"It's the United States of don't touch that thing right in front of you"

Jag har mejlat familjen på Long Island att jag vill komma till dem om de fortfarande vill ha mig! Hoppas verkligen att de vill det! Känns bättre och bättre hela tiden!

Idag har jag skypat med mamma, Johan, Emil och Oscar i nästan 3 timmar. Det avbröts hela tiden men det var kul i alla fall! Vi pratade en del om filmer så nu längtar jag ännu mera efter Night at the museum 2: battle of Smithsonian! Även om jag inte kommer bo kvar här kommer jag ju känna igen det mesta!  Det konstiga är att den kommer ut i Frankrike, Belgien och Egypten två dagar innan den kommer i bland annat USA och Sverige. Men den ska tydligen komma i IMAX-format också. Det vore ju rätt coolt! Här är i alla fall trailern!




Läste också att I taket lyser stjärnorna kommer ut på bio idag i Sverige. Den vill ju jag se!!

Hjälp mig!

Jag fick tag på min transition manager igår vid 4 och hon sa att jag höll på att matchas med en familj, utan djur, någonstans i Maryland. Det enda hon kunde se var att de hade två pojkar på 5 och 8 och att de ville ha en au pair som gillar aktiva pojkar. Hoppas de bor nära DC!

Hon sa också att det står klart och tydligt, med stora bokstäver, på min profil: "NO PETS" så jag förstår inte vad allas problem har varit. Men sedan frågade jag om det var möjilgt att få några extra dagar på min re-match med tankepå att de matchats massa fel. Hon sa att det går eftersom min matchning fortfarande är aktiv. Men  jag kommer ju inte veta hur länge jag får vänta, så jag vet inte om det är smartast att tacka ja till familjen på Long Island som fortfarande vill ha mig eller om jag ska vänta och hoppas på något bättre. Vad tycker ni?

Seeeeegt!

Förstår inte vad deras problem är!! Har suttit här i nästan 3 timmar nu och väntat på att något ska hända. Har det hänt något? Nej!!?! Ska det vara så svårt att hitta en familj??

Nervöst!

Nu är det bara idag och i morgon kvar av min matchningsprocess! Har bara fått en matchning idag, en familj med hund. Förstår inte att de inte kan förstå att jag är allergisk! Har jag inte hittat en familj kommer jag prova med hunden på Long Island. Men det skulle vara grymt skönt att hitta en familj utan djur. Har i alla fall sagt åt de att de kan få kolla i New York och Connecticut också. Hoppas bara på att min transition manager kan ringa snart! Har väntat ett bra tag nu tycker jag!

Senare idag ska jag hem till Amandas grannar och vara lite barnvakt. Var där igår också. Två barn på 4,5 och 1,5. Hade ju varit grymt nice om de ville ha en au pair men mamman är hemma fortfarande. Men det blir i alla fall lite extra pengar vilket jag kan behöva.

Igår hände något läskigt, jag och Amanda satt i hennes säng med varsin dator när Amandas glas som stod bredvid sängen bara exploderade. Det hade stått där ett tag och ingen nuddade det. Hur läskigt som helst! Var typ som om en prickskytt skjutit det eller något!

Matchningen fortsätter

Så det blev inte familjen i Potomac. De ville ha en au pair som kunde stanna längre än 6 månader. Men igår fick jag hela tre matchningar! En familj i Baltimore, MD, som hade hund, så de fick jag tacka nej till. Sedan var det en familj i Atlanta, GA, men dit vill jag ju inte flytta. Sedan matchades jag med en familj som bor 20 minuter utanför DC. Lät jättebra och barnen var söta. Men så ville de att jag skullejobba 12timmar om dagen, 5 dagar i veckan. Alltså 60 timmar i veckan. Som au pair får man bara jobba 10 timmar per dag och 45 timmar i veckan. Alltså vardet väldigt mycket övertid. Känner att det blir lite för mycket. Speciellt eftersom jag ska plugga också! Förhoppningsvisfår jag någon annan bra matchning i morgon eller på fredag, men annars var enav familjerna i New York fortfarande intresserad. De hade ju hund men man kan ju alltid prova innan jag åker hem!

Något annat kul är att Ellen och Emelie bokat biljetter till New York! De kommer 6 mars vilket är jättesnart ju! Då vill jag ju verkligen vara kvar!

Amanda hade sitt au pair-möte idag på en biograf i Friendship Heights. Jag följde med och vi såg Bride Wars med Kate Hudson och Anne Hathaway. den var faktiskt kul, vi skrattade rätt mycket! De visade också trailers för tre filmer som vi vill se. New in town med Renee Zellweger som ska flytta till Minnesota, He's just not thatin to you med en massa bra skådisar som Drew Barrymore, Jennifer Aniston och Ben Affleck och så var det Night at the museum 2 som utspelas på muséerna här i DC! Ska ju bli riktigt kul att se närman känner igen sig!


Helgen

Jag vet att det varit dåligt med uppdatering men internet hos Amanda är riktigt segt och man disconnectas heeeeeeeeela tiden. Men nu ska jag uppdatera lite. Förra veckan matchades jag med en familj i Potomac, Maryland. Gillade inte riktigt schemat, men min transition manager sa att mamman var hur snäll som helst så tänkte att det kan ju vara värt att prata med henne åtminstone. Det visade sig att hon inte hade någon aning om att jag redan varit här i ett halvår och hon var inte säker på att hon ville ha en au pair för bara sex månader. Hon skulle tänka på det och sedan ringa tillbaka. Det sa hon i lördags och hon har fortfarande inte ringt. Så idag ringde jag Cultural Care och sa att jag ville ha en ny matchning. Hoppas jag får det idag också för nu är det ju bara en vecka kvar!

Men men, i fredags tog vi det riktigt lugnt. Vi satt typ med varsin dator och spelade The Sims. Men i lördags gick vi till gymmet. När vi kom dit såg vi att det var öppet hus så vi fick gratis läppsy, vatten och yogamatta. Vi körde först en timme step up och jag insåg att jag behöver nya skor. Inte kul. Sedan körde vi 45 minuter yoga. Hade nog inte tillräckligt bra balans för det så pilates är nog att föredra.

Efter gymmet gick vi till Barnes & Noble ett par timmar och sedan bestämde vi oss för att gå till Cheesecake Factory eftersom jag inte ätit där sedan Paula var här! Alldeles för längesedan med andra ord. Det blev BBQ-lax för mig och en cheesecake med varannat lager cheesecake och varannat brownie. Hur god som helst! Blev över till brunch dagen efter också. Men sedan gick vi i alla fall hem och tittade på Kalle Blomqvist och Rasmus.

Igår tog Amanda sovmorgon till klockan 11. Själv vaknade jag 9. Har inte sovit längre än till 9 på hur länge som helst. Men sedan kan jag ju ligga kvar i sängen i timmar om jag vill. Och det vill jag. Men när Amanda vaknat tittade vi på Karlsson på taket och sedan åkte vi på mitt au pairmöte som var på Kramerbooks & After work vid Dupont Circle. Vi satt och pratade lite med Adri, Petra och Bara innan jag och Amanda åkte till Metro center där vi mötte svenska Elin. Vi gick till Vita huset, World War II memorial och monumentet och sedan avslutade vi med en tidig middag på ett café. På kvällen satt jag och Amanda och tittade på Extreme Home Makeover och Desperate Housewives. Som vanligt gick helgen för fort men jag är ju i stort sätt ledig hela tiden nu så det kanske inte gör så mycket?

Sitter nu på Barnes & Noble där Amanda, Grace och Audrey varit på sagostund. Innan det läste jag lite Pippi Långstrump för Grace. Det gillade hon!

Pilates

Bästa träningen jag provat! Man blev inte andfådd och inte svettig, men det kändes i musklerna. Perfekt ju!

Barnes & Noble

Älskar det här stället. Så skönt att bara sitta och slappa och dricka kaffe. Det blev en Cinnamon Dolce Latte idag. Mums!

Har ju fått min andra matchning. Det var också en familj o New York, närmare bestämt Long Island. De verkade hur bra som helst och gillade fotboll (alltså soccer, riktig fotboll!) och de hade tre tjejer på 10, 7 och 1,5. Skulle tackat ja till dem om de inte haft en hund. De ville att jag skulle komma upp i morgon bitti och stanna ett par dagar för att se hur det kändes med hunden. Men det kan ju hända att jag inte känner något förrän efter några dagar och då är det ju dumt att chansa. Hoppas på att nästa familj också är bra! Även om det är kul att bo med Amanda och hennes värdfamilj så är det ju jobbigt att inte veta vart jag ska ta vägen. Sedan får jag ju ingen lön. Det var ju lite dålig tajming att flytta nu. Dels hade jag ju semester precis innan St Martin och sedan betalade jag ju flyget. Men men, kanske är bra att lära sig att leva billigt?

Idag är i alla fall Obamas första dag som president och jag skulle vilja ha dagens tidning, men den är slut här på Barnes & Noble och jag skulle tro att den är det överallt.



 


Obamas inauguration och matchning nr 1!

Amanda jobbade halvdag idag precis somhon gjorde igår så när hon jobbat klart åkte vi in till DC. Det var inte alls mycket folk på metron in mot stan, däremot var det smockfullt på den ut från stan. Konstigt, konstigt. När vi kom in downtown letade vi efter något ställe där vi kunde se paraden. Det var inte lätt. Det var aspärrat överallt och s åhade debyggt upp läktare som var i vägen. Vi gav upp efter ett tag och gick till Café Mozart och köpte svensk julmust och kinderchoklad. Sedan gick vi runt och kollade vad alla gatuförsäljare hade att erbjuda. Jag vill ha en t-shirt med förstasidan från The Washington Post från 5 november, dagen efter Obama valdes som ny president. Men det hittade vi bara i storlek XL. Köpte i alla fall ett USA-nyckelband där det satt en lapp som det stod "I witnessed history" på och så var det en Obamapin också. Sedan blev det kallt så ville hitta en Starbucks men alla var smockfulla så vi åkte till Friendship Heights i stället.

När vi satt där ringde Amandas värdmamma och sa att en familj var intresserad av mig. De har två barn på 3 och 5 år. Mer änså visste hon inte men jag ska ringa dem i morgon. Hade även fått mejl av min LCC när vi kom hem hem. Hon skrev att jag fått en matchning. Det var en familj i Brewster, NY, en timme med bil till New York City. Lät ju nice. Men det yngsta barnet var 1 månad, vilket känns lite väl litet, och så hade de katter så det blir till att tacka nej. Annars var det sjukt söta barn! Ska ringa i morgon och hoppas att jag får en ny matchning redan i morgon!

Inaugural Consert

När vi kommit fram till Lincoln Memorial igår letade vi rätt på Mikaela, en svensk tjej som bor i Arlington. Sedan gick vi och letade efter den kortaste kön och när vi gjort det kom Mikaelas kompis Martha. Vi hade tur för våran kö blev insläppta först så vi fick stå längst fram, tyvärr såg man ju sjukt dåligt eftersom de byggt upp något schabrak framför scenen så vi såg inte så jättebra. Vi var inne vid 9 ungefär och konserten började klockan halv 3 så det var ju bara att sitta och vänta. Vi hade laddat upp med 3 muggar varm choklad som kallnade rätt snabbt och två filtar som vi virade in oss i en stund. Och iPodsen hade vi med oss också för att få tiden att gå. Vid halv 12 åt vi våran lunch som vi köpt på Giant dagen innan. Sjukt god sallad med bara lite sallad, massa tomat, massa skinka, massa kyckling, massa tomat, massa cheddarost, massa mozzarella och ranchdressing. Sedan skulle jag gå på toa. Det var inte lätt. Fick typ putta undan människor som vägrade flytta sig. De fattade ju inte att alla mina saker och mina kompisar var där framme. Till slut lyckades jag i alla fall komma till en generator som var precis bakom oss och hoppade över staketet. Det gillade inte poliserna, men han bredvid kände igen mig och hjälpte mig in till mina vänner. De bredvid hade förresten varit i Sverige på O-ringen. De såg Sverigeflaggan vi viftade med och började snacka med oss.

Sedan började det och jag är sjukt glad att vi tog oss dit! Ångrar det inte en sekund. Jag ska ladda upp bilder och filmer på facebook så blir inget här eftersom det tar så sjukt lång tid. Men en lista på de flesta artister och talare kommer här:
Artister:
U2
Bruce Springsteen
Beyonce
Mary J Blige
WILL.I.AM
Stevie Wonder
Shakira
Sheryl Crow
Usher
Herbie Hancock
Jon Bon Jovi
Betty LaVette
Garth Brooks
Renee Fleming
Heather Headley
Caleb Green
John Legend
James Taylor
Jennifer Nettles
John Mellencamp
Pete Seeger


Talare:
Barack Obama
Joe Biden
Denzel Washington
Tom Hanks
Jamie Foxx
Ashley Judd
Tiger Woods
Jack Black
Steve Carell
Marissa Tomey
Martin Luther King III
Queen Latifah
Rosario Dawson
Laura Linney
Kal Penn
Forest Whitaker

TV-stjärnor och DCs kallaste helg

Igår åkte jag och Amanda till gymmet i Chinatown och tränade en stund, sedan gick vi till 10th St där det finns en massa souvernirbutiker. Jag köpte en lila Obamamössa och en svart Obamatröja. Efter det gick vi ända bort till Capitol där de dekorerat massa för tisdagen. Sedan gick vi mot Washington Monument och Lincoln Memorial. På vägen blev vi först stoppade av ABC News. De ställde lite frågor om vädret och om vi var excited om inaugurationen. Sedan gick vi lite till och stannade för att ta kort på varandra när vi hoppade med Capitol och Monumentet i bakgrunden. Då kom två killar från någon Schweizisk TV-kanal och frågade om de fick filma när vi gjorde detoch det fick de, så jag fotade och Amanda hoppade. Så nu är vi ju typ kända i hela USA och Schweiz. Vi gick sedan ner till Lincoln Memorial för att se förberedelserna för konserten idag. Sedan tyckte vi det var dags att åka hem så vi gick till Farragut Square för att ta metron. Det var hur skönt att komma inför det var typ -10 grader ute. Kallaste sedan jag kom hit!

I morse vaknade jag klockan 5. Jag har vaknat mellanhalv 5 och halv 6 varje dag. Men idag var det bra att vakna tidigt för vi skulle åka klockan 7. Vi gick upp och åt havregrynsgröt och satte på oss en massa kläder - 3 par strumpor, underställsbyxor + 2 par mjukisbyxor, polotröja, långärmad T-shirt, tjocktröja, skidbyxor, skidjacka, pannband, mössa, halsduk och vantar. Sedan fick vi skjuts av Will till Van Ness metro station. Därifrån åkte vi till Lincoln Memorial och i morgon ska jag skriva om Barack Obama, U2, Beyonce, Mary J Blige, Usher, Shakira, Bruce Springsteen, Denzel Washington, Tom Hanks, Tiger Woods med flera :) då kommer bilder och om nihar tur även filmer!

Update

Har pratat med Adri idag igen. Kimberly, som typ är min transition manager, ligger typ på sjukhus. Verkade inte vara jätteallvarligt men antagligen så kommer min matchning börja efter helgen. Hoppas det går fort! Adri sa att hon Kimberly hade tre familjer som hon kunde matcha mig med. Någon borde väl vara bra?


Den här veckan har i alla fall varit rolig med Amanda, Grace och Audrey. Idag var vi på Barnes & Noble på förmiddagen och sedan gick vi hem och åt lunch. Efter maten var det dags för tjejerna att sova och sedan kom Amandas värdmamma hem.

Mina batterier på datan håller på att dö nu och både jag och Amanda glömde adaptrarna så bilder får komma en annan dag!


Spontanshopping är allra bäst

Efter en dag med lite sovmorgon, svenska barnsånger, lego, iskall promenad, pannkakor och varm oboy åkte jag och Amanda till Tenleytown dels för att äta på Wholefoods och dels för att Amanda skulle köpa en väska till sin kamera. Slutade med att jag kom hem med en lila iPod Nano också. Man skulle kunna säga att det är en julklapp från mamma, pappa och farmor så tack för den :)

Presidential Inauguration

Idag är det bara en vecka kvar till Barrack Obama ska flytta in i det Vita Huset här i DC med sin familj. Redan på lördag kommer de och Joe Biden med familj hit och på söndag ska det firas vid Lincoln Memorial. Beyonce, Shakira, Mary J Blidge, Bruce Springsteen och Queen Latifah är bara en liten del av de som ska stå för underhållningen. Så det gäller att vara där tidigt. Mycket tidigt. Amanda och jag ska ju självklart dit och vi planerar att både äta frukost och lunch där!

Fyra små barn i en lekpark

Idag har vi haft det roligt. I förmiddags lekte Grace doktor och jag var patient. Det var hur skönt som helst att låtsas ha feber och ligga och sova ända till hon tyckte det var dags att byta så att jag skulle vara doktor.

På eftermiddagen gick vi ut till en lekpark. Jag tror alla fyra hade lika roligt! Det var längesedan jag hade så kul i en lekpark!

Det är jätteroligt att bo med Amanda och hennes värdfamilj, kommer ju vara sorgligt att lämna dem sedan. Men Har ju pratat med lite LCCs här omkring och tre stycken vet familjer som behöver en au pair. Hoppas ändå på att hitta en familj så snart som möjligt.

Dropping the bomb

Kände att det var dags att göra det officiellt. Jag har lämnat familjen Justus. Jag åkte hem två dagar för tidigt från Karibien. Det var inte det lättaste. Hade kollat upp att det gick ett plan 5.20 PM så jag hade beställt en taxi till 1 PM. Men jag fick inte lämna än förrän jag pratat med en LCC. Försökte få tag på en i en timme och när hon fortfarande inte svarat fick jag ändra så att taxin kom klockan 2 i stället. Pratade med LCC:n och jag fick åka. Taxin kom lite tidigt som tur var och vi åkte. Halvvägs var han tvungen att stanna för det var tydligen ingen olja i bilen. Han blev jättearg för han hade bara haft bilen i två veckor. Men vi fick åka tillbaka en bit till en bensinmack och sedan fick jag byta taxi. Kom i alla fall till flygplatsen och skulle byta min biljett. Då var planet fullt och flygplatsen skulle stänga klockan 11 på kvällen så där kunde jag inte stanna. Och jag ville inte åka tillbaka till familjen och jag hade inte råd att ta in på ett hotell. När jag förklarat för dem att jag verkligen inte hade någonstans att ta vägen fixade de en stand by-biljett till mig. Jag hade tur och fick åka med. Var hemma vid halv 1 och somnade ganska snabbt. Dagen efter kom Amanda och Barbora och hjälpte mig att packa. Var tvungen att låna en väska av Barbora och ändå var det knappt att jag fick med mig allt. Vi tittade också på Mamma Mia och åt risotto. Amanda sov sedan över och på söndag morgon packade vi klart och begav oss hem till Amanda. Jag ska alltså inte bo kvar hos familjen.

Idag har jag hjälpt Amanda att ta hand om henne tjejer och i morgon ska jag ha exitintervjun med Adri och familjen. Hoppas det går snabbt för jag vill helst aldrig mer träffa dem.

Peanut butter sandwich

H: "I can't take my penaut butter sandwich to the beach because if I take it to the beach it's gonna cry."

Fick mejl av en isländsk tjej idag. Hon kom till DC nu i veckan och tog efter Fanney som jag tror jag skrev om innan. Hon har precis åkt hem. Sedan kom det en svensk tjej i veckan också och så kommer det en dansk tjej nästa vecka. Ikväll blir det jobb. Ska lägga båda barnen och sedan ska jag kolla på Desperate Housewives säsong 2!

Maho Beach

Det har blivit en hel del solande och lite bad de här dagarna. Har faktiskt fått en del färg! Idag har det varit lite molnigt plus att jag haft ont i magen så jag följde med Holden och Rob på en tur runt ön. Tyvärr sov Holden när vi kom till Maho Beach, stranden som är precis där flygen kommer in, så vi kunde inte stanna. Annars är det jättehäftigt. Först kommer stranden, sedan en smal bilväg och sedan landningsbanan. Sedan är landningsbanan ovanligt kort också för där den tar slut är det inte långt kvar till bergen. Det hållet flyger man åt när man startar. Då åker man typ rakt emot bergen och så hinner man knappt lyfta innan man flyger ganska rakt upp och sedan svänger för att inte åka in i bergen. Och det är inte bara småplan. Vi kom i ett hyffsat litet plan med 3 stolar på varje sida, men det kommer också jumbojets från Holland och Frankrike! Så här ser det ut när de kommer: (Det här är Air France Airbus A340 för den som är intresserad)



Tack Paula! ♥


Tack Paula! ♥


French toast

Idag åt jag VÄRLDENS godaste french toast till frukost! Sedan har jag solat och badat. Det var riktigt varmt idag!

Dag 2



30 grader celsius!

Första dagen!

Lyckades koppla upp mig på internet, men jag orkar inte skriva så mycket idag. Vill bara berätta att resan gick bra. Holden och Lucy var jätteduktiga! Det enda som var läskigt var när vi skulle landa. Landningsbanan började PRECIS på stranden så det kändes som att vi skulle flyga rätt ner i havet. Sedan var landningsbanan jättekort också för sedan kom det berg. Men vi överlevde! Väl här åkte vi och köpte lite mat och sedan satte jag mig på stranden en stund. Jag badade inte för det blåste rätt kallt. På kvällen åt vi pizza och sedan gick vi till en bar. Det är ju fransk lag som gäller så fick både ett glas vin och en drink! Men nu ska jag kolla klart på Mamma Mia och sedan sova. Holden och Lucy lär ju väcka mig alldeles för tidigt i morgon bitti.

Sammanfattning av resan!

Det här kommer bli ett långt inlägg, men jag orkar inte dela upp det i flera olika. Bilder finns på facebook!

Söndag 28 december:
Efter lite Kalle Blomqvist och Sex and the city piggnade jag till och gick och köpte pizza. Sedan sov jag.

Måndag 29 december:
Vaknade hyffsat tidigt men jag var inte så snabb på morgonen så kom väl ut vid 10-11 någon gång. Åkte downtown och köpte schampoo och balsam innan jag hittade till Chinatown och South Station. Satte mig på en bänk och väntade på Rebecca. Det satte sig en kvinna bredvid mig och började prata om en massa. Hon kallade mig "Honey" hela tiden. Men sedan åkte hon i väg och efter ett tag kom Rebecca så jag sprang och hoppade på henne. Var så kul att se henne! Det var ju 5 månader sedan sist.

Vi gick först till Borders book store och köpte en karta över Boston och varsin karta över New York. Sedan gick vi till Starbucks. Vi satt och pratade lite om vad vi skulle göra de här dagarna. Sedan åkte vi till hostellet. Jag hade lärt mig tunnelbanan och bussarna så det blev som tur var inget mera sitta och vänta i en halvtimme på bussen. Jag tog en dusch och vi chillade lite sedan åkte vi downtown. Vi tog en lång promenad och gick ner till hamnen. På vägen tillbaka hittade vi någon rockbar där vi åt middag. Sedan gick vi tillbaka downtown och åkte sedan hem till hostellet igen. Rebecca hade ju jetlag så hon somnade medans jag tittade på Legally Blonde.

Tisdag 30 december:
Vi gick upp tidigt den här dagen också. Rebecca väckte mig genom att svinga min väska i huvudet på mig halv 8. Vi gjorde oss klara och gick ut till ett frukostställe som hette Dempseys. Jag åt en pannkaka med smör och sirap och scrambled eggs med ost och Rebecca åt en bagel. Vi satt där och pratade jättelänge så vi åkte inte in mot stan förrän vid 11. Vi började med att åka ut till Harvard där vi gick runt och tittade lite. Till slut hittade vi Harvard Law School. Vi ville se om vi kände igen det från Legally Blonde men det gjorde vi inte. Efter att ha hoppat i en snöhög och åkt ner för ledstången från biblioteket gick vi från Harvard och tittade i lite affärer i Cambridge. Köpte ett par mjukisbyxor, två t-shirts och en mössa. Innan vi åkte vidare till Beacon Hill åt vi lunch på Au Bon Pain.

Beacon Hill var, precis som Cambridge, hur mysigt som helst. Vi gick runt där bland alla gamla husen tills vi kom till parken Boston Common. Där tog vi lite bilder på ankorna, vattnet och bron innan vi gick mot downtown. När vi väl kom till downtown kom vi på att vi ville köpa ett par röda strumpor. Bostons baseballag heter ju Red Sox! Vi tittade i hela 8 affärer innan vi till slut hittade ett par röda strumpor på Eddie Bauer. Kvällen avslutades med middag på en Food court. Kyckling och ris för båda två, fast Rebecca köpte japanskt och jag kinesiskt.

Onsdag 31 december:
Gick upp tidigt och gick ner till Demseys och åt frukost. Pannkaka igen. Sedan åkte vi till South Station och hoppades på att komma med bussen klockan 10 men den var full så vi fick åka halv 11. Det var ju egentligen inte så farligt om det inte börjat snöa. Det var lite mysigt när vi satt och väntade på bussen efter frukosten men när det sedan blev snöstorm var det inte lika mysigt längre. I stort sett genom hela Connecticut var det bilar som krockat. Resan tog 3 timmar längre än planerat. Vi hann med att sova, prata och titta på både Eurotrip och Ronja Rövardotter. När vi sedan var framme i Chinatown i New York gick vi med all vår packning och tog tunnelbanan till Rockefeller center. Sedan tog vi taxi till vårat hotell. Var riktigt stolt över att vi lyckades vinka till oss en taxi på nyårsafton, har ju hört att det inte är så lätt. Men det var ett bra hotell. Inte världens största rum, men det låg centralt. På 47th St mellan 2nd och 3rd Avenue. Vi bytte om och sminkade oss och gick sedan ut.

Vi började med att leta restaurang och hittade en irländsk restaurang som hette Eamonns. Det blev svärdfisk med saffransris och svampsås för mig och teriyakikyckling för Rebecca. Till efterrätt delade vi på en frukttallrik och mangosorbet och så lyckades vi även beställa in varsin Cosmopolitan. Vi ville ju ha lite party/ Sex and the city-känsla! När vi ätit klart gick vi ut. Tyvärr kom vi inte in på Times Square eftersom de stängt av gatorna redan klockan 3 och poliserna släppte bara in folk som kunde visa upp att de hade reserveringar på restauranger eller hotell där inne. Istället gick vi runt en massa till bland annat Central Park, Apple Store, Plaza och Paris. Sedan gick vi till 6th Avenue och värmde oss lite inne på Citibank. Vi frågade en polis vart vi kunde vara för att få en skymt av Times Square och han sa 42nd and 6th så dit gick vi. Vi var ju inte ensamma, men vi såg Times Square i alla fall. Vi såg också lite fyrverkerier men tyvärr inte bollen. Det blir till att youtubea på den.

Även om det inte blev som planerat så var det ett bra nyår. Det var coolt att fira på Manhattan i alla fall! Vi tog en bild på oss med de fina 2009-glasögonen vi köpte med Empire State Building i bakgrunden!


Torsdag 1 januari:

Vi vaknade, checkade ut och lämnade väskorna i ett bagagerum på hotellet. Sedan gick vi ut för att hitta någonstans att äta frukost. Det blev på Subway. Gott var det och vi satt där ända tills vi såg en liten mus! Då kände vi att det var dags att gå. Vi gick till Barnes & Noble för årets första kaffe och sedan gick vi till Build A Bear. Jag gjorde en hund. En tjej som heter Milky efter Milky Cabrera i New York Yankees och Rebecca gjorde en killkanin som heter Robbie. Även det efter en i Yankees. Min har supporterkläder och Rebeccas hade matchkläder. Kaninen friade utanför en miniatyr av Yankee Stadium på McDonalds och sedan gifte de sig utanför Public Library där Carrie och Big skulle gift sig.


Annars gick vi runt och tittade i lite affärer. Bland annat Hersheys där jag köpte tuggummi med smak av choklad. Sedan köpte vi varson lila I <3 NY tröja och varsin ram där vi ska stoppa nyårsbilden. Det blev sedan en sen lunch på Dean & Deluca innan vi hämtade väskorna och det var dags att åka hem.


Halv 8 skulle min buss gå och vara framme i DC vid midnatt. De i receptionen pekade ut bussen för ett par och jag frågade om jag skulle ta samma buss och de sa jag så jag gick efter paret och hoppade på bussen och vi åkte i väg - till Philadelphia. Vart sjukt irriterad när jag fick reda på att bussen inte skulle fortsätta till DC och först var det meningen att jag skulle få sitta och vänta på nästa buss i 2,5 timme. Det hade inte varit så farligt eftersom jag hade min dator men sedan fick de reda på att den bussen var inställd så istället fick jag åka med busschauffören till New York igen. Sova kunde jag ju inte göra heller eftersom hans iPhone ringde hela tiden. Det var en unge som skrek något jättehögt på kinesiska. Väl tillbaka i New York fick jag hoppa på en ny buss som skulle ta mig hem till DC till klockan 3. Trodde jag, ja. 15 minuter norr om Baltimore får vi motorstopp och blir stående på vägkanten i två timmar innan det kommer en ny buss och hämtar oss. Kom fram till DC vid 6 och var hemma halv 7. Som tur var hade ju metron börjat gå igen så jag slapp ta taxi.


I det stora hela var det en jättebra semester. Det var bara början och slutet som kunde varit bättre. Mycket bättre. Men när jag kom hem gick jag och la mig och sov till 11. Kollade sedan på Sex and the city och packade lite. Sedan jobbade jag 4-6 och fick se att Lucy börjat gå lite grann. Hon blir 9 månader i morgon så det är ju jättetidigt! Hann även med att Skypa med mamma, Johan, Åsa, Patrik och Cissi. Nu ska jag titta på ett avsnitt av SATC så jag kan sova gott i knappt 3 timmar. I natt bär det av till Karibien och St Martin! Men god fortsättning på alla som läser :)