Mitt år!

Hittade denna i min gamla blogg och tänkte att det kan vara kul att göra om:
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag har aldrig varit så kär som jag är i Micke.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag lovade ju att blogga mer, känns som att jag lyckats med det de sista veckorna i alla fall.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Yes
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov!
5. Vilka länder besökte du? England och USA

6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012? Nja, jag tycker jag hade det bra 2011. Det skulle väl vara att ha Micke hela året :)

7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas? 12 mars, 1 april, 20-23 maj, 4-5 juli, 29-31 juli, 30 augusti, 8-15 oktober, 24 december och antagligen 31 december.

8. Vad var din största framgång 2011? Att jag tog steget och bytte jobb när jag inte trivdes.

9. Största misstaget? Jag kan inte komma på något stort misstag.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Mitt huvud bråkade ju med mig en hel del under hösten och det hade jag gärna varit utan.

11. Bästa köpet? Det blir nog allt jag och Micke köpt tillsammans till vårt hem.

12. Vad spenderade du mest pengar på? Mat. Utan tvekan.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Micke gör mig glad varje dag. Och alla andra i min närhet så klart!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011? Svårt. Jag har lyssnat mycket på Melissa Horn och Veronica Maggio så några av deras låtar kanske.

15. Är du gladare eller ledsnar nu jämfört med tidigare i år? Jag är gladare, trodde inte att man kunde bli gladare.

16. Vad önskar du att du gjort mer? Hållt ordning kanske, men har fixat det idag!

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Haft mindre ont i huvudet och ryggen.

18. Hur tillbringar du Nyår? Hos vänner med middag och mys.

19. Blev du kär i år? Jaa, massor!

20. Favoritprogram på TV? House och alla matlagningsprogram.

21. Bästa boken du läste i år?: Jag har ju inte läst speciellt mycket, men Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann var rolig!

22. Största musikaliska upptäckten? Säger nog Veronica Maggio. Hade ju hört en del innan men jag har upptäckt fler av hennes låtar i år.

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: Jag fick ett par gummistövlar. Annars kommer jag inte ihåg vad jag önskade mig. Men jag var jättenöjd med allt jag fick!

25. Något du önskade dig men inte fick? Kommer ju som sagt inte ihåg vad jag önskade mig.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Dagen innan (på Mickes födelsedag) var vi på fotboll och firade oss båda efteråt på The Flying Horse. På min födelsedag firade jag i Vaxholm med pappa på dagen och hos mamma på kvällen.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om mitt kära Djurgården presterat lite bättre.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?: Min egna, ganska enkelt.

29. Vilken kändis var du mest sugen på? Ingen.

30. Vem saknar du? Ellen och Mia!

31. De bästa nya människorna du träffade? Micke! Och alla barn på mitt jobb.

32. Hur ser det nya året ut? Den stora skillnaden kommer vara att jag börjar plugga igen. Annars hoppas jag att det fortsätter som det här året slutar.

Effektiv fredag

Idag har varit en sådan dag då jag varit duktig igen. Jag har hämtat två roliga spel hos mamma, lämnat tillbaka pappas bil, lekt med Alba, lunchat med Micke, varit på Systemet, köpt register till pärmarna jag köpte på Ikea igår, köpt en hylla, köpt en kudde, köpt partyhattar, slängt massa skräp, sorterat nästan alla mina saker och betalat lite räkningar. Blir helt slut av att tänka på allt jag gjort. Nu ska jag kolla på Så som i himmelen och prova ut vilka kläder jag ska ha i morgon. Och ikväll ska vi på hockey och sedan dricka lite champagne i Skatteskrapans Sky Bar. Oj vilken effektiv dag!

Torsdagsnöje

Om man vill få Micke glad kan man åka till Ikea. Han tycker nämligen att något av det roligaste som finns är att titta på folk som åker rulltrappa. Nu funkar det ju inte varsomhelst, utan bara på Ikea Kungens Kurva. De har två rulltrappor som båda går uppåt och alla väljer den högra automatiskt eftersom de är vana vid att den till vänster oftast går neråt. Micke tycker att det är lika kul varje gång!

Duktig tjej

Jag har varit världens duktigaste idag! Jag har rensat mina kläder hos mamma. Det blev en stor säck att slänga och hela TRE stora säckar att skänka bort! Snart ska jag belöna mig själv med fika med mamma och Mia!

Godmorgon

Det är så mysigt i mellandagarna för det går så härliga filmer på tv. Nu är det till exempel Pippi Långstrump på de sju haven. Bra början på dagen! Om en sund ska jag hämta pappas bil och åka till mamma och sedan träffa Mia. Sedan ska Micke och jag till Ikea.

Hej hopp

I morse var jag hemma hos en familj som jag ska börja vara barnvakt hos efter nyår. Jag ska hämta deras lille ettåring på förskolan två dagar i veckan. Jättecharmig kille så det kommer bli hur bra som helst! Efter det gick jag och mötte upp pappa så följde jag med honom till Sollentuna och tvättade bilen och besittande den. Vi hann också med en sväng till Sollentuna Centrum där jag inte varit på jättelänge. Nu vill jag ha hem min Micke!

Bowling!

Bästa Ellen drog i hop (nästan) alla tjejer till Kista idag för att bowla. Det är alltid kul att träffa dessa tjejer som man annars träffar alldeles för sällan. Jag börja första serien med två missar men när det var slut låg jag på andra plats så jag är u helt klart nöjd med vad jag presterade!

Säsongskort införskaffat!

På lördag är det exakt tre månader tills Allsvenskan börjar och idag har jag skaffat säsongskort så nu är det bara att längta! Hur bra känns inte det?

Härliga semester

Åh vad jag är nöjd med mig själv efter att ha tagit ut så mycket semester jag kunde! Jag kan gå upp när jag vill, jag kan göra vad jag vill på dagarna och jag behöver inte känna mig dålig om jag är vaken för länge på kvällen! Idag ska jag ut på stan och köpa säsongskort till fotbollen och en kamera. Sedan ska jag luncha med min älskling. Ikväll ska vi bowla också. Känns som en riktig semesterdag det här.

Annandagen

Idag har vi varit och åkt skridskor med Alba. Det var jättekul! Alba fick ett par skridskor i julklapp så det var premiär för dem idag. Efteråt gick jag och Micke en sväng på mellandagsrean. Hittade ett par grejer på Zara som fick följa med hem. Var även inne på Media markt och kikade på systemkameror. Vill verkligen ha en!


Farfar <3

Idag är det fem år sedan min fina farfar lämnade oss <3


God jul!

Den här julen har varit fantastiskt bra. Micke och jag började julaftonen med en mysig frukost här hemma innan vi åkte till mamma i Sollentuna och åt lite lunch och hade julklappsutdelning med mamma, Johan, Emil och Oscar. Därefter åkte vi till Täby och firade med Johans familj. Fikade, kollade på Kalle Anka och åt middag. Och fick en massa julklappar där också. Vi avslutade dagen hos Mickes mamma där vi åt efterrätt och fick ännu fler julklappar. Det var en riktigt bra dag! På juldagen åkte vi till pappa, Britt och Alba och firade med dem och Britts föräldrar. Vi bytte julklappar och åt god mat igen. Jag är så nöjd med hela julen och alla julklappar! Tack till alla som var med och gjorde den så bra!

Jullov!

Äntligen har jag jullov! I två veckor dessutom. Och vad jag ska njuta! Idag hade jag bara fyra barn på avdelningen så vi slog ihop oss med en annan. Hade en supermysig dag med lyxefterrätt till lunchen bestående av brie, gorgonzola, melon och vindruvor och sedan lyxmellis bestående av lussebullar och nyponsoppa. Nu ska jag och Micke kika på Bingolottos uppesittarkväll och så ska jag baka saffransmuffins. God jul!

Avis

Just nu är jag jätteavis på Micke som ligger och sover under det varma täcket medan jag sitter och fryser och äter frukost.

Derbyseger!

Vi vann! Vi vann! Vi vann! Ville bara säga det. Imorgon jobbar jag min sista dag innan jag tar jullov i 16 dagar. Ska bli så skööööönt!

Nostalgi

Igår kväll satt jag och Micke och tittade på intron från gamla tv-program. Vi tittade på allt från Trasdockorna till Sikta mot stjärnorna och 24 Karat. Kan det bli mer nostalgiskt?

Derby imorgon!

Idag kommer vara en lååååång dag! Det är min sista vanliga dag på jobbet för i år. På fredag ska jag vara på en annan avdelning och imorgon jobbar jag halvdag. Det kommer vara hur skönt som helst att jobba halvdag innan derbyt. Kommer ihåg hur nervös jag var förra året. Jag skulle ju inte fira jul om vi förlorade. Som tur var gick det ju bra och jag hoppas att jag får vara såhär glad imorgon kväll också:

Ringdans, Julbord och Kalles klätterträd

När vi kom tillbaka från parken idag var det ringdans på jobbet. Det var första gången på riktigt länge jag dansade runt en julgran. Tyckte nästan det var lika kul som barnen. Efter dansen hade vi julbord. Barnen fick sitta själva vid ett långbord och så satt vi vuxna bredvid. Laxen var helt klart godast, annars blir det ju lättväldigt smaklös mat på förskola. Efter maten lyxade vi till det med filmvila.jag satt med de yngsta och kollade på Kalles klätterträd. Det har nog aldrig varit så kul som idag. Två av barnen kunde hela filmen utan till och kunde alla låtsasord som var med i filmen. Höll på att dö av skratt ett tag!

Fyra dagar kvar till jul!

Oj vad jag längtar! Mest till ledigheten i och för sig. I natt sov jag som en stock och jag skulle nog behöva sova många timmar till för att bli helt utvilad. Igår blev jag klar med mina julklappar. Jag väntar bara på att ett par ska komma på posten. Annars skulle det vara typiskt mig att springa ut på fredag ochsista minuten-shoppa.

Årets första julklappar

Jag gick inte hem till mina mjukisbyxor, filten och pepparkakshuset när jag slutade. Jag gick och la mig i en soffa på jobbet för en timme senare började glöggkvällen. Jag trodde bara att vi skulle dricka glögg och mingla lite. Men så var det inte. Det fanns pajer, ostar, knäck, frukt och choklad. Och paket! Från våra härliga chefer fick vi varsitt Qubespel och från Östermalms stadsdelsförvaltning fick vi varsin pajform från Höganäs och en kokbok med pajer till det. Nu ska jag mysa med min Micke!

Brrrrrrrr

Idag är ingen kul dag. Vaknade jättetidigt och mådde illa och tänkte precis ringa och sjukanmäla mig när det gick över. Hann knappt komma till jobbet innan vi skulle ut i blötsnön. En och en halv timme efter att vi kom tillbaka fryser jag fortfarande. Längtar hem till filt och mjukisbyxor och mitt pepparkakshus!

Fjärde advent

Micke och jag har verkligen haft fjärde adventmys här hemma idag! Vi har gjort det julfint,haft massa tända ljus och bakat pepparkakor. Och som grädde på moset har vi kollat på Barnen i Bullerbyn och en film med massa julklipp från Disney.

Redan söndag?

Hur kan det redan vara söndag? Det var ju fredag nyss.

Julfix

Idag har jag slagit in massa julklappar och skrivit julkort. Jag har bara en julklapp kvar att köpa och jag har lite idéer så jag blir nog klar innan julafton trots allt! Blev till och med sugen på att baka lite pepparkakor!

Choklad

Micke är världens bästa. Han gör varm choklad till mig! <3

Julhandel

Idag kom mamma och hämtade mig på jobbet. Det tyckte barnen var jättespännande. En vuxen som blir hämtad av sin mamma. När jag slutade gick mamma och jag och julhandlade. Jag kom hem med lika mycket till mig själv som julklappar till andra. Nu har jag i alla fall bara två julklappar kvar. Känns skönt. Det var en supermysig eftermiddag med mamma!

Ensamt

Vad deppigt det var att komma hem efter en 11 timmars arbetsdag när Micke är på julfest. Jag har dammsugit och glömt bort att äta middag och nu ska jag gå och lägga mig ensam. Bu!

Barn som väcker funderingar

Jag har precis kommit hem från kvällens APT. Det var en föreläsning som hette "Barn som väcker funderingar" med Margareta Kärnevik Måbrink. Det var alltså om barn med autism, Aspergers syndrom och ADHD, vilka symptom som kännetecknar diagnosen och vad man ska tänka på när man möter på barn som har någon diagnos eller bara något eller några symptom. Det var sjukt intressant och man fick sig en hel del tankeställare. Man började verkligen fundera på hur man själv är som pedagog och om man verkligen anpassar alla aktiviteter och förväntningar utifrån varje barns förutsättningar.

Tiden går fort

Igår insåg jag att jag bara har två och en halv vecka kvar på jobbet. Nu är det ju till och med ännu mindre. Jag jobbar den här veckan ut och nästa vecka, sedan har jag två veckors semester innan jag jobbar min sista vecka. Sedan börjar plugget. Den16 januari börjar jag. Börjar nästan bli nervös, men första kursen handlar om Förskolans uppdrag och det har jag ju hyffsad koll på redan eftersom jag jobbat på förskola ett tag och kan en hel del om läroplanen.

APT

Idag har vi APT på jobbet. Blir en lång dag med andra ord. Känner mig inte supertaggad på att sitta och lyssna på en föreläsning i tre timmar efter jobbet. Jag känner mig inte så taggad på att komma hem sedan heller eftersom Micke kommer hem ännu senare.

Pepparkakor

Lycka när man är sugen på något gott och Micke hittar en påse med pepparkakor som Alba och jag bakade förra helgen!


Jag ljög

Det där med att kolla ett avsnitt Sune om dagen gick sådär. Avsnitt 15 coming up!

Trött!

Idag är en sådan dag som jag skulle vilja ligga i sängen hela dagen. Varför kan jag inte få det?

Sunes Jul

Sunes Jul är nog bästa julkalendern någonsin! Micke och jag ska precis se avsnitt 13, sedan blir det ett avsnitt varje dag fram till jul! Bästa!

Julshow

När man ska spela Rudolf med röda mulen för barnen kan man ju inte nöja sig med några fejkhorn.


Godmorgon!

Idag har jag gått upp extra tidigt för att gå på Albas Luciatåg. Vilken lyx att få se två stycken va?

Nu är det jul!

När man har sett ett Luciatåg, då är det jul! Våra barn var hur bra som helst. De kom ihåg alla sånger, danser och verser och de var så fina i sina kläder! Jag är riktigt stolt över dem! Efter tåget blev det glögg och lussebullar och vi fick fina presenter av föräldrarna. Ett paket från The Body Shop med body butter, tvål, shower gel och body skruv med doft av tranbär och varsin biljett till musiken Dirty Dancing. Så fina föräldrar och fina barn! När alla gått hem hade vi lite avdelningsmöte och gick och tog ett glas vin på ScandicPark. Det enda juliga som jag kan klaga på idag är risgrynsgröten vi fick till lunch. Förstår inte varför men mår verkligen illa bara av lukten. Men å andra sidan är det ju skönt att det inte serveras lika mycket risgrynsgröt resternas året.

Hejsan, hoppsan!

Idag kommer jag gå runt och sjunga på en massa julsånger hela dagen. Vi har ju Luciafirande på jobbet idag så det kommer bli en mysig dag. Finns det något sötareän ett Luciatåg med 3-5-åringar?

Lycka

Ibland kan jag bli helt gråtfärdig när jag tänker på hur lycklig jag är. Jag har min fantastiske sambo som får mig att må så bra varenda dag. Jag trivs superbra på mitt jobb och ser verkligen fram emot att min förskollärarutbildning sätter igång. Det känns så rätt alltihop. Kan man verkligen vara såhär lycklig?

Tredje advent

Idag firar vi tredje advent genom att titta på Tomten är far till alla barnen. Sedan blir det årets första glögg! Imorgon blir det Luciafirande på jobbet. Ska bli jättekul att få se barnens show med sång och dans.

Mättis

Micke och jag lyckas alltid laga supergod mat. Mest Micke i och för sig. Hur som helst äter man ju så mycket när något är så gott så man blir alltid proppmätt. Som nu till exempel. Kvällens middag var fläskytterfilé med chèvregratiberade rödbetor. Jag är så mätt att glassen i frysen får vänta till imorgon.


Nyårslöfte 2011

Om 14 dagar är det julafton. Det kommer bli den bästa julafton hittills i mitt liv för att det är den första jag kommer fira med min kärlek.

7 dagar efter julafton är det nyårsafton. Förra året hade jag som nyårslöfte att blogga mera. Det gick väl lite sådär. Hoppas jag kan kompensera avsaknaden av blogginlägg det här året med att blogga järnet de sista tre veckorna!