruce och Kathleen tog bilen till verkstaden i morse och de sa att det inte skulle ta så lång tid. De kom hem med den strax efter 1 så jag skyndade mig att fixa i ordning mig och satte mig i bilen till tågstationen och åkte in till New York. Kom dit vid 3.40 och skyndade mig till Svenska kyrkan där det var påskpyssel med Martin Stenmark, Andreas Johnsson och Filip och Fredrik. Det hade hållt på i nästan en timme när jag kom men jag hann ta en bild med Martin och höra när Filip tappade bort sin mobil!

    Fredrik: Hallå, kan alla vara tysta? Filip har tappat bort sin mobil så vi måste ringa efter den.
    Filip: Ringer du nu eller? Nu ringer det! Den ligger i fickan!

    Haha!

    Träffade Magnus där och han var där med Joakim och en till Magnus så när vi var klara följde jag med dem till Macy's och Wendy's. Jag har hört att Wendy's ska vara så mycket bättre än McDonalds, men det enda som var bättre var kycklingen. Too bad för killarna som inte köpte den!

    Efter var det dags för Magnus och mig att åka hem. På vägen till tåget gick vi till Donken för att köpa en riktig cola (till skillnad för den på Wendy's) och det var INGEN i kö och tre pers i kassan och jag får vänta. Bra service eller?


    Nu är det Desperate Housewives, dock ett gammalt avsnitt, men whatever!


    Stinsen

    Kan inte sova så jag började titta lite på Wild kids. Det är första avsnittet då de har uttagningen och de filmade ju jättemycket i Stinsen! Man såg Vi (?), Home, Jamjam och en tjej med en overall från Sollentuna Gymnasterna. Blev liiiiiite hemlängtan.

    Zombie prom

    Blev ju lite stressigt igår så jag packade ihop allt jag kunde tänkas behöva och åkte hem till Heidi. Det var jättedimmigt och jag såg knappt vägen så kom dit rätt sent. Jag fick låna en klänning av Heidi och så sminkade oss innan vi åkte till hennes kompis i Brewster. Vi gick in och väntade på att de skulle sminka sig med lite målarfärg i ansiktet och så åkte vi till balen som låg nära White Plains någonstans.

    Jag och Heidi var lite oroliga att vi sminkat oss överdrivet mycket men när vi kom dit kändes det som att vi sminkat oss för lite. Det var i alla fall bra drag och coola band! Musiken passade verkligen in bland alla zombies! Det var kul att skolan som hade balen var från en School of performing arts så det var en massa dansare och skådespelare så det var sjukt bra drag på dansgolvet och folk hade verkligen tagit temat seriöst!

    Efteråt åkte vi till Bob's diner i Brewster. Jag och Heidi delade på Chicken fingers med BBQ sauce och en New York Style Cheesecake med en massa chokladsås! Mums! När vi satt där och Heidi skulle ta ketchup kom det ingenting. Jag försökte hjälpa henne med en kniv men det gick inte heller så Ryan visade att vi skulle slå på den. Både jag och Heidi började asgarva för att vi kom att tänka på Hipp hipp hora. När vi åkte hem till Ryan sedan visade vi killarna på youtube varför vi skrattade. Då hade tydligen Ryan också sett det.

    Vi pratade lite och sedan åkte jag hem. Förresten gick bilen sönder igår. Helt plötsligt började den låta jättemycket. Bruce sa att det var mufflen (dämparen?) och att det skulle vara lätt att fixa. De ska lämna in den i morgon bitti och så ska den vara klar tidigt på eftermiddagen så jag hoppas att det är tillräckligt tidigt för att jag ska hinna åka till New York och gå på påskpyssel med Andreas Johnsson, Martin Stenmark och Filip och Fredrik!



    Zombie prom

    Heidi ringde mig nyss och frågade om jag ville följa med på Zombie prom. Låter ju kul och jag hade inget bättre för mig så klart man tackar ja! Sover nog hos henne i natt så jag återkommer i morgon!

    Humor


    Måns, Björn, Kenny och kinesiska

    Idag när Morgan kom hem från skolan satt och och sjöng på Miss America med Måns Zelmerlöw och ville lyssna på den flera gånger! Sedan frågade hon om hon fick se filmen "when the adorable guy is flying" haha! Hon menade ju självklart Björn Gustafsson. Hon ÄLSKAR honom! Jag översatte lite skämt av henne och hon skrattade sjukt mycket!

    Jag har ju hittat massa TV program på youtube också. Har tittat på Hål i väggen och Småstjärnorna sedan igår och idag börjad kolla på Kenny Starfighter. Såg en trailer om den nya som kommer så jag måste ju uppdatera mig med den första! Blev lite förvånad att Tomas Di Leva var med, speciellt att han spelar helt galen. En del grejer känns ju inte så barnvänligt heller.

    Kinesiskan gick bra idag. Det blir svårare och svårare eftersom man hinner glömma en massa. Men idag skulle vi jobba två och två och vi skulle skriva dialoger där varje person skulle ha fem repliker. Vi fick jätttemycket tid på oss och när vi var klara hade resten knappt börjat. Mamma ville att jag skulle skriva lite på kinesiska så här kommer våran dialog:

    - Ni hao Chris. Hej Chris.
    - Amanda Bao, hao jiu bu jian, ni hao ma? Amanda Bjarnelind, det var inte igår! Hur mår du?
    - Wo hen hao. Ni zenmeyang? Jag mår fint. Hur är det själv?
    - Wo hen hao. Zhe ge zhoumo ni xiang zou shenme? Xiang bu xiang kan cu qiu? Jag mår bra. Vad gör du i helgen? Skulle du vilja titta på fotboll?
    - Xiang kan cu qiu! Ja, det vill jag!
    - Hao women kan cu qiu! Zhouliu, zenmeyang? Bra då gör vi det! Lördag, passar det?
    - Zhouliu, ji dian? Lördag, vilken tid?
    - Qi dian ban, zenmeyang? 7.30, är det okej?
    - Hao, zhouliu wanshang jian. Det är bra, vi ses lördag kväll.
    - Zaijian. Hejdå

    Nu ska jag se klart Kenny Starfighter! Ischlopischlo!


    Björn Gustafsson

    När jag och Matilda var på mallet härom dagen började vi prata om Björn Gustafsson så nu har jag kollat på en massa filmer på youtube! Här är några som jag inte hade sett förut!

    The boy in the striped pajamas

    Sjukt bra film! Var ju och kollade i redboxen både på Shaws och Stop & shop för två veckor sedan, men ingen hade filmen! Idag när jag skulle gå och hyra Marley and me så fanns ju självklart inte den, men då hade de fått in The boy in the striped pajamas! Såg trailern i höstas redan och har velat se den sedan dess, men det blev aldrig av på bio men nu har jag äntligen sett den och jag blev inte besviken!

    Den handlar om 8-årige Bruno som bor i Berlin. Hans pappa är soldat och blir promoted och familjen måste flytta ut till landet. Bruno ser några barn som leker på något som han tror är en bondgård och går dit för att titta. Det visar sig vara ett koncentrationsläger, vilket Bruno inte förstår. Han träffar Shmuel där och de pratar. Bruno tror att det finns caféer och grejer där och när Shmuels pappa försvinner går Bruno med på att krypa under staketet för att hjälpa till att leta. Det han ser är ju inte vad han väntat sig och jag kan säga att jag typ storgrät på slutet!

    Filmen har redan gått på bio i Sverige, så den finns säkert att hyra.