New York!

Nu är jag grymt taggad på årets fjärde tur till New York. klockan 10.13 går tåget från Southeast Station, NY och två eller tre stationer längre fram ska jag träffa Angelina som också skulle in till New York idag. Linnea tar nog tåget före så henne ska jag möta upp i New York sedan. Har ingen aning om vad som ska hända under dagen men det finns ju alltid saker att göra i New York. Strax innan 4 kommer Emma också och då ska vi gå och äta någonting innan matchen. Jag har packat ner biljetterna så allt är lugnt. Så länge jag inte glömmer väskan, men det skulle ju vara rätt dumt för då skulle jag behöva ta ut bilnycklarna.

Aja, nu dusch!

Spel- och filmkväll

Var en trevlig kväll i kväll. Det sista jag och Morgan gjorde innan Bruce och Kathleen kom hem var att titta på Landet för längesedan. Haha, fick en liten tår i ögat på slutet när Lillefot hittade sina morföräldrar.

Orkade inte ta mig ut eller något så stannade hemma. När jag satt i mitt rum och vilade upp mig lite efter dagen knackade det på dörren. Det var Mark - Josh's kompis. Han ville prata fotboll. Han sa typ "Hej! Jag längtar till VM 2010 i Sydafrika". Haha! Josh tyckte det var mindre roligt när Mark ville visa mig massa youtubefilmer med Ronaldinho.

Sedan var det middag och jag skrev på pappret för Silver Bay 17-19 april!

Efter middagen spelade vi Disney Bingo och ett annat spel som var roligt med både rita, lera, charader och frågor. Jag vann Bingon! :)

Nu kollar jag på Ballet Shoes. Den är lite gullig, men väldigt förutsägbar. Men så hittade jag den på barnavdelningen också.

Movies

Jag och Morgan har lanat fyra filmer - Land before time I, Care bears, Ballet shoes och Soccer mom. Ballet shoes ar med hon som spelar Hermione i Harry Potter-filmerna. Det blir nog movienight ikvall!

At the library

Sitter pa biblioteket igen eftersom Morgan har spanska. I morse akte jag till Shaws och kopte lite cheese crackars, choklad och pepsi till tagresan i morgon. Tror jag kommer aka in med Angelina vid 11. Ska se nar Linnea ska aka in ocksa. Nar jag kom hem igen fixade jag lite med bloggen tills Morgan kom. Vi gjorde lunch, pasta som varje dag eftersom hon inte ater nagot annat. Sedan skypade vi lite med Michelle. Nu ska jag se om jag hittar nagot mer att ha pa bloggen! Vad tycks om musiken, vadret, kartan och klockan? :)

Bättre sent än aldrig!

Här kommer filmerna från We are one-konserten!


Ber om irsäkt för sång och prat!


Yī, èr, sān, sì, wǔ, liù, qī, bā, jiǔ, shí

= ett, två, tre, fyra, fem, sex, sju, åtta, nio, tio

Lyckades hitta rätt skola och rätt klassrum ganska snabbt faktiskt. När jag kom inte var det inte alls många där men det kom ett par till innan lektionen började. Vi var bara nio stycken. Tre av dem kunde typ sjukt mycket redan och när de pratade lät de ju som kineser så varför skulle de gå där liksom? Det var i alla fall tre tjejer och en kille som verkade vara ungefär i min ålder, resten var typ mellan 30 och 60.

Läraren var jättebra och hon verkar hur snäll som helst! Hon heter Wáng i efternamn precis som Kalle i Kina gjorde. Hon delade ut ett papper med hur man säger en del olika länder och självklart fanns ju inte Sverige med men hon skrev till det på mitt: Ruìdiǎn.

Vi hann faktiskt lära oss en hel del. Räkna till 100 och en massa ord som till exempel paraply, regn, sol, toalett, äta kyckling och död. På tal om död fick vi lära oss skillnaden på fyra och död. Ska lära pappa någon dag på Skype. Sì = 4 och sǐ = död. Hon drog också samma exempel som Kalle med ma. Beroende på vad det är för krumelur över kan det betyda mamma, lin, häst, svordom eller ett ord de lägger till efter en mening för att göra det till en fråga. Det krångligaste vi fick lära oss var jiǔbǎijiǔshíjiǔ som betyder 999. Det uttalas ungefär DjuUuBaAijuUushrrrrrjuUu. Typ.

Wǒ ài nǐ

Nu kommer snart Morgan hem! Har haft en seg morgon. Typ lyssnat på musiken till vänster här och pratat lite med Emil och Alex. Ikväll blir det kinesiska och jag längtar tills på lördag! Nu ska jag äta resten av min Bologna-/falukorv!

Musik

Har lyckats fixa musik till bloggen! Tyvärr var jag för nyfiken och ville bli klar så snabbt som möjligt så jag glömde kryssa av autoplay, hihi! Men det går att pausa och byta låtar i alla fall!

Igår

Eftermiddagen var rätt seg. Visserligen bråkade inte barnen så mycket men Josh ville ut och cykla så de tvingade ut mig i kylan. Men det var kul. Jag åkte lite sparkcykel ner för backen här utanför. Men precis innan vi tänkte ge oss och gå in igen så bromsar Josh och cykeln slirar i gruset så han ramlar och kan inte stå på foten. Grannarna kom hem precis då så mamman i familjen hjälpte mig att få in Josh och Heather hjälpte till med cykeln och sparkcykeln. Vi satte oss i soffan och tittade på Zack & Cody medan jag satt med massa is mot Joshs fot. Det blev bra till slut och efter middagen hörde jag hur Josh och Bruce brottades så det var ju skönt!

Annars blev det massa ritande. Jag lärde ju dem förra veckan det här att man ritar ett huvud och så viker man bak och skickar vidare pappret till nästa person som ritar överkroppen och så vidare. De tycker det är jättekul och de har jättebra fantasi!

På förmiddagen pratade jag med pappa på Skype och han berättade att han smittat Emil. När jag sedan fick ont i magen på eftermiddagen var min första tanke "Han har nog smittat mig också!" Haha!

Gårdagens lunch!


Mums!


Josh uppfann ett spel

Lite stressigt

Har kollat upp lite vart jag kan få tag på boken jag behöver till kinesiskan. det finns en bokaffär på skolan, men den stänger klockan halv 6 så jag måste åka dit i morgon bitti. Blir ju lite jobbigt. Tar 50 minuter att åka dit. Ska ju sedan dit på kvällen igen. Kathleen kommer hem vid halv 6 så är hon sen kommer jag sent. Liiite stressigt. Men den skolan som Michelle hade gått i Danbury var tydligen inte så bra så känns bättre med den här.

Tänkte ju inte riktigt på det där med boken heller så den har jag ju inga pengar till nu. Får se om man kan bara utan bok en lektion i alla fall.

Hockeyhelg och plugg!

Idag registrerade jag mig för Basic Mandarin Chinese på Norwalk Community College! Den börjar redan på torsdag och det kommer vara bråttom när jag ska dit så i morgon måste jag kolla upp vart allting ligger. Och en bok måste jag fixa också. Vart kan man göra det?

I morgon ska Kathleen registrera mig för Silver Bay också. När allt är klart kommer jag ha 5 av mina 6 credits. Den sista ska jag ta i juni eller något. Kanske fem timmar i Central Park och titta på konst?

Ikväll var jag i alla fall med Linnea. Började med att boka biljetterna till hockeyn så nu är det helt säkert att jag ska se Rangers-Avalanche på Madison Square Garden. Hoppas ni är avis! Ska gå med Emma och Linnea som båda är från Norrland. Undrar hur jag kommer prata sedan liksom?

När vi bokat biljetterna åkte vi ut på "en ragg" som Linnea kallade det. Tydligen något norrländskt som vi inte har nere i Stockholm. Det blev Starbucks och Stop & Shop sedan åkte jag hem igen. I morgon har jag inget planerat. Eller jo, ska ta en lång nap medans Morgan är i skolan för jag ska jobba till kl 6!


Grattis...

... till Paula också som fyller 19 idag! Ha världens bästa födelsedag!

Lycklig!

Åkte till Karl Ehmers för att se om de hade mandelmassa. Det är en affär som säljer importerade varor från Europa. De hade mandelmassan! De hade också svensk bullmix, lingonsylt, risgrynsgröt och sill. Sedan stod jag och tittade lite på alla tyska korvar och frågade lite om en av de var otroligtlik en falukorv fast den hette Bologna. Hon gav mig ett litet smakprov och det smakade nästan precis likadant! Vad glad jag blev! Köpte det till lunch tills i morgon :)

NHL!

På lördag blir det New York Rangers - Colorado Avalanche på Madison Square Garden med Emma och förhoppningsvis Linnea också! Som jag längtar! Nu ska jag ut och leta mandelmassa!

NHL!

På lördag blir det New York Rangers - Colorado Avalanche på Madison Square Garden med Emma och förhoppningsvis Linnea också! Som jag längtar! Nu ska jag ut och leta mandelmassa!

Kickboxing och semlor

Är helt slut från kickboxningen, men det var grymt kul. Det kändes jätteskönt efteråt. Kanske behöver slå något ibland? Haha!

Jag åkte i alla fall hem till Linnea i Ridgefield efter jobbet för att hämta upp henne och så åkte vi till Starbucks där vi satt ett tag och pratade. Sedan åkte vi hem till henne igen och åkte med hennes värdmamma som är LCC till hennes au pair-möte. Det var kul att få träffa lite nya människor. De jag hann prata med var jättetrevliga!

I morgon blir det förhoppningsvis semmelbak med Linnea och Sara och kanske flera svenskar? Måste försöka hitta mandelmassa bara, men jag ska kolla på Shaws "Shop the world" och Karl Ehmers som säljer en massa europeiska saker!

Kollade på Forrest Gump i morse, förresten. Var kul att se Capitol, Jefferson Memorial, Lincoln Memorial och Vita Huset! Det fick mig att sakna DC lite.

Nu ska jag sova för jag är trött!

The winners!

De tre viktigaste vinnarna är ju bästa kvinnliga skådespelare, bästa mangliga skådespelare och bästa film. Hade hoppats på Angelina Jolie, Brad Pitt och antingen The curious case of Benjamin Button eller Slumdog Millionaire.

Tyvärr (för mig) blev det Kate Winslet i stället för Angelina. Det var väl okej ändå. Jag har ju inte sett The reader men hon har ju varit bra i de 2,5 filmerna jag sett! Men hennes pappa var grymt skön!

Tyvärr igen vann ju Sean Penn också i stället för Brad Pitt. Jag har ju inte sett Milk heller så kan inte säga så mycket. Jag kan bara komma ihåg att jag sett honom i I am Sam och där var han ju grymt bra så kan ju tänka mig att han är bra i Milk också.

Det blir i alla fall till att hyra The reader och Milk från red boxen så fort de kommer!

Bästa film gick till Slumdog Millionaire så nu är jag jätteglad! De fick sammanlagt ihop 7 fina Oscarsstatyetter vilket de verkligen var värda! The curious case of Benjamin Button som var min andra favorit fick ihop 3 stycken vilket inte är fy skam det heller!

Tror pappa är glad nu också, btw!

Kickboxing!

Måste bara säga att jag är nöjd med allt som hänt i Oscarsgalan hittills. Jag rös och fick en klump i halsen när Heath Ledger vann! Annars gillar jag att Slumdog Millionaire och Benjamin Button fått en massa Oscars!

Blev ingen bio idag. De ville se He's just not that into you. Har ju sett den och den var bra. Men inte värd att se på bio två gånger.

De snöade tidigare idag och jag hoppas att den inte ligger kvar så det blir snowday i morgon. I så fall kommer ju både Josh och Morgan vara hemma och jag tror inte jag skulle orka med 10 timmars tjaffs mellan dem. Just nu är det -1 grader så det ska nog inte vara så mycket snö. Annars ska jag titta på Forrest Gump och bara chilla på morgonen. Kanske åker och köper en kaffe och tankar bilen också. Sedan blir det antagligen massa pyssel med Morgan och så ska hon ha dans. Så fort Kathleen kommer  hem ska jag åka till Ridgefield och träffa Linnea. Vi ska först till Starbucks och sedan ska jag följa med på hennes au pair möte där de ska ha kickboxning. Ska bli riktigt kul att prova!

Oscarsgalan!

Det var varit en riktig Oscardag för mig idag. Först 1,5 timme på Skype med lillebror och nu Oscarsgalan. I'm so excited!

Älska Skype!

När Oscar tittat klart på Mia och Klara gick han in med datan i sitt rum så vi kunde kolla på Herren på täppan. Vad kul det var! Och lite svensk reklam fick jag ju se också. Kändes grymt konstigt! Men det var kul i alla fall. Förutom att Oscar suktade mig med en glass så var det ett trevligt samtal (läs: TV-tittande!) :)

Mia och Klara

Sitter och kollar på Mia och Klara med Oscar genom Skype :) vad skulle man göra utan denna uppfinning?

A som i Amanda

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Amanda

2. Ett ord på fyra bokstäver:  Anka

3. Flicknamn: Anna

4. Pojknamn: Anton

5. Yrke: Advokat

6. Färg: Aprikos

7. Klädesplagg: Anorack

8. Mat: Asiagoost

9. Sak i badrummet: ACO

10. Plats/stad: Amsterdam

11. En orsak att vara sen: All trafik

12. Något man skriker: AJ!

13. Film: A walk to remember

14. Något man dricker: Alkohol

15. Band: ABBA

16. Djur: Antilop

17. Gatunamn: Aklejavägen

18. Bil: Audi

19. Sång: All dressed up in love

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Amerikansk fotboll
Utmanar dom som vill.

Movie tomorrow!

Idag var jag, Rebecca och hennes mamma ute och körde runt i Fairfield och Norwalk. Vi såg en massa fina och jättestora hus. Det var många av de som jag skulle tänka mig att bo i! Vi stannade till i en affär som hade massa saker för hemmet - bland annat servetter som jag och Rebecca hade jätteroligt åt eftersom den som designat de hette Runk i efternamn. Sedan stannade vi och fikade. Blev en Oreocupcake för mig som jag inte orkade äta upp men den åt jag efter middagen! Vi åkte också ner till stranden och jag började längta jättemycket till sommaren. Från stranden kunde man se rakt över till Long Island och det var precis där familjen jag matchades med bodde!

När vi kom hem till Rebecca igen kollade vi på slutet av Melodifestivalen. Jag är jätteglad att Molly Sandén vann över BWO. Annars var det ju inte mycket att se, eller jo EMD. Men det var inte mycket att höra då.

Åkte sedan hem och svängde förbi Karl Ehmer som är en affär som säljer grejer från andra länder. Ville se om de hade något från Sverige. När jag kom dit lyste skylten där det stod "Open" så jag parkerade och när jag gjort det och ska gå in hann de stänga så det får bli till att åka dit en annan dag. Tisdag kanske?

När jag kom hem åt vi middag och så pratade jag lite med mamma på MSN innan jag, Bruce och Kathleen tittade på Nights in Rhodante och början på Notting Hill.

I morgon blir det förhoppningsvis bio med Natasha och Becky, båda från Australien!

Godmorgon

Glömde ju faktiskt skriva att jag åkte hem till Rebecca och sov igår! Och som vanligt när jag sover borta tycker jag att det är lite pinsamt att sova för länge. Så när jag vaknade i morse tänkte jag "Stackars Rebecca om hon inte vågat väcka mig!" Jag trodde klockan var närmare 11 för jag känner mig helt utvilad och jag somnade ju faktiskt inte förrän halv 2 i natt. När jag efter kanske en halvtimme tagit fram datan för att se vad klockan var var den bara 8! Vad är fel på mig liksom? Man kan väl inte vakna av sig själv och känna sig utvilad efter bara 6 timmars sömn?!

Biltur in the hoods

När Morgans spanska var slut lånade vi med oss ett par pysselböcker till henne och Forrest Gump till mig och åkte hem. Vi hann vika en elefant och en tiger som blev jättefina och så målade vi lite cartoons. Både Morgan och Josh tycker att jag är jätteduktig på att rita. Hade ritat en massa tjejer som höll på med olika sporter till Morgan i förrgår och när hon visade den för Josh var hans reaktion "WOW!WOW!WOW!WOW!". Samma sak i går när jag hade ritat ett par Pokémon.

När Kathleen kom hem åkte hon och barnen till hennes föräldrar och jag åkte till Rebecca i Fairfield. Vi åkte sedan och hämtade upp hennes kompis Taylor i Bridgeport och skulle åka och kolla på någon spelning. Den var tyvärr inställd så vi åkte först och åt pizza och sedan till Norwalk i stället. Där var det helt dött så vi bara körde runt en massa innan vi hamnade på en bar där vi kollade på lite basket och satt och prata. Det blev en trevlig kväll i alla fall :)

Biblioteket

Idag har jag antligen kunnat oppna ett konto pa bilblioteket. Glomde ett brev med min adress forra gangen jag var har. Men nu kan jag alltsa lana en massa filmer nar jag vill!

Morgan har nagon spanska klass som slutar om 10 minuter. Sedan ska vi ga upp och leta nagon bra film :)

The love guro...

...sitter jag och kollar på nu! Justin Timberlake spelar en hockeyhunk som kallas "Le Coq"! Har börjat bra i alla fall! :D


En morgon

Det här var nog bästa morgonen hittills. Minst bråk hittills i alla fall. Känns så skönt att ha ett par timmar ledigt på förmiddagen efter allt stressande på morgnarna!

Ska tvätta lite nu och sedan ska jag åka och köpa en kaffe på Starbucks bara för att komma ut från huset lite. Har längtat sedan igår kväll!

Barn är så roliga!

Satt och googlade lite och kom in det här forumet! Massor med roliga kommentarer från barn!


Godissugen!

Jag är jättesugen på godis men jag har inget här hemma. Orkar ju inte åka ut i snön bara för det. På tal om snö förresten - det hade börjat snöa en massa när jag skulle åka och lämna igen filmen i går kväll. Det var nog första gången jag körde bil när det var mörkt och snöade. Man såg verkligen ingenting och vinterdäck finns ju inte här så jag fick köra riktigt sakta. Såg inte heller det vita staketet som är på tomten som ligger där jag ska svänga in. Fick nästan tvärbromsa och svänga. Men jag kom hem i alla fall.

Vi beställde Kinamat idag och då får man ju alltid en Fortune Cookie. På ena sidan av lappen inuti står det en Fortune och på den andra står det ett ord på kinesiska så man får lära sig kinesiska. På min stod det Summer och på Kathleens stod det Drunk, haha!

Nu hittade jag chocolate covered graham!

Schimpansen!

Har ni hört om schimpansen som gick till attack mot en människa? Orkar inte berätta om det men ni kan läsa HÄR. Det var bara en timme härifrån ju. BTW så är schimpans felstavat tre gånger i texten.

Morgan och jag var ute med grannarna Amy, Wesley och Grayson idag och färgade snön med karamellfärg. Sedan har jag och Morgan ritat och pysslat en massa :) Annars har det inte hänt så mycket. Eller jo, Wesley och Grayson kom över hit ett tag och de var helt vilda. De sprang runt och slängde leksaker överallt så till slut blev Morgan arg och tvingade dem att se på TV i stället.

Igår

Jag sov lite när Morgan var i skolan igår. När hon kom hem ville hon inte ha något annat än spaghetti-Os till lunch så jag fixade det. Hon tog en tugga och vägrade äta resten. Det var liksom bara att värma i mikron så det är samma som hon alltid äter. Så i stället åt hon en macka och så fick jag äta de äckliga pasta ringarna.

Efter lunchen pratade jag med pappa, Britt och Alba. Har aldrig sett Alba så busig förut. Hon sprang runt i lägenheten hela tiden och så kom hon tillbaka till datan lite då och då och vinkade :)

Annars hände det inte så mycket igår. Josh och Morgan bråkade sjukt mycket så när Kathleen kom hem hade hag jätteont i huvudet. Jag åkte till Shaws och lämnade tillbaka Nick & Norah, åt middag och la mig och tittade på Idol. Somnade vid 9 men som tur var ringde Revecca vid 10 så jag kunde stänga av datan. Fick paket av mamma också! Ett alla hjärtans dag-kort och filmen Love guru med bland andra Jessica Alba och Justin Timberlake, ska bli kul att se!

Trött!

Jag är sjukt trött idag ska jag ska nog sova lite nu innan Morgan kommer hem!

Det var en tjej som skrev till mig på msn idag. Franzi heter hon och bor i Danbury. Vi satt och pratade lite och hon frågade hur länge jag hade varit i USA. Då visade det sig att vi gick på au pair skolan samtigti. Värsta sammanträffandet ju!

Yummy yummy!

Måste ju nämna kvällens middag! Salsiccia i en tomatsås med en massa spenat med ris och bönor. Det var verkligen jättegott! Väldigt spicy men det gillade jag!

Har pratat med Matilda och Rebecca om klasserna jag ska ta. Blir antagligen en helgkurs i Silver Bay som ligger upstate New York, ganska nära gränsen till Vermont. Sedan vill jag ta en kurs på Norwalk Community College. Kollade igenom lite vad de har att erbjuda och det måste ju vara en som är 3 credits. De längsta jag hittade var språkkurserna som är 25 timmar. Vet inte om det kommer vara tillräckligt, men om det inte är det kanske jag kan gå en jättekort 1-creditkurs i juni eller något. Men hur som helst är jag inte intresserad av ryska, grekiska eller spanska. Italienska 1 känns som att det kommer vara för lätt eftersom det är för beeginners och italienska 2 var inställd. Franska 1 var full så det som finns kvar är basic mandarin. Vore inte det lite coolt att kunna? Tyska hade varit roligt, men det fanns inte. Michelle och jag pratade ju svenska och tyska med varandra ibland och vi förstod varandra!

Idol

Mötet med Anne gick bra. Hon gick igenom allt jättetydligt, vilket var onödigt eftersom vi visste allt redan. Hur som helst så berättade Kathleen att hon sagt till Morgan att om jag ber Morgan göra något (tex bädda sängen eller plocka upp efter sig) så får hon inte börja gråta och säga att hon saknar Michelle. Jag hade inte ens sagt att det hänt. Morgan hade tydligen fått lite dåligt samvete och blivit lite generad att Kathleen förstod att det var så. Känns bra i alla fall! När Anne åkt ritade jag och Morgan lite och nu ska de gå och lägga sig.

Kollade också in destination.se och läste chatten med pappa. Var ju tvungen att prova söka på en resa också och hittade en resa New York-Stockholm för bara 3600 kr. Mycket billigare än de jag och Amanda hittade ju så det var en bra sida ;)

Nu ska jag se på Idol som började för en halvtimme sedan. Jag hoppas verkligen att Tatiana åker ut. Det är nog världens jobbigaste människa!!

Puh!

Oj, vad trött jag är! Det har ju varit första dagen jag jobbar helt ensam. Var skönt att kolla på Nick & Norah. Den var lite rolig, men jag trodde den skulle vara bättre.

Morgan kom hem 20 minuter efter att filmen var slut och efter det hade jag inte en lugn stund! Hon pratar hela tiden och lyssnar inte alls. Till exempel låg det lite pengar på ett bord i mitt rum och hon frågade om hon kunde få de och jag sa nej och så tog hon dem ändå. Jag kände att vi var tvungna att hitta på något så vi åkte till biblioteket en stund och Morgan började kolla på massa kokböcker för barn, så jag lovade henne att vi kunde baka när vi kom hem. Sökte på chocolate chip cookies och började baka. Men det stod att man skulle ha bakpulver i så de blev ju jättetjocka. Men de var i alla fall goda. Sedan kom Josh hem och när han var klar med läxan ville han spela datorspel. Självklart ville ju Morgan också det och satt bara och tjatade på honom hela tiden. Två gånger slutade det med att hon började gråta och sprang upp på sitt rum. Medans hon satt där började hon sakna Michelle så det blev ännu värre.

Man märker verkligen att hon testar mig nu. Michelle berättade för mig om vad Morgan kan göra själv och vad jag måste hjälpa henne med och nu håller Morgan på och säger hela tiden att "Michelle brukar ta bort kanterna på min macka" osv. men jag var ju här förra veckan tillsammans med Michelle så jag har ju sett en hel del av vad Morgan kan och inte kan. Hoppas verkligen inte att det här ska hålla på länge för just nu är jag helt trött u huvudet av allt tjatande.

Ikväll kommer min LCC, Anne, hit. Det ska vara det här mötet man har när man går i genom Cultural Cares regler med mera. Tror det kommer gå fort eftersom jag redan haft det två gånger. Tazneem skulle till gymmet idag också. Hoppas hon vill åka efter mitt möte!

Plugg

Det är grymt svårt att hitta någonstans att plugga. Hittar inga scheman eller telefonnummer. Ringde nyss till Norwalk och kom fram till en sådan där meny. De sa hur mycket som helst men ingenting passade in på det jag rinde om så jag bara valde något. Då kom jag till ÄNNU en meny. Gav då upp och skickade ett mejl istället. Ska försöka leta efter andra skolor också!

Fler läsare till bloggen?

Om ni vill ha fler läsare till eran blogg kan ni klicka HÄR! Det är gratis och det går snabbt!

Lycka!

Efter att ha skjutsat barnen till skolan åkte jag till Shaws. Älskar att gå runt där och titta på alla konstiga saker man kan köpa. Men idag hittade jag "Shop the world". Där hade de grejer från lite olika ställen i världen. Tyvärr inte Sverige. Men På Tysklandshyllan fanns det Milkachoklad som jag ska köpa någon gång och på Englandshyllan hade de Maltesers och Smarties. Då blev jag glad! Har redan ätit upp mina Maltersers men Smartiesen ska njutas av framför Nick & Norah's infinite playlist som jag hyrde från Redboxen! Men först blir det lite Skype med Amanda, Grave och Audrey.

Gulligt värre!

Under middagarna här kör vi en high point och en low point. Alla ska säga det bästa samt det sämsta som hände under dagen. Så idag var min high point att mamma och Johan bokat flyget hit och då såg Josh lite förvirrad ut. Kathleen sa då att de skulle komma hit som precis Michelles föräldrar hade varit här. Men att den enda skillnaden var att jag hade lovat att inte åka hem direkt efter. Då såg Josh jättelättad ut. Han är så söt och det är så kul att både han och Morgan verkligen visar att de uppskattar att jag är här!


Kvällen och morgondagen

Haha, för en stund sedan började jag lägga fram kläder och fixa min väska för i morgon. När jag var klar och kom tillbaka till datan trodde jag att klockan var runt 11 så jag tänkte stänga av om max en halvtimme. Men så var det bara halv 10! Hann ju med en massa i förmiddags med Tazneem så eftermiddagen och kvällen har känts sjukt lång!

Efter middagen som blev räkor med pasta, parmesan och en massa sallad var jag en stund med Josh. Han har en bok med alla sporter i hela världen och öppnade ett par sidor bara lite slumpmässigt och det var något med Sverige på de tre första han öppnade. Det tyckte jag var coolt! Sedan gick vi ner för att jag skulle visa honom Stockholm på Eniro eftersom jag hade upptäckt att man ser mycket bättre där än på Google Earth. Medans vi höll på med det ringde Michelle på Skype så Kathleen och Morgan kom också ner så vi pratade med henne. Efter det har jag kollat en del på TV. Lite Big bang theory, How I met your mother och Two and a half men. Snart blir det CSI, sedan sova!

I morgon ska Josh vara tidigt i skolan igen så ska skjutsa barnen. Blir Starbucksfrukost med Morgan. Sedan ska jag kolla in solariet och kanske köpa lite snacks. I alla fall något jag kan ha i mitt rum som jag kan äta när jag inte orkar gå upp till köket. Austinkex kanske? Efter jobbet kanske jag och Tazneem ska åka till gymmet. Ska nog bli medlem nästa vecka. Det är i alla fall mycket billigare än gymmet i DC!


Mycket att se fram emot!

Jag älskar när det är mycket som händer! Det första är att Ellen och Emelie kommer till New York och då kommer jag även att få träffa Amanda igen. En månad senare kommer mamma och Johan. Resan är bokad så nu ska bara allt planeras! Är glad att Michelle visade mig så mycket! När de åker hem kommer jag fortfarande ha lite semester och då hoppas jag på Pennsylvania. Mindre än en månad efter det kommer pappa hit också! Då är det maj och bara tre månader kvar av mitt år. Förhoppningsvis får jag också träffa Mia i sommar också. Längtar verkligen till allt det här! :)

Ny design!

Fick hjälp med en ny design av Larissa! Det tackar vi för :)

Shopping igen!

Idag var jag uppe klockan 7 för att jobba. Det var tänkt att jag skulle jobba 7-10.30 men redan klockan 9 kom Kathleen hem. Det var skönt. Tog det lite en lugnt en timme innan jag tog en dusch och åkte till Starbucks för att träffa Tazneem. Det blev en fika och sedan shopping. Köpte bara välbehövliga saker idag - en stor väska (har bara små), svarta strumpor och lila hörlurar. De jag fick med iPoden brusar det i. Det kändes som att vi var borta jättelänge eftersom vi först satt och pratade en massa på Starbucks och sedan gick runt länge på både Burlington och Best Buy. Men när jag kom hem var klockan bara 2. Blev ungefär 2 timmars Skype med mamma, Emil och Johan och nu är det snart middag. Något med räkor ska det bli. Är jättehungrig!

Hjortar och rådjur!

Haha! Jag och Emma försöker komma på skillnaden mellan hjort och rådjur. Det står rätt stilla här. Någon som kan hjälpa? Hur som heter båda deer på engelska och jag såg 4 deers idag. Har sammanlagt sett 7 stycken sedan jag kom till Connecticut!

Presidents Day

Jag gillar att Kathleen inte jobbar på Federal Holidays. Tyvärr är det ju inte många sådana kvar. Men i morgon är det i alla fall Presidents Day eller George Washingtons födelsedag. I morgon ska Kathleen i och för sig åka in till kontoret på morgonen så jag ska jobba 7-10.30 ungefär men efter det är jag ledig! Ska troligtvis träffa Tazneem för en fika någon gång under dagen.

Hittade Failure to Launch med Matthew McConaughey och Sarah Jessica Parker på TBS. Gillar att jag har så många kanaler för då finns det alltid något att titta på, men när jag vet jag vill se är det inte lika kul eftersom jag inte hittar kanalen. Stora problem jag har va?


Danbury Fair Mall

Har kommit hem från shoppingen nu. På vägen dit hamnade jag bakom någon idiot som körde 25 MPH på en 40-väg! Blev sjukt irriterad. Det är typ som att köra 40 km/h på en 70-väg. När jag väl kom dit träffade jag Rebecca jättesnabbt. Mallet är rätt stort och vi hade sagt att vi skulle ses vid karusellen men när jag hade parkerat och var på väg in så såg jag att Rebeccas mamma åkte därifrån så vi hade gått in vid samma ingång. Vad är oddsen liksom? Vi började på Macy's där Rebecca provade miljoner jeans och jag provade en baddräkt och ett linne med inbyggd BH. Det är asbra rea på Macy's och det finns hur mycket snygga grejer som helst men idag köpte jag INGENTING! Sedan kollade vi också American Eagle, Forever 21, The body shop, Apple Store, Abercrombie & Fitch där jag köpte en ljusgrön t-shirt och Radioshack där vi stod och kollade första 20 minutrarna av Inter-Milan. Kändes lite konstigt att se Beckham och Ronaldinho i Milan. Och Zlatan hade ju världens fulaste hår! Som Rebecca sa, han borde ju ha råd att klippa sig!

Nu sitter jag och kollar på Wipeout och ska kolla på Extreme Homemakeover och Desperate Housewives sedan. Wipeout är hur kul som helst! Det är en tävling med världens konstigaste grenar. Just nu ska de springa på ett rullband där det kommer konor med dem som de ska hoppa över. Det roliga är att de har på sig glasögon som gör att allting ser ut att vara längre bort så de springer rätt in i konorna och när de ramlar ramlar se ner i lera!

Shopping!

Har haft en härlig morgon! Blev lite chattandes med Ellen, Amanda och Parsha och mejlandes med mamma. Sedan gick jag upp för frukost och möttes av nybakta blåbärsmuffins. Så det blev en sådan och ett stort glas mjölk. Ska göra mig klar nu för att åka till Danbury Fair och shoppa med Rebecca!

NYC 7-8 mars!

Har kollat upp tågtider nu! Tror det blir ett tåg från Southeast klockan 8.42 som kommer fram till Grand central klockan 10.04 på lördagen och sedan hem på söndagen klockan 7.48 och då kommer jag fram 9.16 på kvällen! So please, let the time go faster!

Alla ♥♥♥ -dag!

Har inte gjort speciellt mycket idag. Fick lite choklad och ett jättestort kort av Morgan i morse och så gav jag henne och Josh varsitt kort som jag gjort själv, kreativ som jag är. Josh hade en kompis här i morse. Mark hette han. Han gillar fotboll så vi kom överens om att så fort snön smält helt och det blir lite varmare ska vi lära Josh att det är bästa sporten. Familjen var borta ett par timmar och handlade medans jag kollade på Melodifestivalen. Till middag blev det pork chops och ris och efter middagen åkte jag och Kathleen till mallet. Jag köpte ett nytt skärp eftersom det andra blivit för stort. Kändes rätt bra faktiskt! Hittade också en blommig topp. Båda är från Macy's. Det är så mycket rea nu så man måste ju passa på! Jag ska dit i morgon också med Rebecca, det ser jag fram emot!

På vägen hem pratade jag och Kathleen lite om resten av min tid här. Hon är ledig 12-18 april så då kunde jag få min andra semestervecka. Hon sa att jag inte behöver jobba helgen 7-8 mars så då kommer jag till New York och får träffa Amanda, Ellen och Emelie igen! Längtar hur mycket som helst tills dess nu! Hon sa också att familjen får hälsa på, så länge Bruce tycker det är okej men det tycker han nog. Hon sa att efter att Michelles familj varit här var de lite nervösa eftersom Michelle bestämde sig för att åka hem strax därefter. Men jag sa att jag kommer ju ha så lite kvar av mitt år så jag kommer stanna! Hon frågade om jag kunde tänka mig att förlänga också. Jag sa att så länge jag får åka hem emellan så är det inte helt uteslutet. Kändes i alla fall bra att hon frågade!

Hon berättade också att förra veckan, innan jag hade kommit hade hon och Bruce pratat om att jag kunde köra runt lite för mig själv för att få tillbaka körvanan men igår sa de att det behövs nog inte efter att jag lyckats ta mig fram i Chinatown.

Lite snabbt om familjen:
Föräldrarna heter Bruce och Kathleen. Bruce jobbar på sminkföretaget Avon och Kathleen är lärare. Bruce har två barn från ett annat förhållande - Lance, snart 19, som går på college i Long Island och Samantha, 16 som bor här halva tiden. Sedan är det sporttokiga Josh, 9, och Morgan, 6. Henne kan man inte riktigt förklara. Morgan är Morgan. Så förklarade både Kathleen och Michelle henne!

Melodifestivalen del 2

Skulle kolla på SVTs hemsida om man kunde se förra veckans bidrag eftersom jag inte hittade Caroline af Ugglas på youtube. Hittade i stället att de hade live streaming så jag fick se alla låtar samtidigt som er där hemma! Före pappa till och med muahaha!

Gillade båda låtarna som gick vidare och alla var mycket bättre än förra veckan. Fast jag tyckte Lili & Sussie eller Cookies n' beans skulle gått vidare istället för H.E.A.T. Jag tycker inte man borde få synas i TV om man har sådan där 80-talsfrisyr!

London i höst?

Satt och pratade med Jannike idag. Hon är nu au pair i London och jag blev ju grymt sugen på att åka dit och hälsa på! Så, bara av ren nyfikenhet, kollade jag vad det skulle kosta att åka dit en långhelg i september. 22 kronor blev det tur och retur, plus taxes and fees. Hur som helst blev jag ännu mera taggad!!

Klockren!

Måste ta reda på vart den här skylten finns!


New Jersey roadtrip... via manhattan... twice!

Mamma kan ju skippa det här inlägget eftersom jag inte vill göra dig för orolig ;)

Eftersom Kathleen och barnen var borta på akvariumet och Bruce egentligen skulle jobbat erbjöd jag mig att skjutsa Michelle till Newark. Det är ju i stort sett motorväg hela vägen och om jag hade sällskap av någon mera på vägen tillbaka så skulle det ju inte vara farligt alls.

Michelle ville köra till flygplatsen eftersom hon kommer behöva köra manuellt när hon kommer hem. Det var inga som helst problem att hämta upp Rebecca och början på I-95 South var inte heller så farlig. Men när vi kom till New Rochelle/ Mount Vernon tog det stopp. Michelle var jättenervös att vi inte skulle hinna fram i tid så hon provade lite andra vägar, men hur vi än gjorde ville GPSen ta tillbaka oss till I-95. Till slut svängde vi bort från den och insåg att vi nu var i New york City. Vi hade hamnat i Bronx. Efter lite snurrandes där kom vi till slut till George Washington Bridge och vi lyckades ta oss bort från stan. Resten av vägen gick rätt smidigt ch vi lyckades hitta till flygplatsen och rätt terminal. Michelle checkade in och när hon skulle betala för övervikten på väskorna berättade hon om sin otur och hon från Lufthansa tyckte så synd om henne så hon ringde lite samtal och vips så var flygbiljetten gratis. Michelle blev ju självklart hur glad som helst eftersom hon knappt hade några pengar efter att betalat ett nytt flyg plus 150 dollar för övervikten på väskorna. När allt var klart gick vi och åt mat på Chili. Hamburgare blev det och jag är fortfarande mätt!

Vi sa hejdå till Michelle och fastän jag bara känt henne i en vecka så var det jättesorgligt. Vi har ju gjort allting tillsammans den här veckan också. Hade jag inte haft Rebecca där som jag inte träffat på en månad skulle jag nog börjat storgråta!

Men nu var det ju jag som skulle köra hem. Vi hittade tillbaka till bilen utan problem och efter att ha irrat runt lite på parkeringen hittade vi även ut där. Den här gången ville vi köra runt Manhattan, eller åtminstone hålla oss kvar på motorvägen så vi slapp stadskörningen. Det gick inge vidare. När vi kom till en tull var jag tvungen att välja E-Z pass och hamnade i den längst till vänster. När jag kommit i genom tullen stod det på GPSen "Keep right onto I-95 N". Vågade inte korsa tre filer och hoppas att jag skulle hinna in på rätt väg. Istället körde jag mot I-78.

Efter lite recalculating trodde jag att GPSen skulle säga åt mig att köra av nästa avfart och vänta men det gjorde den inte. Den bad mig åka rakt fram så jag trodde jag skulle kunna komma runt Manhattan på något bra sätt. Men där trodde jag fel. Innan jag visste ordet av så var jag i tullen på väg mot Holland Tunnel. Jag kunde inte vända så det var bara att köra. För er som inte vet vart Holland Tunnel leder så leder den raka vägen till Chinatown - downtown Manhattan! Eftersom det är där bussen går till DC har jag ju varit där ett par gånger så jag kände igen mig. Men jag fick åka lite på de enkelriktade gatorna och vända. Var ju helt kaos i en korsning där jag skulle svänga höger in på Canal Street. Det var bilar i vägen hela tiden så man var ju tvungen att lägga sig bara centimeter i från bilen framför så det var omöjligt för någon annan att åka in emellan. Lyckades till slut i alla fall och var riktigt stolt över mig själv!

Vi lyckades ta oss ner till West Street som går längs hela västra sidan av Manhattan. Åkte där ända upp till Bronx där jag lyckades ta mig till I-95 N. Det gick rätt segt, men vi var i alla fall på rätt motorväg! Så fort vi kom in i Connecticut började trafiken släppa och vi kom fram till Westport och träffade Rebeccas mamma. De skulle gå på bio men innan det följde jag med till McDonalds och drack en milkshake. Sedan åkte jag hem. Det var inte riktigt så dramatiskt som resten av dagen. Knappt någon trafik och bara större vägar hela vägen. Det enda värt att nämna kan ju vara att jag kom ihåg hur man tankar efter nästan 5 månader, att jag såg en tvättbjörn som sprang över vägen och att jag, fastän Michelle varnat mig, följde GPSen hela vägen hem. I stället för att köra samma väg nästan hela vägen vill den att jag ska svänga in på en massa krokiga vägar. Men den ledde ju i alla fall hem!

Kollade lite med Bruce och Kathleen på en film om George W Bush. Den var ltie rolig för de får honom att framstå som en riktig idiot!

Michelles hemresa

Igår var det ju dags för Michelle att åka hem, så hon började dagen med att åka runt till lite olika ställen för att fixa det sista som behövde fixas och ta lite bilder på mallet med mera. Jag var hemma med både Josh och Morgan eftersom de båda två var lediga. Vi spelade lite Wii och så tittade de på Fly me to the moon. När Michelle kom hem åkte vi till Tacobell så hon kunde få äta där en sista gång. På vägen hem svängde vi förbi Tasneem. När vi kom hem igen spelade vi lite olika spel och packade Michelles väskor. Jag är fortfarande helt amazed att vi fick ner allting. Det såg ut som om hon skulle behöva åtminstone två till stora väskor! När Bruce och Kathleen kommit hem sa Michelle hejdå till dem och det var så sorgligt att jag också var nära på att börja gråta. Nästa gång är det ju min tur! Det är ju i och för sig 5,5 månader kvar, men ändå! Resan till JFK började bra. Inte alls mycket trafik men ju närmare New York City vi kom desto mer bilar. Vi hörde på radion att eftersom det blåste så mycket stannade de alla lastbilar som skulle på broarna för att se hur mycket packning de hade. Detta gjorde att trafiken blev ännu segare. Tiden gick men vi kom nästan ingenstans. Vi åkte 4 miles på en timme. Det är ungefär 6,5 kilometer på en timme. När det var 4 minuter innan de stängde incheckningen och vi hade två avfarter kvar gav vi upp och vände och åkte hem igen.

När vi kom hem började Michelle och Bruce ringa till Lufthansa och CheapOair. Det enda de kunde säga var att det skulle kosta 200 dollar att ändra biljetten och 200 dollar för att hon inte visat sig på flygplatsen. Det var ju nästan alla hennes sparpengar. Helt sjukt! Men vi gick och la oss och i morse när jag spelade Wii med Josh kom Michelle ner och berättade att de hittat ett helt nytt flyg för drygt 300 dollar. Och det var bokat och de väntade bara på en e-ticket. Den kom aldrig, istället kom en bokningsbekräftelse där det stod att någon Robert från Louisiana hade bokat och betalt. Hela morgonen satt Bruce och Michelle i telefon och försökte komma fram till CheapOAir. När de väl gjort det sa de bara att det skulle komma ett mejl inom en timme, vilket det självklart inte gjorde. Till slut visade det sig att de fått fel utgångsdatum på kreditkortet de betalade med och därför hade allt blivit fel. Men det löste sig och vid halv 12 åkte jag och Michelle ner till Fairfield och hämtade upp Rebecca. Sedan började våran roadtrip till New Jersey!


Boka aldrig något med cheapOair!

Så nu vet ni det!

Connecticut

Tänkte berätta lite om Connecticut! Det är den 29nde populäraste staten med 3,4 miljoner invånare, men till storleken ligger den på 48onde plats. Bara Rhode Island och Delaware är mindre. Connecticut är ungefär lika stort som Uppland. Det är väldigt mycket skog här och till och med quartermynten härifrån har bilder på träd.

Högsta punkten är Bear Mountain och den längsta floden - Connecticut River - flyter från Long Islandsundet och igenom staten. Fast det är en så liten stad så är klimatet olika i syd och norr. I syd är det väldigt platt medan det i norr finns berg.

Huvudstaden är Hartford, döpt efter holländarna som först koloniserade sig i Connecticut innan engelsmännen tog över. Hartford ligger nästan i mitten av staten, lite mera norrut, och ligger på samma breddgrad som Rom. Jag hade alltid trott att det skulle vara ungefärsom Sverige eftersom det ligger i norra USA, men Sverige ligger i höjd med norra Kanada och södra Grönland - inte konstigt att folk tror att vi har isbjörnar på gatorna!

Namnet Connecticut kommer från Mohikanordet quinnitkqut som betyder place of long tidal river. Smeknamnet är Constitution State eftersom Connecticut hade en av de första skrivna konstitutionerna av sitt slag. Förkortningen är CT. Det vanligste ordet man använder för någon som är född i Connecticut är Connecticuter, Conecticotian, Connecticutensian, Nutmegger och Yankee. Yankee var ju nordamerikanerna i civil war och Connecticuts statssång är Yankke Doodle. Exempel på Connecticuter är George W. Bush, Vincent Cusano och Charles Goodyear.

Connecticut är väldigt tätbefolkat eftersom det är nära till Både New York City och Boston. Östra Connecticut associeras ofta till Boston medan södra och västra associeras till New York. De fem största ursprungen är italienare, irländare, engelsmän, tyskar och fransmän.

När det gäller baseball här hejar de flesta på New York Yankees, New York Mets eller Boston Red Sox. I min familj är det Yankees som gäller så det var ju tur att jag klädde min hund från Build-a-bear i Yankeekläder! I basket är Boston Celtics störst. I andra sporter är det inget lag som riktigt dominerar.

Connecticut är nog mest känt för Yale University som ligger i New Haven i södra Connecticut. Annars kommer bland annat snabbmatkedjan Subway och TV-serien Gilmore Girls härifrån. Stars Hollow, där den utspelar sig, ligger 40-50 minuter härifrån så det kanske blir en utflykt dit någon dag, även om det mesta är inspelat i Hartford.


Bara massa flängandes

Stackars Morgan mådde verkligen inte bra idag. Hon somnade hela tiden överallt och ahde alldeles för ont i halsen för att äta. Det gick ner lite glass och lite grapejuice. Efter att vi ätit lunch åkte vi till biblioteket så jag kunde få ett papper att fylla i så jag kan åka dit och låna filmer. Sedan skulle vi vara hos doktorn kl 1.40. Vi sa att om det gick ville vi komma in tidigare för Morgan bara låg och yrade. Men de var sjukt sega så vi satt där i en halvtimme och fick inte komma in förrän 2. Vid det laget hade hon somnat med huvudet på mitt knä och hon var så varm att det brändes. Streptestet var i alla fall positivt så när vi var kalra åkte vi och tankade och sedan till Stop & Shop där Michelle sprang in och stängde sitt bankkonto, hämtade medicinen och handlade lite. Vi kom hem samtidigt som Josh och åt bara ltie snacks innan vi åkte iväg igen för att lämna av barnen till Kathleen så Michelle kunde åka och säga hejdå till till lite kompisar. Först åkte vi till Ridgefield och Angelina, sedan till Starbucks där vi träffade Natasha, efter det åkte vi till Redding. Först till en familj som hon suttit barnvakt hos och sedan till Matilda. Sedan vart det till att skynda sig tillbaka för Michelles sista dinner. Det blev pizza från Bruno's. Den ena hade sallad på och den andra pasta. Det var hur gott som helst!

Nu sitter vi och tittar på American Idol. Har ju egen TV här med en massa kanaler så kommer ju sitta fastklistrad här innan jag går och lägger mig :)

Gårdagen!

Så igår morse skulle Josh ha något i skolan på morgonen så vi skjutsade honom dit och sedan åkte jag, Morgan och Michelle till Starbucks för frukost. Efter det skjutsade vi Morgan till skolan och så visade Michelle mig Target, Mashalls och TJMaxx. Hittade en hel del grejer som jag ska köpa någon annan gång. Var stolt över mig själv att jag inte köpte något. Både Marshalls och TJMaxx har sjukt billiga märkeskläder. Target har typ allt så dit kommer jag också åka tillbaka! Michelle däremot köpte lite grejer bland annat en jättefin bikini.

Sedan kom vi hem och färgade håret. Mitt skulle bli chokladbrunt men det vart lite mörkare än så fast jag gillar det! Kände i alla fall att det var dags att göra något åt det eftersom färgen innan blivit som en blandning av blond, brunt, rött och grönt ungefär. När Morgan kom hem skulle vi åka till tågstationen så jag vet vart jag ska om jag ska till New York. Det visade sig att stationen låg i New York så jag bor tydligen bara fem minuter från gränsen. Eftersom jag har GPS i bilen ser man vart gränsen går så vi stannade för att fota när vi stod med en fot i New York och en i Connecticut. Det var en jättesnäll tjej, vars mamma bodde i huset precis där, som visade oss ett litet monument där det stod New York på ena sidan och Connecticut på den andra. Hon tog lite bilder på oss och berättade att hennes mamma har vardagsrummet i New York och köket i Connecticut. Eftersom hon bor i två stater har hon två brevlådor. Det tyckte vi var ascoolt!

Sedan åkte vi hem och lekte lite tills Kathleen kom hem. Då åkte jag och Michelle till New York igen för att äta middag på Rosemary's Texas Taco. Egentligen skulle Tasneem följt med men hon kunde inte. Men det går inte att beskriva vad det är för ställe, men Rosemary är i alla fall en aning speciell. Så fort jag fått bilder av Michelle så ska jag ladda upp de här! Men när vi ätit tacon åkte vi till Shaws och köpte lite godis och cheddar cheese crackers.

Morgan är sjuk idag så så vi ska ta henne till doktorn efter lunch och se om hon har streptokocker, sedan ska vi till biblioteket och banken. Annars blir vi hemma tills Josh kommer hem. Då kommer vi åkte till Ridgefield och lämna barnen till Kathleen och sedan åka och runt till Michelles kompisar där och i Redding så hon får säga hejdå och jag hej till dem.

Här är i alla fall min säng och en tårta :)



Sent

Bloggen krånglade så i morgon ska jag skriva om shopping, mitt hår, tacos och New York. Men nu ska jag sova!

He's just not that into you

Jag vet att jag var på bio fyra gånger på en vecka och att det kanske inte är så bra att göra det till en vana. Men eftersom jag hört av så många att He's just not that into you var såååååå bra så ville jag ju verkligen se den. Och Michelle hade två biobiljetter som hon ville bli av med innan hon åker hem på torsdag så blev det bio ändå.


Innan det hann vi leka en massa med Morgan. Hon var ju inte lite bortskämd med två au pairer! Det blev Mac & Cheese och lite tårta till lunch. Tårtan var av tre lager - sockerkaka, chokladkaka, sockerkaka och vi kunde dela det så perfekt. Michelle gillade varken frostingen, chokladen eller sylten som var mellan alla lager så hon tog den understa biten. Morgan älskar frosting men tycker inte om chokladen eller sylten så hon fick den översta biten med mest frosting och jag gillar allt så jag fick chokladbiten med all sylt och lite frosting. Vid halv 4 kom Josh och vi var redo i bilen. Vi lyckades komma framför skolbussen så det var inga problem att komma till dansen.


Det var ju hur sött som helst med 10 små rosaklädda tjejer som dansade balett och stepp. När vi sedan åkte hem och jag svängde in vid vårat hus öppnades garagedörren. Min bil har ingen knapp som öppnar den så både jag och Michelle blev jätteförvirrade men när vi vände oss om såg vi att Kathleen var i bilen bakom oss.


Så jag och Michelle bara hämtade biobiljetterna och pengarna och åkte till Danbury. Först till Danbury Fair Mall. Köpte lite myskläder från Forever 21 och H&M. Sedan köpte vi lite godis och snack till bion från CVS och åkte till andra sidan Danbury till den största bion jag någonsin varit på! Jag hade nog lite för höga förväntningar på filmen och den var inte som jag trodde att den skulle vara. Men den var fortfarande jättebra och framför allt klockren! Jag och Michelle fick oss några stora skratt där inne. Men vi skrattade inte lika mycket som på vägen hem. Jag har fortfarande ont i magen! Jag kommer ju sakna henne när hon åker hem!


Rundtur

I morse efter att vi sagt hejdå till Morgan och Josh åkte jag och Michelle ut på en rundtur. Jag fick köra för första gången på 4,5 månad! Hon visade mig vägen till Starbucks, gymmet med "The hot guy" som jobbar där, en affär som säljer lite europeiska grejer, sjön där man kan bada på somrarna, Becky i min au pairprupp och Taco Bell där vi åt någon form av brunch. Nu kommer snart Morgan hem och då ska vi fixa lunch till henne och leka tills Josh kommer. Då ska vi iväg på Morgans dans. Tydligen så är det jättebråttom. Josh kommer hem 3.30 och Morgans dans börjar 3.45 så det gäller att hamna framför skolbussen. Det är ju olagligt att rulla om en skolbuss står stilla så hamnar vi efter måste vi stanna bakom varje gång skolbussen stannar. Det blir en utmaning!

Innan jag går måste jag klaga på melodifestivalen. Satt och kolla bidragen från i lördags igår och ingen av dem var ju bra! Är så trött på att Alcazar och BWO alltid ska vara med också!

Ice-skating and birthday party

Det har varit fullt upp idag också! Vid 12 åkte jag, Sam och Kathleen iväg. Första stoppet blev Barnes & Noble där Sam köpte en bok till sig och Kathleen köpte en till sin pappa. Efter det åkte vi till banken så jag kunde öppna ett konto. Det gick jättesmidigt. Sedan blev det Macy's där Kathleen köpte lite kläder som hon hängde undan igår. Bruce tycker att hon shoppar så mycket så hon ville inte köpa det igår när han var med.

Sedan åkte vi till en ishall för mitt au pairmöte. Michelle var jättesnäll och presenterade mig för en massa au pairer. Träffade ett par svenskar, en finsk och en sydafrikansk tjej. Alla verkar jättesnälla så det här halvåret ska nog bli bra! Kan dock inte komma på sista gången jag åkte skridskor men det gick faktiskt bra. Morgan och Josh hade inte åkt så mycket men efter ett tag gick det bra för dem. Josh var rolig, han räknade hur många gånger han ramlade varje varv.

Efter skridskoåkningen åkte vi hem för att fira Kathleens pappa som fyllde 60 igår. Så idag fick jag träffa både Kathleens föräldrar och mormor. De var också trevliga. Kathleens mamma hade gjort egen ravioli som var jättegod och sedan hade Kathleen gjort tårta, som även den var hur god som helst. Med andra ord är jag sjukt mätt nu. När de åkt och jag och Sam kollade på klockan såg vi att den bara var 18.20 fast vi båda trodde att det var mycket senare.

Men nu ligger jag och kollar på Grammy Awards!

Första dagen

Känns inte som att det här var min första dag för vi har gjort så mycket. Började med att packa upp mina kläder och fast'n jag lämnade en massa sommarkläder hos Amanda så hade jag alldeles för mycket med mig. Men när jag packat upp och hittat kläder att ha på mig kom Michelle och sa hej sedan gick vi upp så jag fick hälsa på Morgan. Morgan är sjukt gullig, men jag har aldrig träffat en människa som pratar så mycket. Hon pratar mer än Grace gjorde! Och hon säger så roliga saker också! Men efter att jag ätit frukost åkte vi till Josh skola och tittade på hans basketmatch och så fick jag träffa honom. Han är lite lugnare och tystare än Morgan. Han ääääääääälskar sport och gillade min Yankeehund. Han fick min Djurgårdsmössa också eftersom jag inte använder den. Den tyckte han också om! Och Morgan gillade glitterpärlorna och pennorna som mamma skickade innan jul.

Efter basketen åkte vi till Starbucks och sedan hem. Väl hemma hann jag med att leka en massa med Morgan och lite med Josh åkte jag, Kathleen och Morgan till affären och köpte en massa mat och när vi kom hem gjorde de tacos. Det var jättegott och jag kom på att jag inte ätit tacos sedan jag var i Sverige!

Efter middagen åkte vi till Danbury Fair Mall. Bruce tog Josh och Morgan till en karusell och GameStop och så gick jag, Kathleen och Samantha till Macy's. Eftersom dragkedjan på båda mina blåa jeans gått sönder så köpte jag ett par nya från Calvin Klein. Hade ju ingen aning om vad jag har för amerikansk storlek på jeans, men det första paret jag provade passade!

Nu har vi kommit hem och fastän jag inte gick upp jättetidigt i morse är jag sjukt trött så kanske kollar på en film och sedan ska jag sova!


Framme!

Nu är jag framme i New Fairfield. Var nervös och excited (kommer aldrig på ett bra ord på svenska!) när jag vaknade och för en gångs skull gick det inte att ligga kvar och dra sig i sängen så jag gick upp och började klä på mig medan Amanda fortfarande låg och sov. Will blev jätteförvånad när han såg mig uppe. Och nej, jag har inte sovit bort alla dagar nu när jag inte jobbat, jag har vaknat v mig själv varje dag mellan 6 och 8 men legat och dragit mig till 9-10.

Vi åt på Cheesecake Factory igår eftersom den närmsta härifrån ligger i White Plains, NY. Åt Chicken Madeira som var kyckling med potatismos, sparris, svamp och mozzarella. Som vanligt jättegott så det blev resterna av det till frukost i morse. Blev också över lite chokladcheesecake! Men förmiddagen gick alldeles för snabbt, packade klart och lekte lite med tjejerna, sedan var det lunch och sedan skulle de sova och jag skulle åka innan de vaknade igen. Det var jättetråkigt att säga hejdå till Amanda, Grace och Audrey. Grace gick och sa hela morgonen att hon älskar mig och kommer sakna mig. Kommer sakna de alla tre!

Klockan halv 2 kom Adri och hämtade mig och körde mig till Union Station. Det var sjukt mycket trafik så jag stod inte i kö förrän 14.20 och mitt tåg skulle gå 15.05, och kön var inte kort heller. Men jag sa hejdå till Adri, vilket också var jobbigt eftersom hon varit en så himla bra LCC! Sedan köade jag och gick på tåget och hann inte ens sätta mig innan vi åkte. Var inte lätt att få på båda mina väskor på tåget. Jag lämnade den tredje hos Amanda med alla sommarkläder. Skulle varit omöjligt med tre väskor!

Jag hade tur att det fanns uttag på tåget så jag kunde spela the Sims, titta på Across the universe och lyssna på musik. Det gick jättefort genom Maryland, Delaware, Pennsylvania och New Jersey upp till Penn Station i New York. Därifrån igenom halva Connecticut gick det riktigt segt och de sa aldrig i högtalaren vart vi var så jag var jätteorolig att jag missat stationen. Men det hade jag inte så när jag var framme träffade jag mina nya värdföräldrar Bruce och Kathleen på perongen. Jag fick blommor och de var jättesnälla! Vi hann prata rätt mycket på bilresan från Hartford till New Fairfield och de berättade att Josh och Morgan längtar tills de får träffa mig. Han säga hej till Samantha när vi kom fram också innan hon gick och la sig.

De visade mig mitt rum, som är dubbelt så stort som det jag hade i DC, och resten av huset. Det är jättefint och stort! I mitt rum har jag en egen TV med DVD och en egen telefon. Sedan har de köpt ramar och fotoalbum och så har de skrivit ut alla bilder jag hade i min ansökan! Michelle, deras förra au pair, har skrivit ut en lista på alla au pairer i min grupp och en annan grupp som vi ska ha de flesta au pair mötena med. Det var tre svenskar i den andra gruppen, sedan är de flesta från Tyskland eller Sydamerka som i alla andra grupper. Jag ska få träffa alla på söndag då det är au pair-möte med värdfamiljerna. Då ska vi åka skridskor, så det ska bli kul!


I morgon ska Josh ha basketmatch så kanske följer med och tittar på den om det inte är allt för tidigt på morgonen. Han tyckte det var coolt att jag varit fotbollstränare för han är tydligen ett sportfreak. De hade gjort en skylt som hänger på väggen i mitt rum där det står Welcome Amanda och så är det en svensk och en amerikansk flagga och en fotboll!


Halvtid!

Igår var det min 6-månadersdag. Det har alltså gått ett halvår sedan jag lämnade Sverige. Nu är det bara lika långt igen så kommer jag hem!

Idag blev det också klart när jag flyttar. IMORGON! Ska ta tåget från Union Station kl 12.25 och är framme runt 7 i Connecticut. Jag börjar bli lite nervös nu, ska ju liksom bo med tonåringar! Men det känns bra i alla fall. Har fått en mejllista till au pairerna i min nya grupp. Förstod att det var ett par från Tyskland, någon från Ryssland, någon från Polen och någon som antagligen kommer från England eller Australien för hon heter Cook i efternamn. Resten har jag ingen aning om. Men det ska bli kul att träffa dem. Jag tror att det är ett möte redan på söndag.

New Fairfield it is!

De vill ha mig! :D

NFL

Blir lite mycket youtube-klipp men Amanda gav mig länken till den här. Den sista är grymt cool!

Oscarsgalan

Den 22 februari är det ju Oscarsgalan och de två filmerna som fått flest nomineringar är Benjamin Button och Slumdog Millionaire. Såg ju båda den senaste veckan och de var sjukt bra!


Benjamin Button - 13 nomineringar

Slumdog Millionaire - 10 nomineringar


Andra filmer som fått många nomineringar är The dark knight och Milk (båda med 8 nomineringar). Vill se Milk så har jag sett de med flest nomineringar! Vill ni se alla nomineringar kan ni kolla
HÄR!

New Fairfield, CT?

Igår fick jag en matchning med en familj utanför Annapolis. Det kändes lite tveksamt, dels på grund av schemat och dels på grund av att det stod att ena barnet var special need.

I morse när jag skulle kolla deras ansökan igen hade de försvunnit. I stället fanns en familj som bor utanför Chicago. Det skulle varit coolt, men jag känner att jag inte orkar lämna ALLT och lära känna ett helt nytt ställe och nya människor en gång till, så jag sa nej till dem.

Jag ringde också till familjen på Long Island, de hade redan hittat en au pair, vilket var tråkigt, för både de och jag sa att vi inte fått någon bättre matchning. Det var bara hunden...

När jag loggade in senare hade jag fått ännu en ny familj. De bor i New Fairfield i Connecticut. Det är en timme fråm deras hus till Rebeccas hus och det tar ungefär 1,5 timme till New York City. De har 4 barn: pojke - snart 19, flicka - 16, pojke - 9 och flicka - 6. Alla gillar sport och tjejerna gillar också att baka och pyssla så det låter hur bra som helst! Hoppas bara de tycker det är okej med en au pair för bara 6 månader och att jag inte kört bil på ett tag. Men det lär jag väl komma in i rätt snabbt? Hoppas verkligen på dem här nu!


Slumdog Millionaire

Idag tog jag en sovmorgon. Eller en ligga kvar i sängen länge-morgon. Sedan gick jag en stund till Barnes & Noble för att kolla i genom ansökan från familjen jag matchades med idag. Jag har kommit fram till att jag helst av allt vill prova med familjen på Long Island, men de svarar inte. Varken på mail eller mobil. Ska prova i morgon igen!

Vid två gick jag hem till Caroline och Preston igen för att vara lite barnvakt. Preston skulle sova middag när jag komdit så jag och Caroline gick ut till parken. Sedan kom vi tillbaka och lekte litemed dockor och pysslade lite. Vi gjorde en jättefin prins och prinsessa!

När jag jobbat klart gick jag till Barnes & Noble igen och väntade på Amanda som var på gymmet. När hon kommit gick vi över gatan för attgå på bio igen. Den här gångenblevdet Slumdog Millionaire om 18-årige Jamal som är med i Vem vill bli miljonär?. Han svarar rätt på alla frågor under första programmet och arresteras sedan för att de tror att han fuskat. När hansedan förklarar hur han lärt sig alla frågor är det efter hans egna upplevelser i slummen. Den var riktigt bra och hade ascool musik!

Changeling

Äntligen har jag sett den! Den var riktigt bra. Gillar det mesta som är verkligehetsbaserat. Men jag satt och var jättearg på poliserna och var nära att börja gråta flera gånger. Angelina Jolie spelade ju så sjukt bra också!

Benjamin button & arlington

Igår kväll åkte jag och Amanda till Chinatown. Första stoppet blev gymmet. Jag ville avsluta mitt medlemsskap, men det gick inte om jag inte kunde bevisa att jag hade en bra anledning. Och det kunde jag ju inte. Så istället fick jag frysa det vilket kostade $15. Helt sjukt! Ska hadet fryst tills jag åker hem och då ska jag komma dit och visa min flygbiljett till Sverige.

Efter det träffade vi Mikaela och hennes brasilianska kompis och gick och köpte biobiljetter till The curious case of Benjamin Button. Innan filmen började vi gick vi och åt sushi. Blev sjukt mätt men det var gott.

Filmen var ritktigt bra. En av de bästa filmerna jag sett. Handlingen är ju riktigt speciell och Brad Pitt spelade ju sjukt bra. När han var barn fast såg gammal ut såg man ändå på hans ansiktsuttryck att han var ett barn. Det bästa med honom var att eftersom han blev yngre hela tiden blev han ju också snyggare hela tiden. Man kan ju förstå också varför denär Oscarsnominerad till bästa visualeffekt och bästa smink. Både Brad Pitt och Cate Blanchett var ju sminkade som jättegammla och det såg sjukt verkligt ut! Har ni inte sett den borde ni göra det!

Filmen var ju 3 timmar så vi var hemma vid halv 2. Ändå vaknade jag kl 6 och lyckades bara somna om en timme efter efter det. Var hur pigg som helst så medans Amanda sov satt jag och gjorde word search. Amanda vaknade vid 11 och då gick vi upp och åt gröt och american pancakes till frukost innan vi gick till banken i Bethesda och sedan åkte till Pentagon för att se 9/11 memorial. Sedan åkte vi till Arlington National Cemetary. Vi gick runt där ett bra tag bland alla gravar. Det är alla som varit med och krigat för USA, både sådana som dog "in action" och sådana som överlevde och dog av något annat. Vi såg att folk varit med och krigat i både första och andra världskriget och folk som varit med i andra världskriget, Koreakriget och Vietnamkriget. Sedan gick vi upp till amfiteatern och tittade lite och sedan till the Kennedy graves där det brinner en evig eld. Det stod också lite citat från John F Kennedy där och jag kände igen ett eftersom det stod på muggarna på Starbucks.

Efter det åkte vi till Rosslyn och tittade på Iwo Jima. Ett minne för alla marinsoldater sedan 1775. Det var rätt coolt!