Obegripliga tankar

Just nu är jag så sjukt trött på allt som har med pengar att göra! När jag räknat ut hur mycket pengar jag skulle tjäna och hur mycket pengar jag skulle behöva och fått det att gå ihop så får jag reda på att jag inte ska jobba på hela nästa vecka och att jag inte kommer få några pengar alls då. Jag har nu en vecka kvar här och INGA pengar att använda. Jag som trodde att jag skulle få lite pengar med mig hem också. Men nej. Är lite irriterad faktiskt för de hade faktiskt frågat mig om jag kunde jobba fram tills dess att Lisa kommer och då har jag ju räknat med det. Jag mejlade min LCC om det i morse och hon har inte svarat. Vill inte prata med familjen eftersom jag vill att allt ska kännas bra när jag lämnar dem.

Jag tänkte försöka skriva ner mina tankar för att få ut det bara men jag vet inte ens om det går. Hela den här veckan har jag haft ont i huvudet och mått illa. Det har gått över några minuter om jag tänkt på annat men så fort jag tänker på hemresan på något sätt igen så kommer det tillbaka. Jag känner att jag vill gråta. Vet inte varför men det är nog det jag behöver.

Det är så svårt. En minut vill jag inget annat än att vara hemma, men nästa minut så förstår jag inte hur jag bara ska kunna lämna ett helt liv bakom mig. Det är så mycket som jag kommer sakna. När jag sett saker den här veckan har jag tänkt att tänk om det här är sista gången jag åker förbi här eller ser det där. Och när jag känner allt det här undrar jag hur sjutton jag kunde ge mig in på något sådant här. Det är inte så att jag ångrar det men vem VILL känna så här?

Busted!

Jag och Camilla blev haffade av polisen idag! HAHA! Ska berätta från början! Det var tänkt att vi skulle träffa Frida och Linda idag men eftersom Fridas värdmamma kom hem så sent så hann vi inte. Jag och Camilla bestämde oss då för att åka ut och göra någonting. Klockan var redan halv elva och nästan allt var stängt men vi ville i alla fall åka och kolla om Burger King var öppet. På vägen dit ser vi Marlene, Sarah, Christina och Markus som är på väg från Molten Java. Vi stannade och pratade lite med dem och sedan sa vi hejdå. Jag fick säga extra mycket hejdå till Marlene eftersom det var sista gången vi träffades innan jag och Camilla ska hälsa på henne i Wien.

Drive thrun på Burger King var öppen så vi körde igenom och köpte en hershey pie och en oreo shake. Sedan ville vi ju sitta någonstans att äta den och Camilla kom att tänka på en lekpark som inte låg så långt borta. Vi åkte dit och satte oss på gungorna och åt och pratade och gungade. När vi gick in i parken var där en skylt som det stod att bara de som hade tillåtelse fick vara i parken, men vi trodde ingen skulle bry sig och om någon brydde sig så kunde vi ju bara överdriva våran svenska brytning och låtsas att vi inte förstod vad som stod på skylten.

Medan vi sitter där kommer en polisbil som kör förbi och vänder. Den kör riktigt sakta tillbaka och börjar lysa med en stark lampa över den stora gräsplanen bredvid lekparken och vi tyckte det var lite spännande! De fortsätter sedan att lysa över lekparken, men där vi satt på gungorna syntes vi inte för det var en liten kulle där. Sedan svängde polisbilen runt hörnet och stannade mitt emot Camillas bil och lyste upp hela den för att kunna se registreringsskylten. Då blev vi nervösa. Vi visste inte om vi skulle gå dit eller sitta kvar till polisen bad oss flytta på oss. Efter ett tag går kommer det ut en polis som börjar gå mot oss och vi börjar gå mot honom. Hela tiden var jag jätterädd att han skulle skrika "STAY WHERE YOU ARE!" och dra fram en pistol! Men det gjorde han inte. Han kom fram och vi frågade om det var något fel. Han sa att någon ringt och berättat om någon som sprang runt med en ficklampa i parken, men egentligen fick vi inte vara där eftersom det var mörkt men han skulle inte brytt sig om han bara åkte förbi. Jätteschysst var han, men det var ju lite spännande ändå!

ÅTTA

Om allt går vägen och Cultural Care snabbar sig lite med att boka min biljett så kommer jag landa i Stockholm om åtta dagar. Jag flyger alltså härifrån om en vecka bara! Inte alls långt kvar i New Fairifield alltså. Så fort jag satt in pengar på banken och ringt Cultural Care för att betala en ny biljett kändes allt bara så bra. Igår och i morse var jag så sjukt nervös och skakade och kunde inte äta. Läskigt att man kan känna så för en sådan här grej! Men nu när biljetten i alla fall är betald så känns allt bar aså skönt.

När jag var klar med allt som hade att göra med biljetten åkte jag till New Milford, som ligger jättelångt borta, och hämtade upp en australiensisk tjej frn min au pairgrupp som heter Abbey. Hon var jättehärlig! Vi åkte till mallet, Walmart och Marshall's och köpte en massa födelsedagspresenter. Nu behöver jag bara hitta en hejdåpresent till Josh sedan behöver jag inte köpa något mera.

I morgon ska jag försöka packa klart och väga mina väskor för att se hur mycket övervikt jag kommer behöva betala och sedan städa mitt rum så jag slipper det nästa vecka!

You spin my head right round!

Usch vad obehagligt! Jag känner mig så förvirrad att jag blir yr. Har aldrig känt det så här förut. Alla känslor och tankar som blandas. Vad skönt det ska bli att åka hem. Vad jobbigt det kommer vara att lämna familjen och kompisarna här. Var Kul det ska bli att se alla igen! Jag vill inte åka hem. Är trött på det här livet nu! Det går inte i hop någonstans!

Och hela grejen med boende gör ju inte det hela bättre. Vi har ju hittat huset nu på Long Island och det verkar riktigt nice. Nära till tåget och så. Men jag har räknat ut att den sjunde augusti när vi planerat att lämna familjen kommer jag ha 800 dollar kvar. Jag har också räknat ut att mat+tåg fram och tillbaka till Penn Station+övervikt av bagage på flyget kommer komma upp i runt 700 dollar. Vi kommer alltså ha 100 dollar att ha kul för och göra saker under 10 dagar. det klarar jag ju inte ens av under en vecka här!

Jag vill bara veta vad som kommer hända och när jag kommer hem! Klarar inte av det här längre.

Allsång på Skansen


Alltid lika kul att se folk man känner :)

Packat och klart!

Förlåt (igen) för dålig uppdatering. Men känns så tråkigt att skriva när det inte händer så mycket. Men har i alla fall en sak att berätta: Vi har nu hittat ett hus på Long Island så blir det inte en lägenhet på Manhattan så kan vi bo där! Det är nära till tåget så vi kommer kunna åka in till New York några av dagarna i alla fall!

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Jobbade till halv 3 och sedan har jag packat min andra väska bara för att se så allt fick plats och tittat en massa SVT Play. Packningen gick mycket bättre än förväntat. Det är till och med plats kvar så jag ska möblera om i väskorna lite och väga dem!

I morgon ska jag försöka få alla mina mynt till ett presentkort på Walmart eller något så jag kan köpa en handduk och typ shampoo och balsam som jag kommer behöva i New York. Ska också stänga mitt bankkonto. Sedan blir det jobb 2-5 pm. Ska bara vara med Josh, så det ska bli kul. Har aldrig haft honom utan Morgan. På kvällen vet jag inte vad som händer.

På torsdag fick jag vara ledig så då ska jag åka till mallet med Abbey som är en australiensisk au pair. Jag har sjukt lätt för att ta efter australiensiska! Både när jag hör det på film eller när jag träffade Becky. Men den är härlig så jag har inget emot om jag tar efter Abbeys dialekt!

Grr!

Jag blir så arg på sådant här. Vi har fortfarande inte hittat någonstans att bo i New York och jag börjar typ ge upp hoppet på att vi ska hitta något och just nu känner jag att jag vill åka hem direkt för jag orkar inte med det här längre. Men nu när jag ringde till Malaysian Airlines för att se om det gick att boka om biljetten skulle vi behöva betala 650 dollar var för att få åka hem den 8 augusti i stället för den 17 augusti. Det var 150 dollar för att ändra biljetten och så hade de ingen i ekonomiklass så då skulle vi behöva betala 500 dollar för att uppgradera oss till business. Vi ska kolla om det blir billigare att boka in oss på ett helt nytt flyg. Usch, jag är inte glad just nu!

Lake Compounce

Från början var planerna för gårdagen att jag och Camilla skulle åka ner till stranden i Westport men när vi kollade vädret i lördags stod det att det skulle åska och regna så det sket sig. Men när vi vaknade (correction: när Camilla vaknade och väckte mig genom att slå mig med en kudde) var det soligt men det tog sådan tid för oss att bestämma att vi ville bada så det blev för sent. Sedan kom vi på att vi båda har passes till Lake Compounce så vi bestämde oss för att åka dit. Stannade först på Starbucks för lite frukost (läs lunch). Men när vi var där inne började det ösregna! Men det stoppade oss inte så vi åkte vidare. När vi kom fram till första Wachoviabanken hade det slutat och vi gick dit för att fixa Camillas check. Krånglade sjukt mycket så vi åkte därifrån och visste inte vad vi skulle göra. Men det löste sig till slut på nästa Wachoviabank.

När vi nästan var framme vid Lake Compounce började det ösregna igen och åska så massa människor gick därifrån. Men vi skulle inte ge oss så vi gick in ändå och då slutade det och började inte regna igen förrän vi åkte hem!

Det bästa den dagen var den stora gungan som vi åkte! Ska ladda upp bilder på det så fort jag fått de av Camilla. Men det är en sådan sjukt härlig känsla! Att sitta fast i en sele och dras upp 55 meter med en lina och sedan bara ramla rakt ner med huvudet före!

Nu ska jag se om det är något bra på tv sedan kanske det blir lite bad i någon pool innan min sista italienskalektion! Sedan har jag mina 6.75 credits! :D

New Haven Day trip

Idag gick jag upp tidigt. Sov inte ens i tre timmar i natt! Men jag åkte i alla fall och hämtade upp Camilla och så åkte vi ner till New Haven. Började med ett frukoststopp på Dunkin Donuts där vi köpte varsin äcklig coffee coolatta. Sedan körde vi längre in i staden. Vi parkerade och gick runt i en timme på Yale's campus och man blev ju inte lite sugen på att leva ett sådant riktigt universitetsliv och bo på campus och grejer.

När timmen var slut och vi var tvungna att gå tillbaka till bilen åkte vi till Ikea där vi gick runt och kände oss hemma ett tag. Vi åt såklart köttbullar till lunch och sedan köpte jag pärlplattor till Morgan, älgpasta, choklad till mig och kidsen och fläderdricka. Blev inte så mycket men snart är jag ju hemma så jag kan köpa allt svenskt då!

Sedan åkte vi hem till Camilla och gick en liten promenad innan hon började jobba och jag åkte hem. Nu har hon kommit hit och ska sova här!

Mer bilder kommer på facebook!

Avstånd

Jag kom och tänka på en sak. Jag har tänkt på det en massa förut och säkert nämnt det i bloggen någon gång. Men måste skriva lite om det! Det handlar om avstånd. Och om att allting känns så mycket närmare här än hemma. Till exempel, varje gång jag har åkt till Camilla eller Matilda, som jag tycker bor jättenära mig, har jag åkt 27 kilometer dit och 27 kilometer tillbaka. Det är 7 kilometer mer åt varje håll än vad det är att åka från mamma till pappa. Och det känns mycket längre!

När jag åkt och hälsat på Rebecca har jag åkt över 60 kilometer åt varje håll, ungefär lika mycket som att åka från Sollentuna till Enköping för några timmar, fast det tar typ lika lång tid som att åka till Västerås!

Åker jag först till Camilla och sedan till New Haven i morgon kommer jag vara där i några timmar bara och det är lika långt som att åka från Sollentuna till Västerås men det tar lika lång tid som till Köping.

När jag åkte till Mia i New Jersey för ett dygn åkte jag nästan 20 mil bort! På samma tid som det skulle tagit mig att åka bil till Mia skulle jag kunna åka från Sollentuna till Söderhamn, fast avståndet är ungefär som till Örebro. Och jag som tycker det är kul att Mia bor nära mig!

Eurotrip

Bara för att Paula inte ska klaga i morgon ska jag skriva ett inlägg INNAN hon säger åt mig!

Var ju ledig idag vilket var riktigt skönt. När Camilla jobbat klart träffades vi på mallet där jag köpte allt jag skulle. Blev också middag och glass och en himla massa prat innan vi åkte vidare till Molten Java. Träffade på Marlene, Sarak, Markus och Marika, som är den "nya" Heidi. Camilla och jag började prata om en eurotrip som vi vill göra när hon kommit hem. Som det ser ut nu tänker vi åka till Frankfurt och hälsa på Sarah, sedan till Wien och hälsa på Marlene och så ska hon ta med oss till Prag en sväng och sedan åker vi vidare till Venedig, Monaco och Nice. Låter som en mycket bra resa så nu gäller det bara att hitta ett jobb så jag kan spara en massa pengar!

Nu ska jag titta vidare på Sound of music! Hoppas Paula är nöjd!

Sista shoppingen i CT?

Nu ska jag snart åka till mallet. Om allt går enligt planerna så blir det näst sista gången jag åker dit. Ska köpa bikini, shorts och linnen. Sedan ska jag dit en sista gång och äta på Panda Express och köpa en handduk som jag kan ha i New York. Kom på att jag inte har någon sådan.

Igår åt jag och Camilla lunch på Bertucci's. Det var sjukt gott! Blev tortellini med svamp och italiensk korv i någon tomatsås. Efter det åkte vi till mallet för att Camilla ville kolla på bikinis och det var då jag hittade allt jag ska köpa nu. Inte planerat, men jag har faktiskt letat efter ett par shorts i just den färgen, det var halva priset på bikinis och linnen är alltid bra att ha, så det så!

Till Paula

Paula tyckte att jag skulle skriva något så nu gör jag det. Tyvärr har jag inte så mycket intressant att skriva om. Mer än att det än så länge varit en nice vecka. Har jobbat typ 8 timmar på tre dagar! Igår målade jag och Morgan på tröjor och här är min:


Idag vet jag inte vad som händer. Kollar på Cheaper by the dozen nu och sedan ska jag fixa lunch. Känns så tråkigt att bara sitta hemma nu men alla andra jobbar ju typ. Skule bara vilja vara hemma nu men samtidigt inte. Det låg bilder på Lisa, den nya au pairen, i köket och det känns konstigt att hon ska komma hit och ta över. Det är ju min familj, inte hennes.

Så, det blev ett kort inlägg, men bättre än inget ;)

Brev till mig!

Det händer ju inte ofta att jag får brev här. När jag får det är det nästan alltid från banken, men ibland har jag tur och då är det från mamma eller pappa. Men nu när jag var på väg ner i mitt rum efter att ha borstat tänderna så kollade jag in i köket och då låg där ett brev som var adresserat till mig. Det var från Stockholms Universitet och det stod att jag blivit antagen till Engelskämnets didaktik mot de yngre åldrarna. Inget viktigt brev egentligen. Det stod typ när kursen börjar och så. Men jag blev SÅ glad att de skickade det hit så jag fick post! Haha!

RIP Squirrel

Juste! Har ju glömt att skriva om alla stackars djur här! Är man ute och kör mycket så ser man typ minst ett djur per dag och massvis med road kills. Häromveckan när vi hade varit på Lake Compounce och kom hem så satt det en ekorre på vägen. Kathleen såg den försent för att hinna bromsa men den flyttade inte på sig så hon försökte styra så däcken inte skulle köra över den men när vi var precis framför började den springa och man kände hur ena bakdäcket åkte över den stackars ekorrens huvud. Vi vände oss om och såg hur den höll tassarna mot huvudet och sprang runt i panik och kämpade för sitt liv. När jag senare samma dag skulle åka till skolan låg den där vid sidan av vägen helt blodig.

Och idag på italienskan var det en fågel som flög in i fönstret och vi kunde höra den pipa jättelänge där ute och på vägen ner till Norwalk var det en hjort som fick för sig att springa ut över gatan precis mellan två bilar. Som tur var var det rätt mycket trafik så ingen körde speciellt fort så bilen framför mig hann bromsa och släppa förbi hjorten. Precis när både bilen framför och jag själv börjar rulla igen ser vi något litet som springer ut från gräset. Det var en liten bebis som ska springa efter sin mamma. Eftersom vi precis börjar köra igen och det kommer en bil från andra hållet i ganska hög fart blir den jätterädd och snubblar mitt på gatan. Hann såg verkligen ut som Bambi när han är ute på isen. Han lyckades i alla fall ta sig upp och springa in i skogen på andra sidan. Men det var riktigt läskigt att se!

NCC

Idag har det inte hänt så mycket. Jobbade några timmar på morgonen och när Kathleen kom hem så somnade jag. Tänkte ställa klockan men glömde tydligen och två timmar senare vaknade jag med ett ryck. Jag har tänkt åka ner till Norwalk flera gånger för att köpa en tröja där det står Norwalk Community College på men det har liksom aldrig blivit av. Men nu när jag fick sluta så tidigt en måndag passade jag på att åka tidigare. Tröjan var mycket billigare än jag trodde så jag köpte ett par mjukisbyxor också. Har ju inga svarta så jag tyckte det var lugnt.. Jag hade velat ha tröjan i rött men den fanns bara i XL och 2XL. De enda som fanns i L, som var minsta storleken, var blå, grå och vit. Gillar inte vita och gråa tjocktröjor så mycket så det fick bli den blå. Fast jag typ bara har blåa tjocktröjor. Men men, sådant är livet.

När jag var klar var det två timmar kvar tills min italienska började så jag hade tänkt åka till andra sidan Norwalk för att leta efter en pysselaffär. Jag vet inte om jag skrivit det innan, men på linnet jag köpte i New York igår ska Josh och Morgan få trycka sina handavtryck så jag behövde textilfärg. Hade kollat på Target, Walmart, någon affär som heter något med education och något Dollar store i Danbury men det fanns ingenstans. Men innan jag åkte och letade täckte jag att jag kunde kolla på den Walmart som ligger precis vid skolan och tänk att där hittade jag färg! Till och med små burkar! Blev en rosa för Morgans hand och en äppelgrön för Josh's. Gick sedan runt en timme och kikade på en massa andra saker. Köpte också ett födelsedagskort till det tredje födelsedagsbarnet där hemma. Klockrent!

Italienskan gick grymt bra! Vi började med passato prossimo som vi gjorde i typ steg 3 på gymnasiet. Jag tyckte det var jättesvårt då men nu gick det hur bra som helst! Var ju inte alls krångligt. Sedan skulle vi skriva vad vi ville och använda passato prossimo, det är typ dåtid. Så jag berättade om min helg. Jag kunde mycket mer än jag trodde och det var inte mycket jag behövde kolla upp. Var så stolt över mig själv! Kändes mycket enklare efter att ha hittat på La vita è bella så den ska jag se igen snart! Och Iana, min lärare, blev lite avis när jag sa att jag skulle till Milano.

Nästa vecka är sista lektionen och Darlene, en i klassen, sa att hon kanske kunde baka biscotti. Skulle ju inte vara helt fel! Vi hade velat gå på någon italiensk restaurang, men vi måste göra framtidsformen av verb. Fett synd, hade inte bangat på en god pasta!

En söndag i New York!

Klockan sot dpå 7.30 am, fastän det var söndag. Jag ringde och väckte Mia och sedan halvsov jag i en halvtimme. Ringde sedan Mia igen och hon frågade om vi kunde åka en timme senare och självklart kunde vi det. Då hann jag ju ta det lugnt och äta frukost och sminka mig i lugn och ro. Hann till och med komma ihåg allt för en gångs skull. Brukar bli som så att jag måste åka tillbaka och hämta kameran eller något annat.

Mötte upp Mia utanför Madison Square Garden. Kändes bra när Mia frågade om vi kunde ses där "som vanligt." Typ som om vi alltid brukar åka till New York! Sedan spenderade vi en himla massa timmar (fem stycken för att vara mer exakt) fram och tillbaka på 34th St mellan 5th och 7th avenue. Vi var nog inne i alla affärer som fanns där. När vi skulle in på Macy's träffade vi på Linda också. Just då kändes New York riktigt litet och jag kände mig riktigt hemma när man helt oplanerat träffar på någon man känner mitt i stan. Härlig känsla!

Efter fem timmars shopping (eller shopping och shopping - jag köpte ett vitt linne från H&M och en foundation från Clinique och Mia köpte en foundation) bestämde vi oss för att äta middag och gick ner till 23rd St där vi hittade en mexicansk grill och gick in och köpte varsin burrito. Sedan gick vi uppåt igen och stannade till på Dunkin Donuts där vi köpte varsin jordgubbssmoothie. Vi satt där och pratade hur länge som helst och plötsligt hade klockan blivit jättemycket och det var dags att skynda sig till tåg och buss! Dagen var grymt bra!

När jag kom hem pratade jag lite med Kathleen, Bruce och Lance som kommit hem en sväng. I vanliga fall när jag kommer hem brukar det vara mörkt och tyst så jag var förvånad att någon var uppe så satt de tre stycken i köket!

Oj!

Fastnade med annat så skriver om dagen i morgon. Nu måste jag sova!

La vita non é bella stasera...

... typ som en liten fortsättning på gårdagens rubrik.

Men i ett annat inlägg ska jag berätta om den underbara dagen jag hade med Mia idag! Men först det som gjort att kvällen inte blivit bra alls: Ett av barnen som bor i lägenheten jag och Amanda skulle bo i har fått svininfluensan! Självfallet vill ju inte vi bli smittade så nu har vi bokat sängar på ett hostel och hoppas på att våra kära föräldrar är villiga att låna oss lite pengar. Samtidigt letar vi efter folk som bor i New York för att se om vi kanske kan få låna en säng eller två. Det sista alternativet vi har är att betala 100 dollar för att boka om flygbiljetten, vilket jag hoppas att vi inte kommer behöva!

La vita é bella

Har precis tittat klart på La vita é bella. Tänkte att det kunde ju vara bra att se en film på italienska nu när jag läser det! Den är så himla fin, fastän en stor del av den utspelar sig på ett koncentrationsläger. Sitter och gråter nu. Men nu måste jag sova så jag orkar med New York i morgon!

Change of plans

Planerna var egentligen att jag skulle åka till New Jersey på en BBQ hos Mias kusin. Men först dröjde det jättelångt innan vi fick tag på varandra och när vi väl fick tag på varandra var inte kusinen hemma så vi kunde inte bestämma något ändå eftersom vi inte visste hur jag skulle ta mig dit. Så vi körde på reservplanen - New York i morgon. Sjukt bra reservplan tycker jag det låter som också.

Så i stället idag följde jag med Camilla till Westport där vi träffade på en finsk tjej som Camilla pratat med. Taru heter hon. Hon var jättetrevlig! Vi bestämde oss för att åka till stranden. Hur härligt som helst! Vi satt det och tittade ut äver Long Island-sundet och åt lunch och glass. Mycket bra eftermiddag!Världens godaste mjukglass btw!

Nu på kvällen har jag pratat med Amanda och Kevin. Amanda och jag planerade New York. Längtar riktigt mycket nu! Bara 19 (!) dagar kvar nu!

Stolt över mig själv!

För den som inte vet så hade jag med mig två fulla resväskor när jag lämnade Sverige för snart ett år sedan. Sedan har jag shoppat och shoppat och shoppat. Egentligen alldeles för mycket men den här chansen kommer jag ju inte få igen! Så jag shoppade lite mer. När jag sedan inte kunde stänga lådorna i byrån och tankarna på hemresa började komma fram i huvudet kom också ångesten. Kommer jag få plats med allt? Vad ska jag göra med det som inte får plats?

Som tur var kom ju halva familjen hit och jag kunde skicka med två nästan fulla väskor med dem. Så jag shoppade lite till. Sedan kom jag på att jag har ju en massa saker, alltså inte kläder och skor som ska få plats också. Och alla böcker jag fått väger ju säkert ett kilo var bara dem. Så ångesten kom tillbaka. Nu när ena väskan är färdigpackad (håller tummarna för att den inte är för tung) och resterande kläder ligger ihopvikta bredvid är jag så himla stolt över mig själv. Det är knappt något kvar ju!


Detta är de ENDA kläderna jag har kvar att packa. Plus en pyjamas.

Farväl kläder

Så, nu har jag äntligen fått tag på Mia! Fast vi är inte helt klara med planerna ännu. Väntar på hennes kusin bara så ska allt bli bra!

Igår när jag packade tog jag ut ALLA kläder och la de i högar på golvet. En hög för kläder jag vill ha i New York för de måste ju ligga högst upp i ena väskan, en hög med kläder som jag vill ha de sista 20 dagarna här och en hög med kläder jag inte kommer använda. Det var tänkt att det skulle bli en hög med kläder jag ska slänga eller ge bort. Men vill inte kalla det hög för det låg en kjol och en tjocktröja som båda krympt i tvätten. Morgan provade nyss kjolen och den passade! Helt sjukt för jag kunde fortfarande ha den, bara att de var lite vääääl kort. Jag hade redan lovat Josh innan att han skulle få tröjan så den fick han nu!


Ofattbart

Ska skriva ett kort inlägg för jag är inte på humör att skriva ett långt. När jag fått tag på Mia och är glad kan jag skriva mera :)

Men är det inte helt ofattbart att vid den här tiden om exakt en månad kommer jag vara i Sverige?

Första steget på vägen till Sverige!

Jag vet inte hur jag ska beskriva mina känslor just nu, men för ett par timmar sedan fick jag en attack av nervositet, stress och panik blandat med en massa annat. Resultatet blev en nästan färdigpackad resväska och världens stökigaste rum!


Just chillin

Vilken chilldag jag har haft idag! igår kväll var jag inte alls trött så efter Molten Java tittade jag på Da Vincikoden och Hip hip hora. Sov jättelänge och har efter det ätit duschat tvättat, läst bloggar och pratat lite med mamma och Matilda. Sedan åkte jag till biblioteket och lämnade ett par filmer jag lånat och så lånade jag Just Married, Baby Mama och In her shoes. Så nu sitter jag och kollar på Just Married :)

Blä

Egentligen borde jag ta till mig. Bli stolt. Men jag blir äcklad. Det räcker med ";)" och "hehe".

Molten Java

När jag och Camilla var klara och hade tittat klart på lite youtube-klipp åkte vi till Bethel. Vi började på Famous där vi åt pizza. Har börjat älska pepperonipizza helt plötsligt! Sedan åkte vi till CVS och tittade på en massa födelsedagskort. Köpte två stycken till ett par lyckliga födelsedagsbarn där hemma! Ska hitta ett till till det tredje födelsedagsbarnet! Vi var där sjukt länge och insåg sedan att klockan dragit iväg och åkte till Molten Java där vi träffade på Sarah, Marlene, Markus och Christina. Hade en mycket trevlig kväll! Det skönaste var när alla tyskar och österrikare satt och pratade tyska och jag och Camilla satt bredvid och pratade om att tyska måste vara ett av de fulaste språken som finns med alla sj- och sk- och sh- och ch-ljud och ingen förstod någonting! Höhö!

Hos Camilla

Just nu sitter jag hos Camilla. Vi har precis badat och solat lite. Det var hela 30 grader celsius i poolen, så det var knappt att man blev svalkad, men skönt var det!

Om ett tag ska vi ta oss till Molten Java :)

Kom på att jag inte skrev något i bloggen igår så tänkte berätta om Harry Potter-filmen! Till att börja med så var det den roligaste av alla sex filmer som hittills kommit ut. Men den var inte alls spännande så skulle jag rakna alla filmer så skulle den här vara den sämsta hittills. Men, den är fortfarande sevärd!

Bioooooooooooo

Jag möttes av en lapp när jag kom upp i morse: "You can have tha day off" YES! Nu blir det bio ändå! :D

344

Idag är min 344e dag i USA. Jag känner verkligen hur nära hemresan jag är nu och längtar mer och mer för varje dag som går! Morgan säger varje dag att jag FÅR inte åka hem, men jag vill åka hem nu. Vill börja ett nytt liv hemma.

Men samtidigt som jag längtar hem så vill jag inte missa något här. Jag har planer i huvudet på vad som ska göras och försöker sprida ut allting så jag inte sitter hemma flera dagar i rad för det gör att tiden går alldeles för sakta. Igår hade jag ju saker att göra hela tiden vilket är skönt. Idag sov jag till 11, gick upp och duschade, åkte och hämtade upp barnen från Kathleen, jobbade i 2,5 timme, tittade på Harry Potter and the goblet of fire och halva Harry Potter and the order of the Phoenix, åkte och åt glass med familjen och tittade sedan på andra halvan av filmen. I morgon var det tänkt att jag skulle jobba och sedan gå på Harry Potter and the Half-blood prince. Men nu går inte det eftersom Camilla som jag skulle gå med måste jobba hela kvällen. Och det rörde ihop allting, inte bara våra planer utan allt i mitt huvud. Känns jättekonstigt. Egentligen borde det ju gå att säga att vi tar det en annan dag. Men Jag åker ju hem snart, tänk om jag missar det? Det är typ så jag känner det. Jag vet att jag inte kommer missa det. Men ändå. Jag klarar inte av sånt här. Amanda sa panikångest. Kan det vara det?

Slapp vecka!

Nu är klockan 10.30 och jag ligger fortfarande i sängen! Börjar jobba om en halvtimme då vi ska till Lake Compounce igen! Vi kommer komma hem vid halv 5 och då ska jag åka och hämta Sammy och sedan ska jag på italienska. I morgon jobbar jag 12-2.30, på onsdag 12-2 och på torsdag 12-2. På fredag är jag ledig som vanligt. Någon som är avundsjuk?

Annars i veckan ska jag och Camilla på Harry Potter and the Half-Blood Prince på onsdag och på torsdag blir det nog Molten Java på kvällen. På fredag hoppas jag att jag ska till New York och få min mobil tillbaka och träffa Mia igen! :)

Tack Emil!

Jag har världens bästa lillebror! Här i USA funkar typ inte Spotify. Varje gång jag försökt har det kommit upp att Spotify inte är tillgängligt i landet jag befinner mig i. Men nu har Emil fixat ett konto åt mig så jaag sitter och lyssnar på en massa musik på Spotify nu! Känner mig inte riktigt lika efterbliven längre!

Glömde en sak!

Jag är verkligen awfully glömsk den här helgen! Glömde ju berätta två grejer om dagen! Det ena var att eftersom min mobil för tillfället befinner sig ca 20 mil härifrån kom jag på att ladda min svenska mobil så på bussresan till Lake Compounce satt jag och Camilla och lyssnade på alla låtar jag har i den. Hade glömt bort sjukt många av dem så det var riktigt roligt att se vad som fanns där i!

Det andra var ltie roligt. En av vattenattraktionerna heter Lazy River och man sitter i ringar i en, typ, flod och sedan kan man åka en vattenrutchbana om man vill. På två-tre ställen i den sprutar den vatten. Jag och Camilla satt i en dubbelring och när vi kom till sista stället där de sprutar vatten tyckte jag det skulle vara jätteroligt om Camilla åkte under där så jag lyckades få tag i kanten och skjuta ut oss så Camilla hamnar rätt under vattnet. Det resulterar i att hon skriker så livvakterna som stod precis efter såg vad som hände och en av de tyckte att det var SÅ orättvist att jag gjort så så självklart skulle ju han putta tillbaka oss så jag fick åka under vattnet också. Inte snällt! Tror Marlene, Sarah och Claudia skrattade åt det så en av de andra livvakterna tyckte att de också skulle få sig en dusch! Camilla tyckte det var roligt.

The last au pair meeting!

Hade mitt sista au pair-möte någonsin idag. Jag kommer aldrig mer gå på ett möte! Nu känner jag verkligen att det börjar bli dags att åka hem. Ska inte börja babbla om det igen! Men dagen var perfekt! Det var soligt, men det blåste lite så man inte blev alltför varm. Det var inte så mycket köer så vi hann åka allt vi ville! Hann också med jättegod pizza och cheese fries! Spenderade dagen med Camilla, Marlene, Claudia och nya Sarah. Dagen kunde inte bli mycket bättre!

Helt galet knäppt sjukt läskigt lite tid kvar!

Sitter och pratar med Amanda, som äntligen fått trådlöst internet. Vi kom in på hur lite tid vi har kvar här. 27 dagar hos familjen, 36 i USA, 37 dagar innan vi landar i Sverige, 3 helger och 16 jobbdagar. Hur sjukt är inte det?


Amanda och jag för 341 dagar sedan!

New York med Mia!

Har haft en härlig och lyxig dag med Mia idag! Träffade först Mia och hennes familj vid Penn Station och så gick jag och Mia först till Starbucks och sedan downtown till Greenwich Village och Soho. I Soho träffade vi på två tjejer som började prata med oss om något erbjudande och jag brukar inte tro på sådana men det här lät riktigt bra så vi gick med på det och tog tunnelbanan till Upper East side. Där gick vi till en beauty salon som var rätt mysig och fick håret tvättat och klippt, manikyr+handmassage, pedikyr+fotmassage och nack- och axelmassage för bara 40 dollar! Man fick även highlights och halva priset nästa gång man klipper sig så det ska jag spara tills närmare hemresan! Vi kände oss jättefina sedan!

Det blev middag på Sbarro och sedan tittade vi lite på Victoria's secret innan vi gick och mötte Mias familj igen och sa hejdå.

Där tog det bra för dagen slut. När jag kommit hela vägen till Grand Central upptäcker jag att min mobil är borta. Mia hade hållt i den och jag kom inte ihåg om jag fått tillbaka den eller inte. Försökte ringa från en pay phone men fick inget svar. Då fick jag panik och trodde att jag tappat den, så i fall att jag hade gjort det och i fall något inte plockat upp den gick jag tillbaka till Penn Station exakt samma väg som jag gått innan men den var inte där. Gick tillbaka till Grand Central och tog tåget hem. När jag kom hem ringde jag mobilen igen och när jag var på väg att ge upp svarar Mia! Vilken lättnad! Nu vet jag att den är i säkert förvar i alla fall!

Något annat dåligt som hände var att jag inte hade så mycket bensin kvar och tänkte tanka på vägen hem. Men då visar det sig att ALLA bensinstationer på vägen hem var stängda innan klockan 22 så jag var tvungen att ta en lång omväg. Och bara för att jag redan börjat klaga så ska jag bara klaga på att bensinpriset gått upp en dollar sedan jag kom hit. Så!

Men over all så var det en grymt bra dag! Och jag måste nämna att jag är jätteglad för Mia som fått ett drömerbjudande! Vad du än väljer så kommer det bli super!

Jon & Kate plus 8

Tänkte lägga in ett klipp med Jon & Kate plus 8 så alla vet vad jag pratar om :)

Att säga hejdå är inte roligt.

Har precis kommit hem från Molten Java där jag spenderade kvällen med bland andra Camilla, Heidi, Tina och Marlene. Var trevligt ända tills det var dags att säga hejdå. Det var sista gången jag träffade Tina och Heidi. I alla fall här! Heidi och jag kommer nog ses i framtiden! Vi ska åka färja mellan Sverige och Finland tillsammans! :)

Annars idag har det inte hänt så mycket. Jobbade på förmiddagen och då tittade Morgan och jag på Anastasia som jag även såg igår kväll. Sedan när Kathleen kommit hem tittade Josh och jag på Harry Potter and the chambers of secrets. Tittade på Harry Potter and the sorcerers stone igår. Tänkte försöka se de fem som kommit ut på dvd innan jag och Camilla går och ser sexan på onsdag!

I morgon ska jag in till New York och träffa Mia! Vi ska shoppa och äta god mat. Ska bli jättenice att träffa henne en dag till på denna sidan av Atlanten! Sedan på lördag blir det Lake Compounce med alla au pairer. Vi åker från Danbury halv 10 och kommer hem klockan 6 så det blir en heldag. Nu ska jag fixa ihop allting för i morgon så jag bara behöver gå upp och sminka mig och sedan åka.

Tänkte bara säga också att jag tackat ja till lärarutbildningen och att jag nu kommer gå i samma skola som mamma och Matilda :)

Grattis till mig själv!

Jag har kommit in på Lärarprogrammet på Stockholms Universitet med inriktning engelska för F-6!

Snart, snart, snart!

Oj så spännande! Går in nästan varje dag på studera.nu för att se hur det går med min anmälan och nu står det  "HT2009 * Urval förbereds/körs". Snart kommer jag få veta hur det gått!

Filmer

Av de elva filmerna jag ville se i sommar har jag nu sett fyra. Nästa onsdag kommer Harry Potter ut och den ska jag se! Sedan kanske de andra filmerna får bli i Sverige!

The hangover
My life in ruins
♥ The proposal
My sisters keeper
Ice age 3: The dawn of the dinosaurs
♥ I love you, Beth Cooper
♥ Harry Potter and the half-blood prince
♥ G-Force
♥ The Orphan
♥ Julie & Julia
♥ Band slam


Hosten

Jag har kommit in pa matte C till hosten. Kanns lite trakigt eftersom jag hatar matte men det ar ju bra att ha om jag far for mig att plugga nagot som kraver matte C. Ska nog ocksa plugga engelska sjalv och sedan gora engelska B-provet igen for att hoja mitt betyg och sedan kanske plugga engelska C till varen. Kanns bra att jag har nagot att gora i alla fall. Nu ar jag bara sjukt nyfiken pa om jag kommit in pa nagon annan utbildning!

My sisters keeper

Igar hade jag, Josh och Morgan playdate med Tazneem, Jayden och Reid. Vi traffades i en lekpark dar vi var en stund innan vi trottnade pa att jaga Reid overallt och da akte vi hem till oss i stallet. Vid lunch akte de hem och Josh hjalpte mig att skaffa AIM, som ar ungefar som MSN, sa jag kan prata med honom nar jag aker hem. De borjar kanna att det inte ar langt kvar nu och Morgan sager varenda dag att jag inte far aka hem. Sjalv ar jag jattenervos for att aka hem. Vet inte varfor, men jag ar mer nervo nu an vad jag var nar jag skulle aka hit. Knappt ju! Fixade ocksa en ny blogg: amandalovesny.blogg.se. Dar skriver jag pa engelska sa alla har kan lasa vad jag har for mig nar jag kommer hem!

Nar jag jobbat klart akte jag till bion och motte upp Camilla. Vi sag My Sister Keeper och vi satt bada tva och grat oss igenom hela filmen. Sa sjukt bra! Efter det akte vi till Chili's och at middag. Blev en jattegod hamburgare for mig och sedan cheesecake till efterratt. Foljde ocksa med Camilla till Marshall's men ingen av oss kopte nagot, bra jobbat tycker jag!

Lake Compounce

Jag vet att jag varit riktigt dalig pa att uppdatera. Men nu ska jag beratta lite omvad som hant. I mandags akte jag, Kathleen och barnen till Lake Compounce. Det ar USA:s storsta theme park och de har bade vanliga rides och en vattenpark. Det ar perfekt eftersom man blev sjukt varm och da var det bara att6 ta ett ak i en vattenrutchbana! Jag och Josh akte de flesta vattenrutchbanorna och tva berg-och-dalbanor, en som gick upp och ner och en i tra som gick sa fort att man trodde man skulle flyga ur satet. Fick ett season pass av Kathleen sa nu kan jag aka dit hur mycket jag vill utan att behova betala! Nice!

Nar vi kom hem bytte jagom och sedan akte jag till italienskan. Satt och pratade med en som heter Helen ratt mycket for vi skulle gora dialoger tillsammans. Vi satt och pratade lite om resor forhon hade varit i Italien och i Kina dar hennes dotter hade bott i sex veckor.

No longer a teenager

Känns jättekonstigt att säga att jag är 20 nu men det är jag! Det kändes typ som att jag firade mer igår så jag ska börja därifrån. Gick upp sjukt tidigt och tog tåget till Grand Central, taxi till Penn Station och sedan NJ Transit till Long Branch där jag blev upphämtad av Mias kusin. Sedan åkte vi hem till dem och jag fick träffa Mia. Det blev en låååååång kram! Började med att titta på Mias kusins bröllopspresenter och sedan åkte vi till ett hus på stranden där de hade en pool så vi satt där med Mias bror och deras kompis. Fick en hel del färg innan det var dags att åka hem och äta middag. Efter middagen åkte vi tillbaka till stranden där vi tittade på fyrverkerier. Det avr sjukt coolt och jag har aldrig sett så stora fyrverkerier! Efteråt gick vi hem och satt och drack lite drinkar och när klockan slog 12 så sjöng alla för mig.

I morse hann vi inte med så mycket innan det var dags att ta tåget till New York. När vi kommit fram gick vi och satte oss på Starbucks och sedan gick vi till grand Central och tog tåget hem hit till Connecticut. Vi möttes av att hela familjen kom och sa grattis till mig. Visade Mia mitt rum och sedan var det middag och tårta! Fick fina kort av familjen och en kruka av Morgan som hon och Bruce målat, blommor och presentkort på Starbucks av Josh och sedan pengar av Bruce och Kathleen. Efter middagen åkte vi iväg och spanade in New Fairfield och Danbury och fick för oss att spontanfärga håret. Jag färgade med en mörkbrun som jag fick av Heidi och Mia har en hemlig färg!

4th of July weekend

Idag har 4th of July Weekend börjat! Här firar man inte bara en dag utan man firar hela helgen. På dagen idag var jag ledig och det regnade och åskade och internet funkade inte så jag hade hur tråkigt som helst! Här verkar de inte bry sig om att stänga av TV:n när det åskar så jag kunde titta på Desperate Housewives, Full House, Gilmore Girls, What I like about you och lite annat. Vid 5-6 någon gång kände jag att det var dags att hitta på något så jag och Camilla åkte till mallet där jag shoppade 3 nya klänningar från Forever 21. Börjar bli lite nervös att jag inte ska få plats med allt när jag åker hem! Jag fick också prova en plattång som var sjukt bra! Ska kolla upp vilket märke det var och hoppas på att den finns i Sverige. Det tar typ tio minuter bara att platta/locka hela håret!

Sedan åkte vi till flygfältet och tittade på en massa fyrverkerier med Camillas värdfamilj. Vi fick också titta in i en massa små flygplan och man blev ju inte lite sugen på att bli rik och ha råd med ett sådant! När fyrverkerierna var slut tog det en evighet att komma därifrån och våra planer var att åka tillbaka till mallet där det var ett litet tivoli plus att Camillas bil fortfarande stod där men det var omöjligt. De hade spärrat av alla vägar till mallet! Efter att ha kört runt mallet i över en halvtimme gav vi upp och parkerade en bit bort och gick sedan längs vägen. När vi kommit till tivolit började vi med att försöka vinna en fisk men det misslyckades vi med. Tur var väl det, annars hade jag ju behövt köpa ett akvarium och mat till den. Sedan köpte vi sockervadd för att få upp tivolikänslan. Medans vi gick och åt på den träffade vi Juliane, Marlene och Tina. Vi åkte ingenting utan spelade bara och vann ett halsband och en hund i stort sett tack vare att jag var svensk. En kille frågade om jag och Camilla var systrar och min första tanke var att det var för att båda var blonda - jag GLÖMDE att jag var brunett efter att ha varit det i åtta månader! Innan vi gick åkte hem vann vi också varsin orm!

Planerna när jag kom hem var att jag skulle sova, men det gick inge bra! Först var jag tvungen att kolla om internet funkade, vilket det uppenbarligen gör, och då var jag ju tvungen att läsa en massa bloggar och mejl. Sedan ska jag till New Jersey i morgon och träffa Mia och så ska jag sova där till på söndag så då var jag ju tvungen att packa med mig lite grejer. Och på söndag ska Mia följa med hit så då var jag ju tvungen att städa mitt rum också. Nu, snart två timmar senare ska jag sova! I morgon ska jag avnjuta min sista dag som tonåring!

Ice Age!

Ikväll ska jag, Paula och Camilla se på Ice Age: the dawn of the dinosaurs! I'm so excited! Just nu sitter vi och väntar på någon som ska fixa kyldörren som låter när man öppnar den. Sedan kanske vi åker till stranden igen om det är varmt och fint! Innan bion sedan ska vi till Marshall's och Walmart så Paula kan kolla på skor och jag kan köpa billigt godis till bion!

Tisdag!

Igår var det sjukt varmt så efter lunch tog jag och Paula med oss barnen till stranden och badade. det var så sjukt härligt! Josh va rtyp i vattnet hela tiden och Morgan plaskade också runt en del och så träffade hon ett par kompisar från dansen. När vi kom hem från stranden hann vi inte med så mycket innan Kathleen och hennes föräldrar och mormor kom hem. Josh hade baseball match någonstans i New York så de åkte rätt snart. Jag och Paula åt lite snacks och smälte choklad som vi doppade jordgubbar i och sedan åkte vi till mallet där det blev lite shoppping på Victoria's Secret och en jättefin ring från Forever 21!

Sedan åkte vi hem och tittade på 18 kids and counting och Paris Hiltons BFF!

Monday

I måndags var det jobbdag. Vi var mest hemma förutom att vi åkte till biblioteket en liten stund. När vi var hemma bakade vi världens godaste cupcakes! Några choklad och några blåbär. Mums!

Kathleen kom hem en timme tidigare än vad som var planerat så vi kunde chilla lite innan det blev middag. På vägen både till och från biblioteket hade min bil fått motorstopp, vilket låter jätteknäppt med tanke på att den inte har någon koppling. Men när jag skulle till italienskan så fick jag ta Kathleens bil istället så de kunde lämna in min bil som nu är fixad. Men det var nice att ha Kathleens bil för den kör så mycket bättre! Stannad på Starbucks Drive thru på vägen till italienskan.

Italienskan var typ kul i början och jag och Paula var lite för fnissiga och började fnissa lite när alla sa fel. Tyå halva klassen har gått italienska förut och de kan ändå inte uttala rätt! Det är ltie för länge med 2,5 timme långa lektioner så på slutet är det bara jättesegt och alla vill göra alla uppgifter hemma så vi satt och tränade på siffror bara för att få tiden att gå. Vi stannade på Starbucks på vägen hem igen och sedan tittade vi på lite mera Jon& Kate!

Söndag och fredag

I söndags sov jag jättelänge och när jag vaknade satte vi oss och slöade framför TV:n och tittade på Jon & Kate plus 8 som är vårat nya obsession. Men eftersom det var soligt kände vi att vi borde göra något så vi ringde Camilla och frågade om hon hade lust att bada och det hade hon så vi åkte dit. Tittade lite på Enchanted först och sedan badade vi och solade ett tag. Vi åt middag där också, lax med bakad potatis, avokade och sås gjord på Philadelphiaost och lite av marinaden till laxen. Självklart blev dert ju hur gott som helst!

När vi kom tillbaka tittade vi en massa på Jon & Kate igen typ tills det var dags att sova!

Kom precis på att jag glömde skriva om i fredags! Då chillade vi på morgonen eftersom vi var ensamma hemma och sedan åkte vi till mallet där vi spenderade några timmar. Det blev en klänning och massa smink för mig. Klänningen från Forever och sminket från Victoria's Secret.

New York!

Lördagen började redan klockan halv 7 då klockan ringde. Tåget till New York gick klockan 8.13 och vi var sjukt trötta. Men Vi klarade det ändå. Paula hade ju aldrig varit i New York innan så det gällde ju att visa henne så mycket som möjligt på en dag. Jag tycker vi lyckades rätt bra! Vi kom fram till Grand Central strax innan 10 och på tio timmar gick vi till Central Park och gick rakt i genom parken och sedan ner längs 7th Ave genom Times Square till Madison Square Garden. Sedan gick vi 34th St till Empire State Building. Sedan gick vi til Park Avenue och till Fika där det blev en hallongrotta och en apelsinjuice för mig. Efter det gick vi till 23rd St och bort till Flatiron Building. Sedan var Paula shoppingsugen så vi gick till 34th and 6th där man kan hitta både en stor Victoria's Secret och en stor Forever 21 där jag provade 7 grejer som nästan alla passade och ändå lyckades jag med att inte köpa en enda. På Forever mötte vi Camilla och Heidi. När jag och Paula provat klart allt var vi jättehungriga så vi tog tunnelbanan till Chinatown. Där är det ju kaos och rätt äckligt så vi gick till Little Italy och hittade en jättebra restaurang där vi gick in och åt någon form av lunch/middag. Jag åt en jättegod lasagna. Vi satt kvar ett tag och chillade så vi skulle orka med resten av dagen. När vi kände oss klara gick vi först till Brooklyn Bridge sedan över Manhattan till Ground Zero. Blev lite tittandes i affärär på vägen. Vid Ground Zero började det regna men vi tog lite skydd i kyrkan där en stund innan vi tog oss ner till Battery Park så Paula fick se Frihetsgudinnan. Väl där hade vi riktigt ont i fötterna och kände att det var dags att ta tunnelbanan tillbaka till Grand Central och sedan åka hem. Men det var verkligen en jättebra dag och vi hann se sjukt mycket!