The American Pippi Longstocking

Haha Morgan och jag lånade en amerikansk version av Pippi Långstrump idag! För det första så börjar den med att de är ute på sjön med Hoptoad (Hoppetossan) och det blir storm. Både Pippi, Alphonso (Lilla Gubben), Herr Nilson och Pippis pappa ramlar i vattnet. Pippis pappa flyter åt ett håll och Pippi åt det andra. När hon kommer i land tar hon sig till Villa Villekulla, som de förövrigt uttalar Villa ville koola.

Tidigare samma dag var Tommy och Annika och tittade över staketet och då kom det tre businessmen, som kommer tillbaka hela tiden i stället för Dunder-Karlsson och Blom, som ville riva Villa Villekulla. Tommy och Annika blir besvikna och på kvällen när de tittar in ser de att det lyser så de går över för att se vad det är. De går upp på vinden och stöter på Lilla Gubben. Först tror de att han är ett spöke och de blir rädda och ramlar ner för trappan där de träffar Pippi. Pippi som är hungrig föreslår att de ska baka pannkakor och medan de kastar runt pannkakorna på varandra kommer Tommy och Annikas otrevliga pappa och blir jättearg.

Nästa dag är dagen så de skurar golvet och då kommer Tommy och Annikas mamma, som är betydligt  mycket snällare och mer förstående än pappan, och hämtade de för att de skulle till tandläkaren. Sedan åker de till stan och träffar barnen från barnhemmet och bjuder de på glass och godis, fastän det är emot reglerna att prata med dem. Närde kastat runt glassen ett tag flög de i väg på en motorcykel.

När hon vill se hur det är i skolan sitter hon i ett träd utanför och när läraren säger att hon måste komma in om hon vill lära sig något vill hon inte och säger till Herr Nilsson "I guess we'll stay stupid."

Det är också Tommy och Annika som vill rymma när polisen, brandkåren, Tommy och Annikas pappa och Prussiluskan (Ms Bannister) kommer efter Pippi. Då flyger de i väg i ett flygplan som Pippi redan byggt efter att ha sett ett riktigt litet flygplan som hon inte fick åka i.

Efter ett tag går Pippi med på att flytta till barnhemmet. Så hon sitter där i skoluniform och Lilla My-frisyr. Läraren är jätteelak också och slog henne med en linjal på handen. En kväll ska hon smyga ut för att skicka en flaskpost till sin pappa. På vägen ut träffar hon på klistersnubben. Han hjälper henne att skriva brevet till hennes pappa.

Sedan börjar det brinna i barnhemmet också och då får Pippi så balansgång på ett snöre för att rädda två barn som fastnat på vinden. Efter att hon fått över dem går hon tillbaka för att hämta Herr Nilsson eftersom hon inte ville ha "roasted monkey for dinner". Som tack för hjälpen låter Prussiluskan Pippi flytta tillbaka till villa Villekulla.

På julafton kommer en massa familjer och sjunger och så kommer Prussiluskan och en dum tjej från barnhemmet och gav Pippi en hund. Sedan kom ju självklart hennes pappa hem också. Han hade tydligen gjort kannibalerna från Curry-curry island till vegetarianer.

Freedom calls and Pippi runs
The girl who never heard she couldn't do something
Watch out world cause here she comes
And she's bound to teach ju more than one thing
Pippi Longstocking is coming to your town
The one noone can beat down
No, no, no the one who's fun to be around
Pippi Longstocking is coming into your world
A freckled face and red head girl

Kommentarer
Postat av: mamma

Ha ha!!! Vad kul :O)))

2009-03-17 @ 07:02:52
Postat av: Johan

Med din översättning inser man ju klart att Astrid Lindgren måste haft svåra drogproblem när hon skapade Pippi.......Men Kul!Jag får intrycket att Morgan är lite som Andrea vid samma ålder......?? Är det så?Kramar Johnny

2009-03-17 @ 08:36:36
Postat av: Emilie

Hej, hoppas du inte har något emot att jag läser din blogg? Hittade den när jag letade efter lite au pair bloggar förut (ska själv åka i januari). I alla fall, usch vad läskigt för jag känner igen ALLT som du skrev. När jag var liten hade vi en sån konstig pippifilm hemma med andra skådespelare och allt! På svenska då men jag antar att det måste vara den amerikanska nu när du skriver det fast dubbad :P Ja, tog mig 18 år att räkna ut det ^^ I alla fall, tyckte bara det var kul att jag sett den utan att veta om att det var den amerikanska.I alla fall, bra blogg :)

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback