Woho!

Nu har pappa bokat sin resa hit så den 8 maj kommer han hit!! Ska bli så kul! <3

Jag gråter!

Fast det är glädjetårar. Sitter och tittar på Raw! Andra avsnittet nu med Özz Nujen och Johan Glans. Jag sitter och gråter av skratt som jag måste hålla inne för att inte väcka resten av familjen! Kollade på dagens avsnitt av Ballar av stål också. Kaninkokerskan var ju bäst!

Annars idag har jag tittat på SOS Familj och Den rätte för Rosing, gjort läxor med Morgan, torkar toalettvatten från golvet (USCH!), varit på Morgans dans och shoppat med Matilda. Det blev bara tofsar idag!

Oväder

Det har varit dimma och lite regnigt hela dagen men nu började det plötsligt åska och blixtra. Inte kul alls! Hoppas verkligen att det slutar innan batterierna på datan dör!


The mall!

Var och shoppade idag med Matilda och Heidi. Var först jätteseg hela morgonen men sedan blev det några timmar på mallet, vilket jag behövde. Det blev 4 t-shirts, ett par solbrillor och underkläder och så lunch på Subway där vi satt och pratade om popsicles som Matilda så fint kallade det!


Solbrillorna och t-shirt med hörlurar från Forever 21, t-shirt med USA:s flagga från Old Navy och randig + vit t-shirt från H&M

Kaffekoppar från Starbucks

Underhåller mig själv lite medans jag väntar på att GPS:en ska hitta satelliten.

Nu blir det Web TV. Undrar om kanal 3 funkar!

Saker att se fram emot

 • 8 april: Mamma och Johan kommer hit.
 • 11 april: Vi åker till New York och träffar Cissi och Uffe.
 • 7 maj: Pappa kommer förhoppningsvis hit.
 • 30 maj: Kommer kanske träffa Olivia i New York.
 • Slutet av juni: Barnen och Kathleen får sommarlov = 2-4 timmars arbetsdagar för mig.
 • Början av juli: Mia kommer vara i USA så får förhoppningsvis träffa henne.
 • 4 juli: Independence Day.
 • 5 juli: Jag fyller 20!
 • Mitten av juli: (Tror jag) kommer få reda på om jag kommit in på någon utbildning.
 • 3 augusti: Blandade känslor men det är min sista arbetsdag.
 • 4 augusti: LA med Amanda?
 • Mitten av augusti: SVERIGE! Får träffa Alba och resten av familjen!
 • 13 september: Kommer börja jobba som Djurgårdsvärd igen på Djurgården - Malmö och typ två matcher till.
 • 27 september: Enda derbyt jag kommer kunna se!

Ballar av stål!

Jag är glad! Jag upptäckte att kanal5s web tv funkar! TV4s gör det ju inte så jag har suttit och kollat på SVT, men jag hittade inget mer bra program så efter lite Hype, Babben & CO och Alba och Adam så provade jag med kanal 5. Sitter nu och tittar på Ballar av stål som är underbart roligt!  Kommer ju kunna se Raw, Boston tea party, Charterhjältar och Sanningens ögonblick också! Jag är lycklig helt enkelt!

Harlem Globetrotters & The tale of Despereaux

Jag slutade ju jobba rätt tidigt igår. Lämnade barnen till deras mormor i Newtown vid halv 3. Köpte en kaffe och en chokladdonut och åkte hem och bytte om och sminkade mig. Pratade med mamma, Emil och Oscar på Skype också. De kollade på finalen av Let's Dance så Emil blev arg när mamma pratade, haha!

Åkte sedan ner till Fairfield. Överallt var det köer så åkte en jättekrånglig omväg för att det skulle gå fortare. Älskar GPS:en <3. Hämtade upp Rebecca och så körde vi till Hartford. Självklart var det ju en massa trafik dit också och det visade sig att allt berodde på att någon fått motorstopp mitt på motorvägen. När vi väl kom dit så visste vi ju inte vart arenan låg och GPS:en ville inte hitta den. Älskade den inte lika mycket då. Men vi körde in på en bensinmack och frågade efter vägen. Det var en kille och en tjej med varsin bil som förklarade för Rebecca och så sa de att vi kunde köra efter. Det var grymt schysst för de körde hela vägen dit så vi kunde åka efter. När vi kom dit kom vi ju på att vi måste hitta parkering. Det här är ju ingen liten småstad som New Fairfield där de har riktiga parkingsplatser utanför alla ställen där man behöver parkera utan det här är ju en storstad då man måste köra runt en massa varv och leta. Vi hittade till slut ett parkeringshus där vi körde in.

Kom lite sent till matchen på grund av all trafik, men det var sjukt roligt att titta på! De kändes ju mer som skådespelare än basketspelare men de var ju grymma på basket också! Ska berätta mer och  ladda upp bilder så fort jag fått de av Rebecca! Men de var sjukt roliga i alla fall!

Sedan åkte vi hem. Vi stannade på Dunkin Donuts för jag var sugen på chai och så skjutsade Rebecca hem sig själv och sedan åkte jag hem. Åkte Black Rock Turnpike som går genom skogen. Tycker det är mysigt att åka där när det är mörkt! Kom hem vid midnatt och satte mig här och läste bloggar och tittade på Så ska det låta!

Eftersom jag somnade rätt sent så vaknade jag sent också. Först fick jag sms av Rebecca vid 10. Min mobil var på laddning så då spelar den en lång melodi med alldeles för hög volym och alldeles för länge så jag blev lite arg och somnade om. Vaknade sedan klockan 2! Vid 3 kom Josh och ville prova spela The Sims university life och sedan var det middag. Kändes mer som frukost för mig. Vid 6 åkte jag, Kathleen och barnen till Edmond Town Hall i Newtown och gick på bio med Kathleens föräldrar och mormor. De visade The tale of Despereaux. Den var riktigt gullig! Tydligen visar den här biografen filmer som slutat gå på bio och de visar bara en film varje helg. Nästa helg är det Doubt med Meryl Streep, så kanske ska passa på att se den. Det kostar bara 2 dollar (=16 kr)!

Kondomer och sexy breasts

... är precis vad de gör reklam för på radion här. Först hörde jag en reklam där två stycken firade sin tremånadersdag tillsammans med kondomer. Sedan en reklam för kvinnor som ville ha "sexy, attention-taking breasts, at least two sizes bigger cups, guaranteed." De har inte tänkt på att det faktiskt finns barn som lyssnar på sådant?


Idioter det finns alltså!

Kan börja säga att jag mår bra och skakar bara lite så ni inte behöver vara alltför oroliga när ni läser resten!

Det är grymt många au pairer som säger att det är så skönt att göra i USA. Det stämmer visserligen för det mesta. Inte nog med att man oftast kör automat så är vägarna breda och det är inte en massa konstiga skyltar överallt. Man kör helt enkelt ganska fritt. Men idag var jag så sjukt irriterad på hur folk kör här! När folk kör in på en motorväg, till exempel, så försöker de inte byta fil så snabbt som möjligt, som vi gör hemma, utan de väntar tills påfartsfilen tar slut. När jag var på väg ner till Norwalk så blev det gult och jag stannade. För så gör vi i Sverige - kan man stanna när det är gult så gör man det. Men här i USA är det tvärtom - kan man fortfarande köra när det är gult så gör man det. Men så stannade jag vid det här trafikljuset men tydligen trodde han bakom att jag skulle köra som alla andra idioter så han kör rätt in i mig! Jag blev sjukt rädd men jag gjorde inte illa mig. När det blev grönt igen körde jag svängde in lite senare på en parkeringsplats och då körde han iväg. Var helt skakis resten av vägen till skolan.

Annars gick kinesiskan bra och vi lärde oss en massa som vanligt. Kan berätta sjukt mycket om mig själv nu och vi kan bjuda varandra på middag och fråga om man vill ha kinesiskt, amerkanskt, japanskt, italienskt, svenskt eller tyskt. Vi kan också diskutera om vilken tid och dag som passar bäst. Sedan började vi med hobbys så jag kan säga att jag tycker om att titta på boll!

På vägen hem ösregnade och var mörkt. Sedan blev det dimmigt också. Inte kul, speciellt inte med tanke på att jag fortfarande var skakis. Men körde sakta så det var lugnt. Bruce och Kathleen var vakna när jag kom hem för de var oroliga över vädret. Men jag berättade om vad som hade hänt och de sa att så länge jag inte hade gjort illa mig så var det lugnt. Bilen ser redan ut som om den varit med i x antal trafikolyckor.

Playdate

Idag har vi haft playdate med Tasneem. Träffade henne idag också när jag skulle hämta Josh så vi bestämde att hon och Brian skulle komma över. Så det var trevligt. Vi satt och drack varm oboy och pratade medan Josh och Brian spelade Wii och Morgan tittade på Pippi på rymmen. Hon är helt fast!

Ikväll är det ju kinesiska så jag ska snart byta om och fixa mig lite.

Facebook quiz

Är du bajare, aik:are eller Djurgårdare?
"I din adliga släkt är det av tradition politiskt korrekt att vara Djurgårdare dock med en viss reservation för att fotboll trots allt är arbetarklassens sport. Men det är klart att Djurgårdsfamiljen består av en högkvalitativ krets av de rätta personerna inom näringslivet och bra kontakter är ovärderligt. Du gick tidigare i Globen och såg DIF Hockey då och då genom din pappas gratisbiljetter från hans egna företag men allt eftersom biljetterna drogs in och den glamourösa VIP-känslan rätt omgående försvann, så slutade även du att gå. Du tycker att det är märkligt bajarna är glada gång på gång trots alla förluster de åker på. Det verkar saknas någon kromosom där uppe. Förmodligen ett resultat av allt öldrickande med de andra A-lagarna på parkbänken utanför Systembolaget. Du är rätt ny på Stadion men hörs mycket nu och du lämnar ofta Stadion när det är 10 min kvar då det är lättast att slinka ut med din Porsche. Någon slusk till fotbollssupporter kan göra åverkan på din bil där du sitter med en riktigt trendig ljusblå stickad mössa med 08 broderat över ena sidan. Det finns viktigare saker än att se hela matchen. En stilfull Gårdare så klart."
Svarsalternativen var bäst! Allt handlade om att bajare var alkisar som gillade att umgås med sina polare från trappuppgången och att aikare var huliganer som bara brydde sig om sin firma och att slåss. Klockrent helt enkelt.


Harlem Globetrotters

Fredagens planer var egentligen att gå och se premiären av Haunted in Connecticut med Rebecca och Linnea, men Rebecca skrev nyss och frågade om jag ville åka till Hartford och gå på basket i stället. Och det kan man ju inte tacka nej till! Så på fredag slutar jag halv 3 (!) och kommer då åka och hämta Rebecca och så åker vi till Hartford och är där på eftermiddagen innan matchen börjar! Asnice ju, då är det bara baseball kvar så har jag sett alla sporter jag velat! Det blev ju soccer, high school football och cheerleading/pom poms i Colorado och hockey i New York och så nu basket!


"He's hurt, but you can't know where"

I morse kom vi ganska tidigt till skolan. Jag lämnade Morgan och såg att det var hela 20 minuter kvar tills Josh började så vi åkte till Starbucks. Har aldrig varit där med honom. Åker ju alltid dit med Morgan men det var kul att ha lite ensam tid med Josh, även om det inte var så länge. Släppte av Josh och åkte hem och spelade lite The Sims.

Morgan har börjat bli jättejobbig ibland. Hon börjar gråta för allt och ingenting. Det händer minst en gång om dagen. Helt hopplöst! Typ idag när hon satt och tittade på Pippi goes on board på youtube råkade hon komma åt mellanslag så sidan scrollades ner. Då började hon storgråta. Och ibland vet hon inte varför hon gråter och när jag ber henne sluta eller förklara varför så blir det bara värre och så gråter hon mer. Idag tror jag det hände tre gånger.

Vid 1 pm åkte vi för att hämta Josh och Nick. Träffade Tasneem i skolan också. Hon stod och vinkade hur länge som helst innan jag såg henne. Men vi sa att vi ska ses i helgen för det har ju inte blivit av på en månad!

När vi kom hem satt jag och Morgan och ritade på nedervåningen medan killarna var ute och lekte. Plötsligt hör jag att de kommer in och skriker och både jag och Morgan springer upp för att se vad det är. Vi möts av Nick som står framåtböjd och Josh som står och skrattar och säger "I hit him with the bat. He's hurt but you can't know where." Hahahaha! Tyckte synd om Nick, men vi stod och skrattade alla fyra!


Nu på kvällen har jag och Josh spelade Sims. Josh gjorde en familj där ena tjejen heter Amanda och så byggde vi ett hus. I morgon ska vi möblera också. När han skulle sova sedan sa han "Love y... ehm... bye!"


Outback Steakhouse

Är sjukt mätt efter en jättegod middag på Outback med Rebecca och Jossan. Det blev en pasta med kyckling, räkor och parmesansås för mig och så cheesecake med chokladsås till efterrätt. Mumsigt! Hade i alla fall en mycket trevlig kväll och det var konstigt, men kul, att träffa Jossan i USA. Vi har ju inte träffats såååå många gånger men av de gångerna vi träffats är det nu en gång i USA och tre gånger i Tyskland. Det är lite coolt!

På vägen hem blev jag lurad på en dollar! Helt sjukt! Hade 7 dollar i fickan. Jag visste det innan och räknade en extra gång när jag gick in på bensinstationen och ställde mig framför disken. Jag gav gubbjäveln (han är värd att kallas så!) pengarna och sa att jag ville tanka 7 dollar på nummer 2. Han tar emot pengarna och slår in i kassan. När jag går ut knackar han på fönstret och ber mig komma in igen. Han sa att han fick bara 6 dollar men jag är 110% säker på att jag gav honom 7! Orkade inte tjaffsa så jag fräste att ta 6 dollar då men jag är säker på att jag gav dig 7, och så gick jag ut. Ska aldrig mer tanka på det stället! Det sämsta är att man får inte kvitto när man betalar utan man börjar med att betala, sedan tankar man och SEDAN får man kvitto. Sämst system.

Skor

Gjorde ett skotest precis om vilka skor som passar min personlighet. Någon som vill köpa ett par Balenciagas till mig? ;)Jag har inte råd.


Lite tankar

Jag satt och pratade lite med Jannike på msn igår kväll. Vi pratade om hur man ändrats som person som au pair. Jag tyckte först inte att jag ändrats så mycket, i alla fall inte utåt men på insidan känner jag mig som en helt annan människa. Jag tänker på ett helt annat sätt och jag har blivit mer ansvarstagande. Det är ju rätt viktigt när man tar hand om barn. Men hur som så tror jag att framförallt vintern betytt mycket för mig.

Det började redan i december när jag fick lite ledigt och ny energi när jag träffade Rebecca. Det kändes grymt skönt att veta att jag hade en nära kompis till på den här sidan av Atlanten. När jag sedan fick klara mig själv från Karibien växte jag nog lite också. Jag har ju rest mycket men aldrig ensam och nu skulle jag inte ens till Sverige utan jag var tvungen att själv hitta först på flygplatsen på St Maarten och sedan satt jag och hoppades att jag skulle få plats på planet. Vet verkligen inte vad som skulle hänt annars. Flygplatsen stängde ju över natten och jag skulle inte kunna åka förrän dagen därpå klockan 3 pm. Jag hade varken råd med hotell eller taxi tillbaka till franska sidan där jag bott. Dit ville jag ju heller inte åka. Lyckades ju ta mig tillbaka till DC och packa i hop mina saker och flytta till Amanda.

Där bodde jag ju i en hel månad medans jag först bestämde om jag ville stanna kvar i USA eller ge upp och åka hem. Jag tror jag skulle vara jättebesviken om jag åkte hem, även om det lockade väldigt mycket. Men tack vare stödet både hemifrån och från Amanda och hennes värdfamilj bestämde jag mig för att stanna. Sedan var det ju väldigt frustrerande under matchningen när jag bara blev matchad med hundar och familjer som ville att jag skulle jobba konstiga tider eller mer än vad som är tillåtet enligt reglerna. Var hela tiden på väg att ge upp igen för att åka hem. Blev sedan matchad med familjen jag bor med nu. Det lät jättebra med deras intressen och tider och allting, men sedan att de bor en timme från Rebecca gör ju det hela ännu bättre. Var först lite orolig att jag skulle bli besviken för att jag inbillat mig själv att det var så bra bara för att jag skulle ha nära till Rebecca. Men så var det ju inte. Nu när jag väl är här känns det hur bra som helst och det känns verkligen som att jag inte kunde få en bättre matchning!

Det som gör allting så mycket mer underbart är att familjen verkar jättenöjda också. De ville ju att jag skulle stanna och jag hade lätt kunnat tacka ja om det inte fanns så mycket jag ville göra innan jag slår mig till ro. De säger också hur glada de är att jag och Josh är så nära varandra. Han är ju mycket mer reserverad än Morgan så det är riktigt roligt. Morgan berättar ju varje dag också hur mycket hon älskar mig och att jag är "The best au pair ever"! Idag när hon kom hem från skolan hade hon också gjort ett Feel good-card till mig. Men fastän jag trivs jättebra bestämde jag mig ju för att åka hem. Det kommer ju vara grymt jobbigt att åka hem och att tiden går alldeles för fort men det känns ändå som rätt beslut.

Efter att bestämde mig för att åka hem har allting känts så bra. Det är liksom som att jag blivit en mycket positivare människa sedan jag bestämde det. Det känns inte ens jobbigt att jag inte vet exakt vad jag ska göra när jag kommer hem. Har ju sökt till lite skolor och jobb. Bland annat så vill Vittra i Törnskogen att jag ska höra av mig när jag kommer hem så de kan ha mig på sin vikarielista. Även Tanto International School är intresserade av att höra mer från mig.

Jag har också kommit på vad mitt mål i livet är. Låter värsta dramatiskt, haha. Men mitt mål är att när jag ligger på min dödsbädd så vill jag vara nöjd och stolt med allt jag gjort. Alltså uppfyllt så många drömmar som möjligt. Och den största drömmen är att se så mycket som möjligt. Inte att jag ska byta jobb hela tiden, men resa mycket och göra saker när jag är ledig. Det är nog därför mitt beslut känns så bra. Då har jag liksom ett år till på mig.

En annan sak som känns bra är att jag pratade med Amanda igår. Den senaste veckan har jag tänkt att jag inte vill spara riktigt så mycket pengar som jag tänkt innan. Det skulle vara nice att ha pengar sparat när jag slutar jobba, men samtidigt är det här "once in a lifetime" och då vill jag ju göra det så bra jag kan. Alltså vill jag inte skära ner på New York-turer, biobesök och andra upplevelser bara för att ha en massa pengar när jag kommer hem. Jag har ju ett helt liv på mig att jobba och spara pengar efter det här. Så jag och Amanda pratade om det och hon kände samma så vi sa att i stället för både Los Angeles och San Francisco utan det blir nog "bara" Los Angeles i några dagar. Lite avkoppling sådär innan vi åker hem. Det känns jättebra verkligen!

Kan ju avsluta med att jag i höstas aldrig trodde att jag skulle skriva ett så här positivt inlägg från Amerika!

Skämt?

Fick en länk av Emil nyss - HIT! Jag hoppas verkligen att det är ett skämt. Det står att de försöker få Djurgårdare att gå på hammarbys första hemmamatch och bajare att gå på Djurgårdens. De skriver också att de fått mycket positiva reaktioner om det. Men läser man kommentarerna så låter det tvärtom. Jag tror det är någon gnagare som fått för sig att driva med oss och bajen. Verkar inte vara ensam att tro det heller:

"Hur vore det om gnagarpacket la lite energi på sig själva istället, till exempel skrev några ramsor så att man slapp höra det eviga jävla "AJK... AJK... AJK..." från läktaren. Jag inser förstås att ni har det svårt med flerstaviga ord, men det är värt ett försök.

Jag höll på att tillägga "stick från kommun" men så kom jag ju på att ni inte ens hör hemma i Stockholm." Klockren kommentar!


Välkommen tillbaka...

... säger jag till min röst som tog ett break i morse. Vaknade i morse och hade lika svårt att andas som igår. Är liksom täppt och har typ lite astma. Kan inte ta djupa andetag vilket är jättejobbigt. Kan liksom inte andas med näsan och då måste jag ta djupa andetag med munnen för att få i mig tillräckligt med syre och det går inte så nu är jag jättetrött. Blä på det!

Nu vet ni i alla fall hur jag mådde igår (= stor anledning till att jag inte bloggade). Men Bruce var hemma igår för i fredags ramlade han ner för en stege och gjorde illa foten. Han var typ bara två steg upp på stegen så det var inte så farligt men han visste inte om foten var bruten eller stukad så han åkte och kollade upp det. Så det visade sig att han brutit den. Nu kommer han vara gipsad i 2,5 vecka så mamma och Johan kommer få se honom gipsad.

Morgan och jag hade i alla fall kul igår. Hon hade med sig en bok med trolleritricks så vi trollade ett bra tag. Sedan ville hon fixa mitt hår så hon gjorde det medan hon sjöng en sång om hur mycket hon älskade mig. Hon är så söt!

Fick jobba till 6 och då la jag mig i min säng och började titta på National Treasure 2. Tog en paus för middag och så gick jag ner och tittade igen och sedan tittade jag på Tonårsliv. Älska internet! Men det var helt sjukt, jag kände mig så mycket äldre än de där tjejerna trots att det bara skiljer ett år!

Idag och resten av veckan kommer Morgan hem tidigare än vanligt och samma med Josh från och med i morgon. Sämst timing att bli sjuk! Hoppas i alla fall att jag mår bättre ikväll för jag ska ner till Norwalk och äta middag med Rebecca och Jossan!


No NY

Jag orkar inte åka till New York. Vaknade helt töppt och med lite ont i halsen. Har tappat räkningen på hur många gånger jag varit förkyld de senaste 8 månaderna.

Men men, Josh gillade allt jag köpte igår och vi har redan hunnit med att göra glass. Det blev choklad, jordgubb, vit tranbör/peach, apelsin, lila vindruva och citron :)

Lördag

I morse åkte jag till Ridgefiels och hämtade upp Linnea och så åkte vi ner till New Haven och IKEA. Vi gick rätt snabbt igenom allting eftersom vi visste vart vi ville någonstans - the Swedish foodmarket! För min del blev det choklad, Bilar, Ballerinakex, pärlsocker, köttbullar, gräddsås och lingonsaft. Köpte också en svensk kokbok och såna där grejer för att göra egna glassar! Tror Morgan kommer gilla det. När vi shoppat klart gick vi och till restaurangen och åt köttbullar. Det var sjukt gott, som alltid!

Efter IKEA åkte vi till Connecticut Post mall i Milford. Det var sjukt bra och vi bestämde att vi lugnt skulle åka dit flera gånger. Vi hann nämligen inte med så mycket idag eftersom vi var inne på Hallmark i typ en timme.

Vid fem åkte vi hem till Linnea igen så hon kunde lämna sina saker och jag kunde lägga mina köttbullar i deras frys sedan åkte vi till Redding och hämtade upp Matilda och så åkte vi tillbaka till Ridgefield för att se på film hos Angelina med henne, Julia och Jenny (tror jag de hette). Vi tittade på What happens in Vegas och den är ju sjukt rolig! Förstår inte att jag bara sett den en gång tidigare? Efter den filmen tittade vi lite på Superbad men sedan bestämde vi oss för att åka hem. Skjutsade hem först Linnea och sedan Matilda. Det var skönt för det blev rätt sent och i morgon ska jag ju upp tidigt. Först ska jag vakna, sedan gå ut i bilen och hämta mobilen som jag inteorkar hämta nu. Sedan måste jag fixa mig och så sedan åka till Southeast Station och ta tåget till New York! Ska bli nice!

Måste bara skriva om pungråttan igen! I går tog de faktiskt bort den. Efter 5 dagar! Innan var det bara halva kvar och jag såg en kråka som satt och åt på den en gång. Men hur som helst så såg jag i veckan tre till döda pungråttor. Idag såg jag två LEVANDE plus en levande tvättbjörn! Helt sjukt egentligen för innan i söndags hade jag aldrig sett en pungråtta och nu har jag liksom sett fem stycken!


IKEA & New York

Det har varit en lugn och bra början på den här helgen. Rolig middag med familjen plus Sammys pojkvän, tre avsnitt Så ska det låta, MSN med Emma och Rebecca och nu National Treasure 2. Jag har sagt det förut, men det är mycket roligare när man känner igen sig!

I morgon blir det först IKEA med Linnéa och sedan är det filmkväll hos Angelina. Ska bli jättekul! På söndag blir det New York med Linnéa, Jacqueline och Marianne. Asnice!

Helg!

Äntligen är det helg igen! Tiden går fort framåt. Det är både skönt och jobbigt. Men well well, ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. Får se om jag får tag på någon eller om någon hör av sig. I morgon blir det nog New York med Angelina plus kompis. Sedan filmkväll med dem också! Härligt!

Plugg i höst?

Glömde ju skriva det viktigaste jag gjorde! Jag har nu ansökt till en massa utbildningar och kurser till i höst. 20 stycken sammanlagt blev det. De flesta är på Stockholms Universitet men det var ett par på Södertörn och någon i Örebro och Eskilstuna också. Sökte till ALLT som lät minsta intressant och så får jag se vad jag kommer in på. Kommer jag inte in på någon utbildning ska jag försöka tenta upp mitt Engelska B betyg och kanske gå någon motsvarighet till Engelska C. Har ett jobb som väntar på mig tills jag kommer hem också! Visserligen bara en eller två gånger i veckan men jag kommer ju inte vara helt pank i alla fall!

2009 nian, san yue, 19 hao, xingqisi

År 2009, mars (tredje månaden), 19 (-de dagen), torsdag (veckodag fyra)

Idag var kinesiskan lite svårare än den varit tidigare. Vi skulle berätta om våra familjemedlemmar. Hur många, vad vi hade för relation och vilket tecken de var födda i. Och om de var lärare, läkare eller advokater kunde vi säga det också. Jag gjorde det med Elena. Hon började berätta om sin mamma, pappa och lillasyster. Sedan blev det min tur. "Hej. Vi är åtta stycken i min familj." Och så ska man rabbla upp alla i åldersordning bara för att man alltid ska visa respekt till den äldsta i familjen. Så respekt till pappa ;) Man får inte heller kalla äldre människor vid namn. Så det blir pappa=baba, mamma=mama, Britt=homa och Johan=hoba. Men sedan får jag kalla Emil, Oscar och Alba för namn. Men de måste kalla mig jiejie=äldre syster. Det betyder att jag är viktigare än dem, haha! Annars skulle det bli att Emil är dadi=äldste lillebror, Oscar skulle vara didi=lillebror eller hodi=bonuslillebror och Alba skulle bli meimei=lillasyster. Oscar och Alba måste kalla Emil för gege=äldre bror. Men nu bor vi ju inte i Kina så då behöver det ju inte vara så formellt!

Morgan fick lyssna på mer svensk musik än Måns och hon älskade allt! Mest gillade hon Cara Mia med Måns och Underneath your clothes som Amy Diamond sjöng i Super Trouper när hon var 8 år. Sedan bakade vi cupcakes också. Ska lägga in bild så fort jag hittar kamerasladden. Mycket mer än så hann vi inte med.

Jag är ännu lite mer stolt idag eftersom Morgan älskade oboy också! Speciellt när man gjorde det på mitt sätt! Hon är säkert egentligen svensk :) Hennes drömresemål är för tillfället Stockholm för hon vill verkligen åka till Junibacken. Hon vill åka tåget och leka i Pippihuset. Jag visade en bild på mig utanför Pippihuset och då började hon typ gråta för att hon blev så avundsjuk, haha! Hon sa att svenska var ett fint språk också och att hon verkligen vill lära sig! Kändes extrabra att hon sa det mitt framför alla mammor i Joshs skola!


Morgan ♥ Måns

Spelade Miss America med Måns Zelmerlöw för Morgan och hon ville se en bild på honom när han sjöng så jag hittade en och visade den. Reaktion: "Uuh! He looks handsome in that picture." I love her!

Igår var en rolig dag

Igår hade vi mycket att göra. Försst skjutsade jag kidsen till skolan, sedan åkte jag till Shaw's och köpte mjölk och yogurt. Skulle köpa 2 gallon (7,5 liter) Fick sjukt ont i händerna när jag var tvungen att hålla båda flaskorna i samma hand när jag skulle leta efter bilnyckeln i väskan. Sedan åkte jag hem, åt lite frukost, pratade med Michelle och sov sedan i 2 timmar innan Morgan kom hem. Vi åt lunch, läste Karlsson på taket, vek tvätt, packade upp min väska och sorterade mina kläder, sorterade en massa tvätt och tvättade. Morgan får hem ett papper varje månad med förslag på läxor och så måste hon göra ett visst antal av dem och den här månaden var det att sortera någonting. Så tänkte att jag kunde ju utnyttja det, moahaha!

När vi slängt in tvätten åkte vi till Starbucks och sedan till biblioteket. På Starbucks berättade flrst jag om Emil i Lönneberga och om när han stoppar huvudet i soppskålen. När jag berättade om hur han slog sönder skålen i bordet ställde jag mig upp och visade det och Morgan började verkligen asgarva! Hon bara satt där hur länge som helst och tjöt av skratt! Sedan berättade hon om ett intrument som hennes musiklärare pratat om. Hon sa att det fanns i Tyskland och så trodde hon att det fanns i Sverige också. Hon förklarade att det lät lite som en fiol men det hade ett piano och knappar också. Så när vi var på biblioteket visade jag henne den här bilden och frågade om det var dragspelet hon menade och det var det!När vi var klara på bibblan åkte vi och hämtade Josh. Vi åkte hem och jag visade de lite klipp från Karlsson på taket, Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump och Lotta på Bråkmakargatan. Jag fick sitta som en tolk hela tiden men de tyckte det blev kul och blev arga när jag hoppade över delar där de bara satt och pratade. Sedan gick vi ut en stund och spelade lite baseball. Josh försökte förklara reglerna men jag fattade inte. Sjukt strategiskt spel och jag som trodde att jag skulle fatta eftersom jag fattar brännboll. Men nope! Vi gav upp efter ett tag när Greyson, Wesley och Amy kom hem. Då sprang Morgan och Josh över och lekte Star Wars i stället. Morgan berättade också om Pippi för Amy och sa att den filmen är bäst! Är sjukt stolt just nu!

Kathleen kom hem lite tidigare så jag kunde fixa i ordning mig i lugn och ro (utan Morgan med andra ord) sedan åkte jag i väg för att träffa Rebecca. Åkte först och tankade bilen vilket tog sjukt lång tid eftersom det stod en truck framför som tydligen hade asstor tank. När jag var klar åkte jag över till andra sidan gatan och lämnade en check till Morgans danslärare. Sedan åkte jag till Applebees i Danbury där jag åt middag med Rebecca. Var väldigt trevligt och gott. Blev lax som var marinerad i apelsinsås med ris, broccoli och morötter. Sedan blev det en liten chokladmousse till efterrätt. När vi ätit klart åkte vi till Starbucks en stund innan vi åkte hem. Det var en jättemysig kväll och vi satt och pratade om en massa roliga saker och det var ju tur att ingen förstod svenska!

När jag kom hem gick jag på toa det första jag gjrode och när jag gick in i badrummet hörde jag Kathleen gå från Morgans rum och jag trodde hon var på väg till Joshs room. Men när jag tände lampan var hon precis utanför badrummet så jag blev hur rädd som helst! Jag ville ju inte störa barnen när de skulle sova så hon hade inte hört att jag var där så hon blev också rädd så båda två skrek och började sedan skratta. Haha! Morgan kom springandes och undrade vad vi höll på med.

När jag sedan gick ner för att tömma torktumlaren försökte jag låta så mycket som möjligt så hon skulle höra att jag var där. Vore ju kul om jag skrämde henne igen! Sedan satt vi upp och pratade i typ två timmar om allt möjligt. Hon berättade massa grejer om deras familj som lät som något från en komedi så jag satt och skrattade hela tiden! Bruce kom hem rätt sent och hade med sig en pizza. Han var sjukt trött och orkade inte ta ut bitarna och lägga de på en tallrik eller något utan han var tvungen att stoppa in hela kartongen i kylen. Varken jag eller Kathleen hade någon koll på hur det såg ut där. Eftersom Kathleen haft en jobbarkompis hemma och suttit och jobbat hela kvällen och jag inte varit hemma hade Morgan och Josh fått klara sig själva. Så det första Bruce ser när han öppnar kylen är ett glasspaket och både jag och Kathleen börjar asgarva. När Bruce lagt in det i frysen i stället ska han flytta på lite flaskor som är i vägen. Det visar sig då att Morgan ställt in en massa tomma flaskor också i kylen eftersom hon antagligen inte orkade gå ut och slänga dem i garaget. Vi hade i alla fall kul åt det!

Idag skjutade jag barnen till skolan sedan har jag tittat på Bröderna Lejonhjärta. Fick mejl av Alex också som tyckte att jag var sjukt lik Emelie Öhrstig! Han sa att man ser det mer på TV (Mästarnas Mästare på SVT) än på bild men 
HÄR är i alla fall en bild! Någon som håller med?

Freerice.com!

Gå in på www.freerice.com och spela lite spel. För varje rätt svar skänks 10 riskorn till United Nations World Food Program. Jag har precis skänkt 1000 riskorn tack vare min italienskakunskaper. Nu ska vi vad jag kan ge med mina geografikunkaper!

Britney Spears, Taylor Swift & Amanda Bjarnelind?

Fick mejl av min LCC Anne idag. Hon hade lite förslag på au pairmöten. April var redan bestämt men resten - som bara är 3 stycken (!!!!) - var Yankeematch i maj, konsert och glass med värdfamiljerna i en park i juni och nöjes- och vattenpark i juli. Låter ju asnice! Speciellt Yankees!

På tal om Anne så ringde hon i går och Kathleen berättade för henne hur nöjda de var med mig. Kändes så grymt skönt att höra! Hon sa att Morgan älskar mig och att jag har fått en nära relation med Josh vilket är ovanligt! Kommer verkligen sakna de när jag åker hem sedan. Insåg att om två veckor är det bara en tredjedel av året kvar. Har ju bara velat att tiden ska gå fortare hela tiden så jag får åka hem och träffa alla igen men nu känns det nästan lite jobbigt att det är så kort tid kvar. Men det känns i alla fall som att det var rätt beslut att inte förlänga.

Häromdagen när jag och Morgan satt och pusslade kom det en till sådan där stor spindel och jag vågar inte sitta på golvet längre. Lär ju finnas många flera! Usch usch! Och pungråttan(?) ligger kvar också efter två dagar. Mår typ illa varje gång jag kör förbi. Vilket jag gjorde typ fem gånger i dag. Huvudet är iofs borta nu. Såg tre till idag och innan i söndags hade jag ju aldrig sett en possum! De kommer väl med våren, I guess. Men usch på dem också!

Till något liiite roligare. Jag och Morgan lyssnade på musiken jag har här på bloggen och jag satt och sjöng med i Womanizer med Britney Spears då tyckte Morgan att jag lät ju precis som hon som sjöng! Lite senare sjöng jag med Taylor Swift i Love Story och då sa Morgan att jag sjunger jääääättebra! Jag började skratta eftersom jag vet att det inte stämmer och då sa hon "Seriously, you sing really good!" Så ni som inte hört mig sjunga kan ju låtsas att jag är grym och vara lite stolta!

Happy St Patricks Day!

Usch vad snabbt den här morgonen har gått. Lämnade barnen i skolan och sedan åkte jag runt hela New Fairfield eftersom man inte fick svänga vänster mellan 8.15-8.45 när man åkte ut från Joshs skola. Åkte till Shaws för att köpa Claritin och kaffe. Åkte därifrån tomhänt eftersom Claritinen kostade mer än 250 kronor. Funderar på om det är värt så mycket. Var inte sugen på kaffet sedan heller. Så jag åkte hem och har suttit här och letat jobb. Finns inte så många än eftersom det är så långt kvar tills jag kan börja men har fått i väg ett par mejl i alla fall!

Nu ska jag duscha och hitta något grönt att ha på mig innan Morgan kommer hem. Enligt Morgan MÅSTE man ha gröna kläder när det är St Patricks Day!

Movies

Efter att Morgan och jag suttit och kollat på mitt pussel ett tag blev jag jättesugen att se Mulan och Morgan ville se Tarzan så innan vi hämtade Josh åkte vi förbi biblioteket och lånade dem. När vi var där började Morgan prata om Pocahontas och den har jag ju inte heller sett på sjukt länge. Men medan vi står och letar efter den på P-hyllan får Morgan syn på Pippi Långstrump och vill mycket hellre se på den. När vi ska checka ut dem står Morgan och berättar för bibliotekarien om att jag köpt en Pippi-film som hon älskade den var ju såååå rolig. Kände mig riktigt stolt och fick en "mission completed"-känsla! I morgon ska vi låna böcker. Erik and Karlsson on the roof, Pippi, Children of noisy village mm. Hoppas de har Lotta on Trouble makers street för Morgan påminner mig så mycket om Lotta. Inte nog med att de gnäller lika mycket på sina syskon så har de nästan lika röster. Tyvärr finns inte den på film här.

Men nu ska jag sova. Skulle behöva gå på toa men jag orkar inte gå upp. Natti natti!

Taken och roadkill

Var ju på Taken igår. Den var sjukt bra! Lite kort bara. Men det var ju en thriller så det var väldigt mycket skjutande och slagsmål och grejer och så satt det en familj lite framför oss med ett barn på typ fyra år! Hur tänker man då liksom? Men hur som helst så var filmen sevärd. Det handlade om två tjejer som åkte till Europa för att åka på U2s Europaturné men så när de är i Paris blir de kidnappade och drogas ner för att sedan prostitueras.


När jag åkte hem efter filmen låg det en död possum på vägen. Jag tror att det är pungråtta. De har vita ansikten och eftersom det var så mörkt lystes det liksom upp när bilens lampor lyste på den. Såg skitläskigt ut och jag som precis sett en thriller blev ju hur rädd som helst!

Igår bestämdes också att jag ska skjutsa barnen till skolan och hämta Josh på eftermiddagarna. Lär ju bli lite mera Starbucksfrukost då, men ska inte klaga! På tal om Starbucks fick jag höra att det kommer till Stockholm! Visste inte hur jag skulle klara mig utan Starbucks när jag kommer hem men nu behöver jag ju inte oroa mig!

Ska ta ett glas oboy och kolla på Mulan nu!

The American Pippi Longstocking

Haha Morgan och jag lånade en amerikansk version av Pippi Långstrump idag! För det första så börjar den med att de är ute på sjön med Hoptoad (Hoppetossan) och det blir storm. Både Pippi, Alphonso (Lilla Gubben), Herr Nilson och Pippis pappa ramlar i vattnet. Pippis pappa flyter åt ett håll och Pippi åt det andra. När hon kommer i land tar hon sig till Villa Villekulla, som de förövrigt uttalar Villa ville koola.

Tidigare samma dag var Tommy och Annika och tittade över staketet och då kom det tre businessmen, som kommer tillbaka hela tiden i stället för Dunder-Karlsson och Blom, som ville riva Villa Villekulla. Tommy och Annika blir besvikna och på kvällen när de tittar in ser de att det lyser så de går över för att se vad det är. De går upp på vinden och stöter på Lilla Gubben. Först tror de att han är ett spöke och de blir rädda och ramlar ner för trappan där de träffar Pippi. Pippi som är hungrig föreslår att de ska baka pannkakor och medan de kastar runt pannkakorna på varandra kommer Tommy och Annikas otrevliga pappa och blir jättearg.

Nästa dag är dagen så de skurar golvet och då kommer Tommy och Annikas mamma, som är betydligt  mycket snällare och mer förstående än pappan, och hämtade de för att de skulle till tandläkaren. Sedan åker de till stan och träffar barnen från barnhemmet och bjuder de på glass och godis, fastän det är emot reglerna att prata med dem. Närde kastat runt glassen ett tag flög de i väg på en motorcykel.

När hon vill se hur det är i skolan sitter hon i ett träd utanför och när läraren säger att hon måste komma in om hon vill lära sig något vill hon inte och säger till Herr Nilsson "I guess we'll stay stupid."

Det är också Tommy och Annika som vill rymma när polisen, brandkåren, Tommy och Annikas pappa och Prussiluskan (Ms Bannister) kommer efter Pippi. Då flyger de i väg i ett flygplan som Pippi redan byggt efter att ha sett ett riktigt litet flygplan som hon inte fick åka i.

Efter ett tag går Pippi med på att flytta till barnhemmet. Så hon sitter där i skoluniform och Lilla My-frisyr. Läraren är jätteelak också och slog henne med en linjal på handen. En kväll ska hon smyga ut för att skicka en flaskpost till sin pappa. På vägen ut träffar hon på klistersnubben. Han hjälper henne att skriva brevet till hennes pappa.

Sedan börjar det brinna i barnhemmet också och då får Pippi så balansgång på ett snöre för att rädda två barn som fastnat på vinden. Efter att hon fått över dem går hon tillbaka för att hämta Herr Nilsson eftersom hon inte ville ha "roasted monkey for dinner". Som tack för hjälpen låter Prussiluskan Pippi flytta tillbaka till villa Villekulla.

På julafton kommer en massa familjer och sjunger och så kommer Prussiluskan och en dum tjej från barnhemmet och gav Pippi en hund. Sedan kom ju självklart hennes pappa hem också. Han hade tydligen gjort kannibalerna från Curry-curry island till vegetarianer.

Freedom calls and Pippi runs
The girl who never heard she couldn't do something
Watch out world cause here she comes
And she's bound to teach ju more than one thing
Pippi Longstocking is coming to your town
The one noone can beat down
No, no, no the one who's fun to be around
Pippi Longstocking is coming into your world
A freckled face and red head girl

World of DisneyHär är min jordglob :)

Ikväll blir det bio med Heidi. Vi ska se Taken! :)

Kalas

Hann inte se klart Melodifestivalen igår. Josh hade födelsedagskalas på Fun Station. Det var ett jätteroligt ställe med massa spel, laser tag och ett stort golv för rullskridskor där de spelade discolåtar från 80-talet. Jag gick runt och hjälpte Morgan att spela. Varje gång man spelade fick man en massa kuponger. Morgan fick 300 som hon sedan kunde handla för. Så det blev lite godis och någon leksak. Kathleen hade gjort en jättegod baseballtårta också!

Efter kalaset åkte jag till Stop and Shop och lämnade tillbaka Rachell Getting Married och tänkte hyra The boy in the Striped Pajamas men den fanns inte. Åkte istället till Barnes & Noble för att köpa ett 3D-pussel föreställande en jordglob. Men de hade inte det där men de sa att det fanns på Toy R Us. Så jag åkte till Toys R Us för andra gången samma dag (Var där och köpte lego till Josh innan som han blev jätteglad för). På Toys R Us hade de bara pusslet i Disneyversion. Men det var lika många bitar och mycket sötare så jag köpte det ändå. Satt sedan och pusslade resten av kvällen. det var ju sjukt svårt att få på sista biten så jag blev jättearg på Djungelboken.

Idag har jag läst en massa bloggar och laddat upp bilder på facebook. Funderar på vad jag ska göra resten av dagen!

Tur!

Var nyss ute och köpte en present till Josh. På vägen hem lyckades jag hamna i massa trafik och bakom världens långsammaste lastbil. Hann hem, gick in på svt.se och hann precis se när Måns entrade scenen!


AAAHHHHH!!!

Det var en STOR spindel på mitt golv bland mina grejer jag fick förra helgen som jag inte riktigt hunnit packa in. Tänk om det finns fler?!?!?!?!

Rachel getting married

Tycker man om Anne Hathaway i filmer som Djävulen bär Prada och En prinsessas dagbok borde man inte se Rachel Getting married. Anne spelar Kim som bor på ett rehab på grund av drogproblem. Hon får komma hem helgen då hennes syster ska gifta sig och det blir en massa bråk. Filmen var sjukt seg och det kändes som en dokumentärfilm. Var jättejobbigt att titta på!

I stället för att åka till Toys R Us och köpa en present till Josh som jag tänkt stannade jag hemma. Blev lasagnepizza och chokladrulltårta med banan- och chokladkräm i, som jag och Morgan bakat, med familjen plus Kathleens föräldrar och mormor. De tyckte tårtan var jättegod! Morgan var lite besviken för att jag tagit den sista biten av den förra så hon ville baka en ny, hehe!

Nu ska jag kika lite på mina nya bästisar Bree Hodge, Edie Britt, Susan Mayer, Gabrielle Solis och Lynette Scavo :)

Hoho

Har inte riktigt känt för att skriva de senaste dagarna. Men det har varit bra. Igår hade jag ju kinesiska. Känns som att det går jättefort, men det är inte så svårt som jag trodde. Igår fick vi lära oss att berätta om våran familj. So nu kan jag: Wo you lao lao, wo you ba ba, wo you ma ma, wo you ho ba, ho ma, er ge da ge he mei mei.

Pratade med Rebecca på vägen hem sedan. Anledningen att jag ringde var för att berätta om de jag just träffat på Shell. Gubben som jobbade där stod och pratade och frågade massa om jag kunde läsa kartor med mera. När jag var där inne kom det in en kille och handlade och när jag väl kunde gå ut sitter killen och väntar på mig i sin bil som står parkerad bredvid min bil. Då börjar han också fråga om en massa och så ger han mig en lapp med sitt namn och telefonnummer. Medan han står och pratar med mig kommer gubben inifrån ut för att röka och säger "Hey! I'm from Swedish!" Usch de var så patetiska båda två så jag bara ville åka därifrån!

Har kollat klart på Desperate Housewives nu. Började gråta ännu mera ju. Dels när Lynette besegrade cancern och när Tom och Lynette skickade i väg Kayla. Men nu är det sorgligt att det är slut. Kanske ska kolla avsnitten med kommentarer från skådespelarna?


Gråter

Hjälp, vad blödig jag blivit! Sitter och gråter till Desperate Housewives. För er som sett det så är det precis efter tornaden och Lynette fick precis se sina barn igen!

Desperate Housewives

Är sjukt inne i Desperate Housewives. Finns ju inte så mycket att göra när jag är trött och ensam hemma så i morse såg jag fyra avsnitt. Blev klar med säsong 3 så när Morgan kom hem och vi hade ätit lunch åkte vi till biblioteket så Morgan kunde spela lite Webikinz och jag kunde hyra säsong 4. Vet inte hur jag ska kunna få tag på säsong 5 bara. Den går ju på TV så den har ju inte kommit på DVD än.

Jag och Morgan bakade idag också. Hon fick sitta och titta på lite svenska grejer och tyckte att rulltårtan med chokladfrosting såg godast ut så vi gjorde två stycken. En av de är redan slut för det var alldeles för gott! Till middag gjorde jag pasta med carbonarasås. Josh ville inte smaka men Morgan älskade den och när Kathleen kom hem och skulle smaka lite av Morgan slutade det med att hon åt upp allting. Känns som att jag lyckades!

Mera New York-bilder!


Nu ville den inte mer igen men här finns bilder från Central Park och på vägen till Fridays :)

Blä

Köpte Sweet potato chips på Starbucks idag. Gillar ju sötpotatis men vad äckligt det var med söta chips!

Pippi Longstocking

Jag och Morgan tittade ju på Pippi Långstrump på engelska igår. Det var jättedåliga röster! Typ vuxna som pratade till alla och det lät som en tjej som hade Tommys röst. Men annars var det lite roligt. Låten var helt annorlunda, både text och melodi.

Idag har jag varit på bilbesiktning. Träffade en gubbe och en tant som tyckte det var jättespännande att jag var från Sverige. Tanten ville jättegärna åka dit och gubben trodde att alla var fiskare.


Nu kollar jag på Desperate Housewives. Är snart halvvägs inne på säsong 3!


New York City 2

Igår blev jag väckt av Marias hund som kom och gick på mig. Vi hade sagt till Ellen och Emelie att vi skulle ses på deras hotell klockan 10, men riktigt så pigga var vi inte. Vi började med att gå till Starbucks för en kaffe och sedan var det tänkt att vi skulle ta tunnelbanan från Chambers St. Men jag hade ju en stor resväska plus en ryggsäck och en handväska så det fick bli taxi. 14 dollar (inklusive tip) kostade hela vägen upp till Times Square. Inte illa!


Vi gick upp och lämnade väskor och sedan gick vi till Barnes & Noble där jag och Amanda delade på en apple purse och så köpte jag Pippi Långstrumpfilmen till Morgan och Josh. Sedan ville jag och Ellen åka skridskor så vi gick till Central Park. Tyvärr var det någon konståkningstävling för barn där så vi gick vidare.


Vi hittade en liten sjö där det var massa människor som åkte runt med roddbåtar och det såg så mysigt ut så vi gick runt sjön och hittade uthyrningsstället. Det var den sjön de hade en båttävling i i Sturt Little. 12 dollar kostade det för en timme så det blev ju bara 3 dollar/person! Så vi satt där ute på sjön i 45 minuter. Det var sjukt mysigt, förutom att det gnisslade en massa när vi rodde! Det var också någon som följde efter oss med en radiostyrd båt!


När vi kommit i land igen gick vi vidare till New York Metropolitan Museum för att ta en bild på trappan där de sitter i Gossip Girl. Sedan gick vi bort till Lexington Avenue uppe på Upper East och jag och Amanda köpte glass på Tasti de lite och Ellen och Emelie köpte kaffe och varm choklad på Dunkin Donuts.


Vi gick sedan tillbaka till muséet och gick 5th Avenue ner till H&M där jag köpte ett par tights. Sedan gick vi till tjejernas hotell igen och chillade en massa innan vi bytte om. Det hade börjat regna men det fick bli sommarklänning i alla fall. Middag blev det på Fridays och så gick vi till Virgin och kikade lite innan vi först sa hejdå till Amanda och sedan gick tillbaka till hotellet där jag hämtade mina saker. Sedan sa jag hejdå. Var ju jättetråkigt och helgen gick alldeles för fort!


Jag hade tänkt gå till Grand Central men hade så sjukt mycket att bära på och när en taxi chaufför svängde in och frågade om jag ville åka kunde jag ju inte säga nej. Det blev bara 40 kronor så det var verkligen värt det. När jag sedan kom fram till Southeast hittade jag inte bilen. Jag gick dit jag ställde den förra helgen och var helt säker på att jag ställt den där den här helgen också.Det stod en grön Honda där som jag trodde var min, men precis när jag skulle ta fram nycklarna och låsa upp bagageluckan såg jag att det stod Massachusetts på registreringsskylten, och där bor jag ju inte. Så det var bara att gå runt på parkeringen i ösregnet och leta. Jag hittade den i alla fall till slut och körde hem. Tog lite längre än vanligt eftersom det var mörkt och regnade och eftersom jag är i landet utan gatulampor betyder det att man inte ser någonting alls.

Men tack tjejer för en underbar helg!!

Internet började krångla så kommer uppdatera med fler bilder i morgon!


New York City 1

Rebecca och jag vaknade vid 7 och gick efter ett tag upp och åt frukost. När Morgan kom upp var hon jätteförvånad att Rebecca satt där. Hennes min går inte att beskriva!

Vid kvart över 8 satt vi i bilen på väg till Southeast Station. Vi hann precis på tåget och sätta oss ner innan det började åka. På vägen dit kollade vi på ett avsnitt av Desperate Housewives och efter en och en halv timme var vi framme på Grand Central Station. Såg Ellen och Emelie stå där vid klockan och blev så glad! Var ju sju månader sedan jag såg dem, men det kändes inte så när jag väl kramat dem igen.Vi började med att gå till Times Square  och köpte en kaffe på Starbucks och sedan tog vi subwayen därifrån ner till Chinatown. Det var så sjukt varmt hela tiden! Innan vi skulle möta Amanda gick vi till Little Italy och sedan satte vi oss utanför busskontoret. Amanda kom efter ett tag och det var kul att se henne också!


Vi fick sedan för oss att gå hela vägen till Tribeca. Det var långt, men skönt med en promenad. Jag och Amanda skulle ju bo hos Amandas mammas kompis. Den lägenheten var hur fin som helst med en massa fönster. Man blev ju inte lite sugen på att flytta dit!


När vi lämnat av alla grejer gick vi först till Wholefoods för lunch och sedan till Ground Zero och tittade på början av det som ska bli minnet av World Trade Center. Sedan gick vi in på outleten Century 21, men det var alldeles för rörigt där inne så vi gick ut igen. I stället gick vi ner och tog subwayen upp till Broadway. Vi gick sedan därifrån med varsin biljett till Shrek the musical!Vi tog en promenad upp till Fika där Amanda och Rebecca köpte varsin semla och så satte vi oss i Central Park medan de åt den. Sedan gick vi till Ellen och Emelies hotell och chillade lite inför kvällen.När vi fixat oss gick vi ut till Sbarro och åt middag. Blev pasta, egg plant och lite frukt (skrev först frukost, haha). Sedan gick vi upp till Shrek. Man fick ju inte fota där, men det var jättekul och vi hade rätt bra platser! Fiona och Donkey var hur sköna som helst!


Efter showen åkte Rebecca hem och jag och Amanda åkte ner till Tribeca. Var helt slut och när vi pratat lite med Maria och Minna var jag helt slut och somnade direkt!

Hemma

Är hemma igen. Ska äta lite apple sauce och sedan sova. Uppdaterar mera i morgon bitti! Har i alla fall haft en underbar och varm helg med tjejerna!

Bu!

Eftermiddagen var härlig. Jag, Morgan och Miranda målade en massa och sedan hade de fashion show för mig. Trevligt var det! Vid halv 6 kom Josh hem med mormor och morfar och då åkte jag till Redding och mötte Rebecca. Sedan blev det The Reader. Blev faktiskt lite besviken och jag tycker inte at Kate Winslet var värd en Oscar för den. Visst var hon jättebra, men hon spelade ju inte ens huvudrollen! Början var rätt seg och det var lite väl mycket naket.

På vägen hem blev det Bruno's pizzeria och nu ska vi sova. Vi var nyss uppe och borstade tänderna och medan jag var på toa stod Rebecca utanför och väntade med ficklampa och då kom Sammys kompis Nicole ut och såg Rebecca och blev hur rädd som helst. Det var lite roligt.

NEW YORK I MORGON!

Finally Friday

Jag har trott varenda dag den har veckan att det varit torsdag och tankt "Yes! I morgon ar det fredag!" Men vart lika besviken varje dag nar jag insag att det inte var torsdag. Men igar VAR det torsdag sa idag ar det antligen fredag. Forutom att Josh blev jattearg pa mig i morse for att jag inte lat honom byta byxor nar han kom pa att de han hade pa sig var oskona. Men eftersom vi var tvungna att ga ut till bussen sa sa jag nej. Hade han sagt till tva minuter tidigare hade det ju varit lugnt. Sedan var bussen sen och da satt han och tjurade och sa att han kunde ju visst hunnit byta byxor.

Sitter pa biblioteket nu nar Morgan har spanska. Hon har ocksa en kompis med sig sa det kommer inte vara sa mycket jobb for mig heller. Josh ska ha nagon basketgrej efter skolan sa han kommer bli hamtad av deras mormor och mofar vid 5.

Sedan blir det ju bio med Rebecca! Vi ska se The Reader. Den borjar klockan 7 sa jag hoppas att jag hinner ata nagot innan! Men det blri nog bra.

I morgon blir det New York!! Ska bli saaaaa kul! Rebecca ska sova hos mig i kvall sa jag kommer fa sallskap pa taget och idag lanade jag Desperate Housewives sasong 3 som jag kan ha pa vagen hem!

Nu slutade spanskan for Morgan och Miranda sa nu ska vi aka och tanka och sedan aka hem!

Ni hao!

Haha, såg den här på Fridas blogg:
Du vet att du lever i 2009 när;

1. Varje gång då går på fest lägger du ut en bild på bilddagboken elr liknande.
2. Du har inte spelat harpan med riktiga kort på år och dag.
3. Anledningen till att du inte har kontakt med folk är för att du inte har dem på msn.
4.Du letar genom hela huset för att hitta fjärrkontrollen till tv'n i stället för att trycka på en knapp på tv'n.
6. Din eftermiddagsaktivitet är data och du är alltid inloggad på msn även fast du inte är där.
7. Du läser listan flinar och nickar.
8. Du tänker på hur sjuk det egentligen är att sitta och läsa den här listan.
9. Du var för upptagen för att märka att nummer 5 fattas.
10. Du kollade tillbaka för att se att det var sant.
11. Nu skrattar du åt dig själv.
12. Kopierar denna ifall du gick på det, jag vet att du gjorde!

Så klockren! Allt stämmer ;)

Men hur som helst. Den här dagen har varit jätteskön! Kathleen mådde mycket bättre men hon var fortfarande hemma. I morse tittade jag på Australia. Den var bra, men lite för lång. 2.45 minuter. Sedan kom Morgan hem och vi åt lunch och lekte lite. Jag målade hennes naglar och hon blev hur stolt som helst. Sedan fick jag sluta. Typ halv 1! Chillade lite innan jag åkte ner till Fairfield och hämtade Rebecca. Vi åkte till Wholefoods där jag åt lite tikka masala och meatloaf. Vi satt och pratade rätt länge om alla minnen från högstadiet. Bland annat om när vi träffade Irene på ICA och fick henne att köpa choklad och kanelgifflar till hela klassen, Fjärdlångresan i 7an, alla i klassen och alla annat konstigt som hände. Insåg att jag har väldigt många konstiga minnen från den tiden.

Sedan skjutsade jag Rebecca till hennes mammas jobb innan jag åkte på kinesiska. Vi fick lära oss att prata om oss själva idag. Wo jiao Bao Amanda. Wo bu shi Meiguo ren, wo ye bu shi Deguo ren. Wo shi Rui dian ren. Wo shi Si de ge er mo ren. Wo shu she. Orkar inte sätta alla tecken över, men det där betyder: Jag heter Bjarnelind (Bjarnelind var för långt att säga så jag fick Bao som kinesiskt efternamn) Amanda. Jag är inte amerikansk, inte heller tysk. Jag är svensk. Jag är stockholmare. Jag är tillhör ormens år. Det ni!

När vi pratade om vilket år man vad född insåg jag att jag var yngst. Kände mig jätteliten!

Vi fick också lära oss något som de säger som en komplimang också: Lao wai. Det betyder ordagrant gammal utlänning och när min lärare förklarade det så sa hon att de kan till exempel inte säga det till någon från Japan eller Korea utan det måste vara någon västerlänning. Först sa hon ljust hår och blåa ögon men alla har ju inte det så i stället sa hon "Sådana som har stora näsor, som ni har". Haha, värsta komplimangen ;) Nästa vecka ska vi lära oss att prata om familjen. Än så länge har vi bara fått lära oss mama och baba som är mamma och pappa.


Efter lektionen pratade jag lite med Elena. Hon är också au pair fast i New York. Hon var jättetrevlig!


3 dagar kvar!

Kom nyss hem från Danbury Mall. Var där med Matilda. Vi gick in på Forever 21 och sedan köpte jag en kaffe på Starbucks och sedan satt vi och pratade jääättelänge innan vi var på CVS och luktade på deos, haha! Men det var trevligt! Hon ska åka till Bahamas på lördag och hade inte jag fått träffa tjejerna då skulle jag vara sjukt avundsjuk!

Men nu är det bara 3 dagar kvar tills jag får träffa dem! I morgon är det ju kinesiska igen och på fredag bio med Rebecca och sedan blir det New York! Ska bli såååå nice!


7 månader!

Måste ju skriva det också: idag har jag varit i detta land i hela 7 månader! Bara 5 kvar nu!

Lokalsinnet är på topp!

På riktigt, alltså! Jag hittade hem UTAN GPS. Jag har ju bara varit på skolan en gång tidigare och när jag skulle köra hem då MED GPS körde jag till och med fel. Sjukt stolt jag är!

Kom i alla fall dit vid 20 över 9 med mina mjukisbyxor och en grande white moccha. Har aldrig känt mig så amerikansk som jag gjorde när jag stod där med min megatunga väska som jag aldrig orkar tömma, min jacka på armen och min kaffe i handen och skulle låsa dörren. Kände mig som en sådan där stressad amerikansk mamma som är sen att hämta barnen i skolan som man har sett på film, haha!

När jag kom in ringde jag Rebecca så hon kunde förklara för mig vart hon var någonstans. När jag hittat henne gick vi och köpte min bok. Integrated Chinese, Level 1 Part 1, third edition, simplified characters. Glömde skriva ner namnet på den men jag kom ihåg det, hihi!

Sedan gick vi upp till cafeterian och pratade lite innan Rebecca var tvungen att gå till sin mass communication class och jag var tvungen att åka tillbaka hem.

Äntligen!

Idag har Morgan skola så jag ska sminka mig nu, säga hejdå till barnen vid bussen och sedan åka ner till Norwalk och köpa min kinesiskabok och träffa Rebecca! Äntligen!

Beslutsångest

Det blev inte Stop & Shop för jag var lat och åkte till Shaw's för det är närmare. Men när jag kom dit hade de inte Australia så det fick bli Madagascar 2.

Men men, innan jag åkte dit började jag kolla vad jag har för alternativ i augusti och kom på att jag fortfarande inte har någon som helst liten aning om vad jag vill göra med mitt liv! Fick lite halvt panik eftersom jag måste bestämma mig om två veckor om jag vill förlänga till ett år till här i Connecticut. De vill tyvärr inte att jag förlänger ett halvår utan de vill att jag ska stanna ett helt år så de får byta au pair på sommaren eftersom det är mycket enklare. Hade de tyckt det var okej med ett halvår är jag nästan säker på att jag skulle göra det. Jag skulle kunna tänka mig att stanna men det är ju så sjukt mycket annat jag vill se och göra. Skulle jag bestämma mig för att stanna får jag i alla fall åka hem i sex veckor i sommar. Men frågan är om jag ska komma hem och jobba lite och sedan åka någonstans nästa vår. Typ London eller Australien kanske?

Frågade Kevin om hjälp. Fick inte mycket hjälp. Han tyckte jag skulle komma hem och börja jobba och tjäna massa pengar som jag kunde ge till honom. Det är i alla fall uteslutet.

Efter massa funderande och sökande på platsbanken med mera har jag inte kommit NÅGONSTANS! Vad ska jag göra?!

Uttråkad!

Har verkligen ingenting att göra! Tror jag åker till Stop & Shop och hyr en film eller något. Det får nog bli Australia. En av filmerna jag velat se som jag inte sett på bio! Hoppas förresten att The boy i the striped pajamas kommer ut snart till redboxen!

"I like your plan sistah"

Haha, det sa Morgan när jag föreslog att vi skulle åka till Starbucks i morse! Jag vill att tiden ska gå lite fortare, det har varit en sjukt lång dag och jag vet inte när jag får sluta eftersom Kathleen är hemma och är sjuk.

Ny tandborste :)

Den här dagen har varit lite skönare. Josh är ju i skolan så det har bara varit jag och Morgan. När Josh åkt till skolan tog jag och Morgan en liten utflykt till biblioteket, Starbucks och Shaw's. På biblioteket lämnade vi filmerna sedan åkte vi till Starbucks där Morgan åt en apple fritter och jag drack en kaffe. Sedan ville jag gå till Shaw's och köpa lite godis som jag kan ha på tåget på lördag men det slutade med att jag gick ut därifrån med kyckling, ris och citrongrässås och en ny tandborste, haha! Var väldigt stolt!

Dumma snö

Morgan har ingen skola idag heller och Josh börjar två timmar senare än vanligt. Jag kommer dö idag igen!

Highlights


Snowday

Såhär såg det ut förra veckan och igår var det ännu mindre snö.
I morse var det alldeles för mycket snö. Morgan och jag grävde fram bilen. Jag vill ha vår!


Vart rätt mycket jobb idag eftersom barnen inte hade skola och Kathleen är sjuk. Vet inte vad det heter på svenska men hon var på väg att få något då man har vatten i lungorna. Sjukt läskigt ju! Jag hoppas att det är skola i morgon för efter den här dagen är jag helt slut!

Vill ha vår!

Trodde på allvar att våren var på väg när snön smält här i Connecticut. Men icke. Det har tydligen redan börjar snöa i både DC, Pennsylvania och längre ner i Connecticut så det är väl bara en tidsfråga innan det kommer hit!

Hur som helst så kommer våren bli helt underbar. Förutom att min allergi kommer vara jättejobbig eftersom jag bor i en av staterna med mest träd. Har sett en björk här utanför. Men till det positiva: det är bara 6 dagar här och 5 dagar i Sverige tills jag ska möta Ellen, Emelie och Rebecca på Grand Central Station och sedan Amanda nere i Chinatown! Kommer ha två heldagar med dem och när jag sedan åker tillbaka på söndagen är det exakt en månad kvar tills mamma och Johan kommer! Däremellan blir det säkert en tur till New York igen! Två dagar efter mamma åker hem igen ska jag åka upp till Silver Bay med Matilda och så ska Annelie komma dit också. Ett par veckor senare kommer förhoppningsvis pappa hit också! Över Memorial Weekend hoppas jag på DC, träffa Amanda och se Night at the Museum 2 och veckan efter fick jag veta att Olivia ska till New York så då hoppas jag att jag kan träffa henne också! Sedan är det juni och två månader kvar av det här au pair-året. Någonstans där emellan vill jag hälsa på Emma i Pennsylvania och så måste ju hon komma hit också! Tiden går alldeles för fort, men samtidigt alldeles för långsamt.

Ännu mera svenskt i New York!

Glömde ju berätta en grej om matchen. De zoomar ju in lite kända människor på läktaren under matcher och igår var inget undantag. De zoomade in någon skådespelare som jag inte hade hört talas om och Caroline Winberg! Inte nog med att hon är svensk - hon är ju från Sollentuna också! Lite coolt att alla vet vem hon är!

Bilder från Rangersmatchen!

Idag har jag haft segaste dagen någonsin. Men det var skönt. Pratade med pappa och Alba på Skype och så har jag pratat med en massa på msn. Fick alla bilderna från hockeyn av Emma också.


Mer finns på facebook!

Snowday i morgon?

Förstår inte varför de inte kan skaffa vinterdäck på skolbussarna! Enligt alla rapporter som Kathleen läst kommer det bli minst en decimeter snö i natt. Då kommer barnens skola vara stängd och de kommer vara hemma hela dagen. Bruce kommer jobba hemma och Kathleen är sjuk så alla kommer vara här. Får sovmorgon till 9 och ska bara jobba några timmar. Men det kommer i alla fall vara lite jobbigt när föräldrarna är hemma för då kommer det ju kännas som att de kommer granska allt jag gör. Jag som skulle åka till Norwalk och köpa min kinesiskabok och träffa Rebecca. Får bli en annan gång då.

Kathleen och Bruce skrattade när jag sa att barnen hemma i Sverige åker skidor och pulka till skolan. Varför fick vi aldrig ha snödagar?!

New York Rangers - Colorado Avalanche

Hockey är ju sjukt mycket roligare att titta på här än i Sverige. Hade det varit lika kul hemma skulle jag nog gillat hockey mer än fotboll. Våra platser var bättre än vi trodde och de bredvid mig var schyssta så vi fick ett häfte var med statistik och så tog de kort på oss.

Matchen började ju grymt bra sedan. Efter kanske en halv minut gör Ryan Callahan 1-0 och inte långt där efter - när det gått 1 minut och 8 sekunder - gör han mål igen. Redan då förstod vi att vi valt rätt match. Första perioden slutade 4-0 till Rangers. Efter andra stod det 5-1 och i tredje gjorde Markus Näslund ett mål så matchen slutade 6-1 till Rangers. Helt underbart! När matchen nästan var slut var vi lite besvikna eftersom det inte blivit någon riktig fight. Men strax där efter kom första fighten och när matchen var slut hade det varit hela fem stycken! Fredrik Sjöström var med och startade den första så vi var glada att alla svenskar utmärkte sig på något sätt så vi kunde vifta lite med Sverigetröjan jag hade med mig. Sjöström startade fighten, Näslund gjorde mål och Lundqvist ägde i målet! de flesta med Rangerströjor hade Lundqvist på ryggen, precis som jag , Emma och Linnea. Och på tal om svenskar så pratade folk svenska vart man än var. Redan när jag var på väg från Angelina till Linnea hörde jag några prata svenska och överallt på Madison Square Garden var det svenskar. När vi sedan sagt hejdå till Emma vid Penn Station och gick till Times Square för att möta Jacqueline, Marianne, Hannes och en till tjej var vi hur glada som helst och Linnea gick och sjöng "Let's go Rangers" all the time! Sedan promenerade vi till Grand Central och där höll jag på att gå in i två tanter som även de pratade svenska. När vi stod och pratade lite kom det tre killar och frågade vad det blivit i matchen och en av de som hette Chris sa att han skulle ta med oss på en till Rangersmatch! Det hoppas vi att han håller!

Sedan tog jag, Linnea, Jackie och Marianne samma tåg hem. Kom hem vid ett och sov tll 12 idag. Hihi!

Grymt bra match!

Har haft en helt underbar dag i New York! Kom upp och iväg i tid så jag hann köpa biljett och sätta mig på rätt tåg. I Katonah gick Angelina på och vi satt och pratade om lite allt möjligt in till New York. Hon är en dag äldre än mig. Tror inte jag träffat någon som är så nära i ålder. När vi kom till Grand Central gick vi först till H&M och sedan till Fashion District. Jag sa hejdå till Angelina och gick 22 gator upp längs 8th Avenue och kom till Wholefoods vid Columbus Cricle. Där träffade jag Linnea och en massa andra au pairer. Kommer inte ihåg vad alla hette men det var i alla fall en Magnus från Sverige, Jacqueline och Hannes från Österrike och Marianne, 2 Laura och ett par till från Finland. Vi sat där ett tag medan de drack sitt kaffe och sedan drog jag med alla till Fika. Efter en hallongrotta och en chokladboll bestämde vi oss för att gå till Central Park Zoo. Det tog ett tag innan vi hittade dit men det var mysigt att gå i Central Park i alla fall. På zoot såg vi sjölejon, knubbsälar, isbjörnar, pingviner, massa olika apor och fåglar och en röd panda. Vi saknade lejonet, zebran, flodhästen och giraffen som enligt Madagascar ska finnas där!

Efter zoot gick jag och Linnea neråt på 5th Avenue för att möta Emma. När vi hittat henne gick vi till Times Square där det blev mat på Sbarro och sedan gick vi till NHL Store för att köpa varsin Lundqvisttröja! När vi hittat dem bestämde vi oss för att ta taxi till Madison Square Garden.

Nu håller mina ögon på att stängas hela tiden så jag ska sova. Berättar om matchen och lägger upp lite bilder i morgon!