Hjortar och rådjur!

Haha! Jag och Emma försöker komma på skillnaden mellan hjort och rådjur. Det står rätt stilla här. Någon som kan hjälpa? Hur som heter båda deer på engelska och jag såg 4 deers idag. Har sammanlagt sett 7 stycken sedan jag kom till Connecticut!

Kommentarer
Postat av: mamma

Ja, men det är nog ett samlingsnamn.

Men jag vet att ren är "rein deer".

Råddjur är "roe deer", och hjort är bara "deer".

Hmm... en annan läser ju engelska...

Så, det var dagens Zoologilektion,

Hjortliga kramar från mamma (hi hi):O)

2009-02-16 @ 07:30:18
Postat av: Sizz

Hej!

Jag hjälper dig jättegärna. Läs mina anvisningar och sedan skickar du ett mail till mig.
http://sizz.blogg.se/category/blogghjalp.html så fixar jag din blogg sedan. Det är gratis

2009-02-16 @ 08:42:32
URL: http://sizz.blogg.se/
Postat av: Johan

Hjortdjur (Cervidae) är en familj i underordningen idisslare (Ruminantia) som tillhör ordningen partåiga hovdjur (Artiodactyla). Det finns omkring 40 olika arter och till de vanligaste hör de i Sverige förekommande älg, kronhjort, ren, rådjur och dovhjort.



Honan kallas ko eller hind, hanen tjur eller bock och avkomman kalv eller kid. Undantaget är renen där honan kallas vaja och hanen sarv.



Rådjuret (Capreolus capreolus) är ett litet hjortdjur (20 till 30 kilogram[2]) med ett hundskallsliknande läte. Hona och hane är lika stora – låg grad av könsdimorfism. Benämningen på en vuxen hane och hona är bock respektive get. Avkomman under ett års ålder kallas kid eller killing. Getter som ännu inte fött kid kallas för smaldjur.



Rådjur, från fornsvenska radiur, betyder ”fläckigt djur”. ”Rå” kommer av det fornsvenska substantivet ”ra” som betyder märke av något slag. Benämningen kan syfta på att unga kid har en skyddsteckning av fläckar. Efter några veckor ersätts dock denna fläckighet av en jämnare färgning. Bland de svenska hjortdjuren är det bara den inplanterade dovhjorten som har tydliga fläckar på kroppssidorna även som vuxet djur

2009-02-16 @ 09:02:42
Postat av: Sizz

Nu är jag klar. Hoppas du blev nöjd!

2009-02-16 @ 21:35:28
URL: http://sizz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback