Varmt!

Just nu är det 27 grader ceslius och 70 % luftfuktighet. Svettigt värre!

Paula gästbloggar:

Jepp och vi har shoppat sönder idag XD New York inplanerat i helgen, ska bli nice, förutom att det ska regna. Denver kollar igenom vad hon har köpt, "massa make up" som hon ska prova i morgon, ett par skor, ett diadem och en tunika-klänning. Starbucks har vi bara besökt en gång chockerande nog, jämfört när vi var i DC så var vi på Starbucks minst en gång varje dag. Vi har mognat i en ekonomisk syn.
Igår var vi också på ett cafe någonstans 25 minuter bort, mysigt med musikanter som spelade. Och en annan au-pair flicka, Camilla, blev kär i John hon träffade till och med hans mamma. Det kom också en au-pair pojke som hette Lukas och gav oss gossedjurs ankor som sa: Kvack kvack. Jag sa: I am so happy!
Tjingelingpling!

Amanda goes helium


PAULA ÄR HÄR!

Efter att ha väntat i bilen i regnet i två timmar kom äntligen Paula! Var jättekul att se henne och alla stirrade på oss när vi stod och skrek perrongen. Vi började med att åka till Starbucks och sedan hem till mig. Det blev lite middag med familjen och sedan I taket lyser stjärnorna. Nu är klockan 21.18 och Paula ska sova så jag ska kika runt lite är tills jag blir tillräckligt trött för att sova! Har ju sovmorgon i morgon också!

Ice cream ♥

Den här kvällen har varit jättetrevlig! Eftersom jag inte jobbade idag så sov jag länge och sedan tvättade jag en massa samtidigt som jag läste tidningarna (Bubbleroom och min och Camillas tidning Specchio) jag fick på posten idag från mamma och tittade på Paris Hiltons BFF. Det är mycket bättre än jag trodde det skulle vara och Paris är ju asskön!

När jag var klar med tvätten åkte jag hem till Camilla för att åka med henne och Max på au pair-möte i Ridgefield. Det var en konsert i en park och glass! Jag, Heidi och Camilla åt sjuuuukt mycket glass men det var riktigt gott! Träffade en massa människor jag kände, bland andra Sofia som gick på au pair-skolan samtidigt som jag och tydligen bor hon bara 20 minuter ifrån mig!

Men förutom att jag är väldigt mätt nu så har det varit en jättebra dag och i morgon kommer Paula!!!! :D


Ny musik!

Var inte trött och hade inget bättre för mig så jag uppdaterade musiken på bloggen! Blev rätt mycket som spelas på radion här och så lite annat bra :)

Ledig tisdag!

Man blir ju inte lite glad när man får schemat för veckan och det står att man är ledig både tisdag och fredag plus att man får två timmar sovmorgon och slutar fyra timmar tidigare på torsdag! Så ser min vecka ut :)

Idag har jag varit på konstigt humör. Grät typ av olika anledningar hela morgonen. Började typ storgråta två gånger för att Rebecca skulle åka hem! Kommer ju träffa henne om mindre än två månader men det kändes jättejobbigt att hon inte kommer vara här längre. När jag åkte ner till italenskan var det första gången jag inte kunde tänka att Rebecca bor jättenära! Det var verkligen jobbigt att tänka så.

Men efter italienskan var jag typ hur glad som helst. Det hände inget speciellt roligt på italienskan. Jag kom dit först av alla sedan kom en som heter Caroline och hon berättade att hon tagit kursen en gång tidigare och vi satt och pratade lite om Italien. Hon var adopterad därifrån. Sedan kom Helen och sa att hon känner sig jättedum för hon fattar ingenting och hon satt bakom mig förra veckan och hade inte fattat något av vad jag sa. Sedan började vi prata lite om resor och vi hade alla tre varit i Kina samma år, det var ju lite coolt!

Under lektionen hade jag svårt att hålla mig för skratt när alla amerikaner skulle uttala allt. Över hälften har redan gått italienska innan och ändå kan de inte uttala rätt. Det låter hur kul som helst! Det som alla utom jag, en mexikansk och en polsk tjej gör fel är att de inte uttalar e:n som är i slutet av ord. Inte ens när läraren Iana rättar dem. Till exempel utile, som ska uttalas Otile, uttalar dem juutajl.

När jag skulle åka och tanka efter var jag typ sjukt glad och kände mig hur social som helst. Studsade typ in och betalade och han som jobbade där såg riktigt trött ut när jag kom in och sedan när jag gick därifrån hade jag smittat av mig lite så han satt och log. Haha, snacka om humörsvängningar jag haft idag!

Hejdå Rebecca!


Jag, Connecticut, New York och USA kommer sakna dig! Hälsa Sverige, Stockholm och Sollentuna! ♥♥♥

Blä

Tack och lov att Paula kommer och lyser upp tillvaron för mig!

Bästa morgonen!!!

Eller morgon och morgon, när jag fick för mig att vakna klockan 13.30 möttes jag av det här:
[email protected] sa (13:18):
logga in logga in!
Mandy Bao ♥ NYC säger:
jag har loggat in :P
Paula säger:
eh är d ok om jag kommer till dig på ons XD

Kan man bli annat än glad då?! Sprang upp och pratade med Kathleen och jag ska inte jobba lika mycket den här veckan så det var lugnt! Så på onsdag kommer Paula för att stanna i en vecka! Fan vad glad jag är! :D

Lite svenskt och lite park party

Idag tog jag en väldigt lång sovmorgon. För första gången på flera veckor ställde jag inte klockan och det var riktigt skönt att sova ut. När jag väl vaknade var ingen hemma och så tyckte Camilla att jag skulle följa med henne och Heidi till Norwalk. Jag tänkte egentligen inte köpa något mer den här helgen men eftersom ingen av de hade en bil att köra så fick jag agera taxichaufför. Men det var trevligt och så kunde jag inte hålla mig från att köpa lite Fazerchoklad med Marianne i! Hon som jobbade där var jättetrevlig också. Hon var dansk och hade varit au pair för en massa år sedan, och hon trivdes så bra i Connecticut så hon flyttade tillbaka och jobbade som nanny samtidigt som hon pluggade på Norwalk Community Collage och nu bor hon här och har barn och grejer. Hon tyckte jag också skulle göra så. Sedan bjöd hon mig på en knäckemacka, det var gott!

Innan vi åkte därifrån kom Camillas kompis Sara också. När vi var klara var vi hungriga och skulle leta efter något ställe att äta på och då ser vi en massa skyltar där det står "Free park party"! Självklart följde vi skyltarna och hittade till partyt. Var ju inte direkt partystämning men vi gick i alla fall och tittade lite och så hittade vi lite indisk mat. Köpte Tikka masala, ris och pepsi för bara 4 dollar! Så sjukt billigt att det gjorde det värt att åka dit! Hittade ett paraply också som fick följa med hem. Någon hade lämnat det eftersom det var lite trasigt men jag har haft värre paraplyn än så. När vi ätit klart gick vi tillbaka till bilen och åkte hem igen.

När jag kom hem igen gav jag och Morgan våran present till Kathleen. Hon fyller nämligen år idag. Sedan tittade vi på Winn Dixie. En film om en tjej som hittar en hund. Jättesöt film verkligen! Nu funderar jag på att hugga in på min choklad...

Stockholm ♥

Har glömt bort att skriva om dagarna här. I onsdags var jag ju och åt middag med Rebecca. Vi åkte til Chili som har sjukt goda hamburgare! Jag åt en med mushroom and swiss cheese och så delade vi på en cheesecake till efterrätt. Så sjukt gott! När vi ätit klart åkte vi till Stop & Shop och jag fick en underbar överraskning - i stället för att mitt bankkort var tomt, som jag trodde, hade jag hela 32 dollar! Så sedan åkte vi till Walmart och handlade lite. Sedan åkte vi tillbaks till parkeringen vid Chilis och satt i Rebeccas bil i över en timme och pratade och lyssnade på musik. Kommer sakna henne sjukt mycket de här två månaderna! Är jätteavundsjuk på att hon kommer få vara hemma i härliga Stockholm om mindre än en vecka!

Igår gjorde jag inte så mycket. Det ösregnade hela dagen så man blev bara deppig. Men i eftermiddag tänker jag faktiskt dra ut och springa lite, även om det regnar! Måste skriva det i bloggen så jag känner att jag får dåligt samvete om jag inte gör det! Sedan ska jag till mallet med Camilla och så ska hon komma hit efter och så ska vi fira någon form av midsommar. Har ingen aning hur än, men det blir säkert bra! Ska köpa en klänning idag! Hittade tre stycken som jag gillade sist:

Tror det kommer bli den orangea i mitten :)

Något annat kul: Kattis ska boka resa till New York på söndag! Till den 13-16 augusti när jag och Amanda kommer vara i New York! Och sedan kommer Mia till Usa nästa helg så helgen efter ska vi ses! Förhoppningsvis ska jag åka till henne först i New Jersey och fira hennes kusin som fyller år och sedan åker vi till New York och firar Independence Day och sedan kommer hon hit och å ska vi fira min födelsedag! Väldigt mycket firande den helgen! :)

Låtar som spelas idag är:
I Stockholm - Lars Winnerbäck
Det stinker från en sushibar
och jag hör hur några pratar: "Jag älskar mitt meningslösa liv
Hur är ditt liv"
och nån svarar:
"Jag är glad att bo i Stockholm"

Stockholm i mitt hjärta - Lasse Berghagen
Skymningen kom i en smekning
av kvällsbrisens skälvande hand.
Nu rodnar solen i fönstren
på Söder och Norr Mälarstrand.

Säg, hör du musiken och skratten
från Djurgården och Gröna Lund,
en lovsång till Stockholm i natten
från skärgårdens vikar och sund.

Stockholm i natt - Peter Jöback
Jag ser smutsen och mörkret i Gamla stan
känner doften av rädsla från Stureplan
och jag vill bara gråta
så vackert är Stockholm i natt

Jag ser Strandvägen sträcka sig mätt och nöjd
jag ser blåljusen flimra på Söders höjder
jag vill bara gråta
så vackert är Stockholm i natt

Behöver jag säga att jag längtar?!


Å herregud!

Sitter och kollar på Robinson och jag måste bara skriva hur dum i huvudet Christian verkar vara! Alla är enligt honom så larviga och patetiska och ljuger. Vem är det som är det?! Så jävla fegt att ge upp också bara för att han visste att han skulle åka ut!

Tänkte berätta ...

Tänkte berätta två saker. Nummer ett är om hur patriotiskt USA är. Varje morgon i skolan måste Morgan säga:
"I pledge a legence
to the flag
of the United States of America
 and to the republic
for which it stands
- one nation
under God
in the visible
with liberty and justice
for all."

Sedan måste de sjunga America the Beautiful (som jag btw hört live av Beyonce!):
"Oh beautiful for spacious skies
for amber waves of grain
For purple mountains majesty
Above the fruited planes
America, America
God shed his grace on thee
And crown thy good
with brotherhood
from sea to shining sea"


Det andra jag skulle berätta är att mellan fönstret och myggnätet i Sammys rum har det satt sig en fladdermus. Jag vågade inte göra något så jag väntade till Kathleen kom hem och hon vågade inte heller! Haha, men den är lite söt när den hänger där upp och ner!

Bambi

Glömde säga att jag såg en riktigt liten Bambi idag. Det stod en hjort vid sidan av vägen som blev rädd när jag körde förbi. Men den sprang inte in i skogen som de brukar göra uten den stannade kvar. Då såg jag att det stod en pytteliten hjort där med vita prickar på ryggen. Så söt!

Torsdag.. nej onsdag!

Idag fick Josh för sig att han ville åka buss och jag och Morgan blev jätteglada! Det innebar att det inte blev så streeisgt för mig eftersom jag skulle skjutsa Sammy till skolan också. Hann chilla lite innan och svarade på lite frågor som Amandas lillasyster Maria undrade över till en artikel i hennes skoltidning. Hoppas hon blev nöjd med svaren!

Nu kommer snart Morgan hem och jag ser inte fram emot att sitta och lyssna när alla bibliotekarier babblar hål i öronen på en. Tror jag tar med en bok och läser lite. Måste verkligen komma igång med det!

Tillägg till föregående inlägg

Johan ville ha svar på lite fler frågor:

Snyggaste killen du träffat i USA:
var svensk xD
Roligaste Morgan-uttryck: "I'm thinking, I'm thinking, I'm thinking... That's not a matter of life and death! I tell you what's a matter of life and death - that beautiful lady over there! WHOA WHOA FIREFPOWER!" med någon slags sydstatsdialekt.
Smartaste Amerikanen du träffat: Josh
Dummaste Amerikanen du träffat: En som jobbade på Newseum: "Oh, you're from Sweden. I love Swiss chocolate!"
Svåraste ordet på Amerikanska: Button, går inte att säga det på något annat sätt en brittiska.
Bästa Restaurangen i NY: Pastis
Det första du ska göra när du kommer hem: Åka till Systembolaget och sedan åka och köpa godis och kebab!

Så uttråkad!

Namn: Amanda
Längd: 5 fötter och 6 inches 
Vikt: 3 kilo mindre än i höstas
Skostorlek: 37-38
Tatueringar: Nej
Piercingar: Bara i öronen
Hårfärg: Mörbrun.

JA ELLER NEJ:
Är du kär i någon: Nej
Önskar du att du bodde någon annanstans: Ja, vill bo på Manhattan
Dricker du: Ibland
Använder du droger: Nej
Tänker du på självmord: Nej
Tycker någon att du är attraktiv: Ja

VAD:
För shampoo använder du: John Frieda
För parfym andvänder du: Sweet Daydream från Secret Garden Collection
Är du rädd för: De stora äckliga spindlarna som brukar krypa runt på mitt golv
Gillar du att tvätta: Nej
Vad för berg-o-dalbana gillar du? En jag åkte i Denver som jag inte kommer ihåg namnet på :P

SENASTE:
Film du hyrde: Tror det var Milk med Amanda och Rebecca
Film du köpte: Kommer jag inte ihåg
Låten du hörde: The climb med Miley Cyrus
Låten du hade på hjärnan: Samma
Låten du laddade ner: Kommer inte ihåg
Person du ringde: Camilla
Tv-program du tittade på: Robinson
Personen du tänkte på: Zac Efron, haha

 FÖR ELLER EMOT:
Långdistansförhållande: Emot
Utnyttja någon: Emot
Självmord: Emot
Teenage smoking: Emot
Att använda droger: Emot
Sex före äktenskap: För
Köra onykter: Emot
Förhållande: För

FAVORIT:
Mat: Kan inte välja en favorit bara!
Låt: Boom boom pow - Black eyed peas
Sak att göra: Få massage av Morgan
Sport: Fotboll
Dryck: Vitaminvatten med smak av citron eller hallon och äpple
Kläder: Mina myskläder
Film: Mamma Mia
Bil: Min :)

HAR DU NÅGONSIN:
Gråtit över en kille: Ja
Gråtit över en tjej: Nej.
Ljugit för någon: Ja.
Varit i slagsmål: Nej
Blivit arresterad: Nej

ANTAL:
Gånger du har varit kär: 3
Gånger ditt hjärta har brustit: 2
Tjejer/killar du har kysst: Ingen aning
Gånger ditt namn har varit med i tidningen: Ingen koll
Ärr du har på kroppen: Två större, ett på ryggen och ett i pannan

WHATEVER:
Gillar du att slåss: Nej
Vad ska du göra idag: Skjutsa barnen till skolan, chilla, jobba och äta middag med Rebecca
Är du seriös: Oftast
Vad är du allergisk mot: Pollen mm
Vart har du ont: Magen
Använder du hårspray: Nej
Kan du stå på händer: Efter några försök brukar det gå
Favoritprogram: Sex and the city

MERA:
Håkan hellström eller the ark: Håkan
Salt eller socker: Socker.
Gillar du ketchup: Bara med pasta
Är du glad: Mer trött
Var du glad i går: Nej, Matilda åkte ju hem
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Ja
Vad dansar du till: Bra musik
Stockholm är: Hemma!
Göteborg är: Där Liseberg ligger
Kan du sjunga: Enligt Emil - Nej, enligt Morgan - Ja
Mer värt än guld: Familjen!
Spaghetti eller makaroner: Det beror på till vad
Ett land jag helst vill besöka: Sydafrika 2010!
Hur tidigt stiger du upp: 6.55! Alltså måste jag sova nu!

Au pair meeting

Undrar varför jag alltid får för mig att skriva mina blogginlägg så sent. Vill i alla fall berätta lite om min dag. Med barnen har jag spelat tennis och lite basket och bakat kladdkaka men åt bara en pytteliten bit. Hoppas att det finns kvar i morgon! Sedan åkte vi till mallet där vi mötte Kathleen. Barnen åt Mc Donalds innan de åkte hem. Själv stannade jag kvar eftersom jag skulle på au pair-möte i Danbury senare. Gick runt och kikade lite men jag hade inte med mig pengar så köpte ingenting. Hittade tre klänningar och en jeanskjol på Forever 21. Ska nog köpa kjolen och en av klänningarna när jag fått lön. Efter att jag gått runt ett tag kom Camilla och höll mig sällskap och så följde hon med mig på au pair-mötet som hölls på en nagelsalong. Fick mina naglar fixade och målade ljusrosa och medans det torkade fick man lite massage. Inte illa för 8 dollar! Synd bara att jag inte upptäckt det tidigare. Ska lätt dit flera gånger innan jag åker hem! Någon gång får det bli pedikyr också, det gjorde Camilla och det verkar ju grymt skönt.

Efter mötet tog vi en lång promenad genom Danbury ända bort till CVS och sedan tillbaka. Tog säkert 1,5 timme. Köpte en flytande eye liner på CVS också bara för att jag inte har någon pennvässare, haha!

Hann också med att prata lite på msn med Matilda! Känns ju jättekonstigt att vi var på mallet tillsammans i går och idag när vi pratade var hon i Skåne, Sverige, Europa. Galet, alltså! Och i morgon är det dags att säga hejdå till Rebecca. Vi ska ses och äta middag på Chilis och sedan kommer vi inte hinna ses igen innan hon åker hem till Stockholm på måndag. Vad konstigt det kommer bli när jag kommer hem. Både med Matilda och Rebecca. Om man säger att man ska in till stan blir det ju inte underbara New York längre utan det kommer bli lilla Stockholm. Men ska sluta svamla nu. Har bara massa skumma tankar i huvudet, haha!


Presidenten här är sjukt cool!


Robinson nästa?

Jag och Emma funderar att söka till Robinson nästa säsong. De har lagt upp alla avsnitt nu på TV4 Play så har börjat titta lite. Med tanke på att de äter myrpiss och funderar på att grilla ödla känns det som att de 4 kilona, som jag har kvar innan jag är på samma vikt som innan jag åkte, skulle kunna försvinna väldigt fort! Sedan kan man ju bo på någon nice resort när man blivit utröastad!

Italiano oggi

Ho italiano oggi! Går rätt bra att komma in i italienskan igen. Kommer bli en enkel kurs!

Lättnad!

Kollade upp all info om hur det var med namnet på biljetten och hittade detta:
"Unless the name on your flight ticket exactly matches the name in your passport, you will not be allowed to board an airplane. For domestic travel (within the US) this rule is already in effect. For international travel (departure city or final destination is in a different country), it goes into effect as of October 1, 2009. If you are traveling to or from the US before October 1, 2009 and your name does not exactly match your passport, you will still be allowed to board the plane."

Får skriva ut det och ha med och visa upp det på flygplatsen så de släpper på mig!

Jobbigt värre

Kom alldeles nyss hem från mallet där jag sa hejdå till Matilda. Det är ju hur tråkigt som helst att hon ska åka hem, men vi ses ju i Stockholm i augusti! Längtar!!!!



På mallet blev det frulle och en gul klänning. Har letat efter en fin sådan ett tag så jag blev jätteglad att jag äntligen hittade en!

Nu till det jobbiga - jag kanske måste boka om min flygbiljett. Någonting har ändrats så de är stenhårda på att man har rätt namn på biljetten. Alltså måste det vara det som står först i passet. Cultural Care har bokat min biljett på Amanda Bjarnelind och jag heter ju Jenny Amanda så det måste kanske stå Jenny Bjarnelind på passet. Ska ringa till Malaysia Airlines och kolla men jag kommer inte in på deras hemsida. Hur jobbigt är inte det liksom?!

Matildas sista helg i USA!

Usch, vad sorgligt att Matilda åker hem i morgon! Kommer kännas jättekonsigt att inte ha henne här. Har varit med henne i stort sett hela helgen och så ska vi till mallet i morgon.

Men hur som helst så har helgen varit bra. Igår åkte jag dit och badade med Matilda, Camilla och Frida. Första badet för mig i år! Sedan åkte vi och lämnade Frida i Ridgefield och sedan till Stop n Shop där Camilla och jag köpte mat. När vi kom hem till dem igen tittade vi lite på The terminal innan vi blev hungriga och började med maten. Det blev grillat kött i Southwest-marinad och ris och bearnaisesås till det. Så sjukt gott! Sedan skulle Camilla jobba och Matilda hade gått över till deras grannar på middag så jag följde med Camilla och Max till en pizzeria där Max åt middag. När vi kom hem igen hade Matilda kommit tillbaka så vi hängde lite innan hon skulle i väg på fest med Heidi. Då åkte jag hem.

Idag åkte jag hem till dem igen. Vi möttes i Bethel och köpte lunch och bakgrejer. Till lunch blev det bakad potatis med philadelphiaost och skinka. Det var också gott. Sedan kom Heidi och vi bakade världens godaste tårta! Tårtbotten var chokladkaka och så var det chokladfrosting och banan i mitten och uppe på var det vit frosting, jordgubbar och strössel. Det var typ den godaste tårtan jag någonsin ätit! Efter tårtätandet blev det mer bad och sedan åkte vi till en sportaffär. Där sa jag hejdå till tjejerna och åkte hem och åt middag. Snart ska jag nog se på någon film och äta tårta :)

Så fint! :)

Jag har sett det här ett tvåsifrigt antal gånger och jag börjar typ gråta varje gång. Jag har blivit jättemuppig! Grät aldrig till filmer förut och nu gråter jag till alla som är fint eller sorgligt, haha!


Veckan som gått, helgen och B-day plans!

Ja, jag har varit grymt dålig på att uppdatera här. Har bara inte känt för att skriva eftersom jag har haft fullt upp att läsa en av Sex and the city-böckerna. Men jag tänkte skriva lite kortfattat vad som hänt de senaste dagarna. I onsdags spelade jag, Josh och Morgan baseball och jag var grymt bra. Ett tag träffade jag varenda boll och gjorde flera home runs! På kvällen åkte jag och hämtade Tazneem och så åkte vi till Bethel och hade hejdå-middag till Matilda. Vi var på en mexikansk restaurang och jag åt en jättegod soppa med kyckling och avokado i. Vi hade det trevligt, men ändå sjukt sorgligt att Matilda ska åka hem om bara TRE dagar. Fast ju närmare hennes hemfärd desto närmare min egen. Jag längtar verkligen nu. Fast först längtar jag tills jag och Amanda ska spendera 10 dagar i min favvostad New York! Jag har markerat ut 71 platser som vi ska se på en karta, sedan vet jag ju inte vad Amanda vill se. Kommer vara fullt upp!

I går och idag har jag jobbat som vanligt, förutom att jag fick sluta halv 5 idag för att Kathleen kom hem och tog med sig barnen på någon karneval. Jag försöker ju spara lite pengar och det enklaste sättet är väl att inte göra något. Det funkar rätt bra än så länge!

I morgon ska jag hem till Matilda. Eller nu får man kanske säga Matilda och Camilla. Vi ska bada i deras pool och äta tårta som jag och Matilda försökt planera in under de två senaste månaderna. I morgon är ju typ våran sista chans. På söndag vet jag inte än vad som händer. Har hittat ett par fina skor och en klänning på Forever 21 som jag ska spana in. Sedan ska jag köpa en present till Kathleen som fyller år nästa helg. Svårt!

Har även haft lite kontakt med Mia och Paula idag. De tog ju studenten igår så GRATTIS!! Saknar min student, det var verkligen bästa dagen i mitt liv! Men Mia kommer ju till USA snart och då måste vi ju ses. Förhoppningsvis kan vi ses i New York på Independence Day. Hoppas på att lite fler kompisar kan komma in till New York då och fira min födelsedag. Om allt blir som vi vill så följer Mia med hit till New Fairfield och firar min födelsedag som är dagen efter! Hoppas, hoppas, hoppas!

The Morgan quote of the day

"GRANDMA!! Guess what! I'm gonna do horseback riding! But you probably know 'cause you told mom about it."

The Hangover = bästa filmen!

Idag har jag, utan tvekan, sett roligaste filmen någonsin! Jag har aldrig skrattat så här mycket till en film och det var så kul att ingen kunde hålla sig från att applådera! Det handlar om fyra killar som åker på bachelor party i Las Vegas för att den ena ska gifta sig. Men när de vaknar upp efter första kvällen kommer de inte ihåg någonting. De har en tiger i badrummet, en bebis i garderoben och en av de saknar en tand. Helt galen film som alla borde se!


Haha! Skulle gå in och kolla när den hade premiär i Sverige och det har den ju redan haft och det är bara 11 års åldersgräns där. Här var det 17 så jag, Matilda och Camilla var tvungna att visa leg!

Åska

Vaknade av att det var värsta ovädret i morse! Glad att jag sover längst ner så jag slapp höra allt regn mot taket. Det slutade regna och åska en liten stund när jag skulle lämna barnen vid bussen men sedan kom det tillbaka, om möjligt värre än innan. Jag tror jag aldrig hört något liknande!

Italiano

Ska bara skriva ett jättesnabbt inlägg innan jag ska sova! Hade ju min första italienska idag. Det var kul faktiskt. Läraren var jätterolig och tyckte att det viktigaste var typ att alla skulle lära sig att säga ricotta och bruschetta rätt. Vi hann med rätt mycket, men kände inte att jag lärde mig något nytt. Men det är ju bara nice, får liksom bättre koll på allting när jag läser om. Det jag tyckte var roligast var när alla amerikaner skulle prata och allt blev med amerikanskt accent. Läxan till nästa vecka var att göra klart uppgifterna på kapitel 1 och jag är ju klar med kapitel 2. Kanske gör kapitel 3 någon dag. Fast det lär ju i och för sig bli när jag läst klart min Kiss and tell-bok. Sjukt mycket intressant fakta om Sex and the city! Har fått reda på en massa fler locations som jag måste besöka. Till exempel gatan där Aidan friade till Carrie, där Charlotte och Trey letar efter en ny säng, där Charlotte träffar, Trey, där Carrie och Aidan gör slut, där Charlotte och Trey gifter sig och sjukhuset där Brady föds.

Men tillbaka till italienskan, träffade en mexikansk tjej som också var au pair. Vi är typ yngst av alla och hon verkar schysst så det kändes bra. Efter lektionen åkte jag till Shell och träffade Rebecca och så satt vi och pratade i min bil i en timme innan det var dags att åka hem. Men nu är jag faktiskt trött för en gångs skull så jag ska sova!


Sista Söndagsparty!

Har precis kommit hem från en grymt bra dag i New York! När jag och Rebecca hittat varandra på Grand Central blev det subway ner till Battery Park där vi gick ner till vattnet och kikade lite på Liberty Island och Ellis Island. Sedan gick vi längs vattnet upp förbi Ground Zero tills vi kom till ett ställe där vi kunde äta lunch. Blev crepes med kyckling, svamp och ost för min del.

När vi ätit gick vi inåt och kom till Meatpacking district. Tyckte jag kände igen mig och tog fram min Sex and the city-broschyr som följer med mig vart jag än går. Trodde att vi var i närheten av där Samantha bor och det visade sig att vi stod på hennes gata. Vi gick vidare lite och kom till Pastis, som även det är med i serien. Nästa hus var Soho House där Samantha låtsas vara Annabella Bronstein. Vi tyckte det var kul att vi hittade så många ställen där och fortsatte uppåt ett par block. Efter en liten bit stannar en buss vid sidan av vägen och det kommer ut en massa tjejer som går in på en restaurang, då var ju det Buddakan där Carrie och Big har sin rehersal dinner. Efter en vilopaus i en liten park tillsammans med en väldigt tam ekorre och sedan på Brgr var det dags för Söndagsparty!

Vi fick se Malin Åkerman, Håkan Hellström och Kevin Spacey och det var ju grymt coolt att se alla tre! Hoppas ni sett programmet eller tittar när det kommer ut på webb-tv i morgon!


Svensk flagga i Battery Park, jag framför Frihetsgudinnan, Samanthas gata

Soho House, jag utanför Buddakan, Kevin Spacey, Malin Åkerman och Håkan Hellström

Filip, Felix och Fredrik blir fotade, jag och Håkan, jag, Kevin och Rebecca

Jag, Malin och Rebecca, jag och Rebecca på Pastis, Cowgirl Hall of fame där Steve och Aiden sitter och dricker öl när Carrie och Miranda kommer gående och springer och gömmer sig i en port

Köpte två Sex and the city-böcker i bokaffären, jag på Carries trappa, New York Sport Club där Miranda tränar, träffade Camilla, Matilda och Frida på tåget när jag skulle hem!

Sveriges nationaldag

Åkte enr och hämtade upp Rebecca i morse och så tog vi oss till den Skandinaviska affären. Blev ltie lax, skagenröra, västrbottenpaj, knäckebröd med svensk ost och kaffe för min del. Rebecca fick min sill. Sedan köpte jag med mig lite Fazerchoklad och hallonkräm!

Efter lunchen åkte vi hem till Rebecca för att titta på fotbollen. Jag hade hittat en hemsida där det stod "Watch Sweden-Denmark World Cup 2010 qualification FREE". Men så när vi skulle titta stod att det skulle kosta $6. Vi tittade bland amssa andra men ingen funkade och Emil var inte inne och kunde hjälpa oss. Vi blev sjukt irriterade och satte gick in på Sveriges radios hemsida medans vi listade ut hur vi skulle kunna se matchen. Det första vi hörde var "Och det är mål för Danmark!" Sämst liksom. Vi fick till slut hjälp av Jocke som visste en bra sida så vi kunde se resten av matchen. Även om det inte var något att se. Jag är SÅ trött på svensk fotboll. Det händer ingenting och alla står bara stilla och tittar på bollen när den flyger förbi. Orkar inte lägga ner mer energi på att klaga på det!

Efter matchen var jag tvungen att åka hem och när jag skulle svänga in på uppfarten stod där fem bilar! Eftersom det var Morgans dansuppvisning hade barnens mormor och morfar och farmor och farfar plus gammelmormor kommit så det var full fart i huset! Efter en stund var det dags att åka till uppvisningen och det var så kul att se alla dansa. De flesta var ett snäpp bättre än de i samma ålder i Sverige. Och de minsta var ju bara för söta! Efter en och en halv timme hade halva gått och då åkte vi hem. Väl hemma blev det en massa glass sedan gav jag upp och satte mig här. Ska snart sova eftersom det blir tidigt till New York i morgon! Ska se vad jag ska ha på mig...

My life in ruins

Kom precis hem från bion. Den var härlig, man blev liksom glad av att se den. Matilda, Camilla och Frida kom också så vi var ett helt gäng tjejer som satt där. I alla fall Tazneem och jag satt och asgarvade en massa. De drev med amerikaner att de ville ha donuts och shoppa i stället för att se alla sevärdheter. Det tyckte vi var hur kul som helst men de andra inne på bion verkade inte förstå det roliga. Synd för dem, liksom.

I morgon är det Sveriges nationaldag och det ska jag och Rebecca fira med svensk lunch. Jag skrev ju om det innan. Ska köpa med mig lite svenska godsaker därifrån också. Tazneem fick smaka Dajm idag och det tyckte hon var jättegott så det kanske jag köper till henne!

Nu ska jag nog titta på någon film och sedan sova. Ska hämta Rebecca vid halv 12 vilket betyder att jag måste åka härifrån vid halv 11.

30 dagar kvar!

Idag är det ju inte bara ett år sedan studenten, utan det är också EXAKT en månad till min 20-årsdag! Kommer ju kännas jättekonstigt att inte vara tonåring längre. Kommer liksom bli vuxen på riktigt och så fort jag kommer hem till Sverige så får jag ju typ göra allt man kan göra. Stackars mamma och pappa som inte kommer ha två tonåringar också. De kommer liksom ha ett vuxet barn och en tonåring och så har ju pappa Alba. Men jag skulle kännt mig gammal ändå. Haha!


Recital tomorrow


Dress rehersal för Morgan nu. I morgon är det uppvisning och hon är så söt!

För 365 dagar sedan...

....hade jag en av de bästa dagarna i mitt liv någonsin, bortsett från febern då.


Movie night

Vad stolt jag var över mig själv igår. Gick runt på mallet i två timmar utan att köpa något alls! Innan det var jag och Morgan på playdate hos Tazneem där vi vek en massa flygplan. Sedan hämtade vi Josh och åkte på Morgans dance rehersal. Idag kommer jag få sluta innan 4. Sjukt nice! Sedan ska jag och Tazneem på My life in ruins. Då kan jag pricka av en av alla filmer jag vill se i sommar!

10 månader idag!

Kan inte fatta att jag varit borta från Sverige i hela tio månader idag. Tiden har gått sjukt fort, men ändå tycker jag att den kan snabba på lite tills jag får åka till New York. Känner mig klar med au pairandet nu.

Jag glömde ju berätta om tjejen i kassan på Forever 21 igår! Hon sa "This is gonna sound like a strange question, but can you roll your R:s?" Fattade först inte vad hon menade, men när jag fattade att hon undrade om jag kunde säga R som vi säger i Sverige så gjorde jag det. Hon blev lite besviken så jag förklarade att vi säger det så i Sverige. Hon hade haft en diskution med en kompis som sagt att alla kunde säga R så, så nu försökte hon hitta någon som inte kunde det för att motbevisa.

Händelserik onsdag

Idag har det hänt grejer, kan jag säga! I morse ringde Kathleen och sa att Morgan hade ramlat i skolan och landat på ansiktet. Så fort hon kom hem med bussen skulle vi åka till Kathleens jobb så skolsköterskan där kunde få titta på det. Det var ingen fara. Hon hade bara fått ett blåmärke. Men när vi väl var där visade Kathleen oss runt och Morgan fick äta lite lunch. Kathleen är ju speciallärare så hon har för det mesta bara ett barn i taget som behöver lite extra hjälp med att lära sig läsa. Vi fick sitta med när hon hade en liten tjej med down syndrome. Hon var jättegullig och tyckte att Morgan var jätteduktig. Efter det åkte jag och Morgan hem en stund innan vi hämtade Josh.

Sedan var det dags för Joshs baseball. Jag trotsade regnet och stannade kvar en stund och tittade, så nu har jag lärt mig innings, strikes och outs. Resten får komma senare! När jag höll på att frysa ihjäl åkte jag hem och hämtade pengar och åkte sedan till mallet och köpte ett nagellack från Sephora och två t-shirts från Forever 21. En med en panda på som äter en kaka och en med Empire State Building på! Bra köp tyckte jag!

När jag kom hem gjorde jag lite manikyr och nu tittar jag på Burn after reading. Jag har fått en ny favorit bland Vitamin waters. Hallon och äpple smakar den och den innehåller vitamin C och zink.

På lördag ska jag och Rebecca äta Swedish summer plate till lunch. Typ lax, västerbottenpaj och jordgubbstårta bland annat! På kvällen ska jag på Morgans dansuppvisning och det ska bli så kul att se dem med deras söta outfits! Sedan skrev Rebecca till mig nyss och frågade om jag ville gå på Söndagsparty med henne. Kan ju inte tacka nej när det ska vara Håkan Hellström och Malin Åkerman där!

Ny favvoblogg!

Gud så jag har skrattat både idag och igår åt DENNA blogg! Han skriver inte så bra på svenska: "Sebe älsker sitt korv", men det gör det bara roligare att läsa. Han bara driver med sina lagkompisar, speciellt Sebbe. Men det är sjukt kul! Han är sjukt rolig!

Hair

Färgade håret idag. Det är lite mörkare, men jag gjorde det mest för att jämna ut utväxten. Tänkte ladda upp en före och efter-bild men det funkar tydligen inte. Är inte så stor skillnad ändå.

Hejdåfesten

Måste skriva ett tack till Rebecca, Paula, Ellen, Cia, Elin, Alex, Kevin, Sanna, Sofie och Tim. Tack för att ni orkade stå ut med mig och Amanda som kanske inte var världens socialaste mot slutet av kvällen. Kommer aldrig glömma den kvällen. Korvarna, Kevins drinkar som jag förstärkte en liiiiten aning för mycket kanske, studsmattan, allt som jag och Amanda inte kommer ihåg, allt som vi kommer ihåg men helst vill glömma fastän vi skrattar rätt mycket åt det, min, Amanda och Paulas skrattstund på mattan i mitt rum, quizen som bara Cia, Ellen och Alex tog seriöst, när jag, Amanda och Kevin låg och tittade på Sex and the city när alla andra åkt hem och så det trevliga sällskapet förstås. Och tack Rebecca, Kevin och Alex för städningen och Tim för kaffet.

Skönaste tisdagen på länge

Har tagit det riktigt lugnt idag! Kollat Söndagsparty två gånger, pratat med pappa och mamma på Skype och en massa andra på msn. Innan jag hämtade Josh åkte jag till Shaws och köpte vitaminvatten, choklad och hårfärg så nu är mitt hår lite mörkare igen! Sedan var det dags för Morgans tap dance på Danbury High School. De fick träna på att stå på scenen och dansa och de var hur duktiga som helst. Ska bli kul att se uppvisningen som är på lördag då de ska ha sina söta blåa klänningar och blåa rosetter i håret och på skorna.

Fortune cookies

Vi åt chinese food today och på min fortune cookie stod det "The healthy and strong individual is the one who asks for help when he needs it." och på Morgans stod det "The early bird gets the worm, but the second mouse gets the cheese."

Here it comes!

Den 18 augusti klockan 11.40 kommer jag för första gången på ett år och fjorton dagar sätta fötterna på svensk mark. Börja blås upp ballongerna för det är inte långt kvar nu!

Fotbollskanalen

Måste klaga på en grej till. Orka att Olof Lundh bytt ut sin jävla dator mot en jävla mobiltelefon!!!!

TV4!

Nu är jag glad! TV4 har gjort om hela hemsidan och man kan se en massa webb-tv även från USA! Har tittat på Berg flyttar in, Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show och nu Fotbollskanalen. Blev helt gråtfärdig, så glad blev jag! Det enda jag inte gillar med Fotbollskanalen är att allt känns så skrytigt. kollade på när Anna Brolin var på Camp Nou och de var ju tvungen att filma henne när hon kom till planen och så var hon tvungen att sitta i gräset och prata och sedan gå in mot mitten. Visst är det ju jättecoolt för henne och jag skulle ju typ dö om jag fick göra samma sak, men hon ska liksom vara en professionell reporter på en av Sveriges största kanaler. Känns kanske inte så professionellt?

Nog om TV4. Nu när jag vet vilket datum jag kommer hem känns det så mycket närmare och när jag träffade en massa svenskar igår och pratade om hemma och Köping och jag pratade med pappa i telefon och Matilda som åker hem om bara två veckor känner jag att tiden kan få gå liiiite fortare. Tycker det räcker nu!

I morgon ska Morgan på playdate så jag kommer inte börja jobba förrän strax efter 3 så jag är spelbar på Skype i morgon så ni kan ju boka tid haha!

Hade tänkt åka till mallet idag och köpa ett korallfärgat nagellack, men när jag och Morgan skulle åka och hämta Josh svimmade jag. Hade värmt mat som var alldeles för varm egentligen men vi hade bråttom så jag åt ändå och efter ett par tuggor brändes det på hela insidan när maten åkte ner och när jag skulle fylla ett glas med vatten blev det helt svart och när jag sedan hörde Morgan säga mitt namn låg jag på golvet. Stackarn hade fått se mig ramla och slå huvudet i en skåpdörr och sedan ligga där med ögonen halvt öppna. Nu mår jag bra så jag vet inte vad som hände egentligen.

Gratismode.se

Jag blev medlem på www.gratismode.se idag! Genom att samla i hop poäng genom att bland annat besöka hemsidor kan man få presentkort till olika butiker. Bara idag har jag lyckats samla ihop massa poäng. Bli medlem HÄR och se om det är något för dig!

Movie summer

Det kommer sjukt mycket bra filmer på bio i sommar! Det här är de jag vill se innan jag åker hem:
♥ The hangover
♥ My life in ruins
♥ The proposal
♥ My sisters keeper
♥ Ice age 3: The dawn of the dinosaurs
♥ I love you, Beth Cooper
♥ Harry Potter and the half-blood prince
♥ G-Force
♥ The Orphan
♥ Julie & Julia
♥ Band slam

Kommer missa The boat that rocked, Inglorious basterds och Post Grad eftersom jag kommer vara hemma i Sverige då!

Bio, Söndagsparty, mingel och middag

Tog en liten sovmorgon i morse och åkte in en timme senare än jag brukar. Kom fram till New York vid 11 och halvsprang till Times Square och AMC där jag träffade Matilda och Caroline. Vi tittade på Up i 3D och den var sjukt rolig! Efter det blev det direkt till 26th St och Söndagspartyt. Jag stod på väntelistan men det var inte alls mycket folk så alla på väntelistan fick komma in. Innan det började gick jag till VIP-rummet och hälsade på Olivia och Janne och jag satt där och pratade med dem tills det var dags för insläpp. Matilda och Caroline som fick gå in före mig hade tagit platser längst fram så där fick jag sitta idag igen. Joan Rivers som var en av gästerna kallade oss "nannys on the first row" för sluts! Andra gäster var Killinggänget som ju är sjukt roliga, och Duane och Beth från Dog the Bounty Hunter. Beth kom fram efter showen och hälsade på alla oss på första raden och sa att vi var söta. Vad är grejen med det liksom?

Sedan blev Olivia och Janne bjudna till VIP-minglet och då fick jag också följa med så jag minglade runt där med alla gäster. Sedan tyckte Janne att vi skulle ringa pappa så det gjorde vi. Han fick prata med mig, Janne och Jonas Eriksson som kom fram till mig efter och berättade hur taskig pappa varit när de jobbade tillsammans. Haha! Men det var trevligt i alla fall. Jag och Olivia minglade runt och pratade med både Jonas, Filip och Fredrik. När jag skulle ta kort på Olivia och Fredrik kom Fredriks dotter Pella, som är så otroligt söt, och ställde sig bredvid Olivia för hon ville också vara med på bilden!

När Filip och en massa andra fick för sig att gå sa de inte det till en kille som jobbar på redaktionen så han kom ut när jag och Olivia stod ute och så blev han arg för att de dragit och sa att de får fan komma tillbaka. Så stod han där och svor för sig själv och jag och Olivia bara lyssnade. Så efter ett tag sa han: "Förlåt.. Johannes" och sträckte fram handen och började fråga vem vi kände på festen. Sedan gick han.

Efter minglet gick jag, Olivia och Janne och åt middag på en restaunrang som kändes väldigt bekant. När jag såg tavlan de hade på väggen kom jag på att det var där jag och pappa ätit frukost på hans födelsedag. Det blev god pasta med pesto och kyckling för mig. Sedan var jag tvungen att åka hem, men jag lovade Olivia att jag ska komma och hälsa på henne på Krillan när jag kommit hem.


Killinggänget, Dog, Joan Rivers, Jonas, Janne och Olivia

Fredrik, Pella och jag

Och så ett grattis till mamma på mors dag och ett grattis till Ellen på födelsedagen!